Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες δίσκων

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ένας μου δίσκος είναι στους 51 C (wdc wd32 00ks-00pfbo scsi )

και ο άλλος στους 47 (maxtor 6Y120PO)

Μήπως είναι υπερβολικές οι θερμοκρασίες και οι δίσκοι μου κινδυνεύουν?

Το μπροστινό ανεμιστηράκι δεν λειτουργεί για άγνωστο λόγο όπως διαπίστωσα.

Μάλλον αυτό φταίει για τις θερμοκρασίες.

Σκέφτηκα μήπως δεν ειναι συνδεδεμένο το καλώδιο της τροφοδοσίας του (κόκκινο-μαύρο)

αλλά το συγκεκριμένο καλώδιο ανεβαίνει προς τα πάνω και χάνεται πίσω απο το dvd player.Μόνηλύση ειναι να ξεβιδώσω το dvd player για να δω τι γίνεται αλλά ειναι δύσκολη διαδικασία.

Τι μπορεί να συμβαίνει?

Δημοσ.

...εγώ πάλι θα έλεγα (σύμφωνα με τις "επίσημες οδηγίες", οι οποίες λένε ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι μέσα στα "όρια"), ότι ναι μεν "δεν κινδυνεύουν"...αλλά σου ΑΡΕΣΕΙ η ιδέα ότι "ψήνονται" ; Ακούμπα έναν από αυτούς και πες αν σου "αρέσει" που "ζεματάνε". Εμένα πάντως όχι.

Συν τοις άλλοις, το ότι ο δίσκος είν' ευαίσθητο πράγμα, το ξέρεις. Είσαι οκ με την ιδέα ότι τα δεδομένα σου είναι μέσα

σ' αυτούς τους μικρούς "φούρνους" ;

...Οπωσδήποτε κάνε κάτι με το ανεμιστηράκι που λες. Αλλαγή ή αν κάτι έχει φύγει από τη θέση του (καλώδιο), στη θέση του να ξαναπάει. ΔΕΝ είναι "διαδικασία" το βγάλσιμο του optical drive -αν και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο χρειάζεται να το κάνεις - αλλά και να παιδευτείς λίγο, χαλάλι. Σιγουρέψου πριν ότι απλά δεν ακουμπάει κάτι στον ανεμιστήρα, ή ότι δεν έχει μπλέξει κάτι στα φτερά του και ενώ ΠΑΙΡΝΕΙ ρεύμα δεν γυρνάει (αν τον ακουμπήσεις, θα καταλάβεις αν παίρνει ρεύμα, θα νιώσεις να δονείται - προσοχή στα δάχτυλα όμως, μην αρχίσει να δουλεύει ξαφνικά).

Πάνω από 35-40 °C προσωπικά αισθάνομαι άβολα.

Δημοσ.

Όντως οι δίσκοι σου (ψιλο)καίνε...Πρέπει να βάλεις μπρος το ανεμιστηράκι να δεις αν θα κατέβουν οι θερμοκρασίες. Άμα είναι συνδεδεμένο στη μητρική το 3pin καλώδιο από το ανεμιστηράκι αλλά δεν λειτουργεί παίζει να χρειάζεται και ρεύμα από το τροφοδοτικό με 3pin -> 4pin καλώδιο επέκτασης. Επίσης υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να είναι καμμένο...

Δημοσ.

..κι εγω ειμαι της γνώμης πως πρέπει να κάνεις κατι να πέσουν οι θερμοκρασίες...

40 βαθμοί και κάτω πιστεύω θα είναι καλά..

Δημοσ.

ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΒΟΛΕΨΟΥ ΜΕ ΤΟ 45.. ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΚΑΝΕ Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΥΠ... ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΓΟΥΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΣΑ....

Δημοσ.

Ασχολήθηκα σήμερα με το προβληματικό ανεμιστηράκι.

Έβγαλα το dvd για δω που ανεβαινε το μυστηριώδες καλώδιο.Τελικά δεν ήταν καλώδιο τροφοδοσίας αλλά κάτι άλλο σφηνομένο σε μια εσοχή.(αυτό της φωτογραφίας)

Ένα ακόμη καλώδιο καταλήγει στην Μ/β.Από εκεί τροφοδοτείται?

Εγώ νόμιζα πως απλά δεν ήταν συνδεδεμένο με το τροφοδοτικό αλλά αν τροφοδοτείται απο το καλώδιο που καταλήγει στην Μ/Β σημαίνει πως έχει χαλάσει.

Τι λέτε?

post-55110-129062970065_thumb.jpg

Δημοσ.

