BlackScorpionX Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 ... Και αν σου πει κάποιος αυτό γινόταν και στο Diablo2, εκεί ήταν συμπληρωματικό χαρακτηριστικό σε ένα πλήρης rpg με character development, ιστορία και τεχνική του παίχτη. Εδώ είναι μόνο: item farming -> item trading-> pay to win. Δεν είμαι hater που τον πείραξε κάτι άσχετο και κράζω το παιχνίδι. Θα χάσεις τα λεφτά και τον χρόνο σου όπως όλοι μας. Κανένα από τα προηγούμενα diablo δεν είχε σοβαρά rpg χαρακτηριστικά. Το βασικό ήταν το item hunting. Η μόνη σοβαρή διαφορά στο 3 είναι ότι αυτο μπορεί να γίνει και με gold σε ΑΗ και με πραγματικά λεφτά στο RMAH. Α! Και το ότι επέλεγες που θα κατανείμεις τα attributes ενώ στο 3 δεν έχεις τέτοια επιλογη. Κατά τα άλλα και στα 3 η ιστορία και η εξέλιξή της ήταν γραμμική χωρίς παρεκκλίσεις. Δεν είχες σοβαρές επιλογές ή διλήμματα αλλά μόνο hack n slash + item hunting. Αν θες να τα βάλουμε κάτω, το d3 έχει πολύ περισσότερα rpg χαρακτηριστικά από τα άλλα 2 μαζί. Θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις πως δεν έχει αξία σαν rpg, να φτιάχνεις ένα χαρακτήρα, να διαλέγεις skills, να βελτιώνεις την τεχνική σου σαν παίχτης κτλ. Δεν έχει καν ιστορία. Είναι ένα μάτσο npcs που τους ξέμειναν από τα προηγούμενα παιχνίδια. Για την ακρίβεια φτιάχνεις ένα χαρακτήρα, διαλέγεις πολλούς συνδυασμούς από skills και πράγματι μπορείς να βελτιώσεις και την τεχνική σου. Για την ιστορία τα είπαμε. Με εξαίρεση την adria και τον tyrael όλοι οι υπόλοιποι είναι καινούριοι. Ο cain ξέρεις που πάει οπότε μην τα λέμε. Το παιχνίδι σε αντιμετωπίζει σαν πρόβατο που κάνει άμυαλο item farming και τίποτα άλλο. Ενώ στα d1 / d2 έλυνες γρίφους σε φάση myst ή είχε σενάριο fallout 1-2 // planescape torment ................. σοβαρέψου. Σεβαστό το ότι δε σου αρέσει το παιχνίδι για τον Χ / Ψ λόγο αλλά τα υπόλοιπα που λες δεν ισχύουν. Αν το κάνεις συνειδητά κακώς. Αν το κάνεις ασυνείδητα τότε βάλε τα κάτω, εν ανάγκη ξαναπαίξε τα 2 προηγούμενα να τα θυμηθείς και έλα να τα ξαναπούμε ή ακόμα καλύτερα διάβασε μερικά post από το θέμα αυτό.
RedPanda Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Και ήρθε ο κλασσικός ιππότης να υπερασπιστεί την τιμή της Lady Diablo 3... Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω το χιλιοειπωμένο επιχείρημα "ξέρεις και τα προηγούμενα δεν ήταν τόσο καλά"... I should have been a farmer like my father wanted
BlackScorpionX Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Και ήρθε ο κλασσικός ιππότης να υπερασπιστεί την τιμή της Lady Diablo 3... Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω το χιλιοειπωμένο επιχείρημα "ξέρεις και τα προηγούμενα δεν ήταν τόσο καλά"... I should have been a farmer like my father wanted Όταν ο διάλογος φτάνει στο σημείο που πρέπει να ακουστούν τα σοβαρά επιχειρήματα τότε αρχίζουν οι μ****ίες. Πάντα. Δεν υπερασπίζομαι καμία τιμή απλά ΠΡΟΣΠΑΘΩ να δω τα πράγματα πιο σφαιρικά. Επίσης εγώ δεν είπα: "ξέρεις και τα προηγούμενα δεν ήταν τόσο καλά" Εγώ είπα ότι το D3 έχει τα ίδια rpg στα στοιχεία με τα προηγούμενα, ίσως και περισσότερα, κατά τη γνώμη μου πάντα. Εσύ από την άλλη τί έχεις να μας πεις; Τι έχεις να προσφέρεις σε αυτή τη ρημαδοκουβέντα; Είπες κάτι σοβαρό; ΕΧΕΙΣ να πεις κάτι σοβαρό πέρα από ό,τι να 'ναι σχόλια τα οποία σε εκθέτουν; Άλλωστε σε ό,τι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σου απάντησα, δεν είπες τίποτα. Λογικό, τι να πεις κιόλας... Μόνο troll-ιές και troll-οφωτογραφίες. Επειδή λοιπόν βλέπω ότι δεν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα post μου, κάτσε διάβασε και μετά έλα να τα ξαναπούμε. Δεν υπερασπίζομαι κανένα diablo απλά στα λίγα θέματα που συμμετέχω θέλω η κουβέντα να είναι πολιτισμένη, σοβαρή και με επιχειρήματα. Και μένα με ενοχλούν πολλά στο d3 και τα έχω γράψει σε άλλα post. Αν παρατήρησες (σιγά να μη έκατσες να διαβάσεις ολόκληρο το post μου ...) δεν είπα τίποτα για το ότι "προωθεί το item trading στο AH / RMAH" γιατί προφανώς γίνεται αυτό και προφανώς είναι κάτι που ενοχλεί. Από την άλλη όμως τα υπόλοιπα που είπες ήταν .... και συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω !@#$%^. 1
greeneye Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 η φωτο με τον αγροτη ηταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΧΑΧΑΧΑΧΑ να ειστε καλα ρε παιδια με κανατε και γελασα !
