washcloud Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ...Aυτό ακριβώς που λέει το μήνυμα, και που πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να το βάλεις στο "full proccessing mode", και να του ξανακάνεις encoding με κάποιον codec (divX, Xvid κλπ). Δηλαδή δεν την "γλιτώνεις" με λίγο χρόνο , που σου παρέχει το "direct stream copy"...(προφανώς ήθελες απλά να κόψεις τμήμα κάποιου video)
geioannou Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 ειναι μια ταινια που την εχω περασει στο vitrualdub. αφου εχω κανει τα κοψιματα και τα ραψιματα θελω να το κανω save, σε τι αλλο ? AVI (λεω) οι ρυθμησεις που εχω κανει ειναι αυτες που λεει ο kastel στο site του. δηλαδη video > direct steam copy και audio > direct steam copy.... εαν το κανω full proccessing mode και με το οτι ε η ταινια ειναι 2/30 ωρες μαλλον θα πρεπει να παω να παρω κανα σκληρο 1 τερα για να βρω χωρο για να το αποθηκευσω.... δεν ξερω τι συμβαινει αλλα καποια στιγμη παλαιοτερα το ειχα ξανακανει με το ιδιο ακριβος οδηγο και δεν ειχα καποιο προβλημα...
kastel Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Το συγκεκριμένο avi όπως λέει το μήνυμα είναι συμπιεσμένο με ένα αλγόριθμο που δεν είναι συμβατός με το πρόγραμμα και πως τη λειτουργία του "direct stream copy" δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση και "full proccessing mode" να χρησιμοποιήσεις το ποιο πιθανό είναι κάτι δεν θα γίνει καλά στο τελικό project. Οπότε καλό θα είναι να βρεις κάποιο άλλο αρχείο με διαφορετική κωδικοποίηση ή να χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα που θα μπορέσει να υποστηρίξει το συγκεκριμένο avi.
geioannou Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 το οτι θα ειχα απ'ευθειας αποντηση απο εσενα δεν θα το περιμενα με τιποτα...:-) στο θεμα μας τωρα. αυτη τη ταινια την εχω σε videoκασσετα και την περασα εγω στο pc. με το Ulead DVD MovieFactory 2. η μονοαδικη μορφη που με αφηνε να το κανω capture ηταν αυτη γιατι αλλιος το αρχειο γινοταν παρα μα παρα πολλα γιγα.προσπαθησα να κανω capture με το virtualbad αλλα δεν τα καταφερα.... καποιος τροπος θα υπαρχει για να το περασω στο pc και βεβαια να μπορεσω μετα να το κανω avi και μετα dvd....
kastel Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Τί hardware χρησιμοποιείς για την εγγραφή της ταινίας από το VCR στο PC;
washcloud Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 ...δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι με hardware ή software όσον αφορά την μετατροπή από vhs σε vfw, αλλά γιατί να μπερδεύουμε τα πράγματα kastel ; Εγώ τουλάχιστον όσες φορές έτυχε να είχα θέμα με το direct stream copy , το full proccessing mode δούλεψε μια χαρά χωρίς προβλήματα στο τελικό αποτέλεσμα ; ! ..όπως ακριβώς είχα πει του geioannou να κάνει, δοκιμάζοντας έστω (και δεν ξέρω αν πρόσεξε το ποστ μου...). geioannou τώρα, όσον αφορά το "1 terra" που λες, δεν σε καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι θα γίνει αυτό. Σου είπα επίλεξε το "full proccessing mode", AΛΛΑ επίσης να επιλέξεις compression του τελικού αποτελέσματος, με κάποιον codec, όπως πχ Xvid που μπορείς να βρεις free στο web αμέσως, AN δε τον έχεις ήδη εγκατεστημένο στο pc. Tσέκαρε αφού επιλέξεις το full proccessing mode το υπομενού compression,και δες αν το Vdub αναφέρει στη λίστα των διαθέσιμων codecs τον Xvid ή έστω τον divX. Επιλέγεις έναν εκ των 2 (ή εγκαθιστάς 1αν πρώτα αν δεν υπάρχει), και μετά συνεχίζεις το σώσιμο σε avi. To ότι είναι 2.5 ώρες η ταινία δεν έχει να κάνει με τον χώρο που θα καταλάβει το σωσμένο αρχείο. Το μέγεθος του οποίου μπορείς επίσης να ορίσεις εσύ μέσα από τις ρυθμίσεις του codec (όταν τον επιλέξεις μέσω του compression list του Vdub, θα σου βγάλει και κουμπί configure για να ορίσεις κατά πόσο θα συμπιέσει ο codec το αρχείο. Το 700kbps που έχει ως default, θα σου δώσει ως αποτέλεσμα ένα "νορμάλ" σε bitrate/sec αρχείο, που δε θα ξεπερνάει μάλλον το 1Gb. Aν μάλιστα θες καλύτερη ποιότητα, ανεβάζεις την τιμή 700 σε πχ 2000 και το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν όσο ένα DVD σε μέγεθος). Αυτό που "φοβάσαι" για,,,"terra-στιο" αρχείο, είναι ΜΟΝΟ όταν δεν επιλέξεις compression με κάποιον codec -εφ' όσον επιλέγεις full proccessing mode. Και φυσικά, χωρίς συμπίεση μέσω codec, το avi αποτέλεσμα θα είναι RAW μορφής, και όντως θα θες τους δίσκους όλης της γειτονιάς για να το αποθηκεύσεις... (το direct stream copy όπως σου είπα πριν, δεν κάνει κάποιο encoding ξανά-μανά, και γι' αυτό δε ο χρόνος για να σου κόψει απλά το αρχείο και να στο σώσει είναι πολύ λίγος. Όταν γίνεται encoding μέσω του full proccessing mode, ανάλογα το μέγεθος του αρχείου, της συμπίεσης που επιλέγεις, και κυρίως τις δυνατότητες του υπολογιστή, θα σου πάρει καμμιά με 2 ώρες...)
kastel Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Φίλε washcloud αυτό που περίγραψες είναι ακριβώς η απάντηση που θα έδινα αμέσως μετά (με έβγαλες από τον κόπο της πληκτρολόγησης ). Ο λόγος που ρώτησα για το hardware που χρησιμοποιεί είναι επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Ulead DVD MovieFactory συνεπώς δεν θα μπορούσα να ξέρω τις ρυθμίσεις για τη δυνατότητα επιλογής format και codecs που αφορούν το capture. Οπότε στην περίπτωση που χρησιμοποιεί κάρτα TV να δοκίμαζε με το πρόγραμμα της κάρτας, αφού πολλές από αυτές (π.χ. Pinnacle) έχουν τη δυνατότητα αρκετών επιλογών σε format και codecs. Από την άλλη το συγκεκριμένο πρόβλημα του geioannou το είχα αντιμετωπίσει κι εγώ παλιότερα και υπήρχαν περιπτώσεις (όχι πάντα) που το τελικό αποτέλεσμα ήταν προβληματικό (συνήθως είχα πρόβλημα αποσυγχρονισμού). Μία δοκιμή βέβαια δεν θα βλάψει . Ο μόνος λόγω που έπρεπε να αποφύγει το "full proccessing mode" είναι η απώλεια στην ποιότητα αφού πρόκειται για βιντεοκασέτα που η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη αν υποστεί και περαιτέρω συμπίεση το αποτέλεσμα θα υποβαθμιστεί αρκετά. Οπότε αν η επεξεργασία του video περιορίζεται μόνο στο κόψιμο και ράψιμο σκηνών και όχι η εφαρμογή φίλτρων καλό είναι να επιδιώξει το "direct stream copy".
washcloud Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 ...η αλήθεια είναι πως κι εγώ μια τέτοια "εξήγηση" περίμενα από εσένα, αλλά επειδή ήσουν λίγο "αφοριστικός" στην αρχή με το full processing mode, και "λιτός" γενικά, είπα να σε "τσιγκλίσω" λίγο, για να την πάρουμε....
