podhlaths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 αγόρασα ένα sata dvdrw χωρίς να καταλάβω ότι είναι sata τέλος πάντων. στον υπολογιστή υπήρχε master ο σκληρός και slave ενα dvdrw συνδεδεμένα στην ide. τώρα έβγαλα το dvd και έχω master ο σκληρός και στην sata1 το dvdrw. (το dvd έχει από πίσω 5 διάδες για το τζαμπεράκι αλλά δεν γράφει πουθενά πια είναι τι. όταν τον ανοίγω ψ'αχνει για ide και μετά από 2-3 λεπτά βλέπει σκληρό τίποτε άλλο, dvd γιόκ. μου λέει insert system disk. δοκίμασα το τζαμπεράκι και μόνο στο δεύτερο αναβοσβήνει το φωτάκι στην εκκίνηση αλλά δεν το βλέπει. καμία βοήθεια!!!!
koprodogis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ωπα παμε παλι λιγο! Καταρχας δεν μπορει να μην εχει πανω στο dvdrw ενδειξεις για θεσεις slave,master,cable celect,..Δες την πανω επιφανεια αλλα και στην καθετη, μερικες φορες τα βαζουν εκει με συντομογραφιες. Μετα παμε στο θεμα των καναλιωςν ide. Βαλτα οπως ταειχες πριν, ειναι ασχετο τελειως το καναλι sata απο το ide. Και ολα τα sata εχουν τις συσκευες master. Οποτε βρες στο dvdrw το master Και βαλτο, και ασε τα αλλα ως εχουν. Μετα μπες bios της μητρικης και ψαξε για τις ρυθμισεις first boot device.και γενικα ορισε πρωτα τον σκληρο και μετα τα αλλα
podhlaths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 το εβγαλα και το ξανακοίταξα δε γράφει πουθενά τίποτα. τον σκληρό δεν τον έχω πειράξει εξακολουθεί να είναι όπως ήταν master στο ide απλά έβγαλα το dvd που ήταν slave στο ίδιο καλώδιο. στο bios έχει first το σκληρό. στο sata dvd έχω τώρα το τζαμπεράκι στο δεύτερο που είναι και το μόνο που ανοίγει το dvd όταν ψάχνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.