DeTiPaleuw Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Κατα την ταπεινη γνωμη μου παντα, το D3 ηταν μια μετριοτητα σε σχεση με το D2. Απο θεμα ομως value for money για τα λεφτα που εδωσα με κρατησε (και με κραταει σχετικα ακομη) αρκετες "εργατοωρες" στην καρεκλα. Οποτε δε μετανιωνω για την αγορα. Απλα θα το σκεφτω 2 φορες για αγορα καποιου ενδεχομενου επομενου expansion. P.S.: Τι μου θυμησες τωρα ρε Arikado με την αμαζονα java!!!
Fulgore Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Κατι ακουγοταν οτι η εταιρια κοιταζε το ενδεχομενο για Diablo 2 remastered και καλα.
aliakas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 μπα και το D3 τι θα το κάνει γαργάρα ? no offense πάντα
BlackScorpionX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δεν έχω καταλάβει τί σκατά κόλλημα έχετε φάει με το d2, στο έτος 2015!!! Από όλα τα diablo, το 2 το έχω παίξει λιγότερο και το βαρέθηκα πολύ πιο εύκολα ακόμα και από το 1. Και πραγματικά, οι νοσταλγοί του d2 θα το παίζατε σήμερα το ίδιο όσο το 3; Δηλαδή αυτό θα θέλατε από το 3; Νέα γραφικά και talent trees; Αυτό περιμένατε ως εξέλιξη ενός παιχνιδιού ύστερα από 10 χρόνια, να μείνει σχεδόν το ίδιο; Τί είναι; Σαπουνόπερα; Η Λάμψη με το Γιάγκο Δράκο να παίζει 20 χρόνια;! Όπως το 1 εξελίχθηκε στο 2 και άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, έτσι και από το 2 στο 3 οι αλλαγές ήταν μεγάλες και σύμφωνες με την εποχή (κατά τη γνώμη μου) Εντάξει, μπορώ να δεχτώ την υποκειμενική άποψη ότι δεν άρεσε το itemization του 3, τουλάχιστον μέχρι που βγήκε το RoS αλλά σοβαρά σας ενόχλησαν τα skills έτσι όπως υλοποιήθηκαν και το ότι δεν είχε points να βάζεις σε attributes (που πλέον έχει στα paragon μέχρι 800 level)? Έλεος ρε παιδιά με τα παλαιολιθικά talent trees και τα attribute points! Ακόμα και στο diablo 1 (~1997) υπήρχαν guides για το πώς να βάλεις τα points ΑΚΡΙΒΩΣ για να είσαι full αποδοτικός ακόμα και στο single player, πόσο μάλλον για το 2. Αυτή είναι η δυσκολία και η πολυπλοκότητα που ονειρευόσασταν και σας χάλασαν οι άπειροι συνδυασμοί για νέα builds που μπορείς να κάνεις με το d3; Ειδικά από ros και μετά, ακόμα και αν βγαίνουν basic builds λόγω των set, έχουν πολλές παραλλαγές και στα skills και στα συμπληρωματικά items ώστε να είσαι πάλι αποδοτικός και ανταγωνιστικός, για να μην πω για exp/farming builds αλλά και fun builds. Άλλωστε και στο d2 μετρημένα ήταν τα διαθέσιμα και αποδοτικά builds. Εγώ τα skills του 3 τα γουστάρω πάρα πολύ και τα θεωρώ πολύ καλή εξέλιξη σε σχέση με την αηδία των talent trees του 2 και ο τρόπος υλοποίησης είναι πολύ καλός και συνάδει με το fast paced gameplay του παιχνιδιού. Μακάρι να βάλουν κι άλλα skills για να κάνουμε ακόμα πιο πολλούς συνδυασμούς. Πραγματικά απορώ για έχει φάει τόσος κόσμος τέτοιο κόλλημα με τα talent trees! Τελοσπάντων, να δω όταν θα βγει το d2 remastered, πόσοι και πόσο θα το παίξετε, πέρα από 1-2 runs για τη νοσταλγία. 1
jim777 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Αφενός έχεις δίκαιο ότι το D2 έχει θεοποιηθεί λόγω νοσταλγίας και αφετέρου έχεις παντελώς άδικο στα υπόλοιπα. Το itemisation σε ένα arpg, τουλάχιστον όπως το έχω ΕΓΩ στο μυαλό μου, δεν είναι απλά ένα κομμάτι του παιχνιδιού αλλά ολόκληρο το παιχνίδι. Τα talent trees που τόσο απεχθάνεσαι είχαν synergies μεταξύ τους (έβαζες πόντους στο Fireball και ανέβαινε το dmg στο Meteor) και σε συνδιασμό με τα +skill στα items οι επιλογές ήταν ατελείωτες. http://d2fast.com/images/wizardspike-001-02.jpg https://images.rapgenius.com/0a0e084f797125b48a8a69555a7d99a1.403x335x1.jpg Σύγκρινέ τα αυτά με το ξερό 2500dmg που έχει το κάθε weapon στο D3. Όχι το D2 δεν είναι πανάκεια αλλά μη λέμε και ό,τι να 'ναι. Με το itemisation στο D3 γελάει ο κόσμος. Πιο πολλές επιλογές έχει το Super Mario που διαλέγεις αν θα πετάς φωτιές ή θα έχεις φτερά. 1
BlackScorpionX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Αφενός έχεις δίκαιο ότι το D2 έχει θεοποιηθεί λόγω νοσταλγίας και αφετέρου έχεις παντελώς άδικο στα υπόλοιπα. Το itemisation σε ένα arpg, τουλάχιστον όπως το έχω ΕΓΩ στο μυαλό μου, δεν είναι απλά ένα κομμάτι του παιχνιδιού αλλά ολόκληρο το παιχνίδι. Τα talent trees που τόσο απεχθάνεσαι είχαν synergies μεταξύ τους (έβαζες πόντους στο Fireball και ανέβαινε το dmg στο Meteor) και σε συνδιασμό με τα +skill στα items οι επιλογές ήταν ατελείωτες. http://d2fast.com/images/wizardspike-001-02.jpg https://images.rapgenius.com/0a0e084f797125b48a8a69555a7d99a1.403x335x1.jpg Σύγκρινέ τα αυτά με το ξερό 2500dmg που έχει το κάθε weapon στο D3. Όχι το D2 δεν είναι πανάκεια αλλά μη λέμε και ό,τι να 'ναι. Με το itemisation στο D3 γελάει ο κόσμος. Πιο πολλές επιλογές έχει το Super Mario που διαλέγεις αν θα πετάς φωτιές ή θα έχεις φτερά. Όπως είπα, για το itemisation στο d3, το δέχομαι ειδικά σε ό,τι αφορά το randomness των stats. Μπερδεύτηκε πολύ το πράγμα με τα ΑΗ που μετά τα έβγαλαν. Βέβαια, με τα ΑΗ μέσα στο παιχνίδι, είχε λογική ο τρόπος που έπεφταν τα αντικείμενα. Τώρα είναι ένα περίεργο πράγμα που πιστεύω και εγώ ότι μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί και βρίσονται στη σωστή κατεύθυνση. D2 έλιωσα και εγώ αλλά τα talent trees δε μου άρεσαν σαν λογική. Τα αντικείμενα επηρεάζουν το build όπως τότε έτσι και τώρα. Synergies υπάρχουν και στο diablo 3, με διαφορετική λογική βέβαια, αλλά υπάρχουν. Στο D3, μπορεί να έχει μεγάλη σημασία πχ το dmg στο όπλο αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς θα σου κάτσουν (LPH, iAS, AD klp) ειδικά στα οπλα αλλά και στα υπόλοιπα αντικείμενα που πραγματικά ξεκλειδώνουν τα builds. Δε μου λένε κάτι φοβερό οι εικόνες: Άλλο παιχνίδι, άλλη φιλοσοφία στην ανάπτυξη, άλλες ανάγκες. Η φιλοσοφία του itemisation του d2 δε θα μπορούσε να κολλήσει αυτούσια στο d3 και προσωπικά δε θα το ήθελα κιόλας από ένα παιχνίδι του 2012. 10 Χρόνια για να παρουσιάσουν απλώς καλύτερα γραφικά, νέα αντικείμενα και μερικά νέα skills? Αυτό είναι expansion, δεν είναι νέο παιχνίδι. Και κάτι ακόμα: αν η blizzard ήθελε εύκολο κέρδος θα μπορούσε πολύ άνετα να κάνει ένα d2 με νέα γραφικά, μερικά νέα items και μερικά νέα skills. Εύκολη και επιτυχημένη συνταγή, κανένα ρίσκο, καμία σοβαρή αλλαγή. Εγώ τους παραδέχομαι όμως ότι δε φοβήθηκαν την αλλαγή και τόλμησαν ακόμα και παρόλο που δεν τους βγήκε σε όλα, το πάλεψαν και το έχουν στρώσει σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε και το d2 δεν ήταν κατευθείαν το αριστούργημα που λέμε ότι ήταν. Πέρασε καιρός και αρκετά patches για να στρώσει. Βέβαια, τότε δεν υπήρχε και σοβαρός ανταγωνισμός γενικώς σε παιχνίδια οπότε όλοι έπαιζαν d2 ενώ τώρα δε νομίζω ότι οι gamers λιώνουν τα παιχνίδια που αγοράζουν. Βλέπω ότι οι περισσότεροι βαριούνται πολύ εύκολα και αλλάζουν τακτικά παιχνίδια και είναι λογικό: Με τόση ποικιλία γιατί να μην παίξεις - δοκιμάσεις και κάτι άλλο; Δες και ποια παιχνίδια είναι στη μόδα τώρα (χωρίς να κατηγορώ). Τα παλιά καλά adventure πχ εξαφανίστηκαν. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε κοινό γιατί δεν εξελίχθηκαν όπως έπρεπε και έτσι μοιραία εξαφανίστηκαν. Ακόμα και τα RTS τείνουν να εξαφανιστούν. Τέλος, για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι το d2 ήταν μια αηδία και δεν παιζόταν, άλλωστε και εγώ το είχα λιώσει, ειδικά στην αρχή και το είχα καταευχαριστηθεί. Καλό και χρυσό για την εποχή του, δε λέω, αλλά τώρα έχουν περάσει 10-15 χρόνια. Ας πάμε και λίγο παρακάτω.
jim777 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Κοίτα, συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες αλλά θα επιμείνω λίγο παραπάνω στο itemisation του D3 στο οποίο συμφωνούμε anyway. Δεν είναι δυνατόν: - ΟΛΑ τα όπλα να έχουν ίδια στατιστικά και ίδια σημασία. Όλα ή 2000dmg ή 3500dmg και για ΟΛΑ τα classes αυτός ο αριθμός να έχει την ίδια σημασία. Αποτέλεσμα? Wizard με 2H Axe.... - ΟΛΑ τα αντικείμενα για ΟΛΑ τα classes να έχουν 4 από τα 6 βασικά στατιστικά (str/vit/chd/cc/cooldown/aspeed). Δεν σε βάζει να επιλέξεις για παράδειγμα "θα χρησιμοποιήσω αυτά τα gloves που έχουν υψηλό str+vit και τίποτα άλλο αντί για αυτά με aspeed και CC γιατί μου λείπει defence". ΟΛΑ τα stats σε όλα τα αντικείμενα. Γελάει ο κόσμος. Δεν υπάρχει καν διαχωρισμός caster/melee/ranged class. - Σε arpg/loot game δε γίνεται το itemisation να είναι σαν το WoW. Strength και stamina παντού. Αυτό το itemisation επιπέδου wonderboy είναι που κάνει το παιχνίδι όπως το κάνει. Ναι, δεν είχε νόημα να ξαναβγάλουν το D2 με άλλα γραφικά. Νόημα θα είχε να το αλλάξουν, να το εξελίξουν, να πάρουν τα καλά χαρακτηριστικά του και να τα πάνε ένα βήμα παραπέρα και να αφαιρέσουν τα στραβά του. Anyway φτάνει η γκρίνια μου. Λογικά θα κουράζει κάποιους και δεν έχει και κάποιο νόημα. 2
zeke Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) πωωωωω blackscorpion βαριεμαι να κατσω να σου γραψω κατεβατο 5-10 σελιδες τωρα σοβαρα...........Δεν θα μπορεσω να σου αλλαξω την γνωμη με τιποτα ομως,,,γιατι η προσεγγιση που εχεις για αυτα τα games ειναι τελειως διαφορετικη.Πραγματικα θυμαμαι στις εποχες στα ladder D2C hc ειμασταν μετρημενα τα ελληνοπουλα που επαιζαν στα top ranks μαζι και στο PvP και LLD, οπως και τα απειρα pk που γινοντουσαν! Η ιδια κατασταση ακριβως ειναι και τωρα στο D2 (ladder 100-200 ατομα), οπως ακριβως 4-5 ελληνες (μαζι με μενα) ειναι στα top ranks και races στο PoE.Σε ολα αυτα επαιζε τεραστιο ρολο το παλαιολιθικο tree, τα παλαιολιθικα points και το οτι δεν υπηρχαν set items με 1000000% bonus επι bonus xp επι bonus dps.....γιατι δεν ηταν μονο το dps και το crit οπως ειναι τωρα στο d3! Επαιζαν τρελοι συνδιασμοι και τρελα builds που δεν χρειαζονταν να ειναι αποδοτικα οπως λες γιατι αυτος που ηξερε να παιζει δεν ειχε προβλημα.Τα Set Items ηταν η καταστροφη του diablo απο το lod. Ετσι και στο D3-RoS, ολοι κηνηγανε τα ιδια items-BiS με τα bonus (θελει κατεβατο για να στο εξηγησω)Τελος για να κλεισω....αν νομιζεις οτι η blizz θα μπορουσε πολυ ανετα να βγαλει την συνεχεια του d2 εισαι γελασμενος,,,,θα σου πω αυτο.....προσπαθησαν να το κανουν οσο πιο κοντα στο d2 μπορουσαν αλλα επειδη ηθελαν οσο πιο πολυς κοσμος να το παιξει το εκαναν ετσι οπως ειναι σημερα. Αλλα πραγματικα οι ανθρωποι δεν ξερουν να κανουν arpg! Το team τους απλα δεν κανει για τετοιο ειδος.... Ειναι παρα πολλα πραγματα που κανουν λαθος για τους παλιους (που επαιζαν σοβαρα), ενω για τους καινουριους ειναι γαμω τα fun arpg games (οντως ειναι και συμφωνω με αυτο).Καλυτερα να το εβγαζαν με αλλο τιτλο παρα D3. Αν τo D4 αυτοματοποιηθει ακομα περισσοτερο,,δηλαδη να σου διαλεγει μονο του τα καλυτερα ιτεμς, να σου παταει μονο του τα skills, αυτοματα ολα και εσυ μονο να κουνας το mouse σου,,,θα σου αρεσει αυτη η εξελιξη? Eπειδη δεν θα εχουμε 2012, θα λες ειναι γαμω ε? d2 remastered ε? μια πατατα θα ναι. τα γραφικα για οσους δεν ξερουν,,,δεν μετρανε καθολου σε αυτα τα games.ο jim777 πολυ καλα τα λεει απο πανω.... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2015 από zeke
BlackScorpionX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 πωωωωω blackscorpion βαριεμαι να κατσω να σου γραψω κατεβατο 5-10 σελιδες τωρα σοβαρα........... Δεν θα μπορεσω να σου αλλαξω την γνωμη με τιποτα ομως,,,γιατι η προσεγγιση που εχεις για αυτα τα games ειναι τελειως διαφορετικη. Γιατί να μου αλλάξεις τη γνώμη και ως προς τί; Η προσέγγισή μου είναι πραγματικά ανοιχτόμυαλή. Εντοπίζω και τα καλά και τα άσχημα, πάντα υποκειμενικά. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτά. Σε αυτό είναι καλό να συμφωνήσουμε νομίζω. Υπάρχει πλειοψηφούσα άποψη μεν αλλά όχι αντικειμενικότητα. Πραγματικα θυμαμαι στις εποχες στα ladder D2C hc ειμασταν μετρημενα τα ελληνοπουλα που επαιζαν στα top ranks μαζι και στο PvP και LLD, οπως και τα απειρα pk που γινοντουσαν! (Αν θες να τονίσεις την έλλειψη PvP στο D3, συμφωνώ Ήταν μαλκία, το υποσχέθηκαν δεν το έκαναν και μετά το έκαναν κουτσουρεμένο και ούτε καν. Τα "ελληνόπουλα" και τα "κλεφτόπουλα" όμως τί σημασία έχουν με την προηγούμενη κουβέντα; Η ιδια κατασταση ακριβως ειναι και τωρα στο D2 (ladder 100-200 ατομα), οπως ακριβως 4-5 ελληνες (μαζι με μενα) ειναι στα top ranks και races στο PoE. (Ε και; Τι θες να πεις; Ότι είστε λίγοι και καλοί; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτή η παράγραφος με τα talent trees και τα skills που γράφαμε παραπάνω. Θες να δώσεις κύρος στην άποψή σου, ότι και καλά είσαι παλιός και pro και έχεις λιώσει; Δεν είσαι ο μόνος και εμείς λιώσαμε. Η δυσκολία δε, του PoE, αν είναι πια τόσο μεγάλη, δεν ξέρω, δεν αποτελεί τεκμήριο ότι η άποψη σου είναι η μοναδική σωστή) Σε ολα αυτα (σε ποια; στο ότι ήσασταν ή είσαστε 4-5 ελληνόπουλα στα σε top ranks;) επαιζε τεραστιο ρολο το παλαιολιθικο tree, τα παλαιολιθικα points και το οτι δεν υπηρχαν set items με 1000000% bonus dps γιατι δεν ηταν μονο το dps και το crit οπως ειναι τωρα στο d3 (γιατί αν δεν υπήρχαν τα talent trees κτλ, δε θα υπήρχαν ελληνόπουλα στα ranks? wtf man, wtf) ! Επαιζαν τρελοι συνδιασμοι και τρελα builds που δεν χρειαζονταν να ειναι αποδοτικα οπως λες γιατι αυτος που ηξερε να παιζει δεν ειχε προβλημα. (Tι εννοείς δεν είχε πρόβλημα; Όταν κάποιος βρίσκει ένα build και είναι κορυφή στην κατάταξη σημαίνει ότι είναι α) αποδοτικό και ότι β) προφανώς ξέρει να παίζει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο d3: Δεν έχει αποκλειστική σημασία το dmg στο όπλο αλλά και οι συνεργασίες από τα διάφορα αντικείμενα και skills. Το ότι κάποιος μπορεί να έχει πχ πολύ μεγάλο sheet dps δε σημαίνει ότι θα είναι και κορυφή στην κατάταξη αν δεν "ξεκλειδώσει" συνεργασίες από τα υπόλοιπα αντικείμενα, ειδικά από RoS και μετά αυτό ισχύει ιδιαιτέρως και σε πολλά build) Τα Set Items ηταν η καταστροφη του diablo απο το lod. Ετσι και στο D3-RoS, ολοι κηνηγανε τα ιδια items-BiS με τα bonus (θελει κατεβατο για να στο εξηγησω) (Μα το lod βγήκε το 2001, ένα μόλις χρόνο μετά το vanilla 2. Θες να πεις ότι το 2 ήταν τόσο καλό μέχρι και πριν το lod ΜΟΝΟ? Γιατί τόσο καιρό νόμιζα ότι εννοούσες ότι γενικώς το 2 ήταν έπος, συμπεριλαμβανομένου και του lod) Τελος για να κλεισω....αν νομιζεις οτι η blizz θα μπορουσε πολυ ανετα να βγαλει την συνεχεια του d2 εισαι γελασμενος,,,,θα σου πω αυτο.....προσπαθησαν να το κανουν οσο πιο κοντα στο d2 μπορουσαν αλλα επειδη ηθελαν οσο πιο πολυς κοσμος να το παιξει το εκαναν ετσι οπως ειναι σημερα. (Αυτό που λες δεν έχει καμία λογική και εξηγώ: Το hype για το 3 ήταν τόσο μεγάλο που ό,τι και να έβγαζε θα πουλούσε άρα δεν ήταν ΑΝΑΓΚΗ να το κάνουν πιο casual. Είτε το έκαναν υπερβολικά εύκολο είτε υπερβολικά δύσκολο πάλι θα πουλούσε σαν τρελό, τα χρήματα θα τα έπαιρναν. Έπειτα επειδή ήθελαν να βάλουν τα ΑΗ μέσα, δε γινόταν ούτως ή άλλως να το κάνουν σαν το 2 σε ό,τι αφορά τα items. Άρα λοιπόν από επιλογή το έκαναν έτσι όπως το έκαναν. Διάβασε το σκεπτικό πίσω από τα skills και γιατί δεν κράτησαν τα talent trees http://www.ign.com/articles/2011/08/04/blizzard-on-ditching-skill-points-in-diablo-iii Ακριβώς αυτό πχ με είχε εκνευρίσει και εμένα στην αρχή στο 2 που είχα κάνει maul barb (πριν το lod) και μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν και τόσο καλό και δεν μπορούσα να το αλλάξω και έπρεπε να level-αρω από την αρχή) Αλλα πραγματικα οι ανθρωποι δεν ξερουν να κανουν arpg! Το team τους απλα δεν κανει για τετοιο ειδος.... Ειναι παρα πολλα πραγματα που κανουν λαθος για τους παλιους (που επαιζαν σοβαρα), ενω για τους καινουριους ειναι γαμω τα fun arpg games (οντως ειναι και συμφωνω με αυτο). (Αυτή τη "ρατσιστική" άποψη ότι υπάρχουν και καλά κάποιοι τύποι, οι "παλιοί" που "έπαιζαν σοβαρά" ενώ οι νέοι είναι χαβαλέ, ποτέ δεν την κατάλαβα και ας παίζω video games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα τέτοια ηλίθια άποψη για καμία gamer ομάδα, είτε έπαιζαν το πιο δύσκολο adventure είτε το πιο απλό mobile gaming. Είναι τελείως ηλίθιο όλο αυτό. Δηλαδή κάποιος που γουστάρει το Χ και αφοσιώνεται σε αυτό, είτε είναι tetris, είτε είναι pac man είτε ΡοΕ είτε d3 είτε candy crush είτε ό,τι στο διάολο είναι, δεν είναι σοβαρός ΓΙΑΤΙ;! Με ποια λογική και ποιος είσαι ΕΣΥ που θα πεις ΠΟΙΟΣ ειναι σοβαρός gamer και ποιος όχι; Μεγάλε, αυτό είναι φασισμός. Όχι ότι ενδιαφέρει (sic) τί πιστεύεις ΕΣΥ για όσους παίζουν d3 ή οτιδήποτε απλά δεν μπορώ να διαβάζω μαλακίες. Καλυτερα να το εβγαζαν με αλλο τιτλο παρα D3. Αν τo D4 αυτοματοποιηθει ακομα περισσοτερο,,δηλαδη να σου διαλεγει μονο του τα καλυτερα ιτεμς, να σου παταει μονο του τα skills, αυτοματα ολα και εσυ μονο να κουνας το mouse σου,,,θα σου αρεσει αυτη η εξελιξη? Eπειδη δεν θα εχουμε 2012, θα λες ειναι γαμω ε? (Υπερβολές ελλείψει επιχειρημάτων. Απέχει πολύ από το να γίνει έτσι και αν ποτέ γίνει έτσι, εδώ θα είμαστε και θα το συζητήσουμε τότε) d2 remastered ε? μια πατατα θα ναι. τα γραφικα για οσους δεν ξερουν,,,δεν μετρανε καθολου σε αυτα τα games. (Δηλαδή αν αλλάξουν μόνο τα γραφικά, που αυτό θα κάνουν αν έχω καταλάβει καλά και που δε μετράνε ούτως ή άλλως, και αφήσουν τα υπόλοιπα τα ίδια, πάλι μάπα θα είναι ε Έχεις τέτοιο μένος κατά του d3 και της blizzard που αδυνατώ να εξηγήσω: Είτε παίρνεις ποσοστά από το ΡοΕ, είτε κάποιος απο τη blizzard σου έκανε μεγάλο κακό. Δεν ξέρω, ειλικρινά. Σου φάγανε καμιά γκόμενα; Τί να πω... ο jim777 πολυ καλα τα λεει απο πανω....
zeke Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ε και; Τι θες να πεις; Ότι είστε λίγοι και καλοί; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτή η παράγραφος με τα talent trees και τα skills που γράφαμε παραπάνω. Θες να δώσεις κύρος στην άποψή σου, ότι και καλά είσαι παλιός και pro και έχεις λιώσει; Δεν είσαι ο μόνος και εμείς λιώσαμε. Η δυσκολία δε, του PoE, αν είναι πια τόσο μεγάλη, δεν ξέρω, δεν αποτελεί τεκμήριο ότι η άποψη σου είναι η μοναδική σωστή. Μα το lod βγήκε το 2001, ένα μόλις χρόνο μετά το vanilla 2. Θες να πεις ότι το 2 ήταν τόσο καλό μέχρι και πριν το lod ΜΟΝΟ? Γιατί τόσο καιρό νόμιζα ότι εννοούσες ότι γενικώς το 2 ήταν έπος, συμπεριλαμβανομένου και του lod. Ακριβώς αυτό πχ με είχε εκνευρίσει και εμένα στην αρχή στο 2 που είχα κάνει maul barb (πριν το lod) και μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν και τόσο καλό και δεν μπορούσα να το αλλάξω και έπρεπε να level-αρω από την αρχή. οταν γραφεις αυτα τα πραγματα, καταλαβαινω ακριβως τι "gamer" εισαι. (μην το παρεις σαν παρεξηγηση) ναι το 2 ηταν καλο μεχρι που βγηκε το lod. set items, runes, charms, runewords, ethereal κλπ κλπ καταστρεψαν το game. αυτο που αναφερεις που σε ειχε εκνευρισει κτλ για να ξεκινησεις απο την αρχη, ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης....φιλε blackscorpion Αυτή τη "ρατσιστική" άποψη ότι υπάρχουν και καλά κάποιοι τύποι, οι "παλιοί" που "έπαιζαν σοβαρά" ενώ οι νέοι είναι χαβαλέ, ποτέ δεν την κατάλαβα και ας παίζω video games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα τέτοια ηλίθια άποψη για καμία gamer ομάδα, είτε έπαιζαν το πιο δύσκολο adventure είτε το πιο απλό mobile gaming. Είναι τελείως ηλίθιο όλο αυτό. Δηλαδή κάποιος που γουστάρει το Χ και αφοσιώνεται σε αυτό, είτε είναι tetris, είτε είναι pac man είτε ΡοΕ είτε d3 είτε candy crush είτε ό,τι στο διάολο είναι, δεν είναι σοβαρός ΓΙΑΤΙ;! Με ποια λογική και ποιος είσαι ΕΣΥ που θα πεις ΠΟΙΟΣ ειναι σοβαρός gamer και ποιος όχι; Μεγάλε, αυτό είναι φασισμός. Όχι ότι ενδιαφέρει (sic) τί πιστεύεις ΕΣΥ για όσους παίζουν d3 ή οτιδήποτε απλά δεν μπορώ να διαβάζω μαλακίες. σοβαρα εννοω competitive/challenge με σκοπο να εισαι στους πρωτους στον κοσμο, οχι οπως το εννοεις εσυ. αμα θες να το παμε παραπερα,,,,,σε πληρωνω να παιξεις competitve races και challenge hc leagues στο PoE και να εισαι στους πρωτους ... ψηνεσαι?
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά διαφωνούμε σε λάθος βάση. Το βασικό πρόβλημα που είχε το d2 (τουλάχιστον για την εποχή του) ήταν η μη ύπαρξη σοβαρού trading method. Μου βάζουν το AH στο D3 το οποίο μπορεί να έιχε 1000 στραβά για fix αλλά αντί να τα φτιάξουν αυτά μου το κάνουν non-trade, account-bound και βγάζουν το AH. Και αναρωτιέμαι εγώ...ΓΙΑΤΙ? Βγαίνει το PoE. Έχει εξαιρετικό diversity, απίστευτο itemisation και είτε στη τύχη ή υπολογισμένα δημιουργούν ένα απίστευτο economy....Και δε μου βάζουν ένα σοβαρό γαμημένο trade system. Και αναρωτιέμαι....γιατί?????? Βγαίνουν γαμάτα MMORPG's, με τρομερό potential και μου έχουν αφαιρέσει οποιαδήποτε μορφή economy λόγω itemisation και οποιοδήποτε σοβαρό PVP γιατί για κάποιο λόγο σήμερα το PK, το Open-world pvp και το boss-contest είναι απαγορευμένες εννοιες....ΓΙΑΤΙ????? Τσάμπα διαφωνούμε. Έχουμε να κάνουμε με καθυστερημένους game developers που αρνούνται να συνδιάσουν είτε πράγματα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν επιτύχει στο παρελθόν ή απλά πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα και μεις εδώ σκοτωνόμαστε για loot-games χωρίς σοβαρά items, για trading items χωρίς AH κτλ κτλ.
zeke Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά διαφωνούμε σε λάθος βάση. Το βασικό πρόβλημα που είχε το d2 (τουλάχιστον για την εποχή του) ήταν η μη ύπαρξη σοβαρού trading method. Μου βάζουν το AH στο D3 το οποίο μπορεί να έιχε 1000 στραβά για fix αλλά αντί να τα φτιάξουν αυτά μου το κάνουν non-trade, account-bound και βγάζουν το AH. Και αναρωτιέμαι εγώ...ΓΙΑΤΙ? Βγαίνει το PoE. Έχει εξαιρετικό diversity, απίστευτο itemisation και είτε στη τύχη ή υπολογισμένα δημιουργούν ένα απίστευτο economy....Και δε μου βάζουν ένα σοβαρό γαμημένο trade system. Και αναρωτιέμαι....γιατί?????? Βγαίνουν γαμάτα MMORPG's, με τρομερό potential και μου έχουν αφαιρέσει οποιαδήποτε μορφή economy λόγω itemisation και οποιοδήποτε σοβαρό PVP γιατί για κάποιο λόγο σήμερα το PK, το Open-world pvp και το boss-contest είναι απαγορευμένες εννοιες....ΓΙΑΤΙ????? Τσάμπα διαφωνούμε. Έχουμε να κάνουμε με καθυστερημένους game developers που αρνούνται να συνδιάσουν είτε πράγματα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν επιτύχει στο παρελθόν ή απλά πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα και μεις εδώ σκοτωνόμαστε για loot-games χωρίς σοβαρά items, για trading items χωρίς AH κτλ κτλ. Μπορει να ηταν προβλημα τουτεστιν βαριεμαι να ψαξω για το item που θελω,,,βαριεμαι να μιλησω στον ταδε,,,,αντε να δω ποτε θα μπει online μπας και του ριξω λιγο την τιμη..........μα ελα που αυτη ηταν η εννοια του να κανεις trading. Επιτηδες δεν το αλλαξαν για να υπαρχει communication μεταξυ των παικτων και στο community. Υπαρχουν πολλες ιδεες για γινει λιγο πιο ευκολο (στο PoE), αλλα ο βασικος τροπος θα ειναι ο ιδιος. Εκει ειναι ολο το ζουμι και οχι σαν το AH πατας κλικ και το αγοραζεις...αυτο δεν λεγετε trading. Βεβαια το RMAH ηταν καλη ιδεα αλλα πατωσε στην συνεχεια.
Arikado Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ρε παιδια το ολο θεμα δεν ειναι ακριβως η κοντρα D2 με D3. Καταρχας τα γραφικα δε παιζουν ποτε ρολο σε ενα game.παρε παραδειγμα πoσα indie games εχουν βγει. Το θεμα ειναι πως ειχαν μια ευκαιρια να αλλαξουν το game και ναι το εκαναν. Θα μπορουσαν ομως να προσθεσουν πολλα ακομα. Για μενα το trading ειναι σημαντικο σε ενα τετοιο game. Γτ εγω που εχω ενα καλο weapon για barb να μη μπορω να το κανω trade. Επισης τα μονα items που φοραν ολοι ειναι set items μεγα λαθος. Ειναι ενα τελειως διαφορετικο game. Επειδη αγαπησα το Diablo σαν game 1 & 2 και ναι και το 3 αλλα δε με ενθουσιασε τοσο. Εχει βελτιωθει πολυ αλλα κακα τα ψεμματα δε σε κρατα για πολυ. Ευχομαι το επομενο expansion να ειναι ακομα καλυτερο και να δωσει και αλλα νεα builds,νεα gameplay κλπ... Και τελος για μπειτε λιγο D2 να δειτε ακομα players.18.000 τσεκαρετε λιγο τα communities d2.jsp 15 χρονια μετα το game ειναι μια χαρα.
BlackScorpionX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 οταν γραφεις αυτα τα πραγματα, καταλαβαινω ακριβως τι "gamer" εισαι. (μην το παρεις σαν παρεξηγηση) (τί είδους gamer είμαι; το παρεξηγώ γιατί όπως το γράφεις είναι παρεξηγήσιμο και το λες με αρνητική έννοια προφανώς. Νομίζεις ότι είσαι κάτι ξεχωριστό από όλους τους υπόλοιπους; ) ναι το 2 ηταν καλο μεχρι που βγηκε το lod. set items, runes, charms, runewords, ethereal κλπ κλπ καταστρεψαν το game. (wtf? Δηλαδή το d2 για το οποία μας έχεις ζαλίσει αφορά μόνο την περίοδο 2000-2001 πριν το lod. μας τρολλάρεις;! Το lod δεν το είχαν αναλάβει οι developers της blizzard north, που και για αυτούς μας έχεις ζαλίσει; Αυτοί δεν έκαναν καλό παιχνίδι δηλαδή; Η μήπως αλλοτριώθηκαν από τα πολλά $$; ) αυτο που αναφερεις που σε ειχε εκνευρισει κτλ για να ξεκινησεις απο την αρχη, ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης....φιλε blackscorpion (άαααα άρα το ζουμί είναι οι μόνιμες και μη αναστρέψιμες επιλογές. Δηλαδή ξεκινάς το παιχνίδι, δεν ξέρεις και πολλά και θα πρέπει να ανεβάσεις 2-3 φορές τον ίδιο χαρακτήρα μέχρι να γίνει σωστός γιατί μπορεί κάποια στιγμή, ακόμα και κατα λάθος, να έβαλες λάθος πόντο σε ένα skill σε ένα talent tree και αυτό, κατ' εσέ, είναι η ουσία του δύσκολου, πολύπλοκου και "σοβαρού" παιχνιδιού. Βέβαια, θέλει πολύ μεγάλη ικανότητα αυτό. Είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν κοιταέι guides στο ιντερνετ και κανένας δε βρίσκει τα σίγουρα και καλά builds φίλε Ζεκε) σοβαρα εννοω competitive/challenge με σκοπο να εισαι στους πρωτους στον κοσμο, οχι οπως το εννοεις εσυ. (μα και εγώ έτσι το εννοώ. Μπορείς να παίζεις σοβαρά το οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε είναι σκάκι, είτε ποκεμον, είτε ΡοΕ, είτε WoW, είτε sc2, είτε d3. Η σοβαρότητα, αγαπητέ Ζεκε, δεν έγκειται στο παιχνίδι αυτό καθεαυτό αλλό στον τρόπο με τον οποίο παίζεις το εκάστοτε παιχνίδι. Δηλαδή όσοι παίζουν σε ανώτερο επίπεδο dota, lol, d3, sc2, wow, κλπ, δεν είναι σοβαροί gamers? Άραξε ρε φίλε...) αμα θες να το παμε παραπερα,,,,,σε πληρωνω να παιξεις competitve races και challenge hc leagues στο PoE και να εισαι στους πρωτους ... ψηνεσαι? (Φίλε, άκου να δεις: εγώ δεν έχω ζαλίσει κανέναν με το ότι έιμαι ο super pro gamer ούτε οι απόψεις προσβάλουν κανέναν, ούτε κράζω όλους όσους διαφωνούν μαζί μου. Συνεπώς, όχι δεν ψήνομαι, γιατί δεν έχω τίποτα να αποδείξω και γιατί δεν έχω το χρόνο και τη θέληση να επενδύσω σε κάτι τέτοιο. αν ήμουν φοιτητής, θα το συζητούσαμε. Εσύ όμως που έχεις χρόνο και είσαι ο φεβερός και ο τρομερός gamer, γιατί δε μας αποδεικνύεις πόσο skilled είσαι σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι που δε θέλει απλώς χρόνο και καλή αναζήτηση στο google όπως για παράδειγμα... dota, cs:go, sc2 κλπ ή και σε ένα γελοίο παιχνίδι και εύκολο όπως το d3. Βγες λοιπόν top 10 σε hardcore ή softcore ladder στο επόμενο season του d3 ή φτάσε 7000κ mmr dota 2, ή master στο sc2, ψήνεσαι Εκει ειναι ολο το ζουμι και οχι σαν το AH πατας κλικ και το αγοραζεις...αυτο δεν λεγετε trading. Βεβαια το RMAH ηταν καλη ιδεα αλλα πατωσε στην συνεχεια. (διχασμένη προσωπικότητα; από τη μία κράζεις το ΑΗ και από την άλλη λες πως το RMAH ήταν καλή ιδέα; Και το λέει αυτό ένας pro gamer που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ προτιμά να "παίζει" το παιχνίδι από το να βρίσκει έτοιμα τα καλύτερα αντικείμενα; Το λες εσύ αυτό που κράζεις την blizzard ως εταιρεία που έχει σκοπό μόνο το κέρδος. Την παλεύεις;
zeke Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) (τί είδους gamer είμαι; το παρεξηγώ γιατί όπως το γράφεις είναι παρεξηγήσιμο και το λες με αρνητική έννοια προφανώς. Νομίζεις ότι είσαι κάτι ξεχωριστό από όλους τους υπόλοιπους; ) αυτος: Συνεπώς, όχι δεν ψήνομαι, γιατί δεν έχω τίποτα να αποδείξω και γιατί δεν έχω το χρόνο και τη θέληση να επενδύσω σε κάτι τέτοιο. αν ήμουν φοιτητής, θα το συζητούσαμε. (wtf? Δηλαδή το d2 για το οποία μας έχεις ζαλίσει αφορά μόνο την περίοδο 2000-2001 πριν το lod. μας τρολλάρεις;! Το lod δεν το είχαν αναλάβει οι developers της blizzard north, που και για αυτούς μας έχεις ζαλίσει; Αυτοί δεν έκαναν καλό παιχνίδι δηλαδή; Η μήπως αλλοτριώθηκαν από τα πολλά $$; ) αλλη μια αποδειξη οτι δεν καταλαβες ποτε το d2 αλλα συνεχιζεις να κραζεις για τη "πολυπλοκοτητα", την "ικανοτητα" κλπ ενω δεν ξερεις τα βασικα. Ξαναδιαβασε αυτα που εγραψα για το lod (unique sets BiS, καμια διαφορα μεταξυ των items και μεταξυ των παικτων με 5-10 builds μονο) ,,,αμα δεν καταλαβαινεις παλι τοτε δεν εχει νοημα. Ναι για την περιοδο 2000-2001 και μετα με το classic hc ladder 2003-09. ενα παραδειγμα του ποσο BROKEN items υπηρχαν στο lod που θαυμαζες. http://diablo.wikia.com/wiki/Harlequin_Crest_%28Diablo_II%29 http://diablo.wikia.com/wiki/Vampire_Gaze γι'αυτο επιμενω οτι δεν ξερεις.... Εσύ όμως που έχεις χρόνο και είσαι ο φεβερός και ο τρομερός gamer, γιατί δε μας αποδεικνύεις πόσο skilled είσαι σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι που δε θέλει απλώς χρόνο και καλή αναζήτηση στο google όπως για παράδειγμα... dota, cs:go, sc2 κλπ ή και σε ένα γελοίο παιχνίδι και εύκολο όπως το d3. Βγες λοιπόν top 10 σε hardcore ή softcore ladder στο επόμενο season του d3 ή φτάσε 7000κ mmr dota 2, ή master στο sc2, ψήνεσαι [ ] ειμαι σε οσα μου τραβηξουν το ενδιαφερον και θα κατσω να ασχοληθω μονο και μονο σε αυτα. Πραγματικα δυσκολο και απαιτητικο παιχνιδι....που ειναι teambased games εννοεις? Εγω σου ειπα σου προσφερω ενα ποσο να μου αποδειξεις οτι ποσο ευκολο ειναι να αντιγραψεις ενα build απο το google και να παιξεις στο PoE. αφου ειναι τοσο ευκολο να ψαξεις google καντο...θα πληρωθεις μια χαρα, τι εχεις να χασεις? οσο ευκολο ειναι αυτο.....αλλο τοσο ειναι και να βγεις στις πρωτες θεσεις στο cs:go και dota. Το d3 εχει ladder? σε τι? ποσα δις dps θα φτασεις? η το απειρο paragon? lol (διχασμένη προσωπικότητα; από τη μία κράζεις το ΑΗ και από την άλλη λες πως το RMAH ήταν καλή ιδέα; Και το λέει αυτό ένας pro gamer που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ προτιμά να "παίζει" το παιχνίδι από το να βρίσκει έτοιμα τα καλύτερα αντικείμενα; Το λες εσύ αυτό που κράζεις την blizzard ως εταιρεία που έχει σκοπό μόνο το κέρδος. Την παλεύεις; επειδη εισαι ασχετος....χωρις trading σε online rpg δεν υφισταται. μαθε το τωρα αν δεν το εχεις μαθει τοσο καιρο. εκτος αν θες να το παιξεις κινεζος και μετα απο 10 χρονια να σου πεσει το απολυτο item το RMAH ηταν καλη ιδεα εν μερη για να βγαλεις κανα φραγκο, αλλα δεν το διαχειριστηκαν σωστα, ουτως η αλλως δεν αντεξε ουτε 4 μηνες,,,με τοσα bots και ποσα rmt sites. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2015 από zeke
Προτεινόμενες αναρτήσεις