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 washcloud εκανα οτι ακριβος ειπες παραπανω. αφου κατεβασα πρωτα στους divx codec και πηγα στο υπομενου, ειδα οτι εκει ειχε 2 codec. μονο με τον 1 απο τους 2 με αφησε να κανω save σε avi.... τωρα το κανει και περιμενω να δω το τελικο αποτελεσμα.... ευχαριστω για τη βοηθεια μιας και βρηκα ακρη τωρα, εχω εγνοια σε σχεση με την ποιοτητα του capture που εκανα,,, μπορειτε να μου πειτε πως θα κανω capture απο το vitrualdub ?
parsifal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 αυτη τη ταινια την εχω σε videoκασσετα και την περασα εγω στο pc.με το Ulead DVD MovieFactory 2. Άρα, μιλάμε για MPEG αρχείο; Γι' αυτό και το μήνυμα λάθους. Το VirtualDub μπορεί μεν να ανοίξει MPEG αρχεία, αλλά για οτιδήποτε κάνεις με αυτά (ακόμη και κόψιμο σκηνών μόνο) θα σε εξαναγκάσει σε επανακωδικοποίηση/Full processing mode με τελικό αποτέλεσμα σε AVI, αφού το πρόγραμμα δεν ενσωματώνει MPEG writer library (πόσο μάλλον MPEG encoder). καποιος τροπος θα υπαρχει για να το περασω στο pc και βεβαια να μπορεσω μετα να το κανω avi και μετα dvd.... Υπάρχει, αλλά αυτός που περιγράφεις εδώ είναι πολύ άσχημος. Capture σε raw video και on-the-fly μετατροπή του σε MPEG, μετατροπή του MPEG σε AVI και ξανά μετατροπή του AVI σε MPEG-2 (για να μπει σε DVD) δεν είναι σοβαρή προσέγγιση, αλλά το «Γύρω-γύρω όλοι» που παίζαμε μικροί. Η πλέον ενδεδειγμένη μεθοδολογία αν έχεις αρκετό χώρο στο σκληρό/σκληρούς σου δίσκο/ους είναι να κάνεις capture στη μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει η συσκευή μέσω της οποίας κάνεις το capture και σε AVI, χρησιμοποιώντας έναν codec καθόλου ή όσο το δυνατόν λιγότερο απωλεστικό. Ένας καλός συμβιβασμός ποιότητας/μεγέθους είναι ένας MJPEG codec σε υψηλό bitrate (>10Mbps). Σε 2ο χρόνο, θα εισάγεις το προκύπτον AVI σε έναν MPEG-2 encoder με τις σωστές ρυθμίσεις, για να πάρεις ένα MPEG-2 elementary video stream το οποίο να είναι DVD compliant. Αυτό θα χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία του DVD σου...
