Προς το περιεχόμενο

Μου φερε την γάτα!

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά υποχωρήσεις και πράσσιν άλογα.Εγώ λέω το εξής.Αν δεν είχε αυτή γάτα κ πήγαινες εσύ σπίτι της με τον γάτο σου κ τα περιττώματά του θα σε είχε πετάξει με της κλωτσιές ναι ή ού?Στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι γίνεται γι αυτό δεν παίρνω το μέρος της γκόμενας.Αν είναι κάποιος που μένει μόνος του κ πχ έχει σκυλί,γάτα,σαύρα,αράχνη οτιδήποτε ,η αντίδραση όταν να πάς το κατοικίδιο σου εκεί που μένει στο 98% των περιπτώσεων είναι υστερική.Γιατί αν η γυναίκα είναι λίγο καθαρή,ξέρει τι εστί τρίχες και κόπρανα.Και σε καμία περίπτωση δεν θέλει παραπάνω δουλειές στο σπίτι.Εκτός κι αν η γυναίκα είναι βρωμιάρα οπότε άνετα φέρνεις και κότες μες το σπίτι και ότι χαρτί περισσεύει από σουβλάκια,σνακ κτλ το πετάς στο πάτωμα και ζείς σε στάβλο.Θυμάμαι μία συγκεκριμένα η οποία έμενε στην παλιά μου πολυκατοικία αυτή ήταν κανα 25ρι και είχε μετατρέψει την βεράντα της σε περιστερόνα.Βρωμούσε ο τόπος και τα αμάξια και τα κάτω μπαλκόνια ήταν τίγκα στις κουτσουλιές από τα κωλοπερίστερα.Έπρεπε να δείς τι βρισίδι έπεφτε κάθε μέρα.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Tι τραβαει ο κοσμος για καθημερινο μ@μησι :P

'Αστα να πάνε..Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις νοσταλγείς την μαλακία.:lol:

Δημοσ.

Τόσες ώρες δεν σκέφτηκε κάποιος να του πει το αυτονόητο:

Αναγνώρισέ το το έκθετο,ζωντανό είναι κι αυτό,δώς του ένα κομμάτι απ' τη "φροντίδα" σου και θα σ' ανταμείψει πλουσιοπάροχα και η "αφεντικίνα" του (μιας και τα γατιά είναι αναρχικά).

Άσε το γεγονός που λένε ότι τα γατιά αποτελούν "κυματοθραύστη" κακών επιρροών και ένα καλό φίλτρο αρνητικού βιομαγνητισμού.Δεν ήταν χαζοί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι που τις είχαν θεοποιήσει (τις γάτες,όχι τις γυναίκες...).

Ωφελημένος θα βγεις απ' τη συμβίωση!

Δημοσ.

Έχοντας μια ανάλογη εμπειρία ειχα πεί στη γυναίκα μου πριν την παντρευτώ:

ή δίνεις το σκύλο σου ή ψάχνω για άλλη γυναίκα.

Δυστυχώς έδωσε τον σκύλο της..

Δημοσ.

mistral χαχαχαχαχαχαχ ατακάρα! το κουλούκι ποτε δε το δίνουμε, είναι πάντοτε ευχάριστο και μας επαναφέρει στο σωστό δρόμο, όταν κοντεύουμε να χάσουμε τα λογικά μας απο την καθημερινή τρέλα.

DIMITRISG, βασικά γτ δεν το συζητάτε μαζί και να βρείτε κοινή λύση, πες της οτι εφόσον η ίδια έκοψε τα νύχια του ίδιου της του κατοικιδίου αναγκάζοντας το να είναι μια ζωή εξαρτημένο απο την ίδια, οτι κ εσύ (μαζί με την κοπέλα σου) πρέπει να της κάνεις κάτι (πχ να της κόψεις τα gourmet και τα ψευτο-λούξ-βρωμάνε σκηνικά), προκειμένου να χέζει στο ίδιο μέρος και να μη βρωμάνε τα περιττώματα.

καλή τύχη anyway.

καμμένου προγραμματιστή λύση: να της βάλεις mandriva (της γάτας) και να της γράψεις ενα scriptακι σε python για να τα κάνει στη λεκάνη :lol:

Δημοσ.

ή τέλος πάντων να μάθεις αν όντως οι γάτες προσγειώνονται με τα πόδια αν τις πετάξεις απο ψηλά...

