smilefreeware Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Εχω ένα κείμενο είτε σε UTF8 είτε σε Unicode και θέλω να το κάνω ascii. Δοκίμασα πολλά προγράμματα , όπως και πατέντες αλλά .... Ενώ μετατρέπετε κανονικά το Ω και το Δ γίνονται ?. (πιθανον και άλλα) Δοκίμασα και με Delphi με WideCharToString(Source: PWideChar): string; αλλά τα ίδια. Που είναι το πρόβλημα ?
Directx Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Για δες την Utf8ToAnsi - υπάρχει στον C/C++ Builder άρα και στην Delphi.
smilefreeware Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Υπάρχει, την δοκίμασα και αυτή και κάνει τα ίδια. Μέσα σε editor που βλέπει unicode κάνω replace τα Ω (unicode ) με Ω (δεν ξέρω τι είναι) και κάνοντας το convert σε ascii όλα καλά. Greek patenta. Αρε Bill τι μας κάνεις με τις παλαβομάρες σου. Και τώρα αυτό είναι λύση ? Αν βρεθούν και άλλοι χαρακτήρες και δεν τους πάρω μυρωδιά τι κάνουμε ?
alkisg Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Είναι χαλασμένα τα πρωτότυπα αρχεία, το έχω ξαναδεί να συμβαίνει με ηλίθια προγράμματα που χρησιμοποιούν τη symbol γραμματοσειρά και άλλες αηδίες. Άνοιξε το πρωτότυπο αρχείο με έναν hex editor και δες την τιμή του χαλασμένου Ω, ή πόσταρέ το εδώ με copy/paste για να το δούμε από το view source του browser. Το κανονικό Ω είναι αυτό: http://www.fileformat.info/info/unicode/char/03a9/index.htm Άλλα γράμματα που έχω δει χαλασμένα είναι το Δ, το Π και το μ.
smilefreeware Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Αρα η ιστορία όλη είναι χαλασμένα πρωτότυπα αρχεία. To Ω είναι το $03A9. Το είδα σε ένα Unicode Font Viewer που έχω. Οποιος το θέλει ας το πάρει από εδώ http://www.box.net/shared/0g7mnmggss είναι free. Για λύση αρκει η πατέντα η παραπάνω που έγραψα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.