...να βγάλεις το καλώδιό του που συνδέεται στη μητρική,να βάλεις δυο καρφίτσες χωρίς πλαστικό κεφάλι στο βύσμα του, και να το συνδέσεις (τη μεριά με το κεφάλι) στα κίτρινο και μαύρο καλώδιο που είναι δίπλα-δίπλα σ' ένα απ' τα βύσματα του τροφοδοτικού. Αν δεν δουλέψει, αλλαγή.

Δημοσ.
...να βγάλεις το καλώδιό του που συνδέεται στη μητρική,να βάλεις δυο καρφίτσες χωρίς πλαστικό κεφάλι στο βύσμα του, και να το συνδέσεις (τη μεριά με το κεφάλι) στα κίτρινο και μαύρο καλώδιο που είναι δίπλα-δίπλα σ' ένα απ' τα βύσματα του τροφοδοτικού. Αν δεν δουλέψει, αλλαγή.

Δεν κατάλαβα και πολύ τι εννοείς.Θα βάλω ανάποδα καρφίτσες στο βύσμα με το κεφάλι προς τα έξω και θα το συνδέσω σε μια τυχαία έξοδο του τροφοτοτικού?

Δεν είναι επικίνδυνο αυτό?

Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι έχει πρόβλημα η έξοδος της Μ/Β?

Μήπως έχει κι άλλη έξοδο για fan?

Πάντως αν λειτουργήσει θα λυθεί οριστικά τπ πρόβλημα θερμοκρασιών.Έχω βάλει τον ανεμιστήρα του δωματίου να βαράει το ανοιχτό κουτί και έπεσε 10-12 βαθμούς η θερμοκρασία.

EDIT:Το καλώδιο που δείχνω τί είναι?Θερμόμετρο?

Δημοσ.

το καλωδιάκι που δήχνεις λογικό κάποιο θερμίστορ είναι σε απλά ελληνικά σένσορας αλλά αν δεν το δούμε όλο δύσκολα θα σου πούμε

για τον ανεμιστήρα πάρε ένα ανταπτοράκι για το τροφοδωτικό σου ή έναν νέο ανεμιστήρα και βάλτον οι δίσκοι όντως δεν θα πάθουν τίποτα αν παίζουν εκεί που είναι τώρα αλλά με έναν ανεμιστήρα θα δεις μεγάλη διαφορά οπότε αξίζει εγώ έχω σε ένα cage 4 δίσκους σαν σάντουιτς και δεν πιάνουν πάνω από 35 με τις ζέστες

Δημοσ.

Να πάρω ανταπτοράκι για το τροφοδοτικό, αλλά γιατί συμβαίνει αυτό?

Έχει πρόβλημα η υποδοχή της Μ/Β ή απλα δεν είναι συμβατά?

Επίσης αν ήταν συνδεδεμένο με την μητρική θα μπορούσα να το ελέγχω από το speedfan ενώ αν το συνδέσω με το τροφοδοτικό όχι.

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα αντί να παιδεύεσαι να ψαχνεις ανταπτοράκια και να το ριψοκινδυνεύεις με καρφίτσες κτλ να πας να πάρεις ένα ανεμιστηράκι εξαρχής και να τελειώσει εκεί το πρόβλημα σου..Δε χρειάζεσαι κάτι extreme οπότε με 5 (το πολύ) ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου και το σημαντικότερο θα δεις και διαφορά..(εμένα τώρα πχ η θερμοκρασία είναι στους 29 χωρίς A/C)

Δημοσ.
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα αντί να παιδεύεσαι να ψαχνεις ανταπτοράκια και να το ριψοκινδυνεύεις με καρφίτσες κτλ να πας να πάρεις ένα ανεμιστηράκι εξαρχής και να τελειώσει εκεί το πρόβλημα σου..Δε χρειάζεσαι κάτι extreme οπότε με 5 (το πολύ) ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου και το σημαντικότερο θα δεις και διαφορά..(εμένα τώρα πχ η θερμοκρασία είναι στους 29 χωρίς A/C)

Εγώ θα ήθελα να μάθω τι παίζει με την σύνδεση με την μητρική ωστε και κοινούριο να πάρω, να συνδέεται στην μητρική για να το βλέπω με το speedfan.

Δημοσ.

Αυτό προφανώς με το ανεμιστηράκι που έχεις είναι δύσκολο να το μάθεις (γιατί δεν ξέρεις αν έχει καει ή όχι), εκτός κι αν απλά δεν είναι συνδεδεμένο σωστά στη μητρική σου..

Άν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση της μητρικής σου, αν πάρεις άλλο ανεμιστηράκι θα το βλέπεις κανονικά στο speedfan.Για να δεις όμως αν έχει πρόβλημα θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα ανεμιστηράκι που να ξέρεις πως λειτουργεί και να έχει σύνδεση για 3pin της μητρικής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...