Προς το περιεχόμενο

Οριο θερμοκρασιας σε motherboard

cbr600RR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Χτες ξαφνικα οπως εκανα δουλεια στο pc, αρχισε να βαραει ενα alarm του PC PROBE για την θερμοκρασια της motherboard.. 45C

Κατεβασα το Everest που τσεκαρει το συστημα και τα temps και μου τα εβγαλε ολα μια χαρα ( σκληροι δισκοι 37C , CPU 39C , GPU 59C σε idle mode ).. το μονο που με ανυσηχει ειναι το 45αρι στην motherboard Μιας και ηξερα οτι 45 βαθμοι κελσιου ειναι το οριο για τις motherboard..

εστειλα ενα μαιλ στην ASUS οπου τους ρωτησα για "safe temps" σχετικα με τα υποσυστηματα και πηρα την εξης απαντηση..

"CPU<65C, MB temp<70C is within normal range. For chipset, it could endure 100C or more, please use it as usual."

πραγμα που σημαινει οτι δεν πρεπει να εχω προβλημα οσο ειναι κατω απο 70.. 70 ομως δεν ειναι πολυ για motherboard? τι λετε?

Pc Specs : Asus M2N32 SLI Deluxe , Athlon AM2 3800+ , 2GB 800Mhz , 2 HDD Seagate 640+320 GB , 9800GTX 512 , Tagan 700W

• Super Moderators
Δημοσ.

Nvidia chipset...είναι αρκετά ζεστό...

45 βαθμοί είναι φυσιολογικοί ακόμα και για χειμώνα που λέει ο λόγος...

Δημοσ.
Nvidia chipset...είναι αρκετά ζεστό...

45 βαθμοί είναι φυσιολογικοί ακόμα και για χειμώνα που λέει ο λόγος...

ναι ειδικα αυτες τις μερες που χτυπαει 37C..και που στο δωματιο δεν εχω ac .. βραζει δλδ..

παντως πιστευω οτι η ανοδος αυτη οφειλεται και στην 9800gtx που σιγουρα θα ανεβαζει τα temps σε μητρικη.. με την 7600GT η μητρικη εφτανε μεχτι 43C..

τωρα για να λεει η ASUS ετσι.. πιτευω οτι με 45Cδεν θαπρεπε να ανυσηχω.. σωστα?

τωρα για τους φιλους πιο πανω που χτυπανε παραπανω.. δε ξερω αν ξερει καποιος ας πει για σιγουρια..

• Moderators
Δημοσ.

Σιγα τις τραγικες θερμοκρασιες βρε παιδια!

Εδω τα nvidia chipsets (680i) ανεβαζανε 70ρια+++...

σιγα!

Δημοσ.

εγώ πάντως πριν βάλω νερό στην striker και με τον cpu στα 3600 και με τσιμπημένο ρεύμα στο chipset βάραγε για τα καλά κάτι 90άρια και έφτανε και 100 τις ζεστές μέρες δεν παθαίνουν τίποτα και άμα πάθουν rma δεν γ@μιέται :lol:

Δημοσ.

οκ ευχαριστω παιδες..

ετρεξα και το Riva Tuner και εβαλα τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων στο 60% με αποτελεσμα να πεσει η θερμοκρασια της και παραλληλα να μειωθει καπως και της μητρικης.. :-)

cool!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...