nzeppos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Κι εγώ είμαι ανάμεσα σ' αυτούς που πιστεύουν ότι είναι μάλλον σημαντικότερο να διαβάσουμε επιτέλους μια είδηση που λέει πόσα πλήρωσαν οι ανωτέρω εταιρείες, παρά το πόσα θα κληθούν να πλερώσουν. (φίου, το είπα)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 πες τα ρε nzeppo...
De@th L0rd Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Και ποιός έχει αποδείξεις να μας πεί ότι ΔΕΝ πληρώνονται?Τι είναι δηλαδή μάγκες και τους τα χαρίζουν και η ΕΕΤΤ τα λέει αυτά για να ηρεμεί τον κόσμο?Τι διάλο Κίνα γίναμε?
Tigran Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Συμφωνώ με τον Death Lord. Κι εγώ πιστεύω πως πληρώνουν κανονικά τα πρόστιμα. Απλά πολλές φορές τα κέρδη ειναι τόσο μεγάλα, που οι εταιρίες προτιμούν να έχουν κάποιες ζημίες και να πληρώνουν, παρά να συμμορφώνονται. Επίσης, δεν πιστεύω οτι υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλει ανακοίνωση η ΕΕΤΤ και να λέει "O OTE χθες πλήρωσε το πρόστιμο που του αναλογούσε" ή κάτι αντίστοιχο για τις άλλες εταιρίες.
kfyros Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Να σας θυμίσω τα -πρόσφατα- πρόστιμα που έπεσαν στις τράπεζες από την τράπεζα της Ελλάδος; Είχαν την μορφή εξάμηνης άτοκης κατάθεσης!!! Δηλαδή δεν θα πάρουν τόκους από τα ποσά αυτά για 6 μήνες. Κάπως έτσι διευθετούνται τα πρόστιμα, από κανάλια και τράπεζες και βασικά σε όλους τους μεγάλους οργανισμούς - εταιρείες... Και τι έγινε με αυτό ?? Ποια διαφορά έχει το να γίνει πληρωμή του ποσού αυτού από τις τράπεζες με μορφή ταμειακής εκροής,με το να δεσμευτούν χρήματα τους από την τράπεζα της Ελλάδος για έξι μήνες άτοκα?? Η ζημιά για τις τράπεζες είναι η ίδια και στην μια περίπτωση και στην άλλη. Και μάλιστα η ζημιά ίσως να είναι και μεγαλύτερη τώρα, σε σχέση με το να πλήρωναν και να ξεμπέρδευαν, γιατί το διατραπεζικό έχει ανέβει στο ενδιάμεσο και θα ανέβει κι άλλο, και έτσι η δέσμευση αυτών των χρημάτων θα τους κοστίσει ακόμη περισσότερο για να τα αντικαταστήσουν σε αυτό το εξάμηνο. Το θέμα είναι τα πρόστιμα να είναι σοβαρά και όχι ψίχουλα όπως ήταν αυτά που έριξαν στις τράπεζες. Επίσης, όσοι πάνε δικαστικά, μπορεί να τραβήξουν τις πληρωμές των προστίμων για χρόνια, αλλά ελάχιστοι θα δικαιωθούν (ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια), αλλά τότε θα τις πληρώσουν εντόκως από την ημερομηνία ισχύος τους. Το σημερινό επιτόκιο για οφειλές στο δημόσιο είναι κάπου 11% νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα