Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες δίσκων

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα αντί να παιδεύεσαι να ψαχνεις ανταπτοράκια και να το ριψοκινδυνεύεις με καρφίτσες κτλ να πας να πάρεις ένα ανεμιστηράκι εξαρχής και να τελειώσει εκεί το πρόβλημα σου..Δε χρειάζεσαι κάτι extreme οπότε με 5 (το πολύ) ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου και το σημαντικότερο θα δεις και διαφορά..(εμένα τώρα πχ η θερμοκρασία είναι στους 29 χωρίς A/C)

...τί ακριβώς "ριψοκινδυνεύει" με τις καρφίτσες ; Έτσι για να καταλάβω δηλαδή...

(...επίσης ΠΩΣ ακριβώς θα "παιδευτεί" ,"ψάχνοντας" για ανταπτοράκι; )

Άσε που 5 ? ανεμιστήρας ΔΕΝ νομίζω πως θα ρίξει τόσο πια τις θερμοκρασίες.Ζήτημα να πάει 5°C κάτω.

Δεν κατάλαβα και πολύ τι εννοείς.Θα βάλω ανάποδα καρφίτσες στο βύσμα με το κεφάλι προς τα έξω και θα το συνδέσω σε μια τυχαία έξοδο του τροφοτοτικού? ...Ο υπολογιστής κλειστός, οι μύτες στο βύσμα του ανεμιστήρα, τα κεφάλια στο βύσμα του τροφοδοτικού στα κίτρινο και μάυρο καλώδια - αυτά που είναι δίπλα δίπλα - και στιγμιαίο άνοιγμα του υπολογιστή. Αν δουλέυει ο ανεμιστήρας, είναι αλλού το πρόβλημα. ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υπολογιστή κατόπιν. Δεν εννοούσα να τον δουλεύεις εσαεί έτσι...μόνο για να δοκιμάσεις να δεις αν το πρόβλημα είναι στον ανεμιστήρα ή όχι.

Δεν είναι επικίνδυνο αυτό? ...Όχι. Ούτε για 'σενα (ΜΕΧΡΙ 12 volt βγάζουν τα βύσματα του τροφοδοτικού), αλλά ούτε για το pc. Καλό είναι βέβαια να είναι "σταθερή" η σύνδεση που θα κάνεις, έστω για τα δευτερόλεπτα που θα έχεις ανοιχτό τον υπολογιστή για να δεις αν δουλεύει ο ανεμιστήρας ή όχι. Και είναι πατέντα που την έχω κάνει, όχι κάτι που μου πέρασε απλά από το μυαλό και την είπα.

Αν δεν σ' αρέσει η ιδέα αυτής της πατέντας, παίρνεις ένα ανταπτοράκι που πάει στο τροφοδοτικό, και δοκιμάζεις "κυριλέ" τον ανεμιστήρα. Αν τελικώς είναι αυτός που είναι καμμένος, σου μένει το ανταπτοράκι για μελλοντική χρήση (ίσως και άμεση) για έναν ΑΚΟΜΗ ανεμιστήρα - που ΜΑΛΛΟΝ χρειάζεσαι - να χτυπάει πάνω στους δίσκους πχ.

Επίσης, υπάρχουν και ανεμιστήρες με "ταυ" βύσματα στην άκρη του καλωδίου, και μπορείς να συνδέσεις ΔΥΟ ανεμιστήρες, πάνω σε ΜΙΑ υποδοχή μητρικής (αν όντως σου έχει καεί η συγκεκριμένη -πράγμα που το καταλαβαίνεις εάν ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει πάνω της, αλλά δουλεύει στο τροφοδοτικό). Ίσως βέβαια έχεις και άλλη, ελέυθερη τέτοια 3πινη υποδοχή πάνω στη μητρική. Ψαξ' το(είτε οπτικά, είτε στο manual της)

EDIT:Το καλώδιο που δείχνω τί είναι?Θερμόμετρο?...δεν είναι καθαρή η φωτό , αλλά μου φαίνεται για καλώδιο από το κουτί του υπολογιστή, που απλά δεν έχει χρήση(κάτι είπες ότι "μπαίνει" απλά σε μια εσοχή-αλλά δε συνδέεται κάπου...).Δεν γράφει κάτι πάνω του ;

Δημοσ.

Όταν κάποιος είναι αρχάριος με αυτά τα πράγματα, το να του ζητάς να βάζει καρφίτσες για να συνδέσει κάτι στο ρεύμα δεν είναι και ακριβώς το πιο "ασφαλές" πράγμα στον κόσμο..Και πόσο μάλιστα όταν αυτό θα το κάνει για να αποφύγει να αγοράσει κάτι που κάνει (το πολύ ξαναλέω) 5 ευρώ..Άσε που έτσι θα είναι και σίγουρη ότι θα δουλεύει μιας και θα είναι καινούριο..

Όσο για το αν θα κάνει δουλειά ένα ανεμιστηράκι των 5 ευρώ, μάλλον δε διάβασες το πόστ μου πρίν οπότε να ξαναβάλω τώρα τις θερμοκρασίες..

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο δίσκος είναι στους 30 βαθμούς.Το pc είναι ανοιχτό απο προχθές και το ανεμιστηράκι μου είναι αυτό

Δημοσ.

Μπα φιλε washcloud εγω εχω κατι ανεμηστηρες "ΜεΚαψες" και απο 57-61 που δουλευουνε τους κατεβαζει 32-34... Χωρις πολλα πολλα....

Ο ενας ειναι μπροστα στους 2 σκληρους και ο αλλος ειναι απο κατω απο τον αλλο σκληρο... 3 συνολο σκληροι 2 ανεμηστηρακια...

Αυτοι π χεις εχεις φιλε Kryptonite ειναι ΚΑΛΟΙΙΙΙΙ.... ανε δεις τους δικους μου....

Δημοσ.
Μπα φιλε washcloud εγω εχω κατι ανεμηστηρες "ΜεΚαψες" και απο 57-61 που δουλευουνε τους κατεβαζει 32-34... Χωρις πολλα πολλα.... Ο ενας ειναι μπροστα στους 2 σκληρους και ο αλλος ειναι απο κατω απο τον αλλο σκληρο
...ένας πολύ καλός λόγος να ρίχνει ΑΡΚΕΤΑ θερμοκρασίες ένας ανεμιστήρας, είναι η "άμεση" "επαφή" με τους σκληρούς...Αν όμως βρίσκεται απλά "στο κάτω μέρος του κουτιού", όπως είπώθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας ΑΠΛΟΣ ανεμιστήρας δεν αρκεί για τέτοια "θάυματα".Παρατηρημένο τουλάχιστον στο δικό μου το κουτί.

Όταν κάποιος είναι αρχάριος με αυτά τα πράγματα, το να του ζητάς να βάζει καρφίτσες για να συνδέσει κάτι στο ρεύμα δεν είναι και ακριβώς το πιο "ασφαλές" πράγμα στον κόσμο..

....και ΞΑΝΑρωτάω εγώ,,,ΤΙ ακριβώς είναι αυτό που "διακινδυνέυει" ; Μην τρυπηθεί από την καρφίτσα;

(btw καλύτερα ας μας πει η ΙΔΙΑ πόσο "αρχάρια" είναι - μιας και το προτείνεις ως απροτρεπτικό λόγο - γιατί δεν λέω ότι είναι pc guru, αλλά εγώ "ξέροντας" ΑΛΛΑ ποστ της, νομίζω ότι δεν είναι "τόσο αρχάρια" - ούτως ώστε να μην καταφέρει να κάψει το σπίτι βάζοντας απλά δυό καρφίτσες σ' ένα βύσμα, και το όλο σ' ένα άλλο...Στην τελική, απ' τη στιγμή που ΔΕΝ διακινδυνεύει κάτι -να το ξανατονίσω ; ! - είναι στη διακριτική της ευχέρεια να το κάνει. Γι' αυτό και ΦΥΣΙΚΑ θα το προτείνω, κι εδώ κι ό,που αλλού τύχει).

Και πόσο μάλιστα όταν αυτό θα το κάνει για να αποφύγει να αγοράσει κάτι που κάνει (το πολύ ξαναλέω) 5 ευρώ..Άσε που έτσι θα είναι και σίγουρη ότι θα δουλεύει μιας και θα είναι καινούριο.. ...Στο συγκεκριμένο, καμμία αντίρρηση (εκτός του ότι 5 ? θα πάνε τζάμπα, ας δώσει τουλάχιστον τα διπλάσια). Μπορεί κάλλιστα να το επιλέξει και να το κάνει. Εγώ θα έκανα το καρφίτσα-trick πάντως. Όπως και το έχω κάνει.

picture007yf3.th.jpg

Όσο για το αν θα κάνει δουλειά ένα ανεμιστηράκι των 5 ευρώ, μάλλον δε διάβασες το πόστ μου πρίν οπότε να ξαναβάλω τώρα τις θερμοκρασίες.. ...Μάλλον νομίζεις ότι δεν το διάβασα. Εξήγησα λίγο πιο πάνω. Και στο κάτω κάτω, ας πάρει το ανεμιστηράκι των 5? , κι ας έρθει να μας πει πόσο κάτω πήγαν οι θερμοκρασίες. Μ' αυτά που μας είπε, εγώ λέω το πολύ-πολύ να πέσουν 5 °C.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο δίσκος είναι στους 30 βαθμούς.Το pc είναι ανοιχτό απο προχθές και το ανεμιστηράκι μου είναι αυτό

Δημοσ.

Καλώς λοιπόν..Εγώ μιας και ΔΕΝ την ξέρω την κοπέλα κι απο χθές και ΔΕΝ έχω παρατηρήσει άλλα πόστ της υπέθεσα οτι είναι σχετικά αρχάρια κρίνοντας απ' το συγκεκριμένο πόστ.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τρελαίνεσαι.Στην τελική δεν είπα να μην κάνει αυτό που προτείνεις εσύ, ούτε προσπάθησα να το κάνω να φανεί σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου.Απλά είπα την άποψή μου.Άμα η ίδια θεωρεί πως είναι στις δυνατότητές της και θέλει να το κάνει, καλώς.Εγώ απλά πρότεινα κάτι σε περίπτωση που δε θέλει να κάνει πατέντες.Άν επρόκειτο για το δικό μου pc στην τελική, κι εγώ κάτι αντίστοιχο θα έκανα (..και έχω κάνει, αλλά με κομματάκι συνδετήρα).Απλά δεν νιώθω άνετα να το προτείνω σαν λύση σε κάποιον που δεν ξέρω.BTW δε θα φοβόμουν τόσο το να μη βάλει φωτιά στο σπίτι όσο το να γίνει η παραμικρή χαζομάρα και να βραχυκυκλώσει κάτι..

Τώρα όσο για το πόσα θα πρέπει να δώσεις για να πέσει η θερμοκρασία είναι κάτι που μπορούμε να διαφωνούμε για ώρες..Εγώ μια φορά με 3 ευρώ, χωρίς να έχω "δέσει" το ανεμιστηράκι πάνω στο δίσκο (είναι στη θέση μπροστά που έχει το κουτί και ο δίσκος είναι πίσω του) και χωρίς να έχω δεύτερο ανεμιστηράκι να τον χτυπάει από πουθενά δεν έχω δεί ποτέ να ξεπερνά τους 35-36 βαθμούς.Ποτέ!

Δημοσ.
Καλώς λοιπόν..Εγώ μιας και ΔΕΝ την ξέρω την κοπέλα κι απο χθές και ΔΕΝ έχω παρατηρήσει άλλα πόστ της υπέθεσα οτι είναι σχετικά αρχάρια κρίνοντας απ' το συγκεκριμένο πόστ. ...μα δεν σε "κατηγόρησα" "πως δεν την ξέρεις". Εξήγησα ΓΙΑΤΙ εγώ δεν την βλέπω για "τόσο αρχάρια", επειδή έχει τύχει να θυμάμαι κι άλλα της ποστ, τα οποία μου δίνουν την αίσθηση ότι κάπου πιάνουν τα χέρια της.Έτερον εκάτερον λοιπόν.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τρελαίνεσαι.

...δεν "τρελλαίνομαι".