όπου ψηλά = >6ος όροφος...

my bet... προσγειώνονται με τα πόδια πριν σκάσει κάτω η κοιλιά τους και σκάσουν σαν καρπούζι... (Kidding)

ζωόφιλοι όλου του κόσμου ενωθείτε και κάντε τον τερκενλή να σκάσει απο τη ζήλια..

Δημοσ.

η γάτα ενός ξαδερφού μου είχε πηδήξει δυο φορές από τον πέμπτο και την μία έσπασε ένα πόδι, δεν βοηθλαει αυτό

Δημοσ.

Ωραιες λυσεις προτεινατε ....

Να σκοτωσει το Γατακι .

ΝΤΡΟΠΗ

βεβαια φταιει και η γκομενα αν δεν του ειπε τιποτα

για το γατι

Τιποτα απο αυτα φιλε ...

Απλα αμοιβαιες υποχωρησεις και εξευρεση λυσεων για την ομαλη συγκατηκηση

Αν νιωθετε ''κατι'' ο ενας για τον αλλο ... ολα θα λυθουν ευκολα η δυσκολα .

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Δημοσ.

Όταν έμεινα μαζί με την (πλέον) γυναίκα μου είχε κι εκείνη γάτο, αλλά γενικά τα γουστάρω τα ζώα οπότε δεν με χάλασε. Μάλιστα πήραμε κι άλλα μετά, με δική μου προτροπή (Τώρα έχουμε τρία).

Όλα τα ζώα και τα φυτά είναι ευθύνη,τι συζητάμε . Και ένα βασιλικό να έχεις στο μπαλκόνι, τον έχεις έγνοια .

Ο σκύλος μάλιστα πολύ περισσότερο από τη γάτα,η οποία ούτε μπάνια χρειάζεται πολλά πολλά, ούτε βόλτες , ούτε να τη μάθεις που θα κατουράει, χρειάζεται πολύ λίγη εκπαίδευση (αν δεν είναι στο χαρακτήρα της , όσο και να την εκπαιδεύσεις σε γράφει στα αρχ... της ), και είναι πολύ καθαρή από τη φύση της.

Το πρωί τα αμολάω έξω και αλωνίζουν (αν θέλουν), και το απόγευμα επιστρέφουν στην έδρα για μάσες, ξάπλες και χάδια.Έχουν τα καλάθια τους, ΔΕΝ τα αφήνουμε να ανεβαίνουν σε κρεβάτια και καναπέδες και γενικά δεν τα αφήνουμε να μας καβαλάνε (βέβαια κάποιες φορές μας γράφουν , αλλά γενικά δεν κάνουν του κεφαλιού τους γιατί πέφτει πέλεκυς). Η άμμος τους είναι έξω, και τον χειμώνα κάποιες φορές την βάζουμε μέσα το βράδυ (στα μεγάλα κρύα), σε κλειστό καλάθι με πόρτα και φίλτρο.

Πιο πολύ βρωμάει το σπίτι όταν βγαίνω εγώ από την τουαλέτα με δάκρυα στα μάτια από τα γεννητούρια, παρά από την άμμο των γάτων.

Μια αρωματική άμμος που αγόρασα τελευταία βγήκε καταπληκτική (μέχρι τώρα έπαιρνα την κλασσική friskies από τα supermarket). Λέγεται BioKats αλλά θα υπάρχουν κι άλλες.

Έχει 1 ευρώ το κιλό (πανάκριβη), αλλά είναι super, με άρωμα πεύκο, και εκεί που κατουράνε γίνεται μπάλλα και δεν βρωμάει καθόλου.

Κάθε δυο μέρες την καθαρίζουμε, και προσθέτουμε λίγη. Δεν την αλλάζεις όλη όπως την απλή άμμο, αλλά την καθαρίζεις και συμπληρώνεις. Έτσι βγαίνει στα ίδια λεφτά με την άλλη , αλλά είναι πολύ καλύτερη από άποψη καθαριότητας και μυρωδιάς.

Φυσικά και τα κακά τους κατευθείαν στον κάδο ή σε σακούλα που κλείνει πολύ καλά.

Οι τροφές τους πρέπει να εναλλάσσονται ( ξηρά τροφή - κονσέρβα ), για να μην τις βαριούνται , αλλά και επειδή δεν πρέπει να τρώνε συνέχεια τα ίδια. Καλύτερα να τρώνει ξηρά τροφή παρά κονσέρβες.

Τις φτηνιάρικές τροφές δεν τις παίρνουμε ποτέ, γιατί είναι για πέταμα.

Από ξηρά τροφή (και κονσέρβες) οι σοβαρές μάρκες είναι οι Purina, Hills, Royal Canin , τις οποίες συνήθως έχουν μόνο τα pet shops και όχι τα supermarket,

ενώ αν είναι στειρωμένο πρέπει να μην τρώει ότι να 'ναι, και να σας συστήσει τροφές σοβαρός κτηνίατρος (προσοχή γιατί πολλοί είναι άσχετοι καραγκιόζηδες) για την αποφυγή ασθενειών και προβλημάτων υγείας που μπορεί να είναι επώδυνα και θανατηφόρα (προβλήματα ουροποιητικού - νεφρών και καρκίνους).

Κάθε χρόνο εμβόλια, και κάθε έξι μήνες χαπάκια για παράσιτα και σκουλήκια είναι τα βασικά.

Επειδή τα δικά μας είναι μακρύτριχα τα κουρέβουμε με την ψιλή το καλοκαίρι γιατί σκάνε από τη ζέστη (συνήθως μια φορά στα μέσα-τέλη Μαΐου και μια τον Ιούλιο, γιατί το τρίχωμα τους έχει μεγαλώσει πάλι στο ενδιάμεσο), αν και είναι πιο θερμόμαιμα από τον άνθρωπο (γύρω στους 38,5 βαθμούς είναι η κανονική θερμοκρασία τους).

Τα νύχια ξαναμεγαλώνουν πολύ γρήγορα στις γάτες, και δεν καταλαβαίνω τις εννοείς όταν λες ότι τα έχει κόψει. Σε δυο βδομάδες θα έχουν ξαναμεγαλώσει.

Της τα έχει βγάλει ???:eek: Δεν νομίζω, αυτό είναι μεγάλη καφρίλα και σηκώνει πολύ ξύλο.

Όσο για τις τρίχες μέσα στο σπίτι, βασικό αξεσουάρ είναι τα χάρτινα ρολά διπλής όψεως (για το ξεχνούδιασμα των ρούχων) , με τα οποία συχνά πυκνά κάνουμε καναπέδες-καρέκλες κλπ. και ρούχα για το ξετρίχιασμα.

Επίσης, χτενίζοντας την γάτα τακτικά μαζεύουμε πολλές τρίχες και δεν μαδάνε μέσα σε όλο το σπίτι.

Από τη στιγμή που το γατί είναι της καλής σου, τότε πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να είναι ευχάριστη η συμβίωση σας με το ζώο. Δηλαδή είναι ευθύνη της να είναι καθαρό το σπίτι από γατότριχες, να καθαρίζει την άμμο της, και να υπάρχει πειθαρχία όσον αφορά τη φθορά των επίπλων και χαλιών.

Να το αφήνετε εκτός κρεβατοκάμαρας, και να του φτιάξετε ένα μέρος που να είναι δικό του με καλάθι κλπ. που να το μάθει για σπίτι του και να κοιμάται εκεί.

Υπάρχουν διάφορα sites με πληροφορίες. Το site του κτηνίατρου μου (ο οποίος ασχολείται μόνο με γάτες) είναι το http://www.ailouros.gr που έχει αρκετές πληροφορίες για διάφορα θέματα και τον εμπιστευόμαστε τυφλά. Ο τύπος είναι εντυπωσιακός και έχει ασχοληθεί χρόνια με γάτες πάσης φύσεως (από λιοντάρια και τίγρεις μέχρι κεραμιδόγατα)..

Δημοσ.

Μάλλον είσαι λίγο υπερβολικός!

Η γάτα είναι από τα καθαρότερα ζώα που υπάρχουν. Έχω γάτα μέσα στο σπίτι, η άμμος είναι μέσα και δεν μυρίζει καθόλου. Το βεβαιώνουν όλλοι όσοι έχουν επισκεφθεί το σπίτι μου. Για να μυρίζει η άμμος ή η ποιότητά της είναι κακή ή η/ο γάτα/ος δεν έχει στειρωθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...