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 δηλαδη μου λες, εαν καταλαβα καλα: πρεπει να τρεχω αρχικα τον MJPEG codec στο μηχανημα που θα γινει η εργασια. το capture με αυτους τους codec υποστηριζετε απο το Ulead DVD MovieFactory 2 ?? η χρειαζετε να βρω αλλο προγραμμα ? -πως μπορω να ξερω το εκαστοτε προγραμμα ποιους codec χρησημοποιει ? στο vitrualdub σου εχει το comression και βαζεις εσυ μεσα οποιον codec θες. το Ulead DVD MovieFactory 2 δεν νομιζω οτι εχει κατι τετοιο ! (εκτος εαν τρεξω το MJPEG codec και το κανω στο vitrualdub επισεις οταν λες χρησιμοποιώντας έναν codec καθόλου ή όσο το δυνατόν λιγότερο απωλεστικό. Ένας καλός συμβιβασμός ποιότητας/μεγέθους είναι ένας MJPEG codec σε υψηλό bitrate >10Mbps εννοεις οτι μπορω και να το κανω capture απ'ευθειας (μην βαζοντας καποιον codec )σωζωντας το σε AVI, αλπα θα εχω να αντιμετοπισω το πολυ μεγαλο μεγεθος του αρχειου η δευτερη περιπτωση με εξηπηρετη καλυτερα, μιας και μπορω εστω και τμηματικα να εχω την ταινια και μετα σε καποιο αλλο μηχανημα την ενωσω (μιας και ο υπολογιστης εκει που ειναι το video δεν εχει μεγαλο σκληρο)
washcloud Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 ...αν παίζουν άλλα μηχανήματα-δίσκοι, το πιό απλό είναι να συνδέσεις έναν δίσκο με αρκετή χωρητικότητα (βασικά καμμιά 10αριά giga χρειάζεσαι χοντρικά, αν κρίνω απ' τις οδηγίες του parsifal). Kαι ναι, αυτό που σου είπε είναι να χρησιμοποιήσεις MJPEG codec μέσω του προγράμματος που κάνει το capture της ταινίας απ' το βίντεο. Αν τον έχει ; Θα "ξεσκονίσεις" το πρόγραμμα, και λογικά κάπου θα αναφέρει ποιούς codec χρησιμοποιεί. Αν δεν υπάρχει αυτός, τον κατεβάζεις, τον εγκαθιστάς, και συνήθως εγκαθιστώντας έναν codec, τα σχετικά προγράμματα απλά τον βλέπουν ότι υπάρχει πλέον στο pc (καλή ώρα το virtual dub). Όσο για το χρησιμοποιώντας έναν codec .... όχι, εννοούσε αυτό που είπε : Κάνεις το capturing,έχοντας επιλέξει την συμπίεση μέσω MJPEG codec, o oποίος ΔΕΝ κάνει "τρελλή συμπίεση"...αλλά ΚΑΝΕΙ, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΑΠΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ σε ποιότητα... Και τέλος με ένα πρόγραμμα μετατροπής, αυτού του .avi που έχει συμπιεστεί κατά MJPEG, σε DVD (MPEG2) , είσαι έτοιμος να χαρείς την ταινία "στην καλύτερη δυνατή ποιότητα"...
geioannou Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 οκ. εαν το θεωρησω ως δεδομενο οτι θα χρειαστω MJPEG codec τοτε το μονο που πρπει να βρω ειναι εαν το Ulead DVD MovieFactory 2 το υποστηρηζει (αν και δεν το νομιζω μιας και ειναι αρκετα τυπωποιημενη η διαδικασια που ακολουθει.τουλαχιστον δεν θυμαμε καποιο πεδιο που να λεει για codec η τιποτα τετοιο. οποτε μενει να κανω το capturing με το virtual dub χρεισημοποιοντας μεσο αυτου τους MJPEG codec. απλα δεν το εχω ξανακανει με αυτο το προγραμμα....
parsifal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δε γνωρίζω αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ulead που χρησιμοποιείς επιτρέπει capture σε AVI, με τον codec της επιλογής σου. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα προγράμματα που το κάνουν, μερικά μάλιστα και δωρεάν (VirtualDub, VirtualVCR). Επίσης, κάτι σημαντικό ρώτησε και ο kastel στο οποίο δεν απάντησες: Ο λόγος που ρώτησα για το hardware που χρησιμοποιεί είναι επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Ulead DVD MovieFactory συνεπώς δεν θα μπορούσα να ξέρω τις ρυθμίσεις για τη δυνατότητα επιλογής format και codecs που αφορούν το capture.Οπότε στην περίπτωση που χρησιμοποιεί κάρτα TV να δοκίμαζε με το πρόγραμμα της κάρτας, αφού πολλές από αυτές (π.χ. Pinnacle) έχουν τη δυνατότητα αρκετών επιλογών σε format και codecs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.