Στην τελική δεν είπα να μην κάνει αυτό που προτείνεις εσύ, ούτε προσπάθησα να το κάνω να φανεί σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου.Απλά είπα την άποψή μου. ...η οποία είναι (άσχετα με το αν είναι παντελώς άσχετη η ενδιαφερόμενη ή όχι) η εξής:

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα αντί να παιδεύεσαι να ψαχνεις ανταπτοράκια και να το ριψοκινδυνεύεις με καρφίτσες κτλ

...την οποία έχεις μέχρι στιγμής δικαιολογήσει ΑΠΛΩΣ ως εξής :

Απλά δεν νιώθω άνετα να το προτείνω σαν λύση σε κάποιον που δεν ξέρω.BTW δε θα φοβόμουν τόσο το να μη βάλει φωτιά στο σπίτι όσο το να γίνει η παραμικρή χαζομάρα και να βραχυκυκλώσει κάτι.. και

α) it's ridiculous (...διότι πρέπει να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ κάποιος - ΠΟΛΥ μάλιστα - για να βραχυκυκλώσει κάτι) - κι όπως προείπα, ο πιο "λογικός" φόβος είναι να μην τρυπηθεί με τις καρφίτσες.

β) (το "φωτιά στο σπίτι" το είπα - εννοείται- προς υπερβολή, και ΕΚΕΙ κι αν θέλει προσπάθεια για να το καταφέρει κανείς...) δεν βλέπω περαιτέρω εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ είναι "ριψοκίνδυνο".

Τώρα όσο για το πόσα θα πρέπει να δώσεις για να πέσει η θερμοκρασία είναι κάτι που μπορούμε να διαφωνούμε για ώρες..Εγώ μια φορά με 3 ευρώ, χωρίς να έχω "δέσει" το ανεμιστηράκι πάνω στο δίσκο (είναι στη θέση μπροστά που έχει το κουτί και ο δίσκος είναι πίσω του) και χωρίς να έχω δεύτερο ανεμιστηράκι να τον χτυπάει από πουθενά δεν έχω δεί ποτέ να ξεπερνά τους 35-36 βαθμούς.Ποτέ!

...no point in arguing -για ΩΡΕΣ μάλιστα, μιας κι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το ΠΙΟ σύνηθες πάντως είναι, "ένας 8άρης bulk ανεμιστήρας, να μη φέρνει την Άνοιξη", σε συστήματα άνω των P3....

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή το thread δεν είναι για να βρούμε πια είναι η πιο "σωστή" λύση στο πρόβλημα αλλά απλά να βρούμε μια λύση καλύτερα θα ήταν να μη "διαφωνούμε" άλλο αφού έτσι κι αλλιώς άκρη δε βγαίνει..Εγώ το τελευταίο που θα πω επι του θέματος είναι οτι δεν εμφανίστηκα απ΄το πουθενά σαν το superman (πως θα μπορούσα εξάλλου με τέτοιο nick) για να δώσω την καλύτερη λύση, που συγκρινόμενη με των υπολοίπων θα ήταν αιώνες μπροστά, "μειώνοντας" τις άλλες..Απλά έδωσα μια universal (ε??ε???Το χω έτσι??) λύση που θεώρησα πιο σωστή με βάση όσα είχα διαβάσει και κρίνοντας αναλόγως.Άν κάποιος άλλος ξέρει οτι η κοπέλα λύνει και δένει το pc πιο γρήγορα απ' τα κορδόνια της καλά έκανε και πρότεινε κάτι πιο extreme (τρόπος του λέγειν)..Δεν κατηγόρησα κανένα..

Όσο για το πόσο εύκολο είναι το βραχυκύκλωμα, πόσα ανεμιστηράκια φέρνουν την άνοιξη κτλ κτλ ας τα αφήσουμε στην άκρη..Ο καθένας έχει τις απόψεις του.

Το βασικό θέμα είναι άλλο...Με το δίσκο τι έγινε τελικά?ΖΕΙ???? :-)

Δημοσ.
Απλά έδωσα μια universal (ε??ε???Το χω έτσι??) λύση που θεώρησα πιο σωστή με βάση όσα είχα διαβάσει και κρίνοντας αναλόγως

...αν το 'χεις λέει ;

Βεβαίως και το 'χεις.

ΟΜΩΣ

εδώ

Όσο για το πόσο εύκολο είναι το βραχυκύκλωμα

όπως λέει σε κάποια φάση ο Tyler Durden, i think "shit...u lost it!"

(στην φωτό που ανέβασα, και ανάποδα έβαλα τα καλώδια, έτσι δια το γαμώτον, και τις καρφίτσες "τράβηξα" όταν δούλευαν ανεμιστηράκι και pc, και ξανά-μανά τις σύνδεσα, αυτοστιγμί...αλλά δεν κάηκε ούτε μητρική, ούτε τροφοδοτικό, ούτε fan, κι όλα καλά)....ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ....Δεν είναι εύκολο να το βραχυκυκλώσεις το ρημάδι...:-) (εξ' ου και μη-ριψοκίνδυνο το αεροπλανικό :P )

πόσα ανεμιστηράκια φέρνουν την άνοιξη κτλ κτλ ας τα αφήσουμε στην άκρη..Ο καθένας έχει τις απόψεις του.

...δεν λέω ότι λες ιστορίες, αλλά ΑΣ βάλει τον των 5?, κι ας έρθει να μας πει πόσο έπεσε απ' τους 51 °C.

Το βασικό θέμα είναι άλλο...Με το δίσκο τι έγινε τελικά?ΖΕΙ???? :-)

...αυτό δεν το κατάλαβα ; !

Δημοσ.

Ρε παιδί μου και νερό να του ρίξεις και βραστά αβγά στις μασχάλες να του βάλεις μπορεί να μην πάθει τίποτα...Μία φορά θα γίνει όμως η μ@λ@κία!Κι εγώ τα ανεμιστηράκια εν ψυχρώ τα βγάζω συνήθως και για κάτι φεγγάρια που μου 'χε χαλάσει το καλώδιο που πάει στο κουμπί για να ανοίγεις το pc, το άνοιγα βραχυκυκλώνοντας τα pin..Δεν έπαθε απολύτως τίποτα ποτέ..Αυτό όμως δεν πάει να πει οτι είναι και ο σωστός και αποδεκτός τρόπος χρήσης..Τέλος όμως με αυτά..Ας μην ανακυκλώνουμε τα ίδια.

Για τις θερμοκρασίες τώρα ας απαντήσει το speedfan..

speedfan1oq9.png

Όσο γι αυτό που δεν κατάλαβες, έλεγα οτι το βασικό είναι τι έκανε η άμεσα ενδιαφερόμενη για το θέμα με το δίσκο μιας και δεν έχουμε μάθει νέα, και όχι το να διαφωνούμε εμείς για καρφίτσες και παραμάνες..

Δημοσ.

α)...απέχει παρασάγγας το "δεν είναι ο σωστός και αποδεκτός τρόπος χρήσης", από το "μη το ριψοκινδυνεύεις". Αν βγει η αρχική poster και πει, "μ' αρέσει να πειραματίζομαι, την έκανα την μαγκιά με τις καρφίτσες και ο ανεμιστήρ ιζ γουόρκινγκ, τί να κάνω τώρα, να τον αφήσω ΕΤΣΙ - ή να πάω να πάρω ένα ανταπτοράκι fan-PSU ;", σαφώς και θα της έλεγα "ε να πας να πάρεις".

Η λογική της συγκεκριμένης πατέντας είναι ΜΟΝΟ για να τον τεστάρει στιγμιαία (κι αναλαμβάνω να της αγοράσω ό,τι κάψει δοκιμάζοντάς την - ακριβώς γιατί δεν πρόκειται να κάψει τίποτα :P )

αν βέβαια τρυπηθεί, τα τσιρότα δεν της τα πληρώνω

β)όσο για το screenshot, έχεις φάει ένα κόλλημα ότι "δεν σε πιστεύω"...:rolleyes:

ΑΛΛΟ είπα....και να μην τα ξαναλέω - αηδία θα γίνουμε που λέει κι ο Βέγγος :P

γ)...εμείς καρφιτσωνόμαστε, κι αυτή έκανε μάλλον καλύτερη επιλογή και έχει ξεραθεί σε καμμιά παραλία....:mad:

Δημοσ.

Έκανα το πείραμα με τις καρφίτσες και διαπίστωσα πως είχε καεί.Έτσι πήρα ενα καινούριο (το οποίο είχε και adaptor μαζί και έτσι επιβεβαίωσα ότι το παλιό είχε καεί).

Μετά για λόγο που δεν ξέρω κατέληξα εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...