privateer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Καμπάνες 2.250.000 ευρώ στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών από την ΕΕΤΤ έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών για λαθροχειρίες. Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο του ελεγκτικού της ρόλου, αυτεπάγγελτα ή και κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών, προέβη στη διενέργεια ακροάσεων εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών για ζητήματα που αφορούσαν την παραβίαση της νομοθεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών, κατά το διάστημα 1/11/2007 έως 1/3/2008. Ως αποτέλεσμα των ακροάσεων, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση την επιβολή διοικητικών προστίμων ως εξής: 1) Στις εταιρείες Τeledome, Tellas και Vivodi επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 500.000 ευρώ, 100.000 ευρώ και 100.000 ευρώ, αντιστοίχως, για περιπτώσεις αυθαίρετης ενεργοποίησης προεπιλογής φορέα και αυθαίρετης ακύρωσης αιτήσεων κατάργησης προεπιλογής. Για τα προαναφερθέντα πρόστιμα, η Ολομέλεια εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ να αποστείλει τις σχετικές Αποφάσεις στην Εισαγγελία. 2) Για τη μη παροχή στοιχείων ή/και την κατά πολύ εκπρόθεσμη παροχή στοιχείων αναφορικά με καταγγελίες καταναλωτών, η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμα στις ακόλουθες εταιρείες: - Στην εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε , ύψους 180.000 ευρώ - Στην εταιρεία Vodafone, ύψους 160.000 ευρώ - Στην εταιρεία On Telecoms, ύψους 150.000 ευρώ - Στην εταιρεία Vivodi, ύψους 200.000 ευρώ - Στην εταιρεία Teledome, ύψους 230.000 ευρώ - Στην εταιρεία Forthnet, ύψους 290.000 ευρώ -Στην εταιρεία Hellas on Line ύψους 150.000 ευρώ - Στην εταιρεία ΤΕΛΛΑΣ ύψους 190.000 ευρώ Για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου κάθε εταιρείας ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως η έλλειψη ανταπόκρισης στις διαβιβαστικές επιστολές της ΕΕΤΤ αναφορικά με καταγγελίες καταναλωτών, ο συνολικός αριθμός των καταγγελιών και ο συνολικός χρόνος καθυστέρησης υποβολής στοιχείων στην ΕΕΤΤ. Σχετικά με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης δήλωσε: «Η ΕΕΤΤ θα συνεχίζει να καταπολεμά τυχόν αθέμιτες πρακτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες ταλαιπωρώντας τον καταναλωτή, έτσι ώστε να διασφαλισθεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ο έλεγχος της αγοράς θα εντατικοποιηθεί, μέσω συνεχών ακροάσεων και αυτεπάγγελτων ελέγχων και επιβολής κυρώσεων, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής σωστή εξυπηρέτηση και να μην αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν ή τον εξαπατούν». Πηγή: reporter.gr
koprodogis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ειμαι πολυ χαρουμενος που για αλλη μια φορα η Αλτεκ ειναι καθαρη και σωστη. Και εχει και την πιο καλη προσφορα σε 24αρα μεσω οτε. Ενα μπραβο απο μενα
De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μου φαίνεται ότι η Altec είναι αυτή με τα λιγότερα ή καθόλου πρόστιμα.Μήπως αυτό γίνεται επειδή έχει πολύ λίγους πελάτες?Το θέμα είναι όμως αυτά τα πρόστιμα θα πληρωθούν?ή όχι?Αλλά ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ που με βοήθησε στο παρελθόν, κι ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ο οποίος δείχνει να λειτουργεί.Πάρτε τους τα σώβρακα.Αν και για μένα η Forthnet πρέπει να φάει το διπλάσιο πρόστιμο για τις ηλίθιες και παραπλανητικές διαφημίσεις που βγάζει.
koulouri Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Υπαρχει κατι που λειτουργει στην Ελλαδα ΑΨΟΓΑ!!!μπραβο στο ΕΕΤΤ
Vamire666 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ερωτηση τα χρηματα αυτα που θα πανε ομως??? θα τα φανε??? Εγω 9 μηνες παλευα να βαλω τηλ με οτε και ον τελεκομς οι 2 τιποτα στα παπαρ@!(@ τους το θεμα ειναι οτι εχω κανει 2 καταγγελιες στηνον τελεκομς εχω δωσει και 100 ευρω προκαταβολη εξοπλησμο κλπ και δεν τα πηρα πισω ποτε!!! Τωρα εχω βεβαια τηλεφωνο απο τον οτε τον οποιο δεν θα αλλαξω και πΟΤΕ!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ναι έχω δει και τα παλιότερα πρόστιμα πόσο τα πλήρωναν...
S.M.Greek Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μπράβο στην ΕΕΤΤ και τον κ.Αλεξανδρίδη!Επιτέλους μετά απο τόοοσα χρόνια βλέπουμε τα τελευταία χρόνια την ΕΕΤΤ να κάνει την δουλειά της όχι απλά καλά, αλλά τέλεια!
S.M.Greek Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ερωτηση τα χρηματα αυτα που θα πανε ομως???θα τα φανε??? Εγω 9 μηνες παλευα να βαλω τηλ με οτε και ον τελεκομς οι 2 τιποτα στα παπαρ@!(@ τους το θεμα ειναι οτι εχω κανει 2 καταγγελιες στηνον τελεκομς εχω δωσει και 100 ευρω προκαταβολη εξοπλησμο κλπ και δεν τα πηρα πισω ποτε!!! Τωρα εχω βεβαια τηλεφωνο απο τον οτε τον οποιο δεν θα αλλαξω και πΟΤΕ!!! ναι...που το βρήξες βρε ξεφτέρι;;;;
Grinder Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ο οποίος δείχνει να λειτουργεί. Όλοι οι εισπρακτικοί κρατικοί φορείς δουλεύουν άψογα
gdp77 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 lol. Δε θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Ποιον κοροϊδεύει η EETT?
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Το θεμα ειναι καταποσο πληρωνοντε τελικα αυτα τα προστημα.Κανουν ενσταση και μετα.... Υ.Γ Η netone (μου) παραμενει καθαρη !!!
21century Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Αυτό λεγετια κάθαρση και οι υπηρεσίες που κινούνται κανονικά και επιβάλλουν πρόστιμα, το θέμα ειναι αν πληρώνονται και δεν διαγράφονται με πολιτικές αποφάσεις..
Litost Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Να σας θυμίσω τα -πρόσφατα- πρόστιμα που έπεσαν στις τράπεζες από την τράπεζα της Ελλάδος; Είχαν την μορφή εξάμηνης άτοκης κατάθεσης!!! Δηλαδή δεν θα πάρουν τόκους από τα ποσά αυτά για 6 μήνες. Κάπως έτσι διευθετούνται τα πρόστιμα, από κανάλια και τράπεζες και βασικά σε όλους τους μεγάλους οργανισμούς - εταιρείες...
S2Katana Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Να και μία Διοικητική Αρχή που πραγματικά παράγει έργο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα