Προς το περιεχόμενο

Diablo III Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τλπ , καμία βελτίωση για αυτόν τον char

http://eu.battle.net/d3/en/profile/on3st4b-2830/hero/21666381

mp2 βγαίνει πολύ δύσκολα .

Καλήτερο gem στο όπλο(αν σε παίρνει για 100% crit έχει καλώς, αλλιώς 90%), και άλλαξε κάποια skills.

Παράδειγμα βγάλε το tentacles απο elemental arrow και βάλε το Ball Lightning, στο Shadow Power βάλε το Gloom, στο Companion βάλε boar ή bat(αφού ψωφάς συχνά βάλε boar γιατί δίνει και life regen και all ressistance), το sentry βγάλτο εντελώς και βάλε preparation/Backup Plan, στο vault δοκίμασε Tumble ή Trail of Cinders.

Kοίτα στο gear σου να έχεις DISCIPLINE και ανέβασε και άλλο το crit chance, και όπως σου είπε και ο paularas άλλο κεφάλι με socket για %life, και άλλες καλύτερες μποτούλες και θα μπορείς να πάς και σε mp4.. Ίσως αν φτιάξεις το 4 nat set να καλύψεις αρκετά απο ότι είπα.

Το παντελονάκι σου έπρεπε να προτειμήσεις το innas εκτός και αν είναι drop οπότε οκ.

Για μεγαλύτερα mp θές έτσι και αλλιώς εντελώς άλλο build και καλύτερο gear οπότε δοκίμασε αυτό που σου λέω παραπάνω και βλέπεις πώς τα πάς.

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Απαντ. 17,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

έλα ρε Νίκο τώρα κάθεσαι και ασχολείσαι... να πει ο σταύρακας, ο γιώργος ο κλαιν μαιν, ο thresh, εγώ, εσύ, ο adhd κάτι για το παιχνίδι να πω "ναι, το έπαιξες, είδες καλές μέρες, είδες και άσχημες".

τώρα πάει ο άλλος το κατεβάζει, παίζει 3 ώρες, έχει δει τον ξάδελφο του μπατζανάκη του φίλου του γείτονα του απέναντι του περιπτερά που έπεζε d2 πριν 235235 χρόνια και έχει αποκτήσει ΑΥΤΟΜΑΤΑ εμπειρία σε d1, d2, d3, wow vanilla, tbc, wotlk, cata, mop, starcraft 1,2,3,43,3,5,3,5, lost vikkings και σε όλα τα παιχνίδια της blizzard και έρχεται εδώ και κλαίγεται σαν 5 χρονών παιδί ότι δεν του άρεσε το παιχνίδι...

btw, έπαιξε κανείς από τις w(h)ine biatches λίγο παραπάνω και να ασχοληθεί? και δεν μιλάμε για τσουρούφλισμα αλλά για να το χαρεί. Μιας και "χαρά" σου δίνει και αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω. Για να μην πούμε για rmah που έχω πάνω απο 20 άτομα που είναι στα 1,500€ και ανεβαίνουν (είτε με gloves craft σε χρυσές εποχές είτε τσουκου τσούκου έβγαζαν και του έπεσαν και 2 καλά αντικείμενα), εγώ πχ είμαι στα 600€ σε 3 1/2 εβδομάδες παιχνιδιού και επειδή δεν τα ήθελα μοίραζα σε φίλους (άντε και 200€ ένα καλό γέμισμα το x6). Γι αυτό, εάν είναι να μπείτε να κάνετε flame σε topic που κατά πάσα πιθανότητα θα πέσετε επάνω σε fun boyz τότε και σκεφτείτε το καλά και βρείτε ΒΑΣΙΜΑ επιχειρήματα. όχι ότι δεν έχει 3d camera και ο βάρβαρος δεν έχει τόση βαρβατήλα.... ΕΦ ΕΦ ΕΣ ΔΛΔ... πιο καλό θα μου φαινόταν να μου έλεγε ότι δεν είναι τόσο mucho ο barbarian από τον θεό τοξότη παρά αυτά...

ps1: γκαντέμη χάρη μου μάτιαξες τα bots και χάλασαν... ο ένας τυφλώθηκε από το ένα μάτι και ο άλλος έχει emo issues...

Τα βασικά επιχειρήματα είναι γνωστά :D

- Όλοι οι χαρακτήρες είναι ίδιοι άνα πάσα στιγμή. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό.

- Δεν έχει talent trees

- Δεν μπορείς να διαμορφώσεις τα stat σου όσο παίρνεις level

- Κανένα ίχνος ατμόσφαιρας σε ένα παιχνίδι που ο προκάτοχός του ήταν όσο dark γίνεται. Αυτό είναι καθαρά φτιαγμένο με αισθητική WoW

- Μιλάνε για PvP, έστω ως μια fun προσθήκη και δεν το δίνουν στο launch γιατί "δεν είναι έτοιμο" και δίνουν απλά duels μετά από 7 μήνες! Κάτι που θα μπορούσαν να βάλουν άνετα από την αρχή όσο κάνουν balance και δεν ξέρω γω τι άλλο.

- Το να υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν λεφτά με bot είναι τουλάχιστον θλιβερό για το παιχνίδι. Ακόμα και χωρίς bot προτιμάω να περνάω καλά όταν παίζω, για λεφτά έχω και πραγματική δουλειά ευχαριστώ.

- Καμία ωραία ιδέα όπως τα event του Path of Exile.

Τέλος πολύ απλά η όλη αίσθηση της αρπαχτής που έβγαλε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ναι 10 φορές καλύτερο για το χρήστη αν τους ένοιαζε να προσπαθήσουν έστω και λίγο και να μη μείνουν στα σίγουρα λεφτά που θα κέρδιζαν από το όνομα του franchise.

Ας πω και ένα καλό πάντως, τελευταία που το είχα δοκιμάσει μου άρεσε αρκετά το strafe build στο demon hunter. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και fun to play. Ένας λόγος που το είχα σιχαθεί το ήταν το κουραστικό glass canon. Καλό θα ήταν να υπήρχαν αρκετές επιλογές στο costumization, εστώ και χωρίς skill trees.

Δημοσ.

Τα βασικά επιχειρήματα είναι γνωστά  :D
- Όλοι οι χαρακτήρες είναι ίδιοι άνα πάσα στιγμή. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό.
- Δεν έχει talent trees
- Δεν μπορείς να διαμορφώσεις τα stat σου όσο παίρνεις level
- Κανένα ίχνος ατμόσφαιρας σε ένα παιχνίδι που ο προκάτοχός του ήταν όσο dark γίνεται. Αυτό είναι καθαρά φτιαγμένο με αισθητική WoW
- Μιλάνε για PvP, έστω ως μια fun προσθήκη και δεν το δίνουν στο launch γιατί "δεν είναι έτοιμο" και δίνουν απλά duels μετά από 7 μήνες! Κάτι που θα μπορούσαν να βάλουν άνετα από την αρχή όσο κάνουν balance και δεν ξέρω γω τι άλλο.
- Το να υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν λεφτά με bot είναι τουλάχιστον θλιβερό για το παιχνίδι. Ακόμα και χωρίς bot προτιμάω να περνάω καλά όταν παίζω, για λεφτά έχω και πραγματική δουλειά ευχαριστώ.
- Καμία ωραία ιδέα όπως τα event του Path of Exile.
Τέλος πολύ απλά η όλη αίσθηση της αρπαχτής που έβγαλε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ναι 10 φορές καλύτερο για το χρήστη αν τους ένοιαζε να προσπαθήσουν έστω και λίγο και να μη μείνουν στα σίγουρα λεφτά που θα κέρδιζαν από το όνομα του franchise.

Ας πω και ένα καλό πάντως, τελευταία που το είχα δοκιμάσει μου άρεσε αρκετά το strafe build στο demon hunter. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και fun to play. Ένας λόγος που το είχα σιχαθεί το ήταν το κουραστικό glass canon. Καλό θα ήταν να υπήρχαν αρκετές επιλογές στο costumization, εστώ και χωρίς skill trees.

Δεν πρόκειται για επιχειρήματα (τα περισσότερα) αλλά για υποκειμενική γνώμη.

Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα

-Φυσικά και μπορείς να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό, τόσο ξεχωριστό όσο και στα προηγούμενα diablo. Δηλαδή ας πούμε στο d2 δεν υπήρχαν πολλοί τρόποι να παίξεις maul barb / bowzon κλπ. Υπήρχαν cookie cutter builds με κάποιες διαφοροποιήσεις, όπως και εδώ. Ξέρεις πόσα builds παίζουν για cmww wiz? Πάρα πολλά αλλά υπάρχει μια βάση.

Στο δε d1 υπήρχαν 3 class και 1 (ναι 1) κοινό spellbook όπου όλοι μάθαιναν τα ίδια spells. Η διαφορά στο 1 υπήρχε μόνο στο τι αντικείμενα είχες (και εκεί τα καλύτερα ήταν standard. windforce / stormshield κλπ) και φυσικά στα spells αν και μετά από αρκετό farming  τα είχες όλα anyways απλά σε διαφορετικό lvl.

- τα talent trees ειναι υποκειμενικό. εγώ ποτέ δεν τα συμπάθησα στο d2 και θεωρούσα (και ακόμα πιστεύω) ότι ήταν λάθος η εισαγωγή τους, ειδικά σε σύγκριση με το d1 που ΔΕΝ ΕΙΧΕ talent trees. Σε έβαζαν σε ένα λούκι που δεν μπορούσες να αλλάξεις (τουλάχιστον μέχρι μετά από αρκετό καιρό όταν το ενεργοποίησαν ως feature - δεν το πρόλαβα). Κατ' εμέ λοιπόν τα talent trees ήταν μια βλακεία η οποία είχε περάσει και στο wow και ευτυχώς το παράτησαν. Τα θετικά των νέων skills τα έχουμε πει πολλές φορές και βαριέμαι να τα ξαναλέω. Ίσως από τις πιο καλές προσθήκες (σαν ιδέα) στο d3.

- τα stat επίσης. Δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει η επιλογή. Από το d1 ακόμα υπήρχαν guides που έδειχναν το βέλτιστο τρόπο να βάζεις τα points και να ήταν πονοκέφαλος να τα βάζεις και αν σου ξέφευγε κάνα κλικ =  νεύρα. Αμα σε παιχνίδι του 2012 περιμένεις τα skill points για να διαφοροποιήσεις το χαρακτήρα σου είσαι πολύ πίσω κατ' εμέ.

- η ατμόσφαιρα είναι υποκειμενική. (Γνώμη μου) Εν συντομία για ατμόσφαιρα δικαιούται να μιλάει μόνο το d1. Η ατμόσφαιρα εκεί ήταν όντως καταπληκτική. Στο 2, μόνο act 1 άντε και στο 5 (expansion) ήταν κάπως καλή η ατμόσφαιρα. Τα υπόλοιπα ήταν γτπ και είχα ξενερώσει πάρα πολύ που χάθηκε αυτή η dark-ίλα του 1.

Σε ό,τι αφορά το 3, η ατμόσφαιρα είναι αρκετά καλή γενικά αν και δε θα έβαζα μερικές τοποθεσίες σε act2 και σε act4 θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά. Φάνηκε κάπως βιαστική.

- για το pvp οι γκρίνιες είναι δικαιολογημένες αν και ποτέ δε θα με ενδιέφερε σοβαρά. Είναι δικαιολογημένες μόνο και μόνο γιατί το διαφήμισαν. Σε κανένα diablo δεν μπορούσε να υπάρχει balanced pvp ακριβώς επειδή δεν μπορούν τα αντικείμενα να είναι balanced όπως για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα στο wow. Το pvp οπως έχω ξαναπεί είναι καμμένο χαρτί, αυτή τη στιγμή. Εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά.

Πάντως έπρεπε να υπήρχε από το launch και είναι μεγάλο  φαουλ που ακόμα δεν έχει μπει.

- bot υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια. τώρα που έπαιζαν και κανονικα φράγκα δε θα υπήρχαν. η ζωή δεν είναι δίκαιη, πλέον ούτε η εικονική. be a man, live with it.

- δεν ξέρω τα event του ΡοΕ αλλά θα συμφωνήσω ότι θα ήθελα περισσότερα και καλύτερα random events ΑΛΛΑ όχι κάτι που θα παραπέμπει σε ΜΜΟ.

- αρπαχτή δεν ήταν το παιχνίδι για έναν απλό λόγο. Μια εταιρεία με το μέγεθος της blizzard δεν μπορεί να κάνει αρπαχτές. Διότι μια αρπαχτή αν δεν πάει καλά καταστρέφεται και σίγουρα κανείς δεν επενδύει χρήμα + χρόνο + προσωπικό για να βελτιώσει μια αρπαχτή έστω και εκ των υστέρων. Αρπαχτή μπορεί να κάνει μια μικρή εταιρεία που δεν έχει πολλά να χάσει. Το d3 απλώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο. Αυτό είναι γεγονός.

Συμπερασματικά τα περισσότερα "βασικά επιχειρήματά" σου είναι υποκειμενικά, προκατειλημμένα με ό,τι διαβάζεις στα forums και δεν είναι αντικειμενικά και δεν αποτελούν προτάσεις και φυσικά δε λαμβάνουν υπόψη τα προηγούμενα diablo (διότι ένα franchise οφείλει να σέβεται τους προηγούμενους τίτλους - άποψη με την οποία εν μέρει διαφωνώ)

Το μόνο σοβαρό που ανέφερες ήταν η έλλειψη pvp αλλά αυτό είναι ο ορισμός της mainstream γκρίνιας.

Αντί να κάτσεις να σκεφτείς και να γράψεις μερικά αντικειμενικά πράγματα, αναμασάς έτοιμη κακής ποιότητας τροφή. :D

Γράψε για το ότι:

-δεν έχει runewords

-itemization

-ότι τα runes στα skills θα μπορούσαν να είχαν περισσότερη φαντασία / balance

-περισσότερα skills

-no cow lvl (almost σήμα κατατεθέν) και αντ' αυτού έβαλαν το whimsyshire το οποίο αν και έχει πλάκα είναι ενοχλητικό για τα μάτια (γνώμη πολλών)

-κακό crafting χωρίς φαντασία

-λίγα είδη gems επίσης χωρίς φαντασία

-έλλειψη extra ιδιοτήτων ικανών να αλλάξουν το gamestyle στα αντικείμενα (προστέθηκε εν μέρει στα legendary αλλά όχι σε ικανοποιητικό βαθμό, κατ' εμέ πχ  firewalkers )

-κακό σενάριο και εν μέρει κακό voice over

-followers με λίγα items (έπρεπε να μπορούσαν να βάλουν όσα και οι PC)

-έλλειψη ενιαίων spells / abilities για όλα τα class (όπως τα spells) στο d1.

- pvp. Αν μπορούσε ποτέ να γίνει balanced θα το βλέπαμε ίσως και σαν e-sport. To combat style του d3 είναι καταπληκτικό.

κλπ κλπ κλπ

Αν λοιπόν θες να συζητήσουμε σοβαρά (εγώ έχω κάθε καλή διάθεση) δείξε ότι έχεις και ΕΣΥ καλή διάθεση και σκέψου 5-10 πράγματα πριν γράψεις απλά για να κράξεις και να προκαλέσεις γιατί θα εκτεθείς. Κάτσε, παίξε, δες τα προηγούμενα, σκέψου τι θα έκανες εσύ και μετά έλα να κουβεντιάσουμε.

bonus: Θυμάται κανείς το increase light radius στο diablo1 ? Όσο πιο πολύ ήταν, τόσο πιο πολύ έβλεπες γύρω σου αλλά τραβούσες και πιο εύκολα τα τέρατα ενώ άμα δεν είχε πολύ (ή καθόλου) έπαιζες σε stealth mode. Φοβερό, ατμοσφαιρικό, ταιριαστό item stat το οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν πέρασε στο d3 (και στο 2 δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο στο 1).

πάω για κρασοκατάσταση

over n out.

Δημοσ.

Τα event του PoE δεν είναι in-game αλλά αφορούν το Ladder. 

Π.χ γίνονται 1-week Ladder races(solo/party/hardcore) ή γίνονται cutthroat events όπου μπαίνεις σε ένα game και όλοι μπορούν να σκοτώσουν όλους και να τους πάρουν το gear. 

Μετά από κάθε race ή event οι chars που είχες κάνει εκεί γίνονται convert στο αντίστοιχο default ladder(hardcore/softcore) 

Και τέλος να προσθέσω ότι μετά από κάθε event οι πρώτοι 20 π.χ παίρνουν κάποιο item prize

Δημοσ.

Για πείτε κάποιο upgrade που μπορώ να κανω ρε παιδιά γιατί έχω κολλήσει mp6..

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Tmark-2929/hero/7978562

Αφού παίζεις με scorn(δεν είναι και πολύ καλό btw..για να ήταν θα έπρεπε να είχε life steal μεγάλο) τότε δοκίμασε HotA build.

Δεν έχεις life steal εκτός από 2,80 που έχεις στην ζώνη σου που κρίνετε ανεπαρκές για μεγάλο mp.

Δοκίμασε σαν passive το Bloodthirst στην θέση του Nerves Of Steel.

Ανέβασε τα gems, στο όπλο δεν μπορεί να θες να κάνεις μεγάλο mp και να μου έχεις το 60% crit...στο κεφάλι το ίδιο, τι να σου κάνει το 25% increases bonus xp όταν έχεις μόνο 39k health για βάρβαρο..   :-D

Μπορείς να δεις για το Blackthorne's Duncraig Cross neck για να κάνεις το set για 100vit bonus αφού έχεις το παντελόνι αυτό.

Και στο immortal set που έχεις τα rolls είναι χαμηλά. Κοιτάς μήπως βρεις με καλύτερα stats ή σιγά σιγά να αρχίσεις να σπάς το set για witching hour και ice walkers που έχουν καλύτερα stats από τα immortals αλλά τα καλά κομμάτια να ξέρεις κοστίζουν αρκετά.

Μπορείς και με τα immortals να πας και mp10 έτσι, δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστα αλλά όπως και να το δεις τα δικά σου δεν έχουν και πολύ καλά rolls.

Αν μείνει το gear σου και το build σου όπως είναι τώρα, τότε όπως λέει και ο paularas κατέβασε mp. 

Δημοσ.

Εχει αρχισει προσφατα να παιζει το παιχνιδι ενας φιλος μου και λεω να το πιασω και εγω, μολις παρω το καινουργιο μου laptop.

Ηθελα ομως να ρωτησω κατι τους πιο εμπειρους... Με το real money auction house, μπορει ενας μεσος παικτης (χωρις να καιγετε δηλαδη, αλλα οχι και να παιζει 2 ωρες τον μηνα... :P) να βγαλει ενα ποσο, οχι μεγαλο, αλλα ισα-ισα για να αντισταθμισει τα λεφτα που εδωσε το παιχνιδι και για να μην χρειαζετε να πληρωνει με κανονικα λεφτα για items;

Δημοσ.

Εχει αρχισει προσφατα να παιζει το παιχνιδι ενας φιλος μου και λεω να το πιασω και εγω, μολις παρω το καινουργιο μου laptop.

Ηθελα ομως να ρωτησω κατι τους πιο εμπειρους... Με το real money auction house, μπορει ενας μεσος παικτης (χωρις να καιγετε δηλαδη, αλλα οχι και να παιζει 2 ωρες τον μηνα... :P) να βγαλει ενα ποσο, οχι μεγαλο, αλλα ισα-ισα για να αντισταθμισει τα λεφτα που εδωσε το παιχνιδι και για να μην χρειαζετε να πληρωνει με κανονικα λεφτα για items;

δεν ειναι και τοσο ευκολο να βγαλεις λεφτα πρεπει  να εχεις καλα πραγματα και να εισαι πολυ τυχαιρος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...