Retromaniac Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο blackscorpion απλά έδειξε ότι τα επιχειρήματά σου δεν είχαν βάση. Αυτό που θέλει να σου πει είναι ότι αυτά που λες για "βάθος" στα προηγούμενα 2 δεν ισχύουν, και ότι το d3 δεν είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει αυτόματα καλό απλά δεν ισχύει ότι τα 2 πρώτα είχαν βάθος.
Stavrakas13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δεν ξέρω για τι είδους βάθος μιλάτε γιατί δεν διάβασα τα προηγούμενα post, αλλά το D2 στο itemization ήταν έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το 3, οπότε βάθος σε αυτην την μηχανική υπήρχε. Αν λέτε για βάθος σε story κλπ η Blizzard ποτέ δεν ήταν καλή σε αυτό και ειδικότερα στο Diablo που μέχρι και οι παλιοί devs έχουν δηλώσει πως πρώτα έφτιχναν το game και μετά απλά τύλιγαν μια ιστορία πάνω του για να το πακετάρουν.(Imo ήταν καλύτερα έτσι παρά μια τραγική προσπάθεια για Χολυγουντιανή παραγωγή) 2
BlackScorpionX Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δεν ξέρω για τι είδους βάθος μιλάτε γιατί δεν διάβασα τα προηγούμενα post, αλλά το D2 στο itemization ήταν έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το 3, οπότε βάθος σε αυτην την μηχανική υπήρχε. Αν λέτε για βάθος σε story κλπ η Blizzard ποτέ δεν ήταν καλή σε αυτό και ειδικότερα στο Diablo που μέχρι και οι παλιοί devs έχουν δηλώσει πως πρώτα έφτιχναν το game και μετά απλά τύλιγαν μια ιστορία πάνω του για να το πακετάρουν.(Imo ήταν καλύτερα έτσι παρά μια τραγική προσπάθεια για Χολυγουντιανή παραγωγή) Τα έχουμε πει πολλές φορές stavraka και θα φυσικά συμφωνήσω και για το itemization (είναι παραπάνω από εμφανής η έλλειψη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των runewords) αλλά και για το story του 3 το οποίο πραγματικά μοιάζει με (κακή) χολυγουντιανή παραγωγή. Βασικά σαν ποιότητα (εφέ κλπ) τα βίντεο είναι καλά, η ιστορία είναι όντως ό,τι να 'ναι. Σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά από τη στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι κι άλλοι δαίμονες κλπ. Φαίνεται ότι την ιστορία δεν την δούλεψαν πολύ, καθόλου έμπνευση, προχειροδουλειά κοκ. Κρίμα γιατί ειδικά τώρα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το κάτι παραπάνω. υ.γ. 'ντάξει, έχει γράψει και καλα σενάρια η blizzard (starcraft 1 - warcraft 3 + exp τουλάχιστον πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε) όχι βέβαια ΚΟΡΥΦΑΙΑ αλλά καλά - για την εποχή τους πάντα.
Stavrakas13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Ναι οκ, απλά το Warcraft 3 δεν το υπολόγιζα ποτέ γιατί είναι ανακύκλωση του Starcraft 1 story με lore Warcraft 3 και λίγες παραλλαγές. Αλλα ναί το Sc1 και το Broodwar δεν με χάλασαν(ούτε τα τωρινά SC έχουν, για εμένα, κακό story αλλά είμαι και προκατειλημμένος υπερ της σειράς γενικότερα )
gbouros Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Κατέβασα χθες το starter να δω πως είναι και σήμερα που το τελείωσα μου ζήτησε 59$ για upgrade. Και στο google κάτω από 51$ δεν βρήκα. Ξέρετε που θα βρω φθηνό cd key;
gbouros Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ. Δεν κοίταξα καθόλου Ελληνικά μαγαζιά γιατί συνήθως είναι πιο ακριβά από τα ξένα.
RedPanda Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 The devil is in the details: Δεν είπα πως στο D3 λείπουν στοιχεία που είχαν τα προηγούμενα αλλά πως ανέτρεψε λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά σε βάρος του rpg χαρακτήρα του παιχνιδιού και υπέρ του pay to win. Συνειδητά "φίμωσαν" χαρακτηριστικά (δηλαδή τα σκ@τωσαν) για να προβάλουν το: item farming -> item trading-> pay to win. Θεωρώ την κίνηση αυτή επαίσχυντη, παιχνίδια με αυτή την λογική ανήκουν στα κινητά και το facebook όχι στο PC και τις κονσόλες. pay to win: Diablo III PlayStation 3 pre-order bonus announced: Wearable at level 1, the Infernal Helm will give players an experience bonus. Αν θέλετε να ακούσετε τον πατέρα του Knight Davion, άντε στο χωράφι, μακριά από τις προκλήσεις ενός rpg.
BlackScorpionX Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Είπες: Θα εκπλαγείς όταν καταλάβεις πως δεν έχει αξία σαν rpg ..... Και αν σου πει κάποιος αυτό γινόταν και στο Diablo2, εκεί ήταν συμπληρωματικό χαρακτηριστικό σε ένα πλήρης rpg με character development, ιστορία και τεχνική του παίχτη....... και σου απάντησα (μην κάνω παράθεση τα post μου) ότι όσο rpg είναι το d3 άλλο τόσο είναι και τα προηγούμενα. Μετά λες ότι είπες: The devil is in the details: Δεν είπα πως στο D3 λείπουν στοιχεία που είχαν τα προηγούμενα αλλά πως ανέτρεψε λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά σε βάρος του rpg χαρακτήρα του παιχνιδιού και υπέρ του pay to win. Συνειδητά "φίμωσαν" χαρακτηριστικά (δηλαδή τα σκ@τωσαν) για να προβάλουν το: Αλλά όπως βλέπεις άλλα λες πάνω άλλα λες κάτω και γενικά δεν ξέρεις τι θες να πεις και τελικά δε μας είπες ποια rpg χαρακτηριστικά που υπήρχαν στα προηγούμενα φίμωσαν στο 3 ή ποιες ισορροπίες ανέτρεψαν σε βάρος του rpg χαρακτήρα του παιχνιδίου και συνεχίζεις να εκτίθεσαι. Τολμώ να πω ότι σε πιάνω κάπου - κάτι πας να πεις - αλλά με το γραπτό λόγο έχεις ένα θέμα. Βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη και κάτσε γράψε κάτι της προκοπής. Και πάλι θα πω ότι δε διαφωνούμε για το item trading κλπ κλπ αλλά τα diablo ΠΟΤΕ δεν αποτελούσαν rpg προκλήσεις ούτε φίμωσαν κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε τίποτα να φιμώσουν. Απλά έβαλαν τα ΑΗ/RMAH και εισήγαγαν ένα itemization προσαρμοσμένο σε αυτό. Όχι και rpg πρόκληση τα diablo, please... υγ. Ο knight davion είναι πολύ cool χαρακτήρας αλλά when it comes to dota προτιμώ tiny - sand king - slardar - earthshaker υγ2. κοίτα, με ειρωνικά σχόλια όπως: Αν θέλετε να ακούσετε τον πατέρα του Knight Davion, άντε στο χωράφι, μακριά από τις προκλήσεις ενός rpg. Δε βγάζουν πουθενά και μειώνουν την αξία αυτών που γράφεις. Βλέπεις ότι εδώ συζητάμε όμορφα και ωραία, μην το ξευτιλίζεις το θέμα.
mphxths Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Τι rpg ρε αγορια το diablo...κακως εχει χαρακτηριστει ως ετσι (απο καποιους κατα καιρους)....κανονικο hack 'n slash ηταν που ελιωνες στα dungeons για να μαζεψεις τουπανα αντικειμενα/gear. Ετσι ηταν το 1 , το 2 και το 3 με την διαφοροποιηση με το AH/RMAH και ο,τι αυτο συνεπαγεται.... Το στορυ..υπηρχε για να υπαρχει ...οπως στις τσοντες.... 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις