Προς το περιεχόμενο

H/Y συστημάτων / πληροφορικής

Steletabis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κανείς να μου πει σε περίπτωση που τελειώσω Τ.Ε.Ι ηλεκτρωνικών υπολογιστικών συστημάτων στον Πειραιά, ή Τ.Ε.Ι πληροφορικής Αθηνών, μετά τι θα μπορώ να κάνω? Τι επαγγελματική αποκατάσταση έχει?αξίζει να μπω? ή να κοιτάξω για άλλη σχολή..;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. ;)

Δημοσ.

Αμα επισκεφτεις τις ιστοσελιδες των συγκεκριμενων τει θα δεις το προγραμμα σπουδων τους κ θα ενημερωθεις. Παντως το τει πληροφορικης ειναι για software ενω το αλλο πιο πολυ για hardware. Εξαρταται απο το τι σου αρεσει περισσοτερο. Οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση δεν εχω τπτ σιγουρο να σου πω, αλλα μπορω να σου πω γενικα στον τομεα της πληροφορικης αμα καταφερεις κ γινεις ειδικος πανω σε ενα τομεα (ειτε σχεδιαση vlsi ειτε software engineer) δεν θα χαθεις απλα θελει να ασχοληθεις πολλες ωρες μονος σου για να βρεις την ακρη

Δημοσ.

Η σκληρη πραγματικοτητα ειναι η εξης, βγαινοντας απο το ΤΕΙ οτι βαθμους και να εχεις δεν θα μπορεις να ανταποκριθεις σε τπτ απο αυτα που ζηταει η αγορα... Και απο ΑΕΙ, το ιδιο ακριβος ειναι...

Ξεκινωντας σε καποια σχετικη δουλεια ενδεχομενος θα μπορεις να "ανεβεις" και να ανταποκριθεις πιο ευκολα... Οποτε οτι κανεις θα το κανεις μονος σου

Δημοσ.

Βασικα απο τη σχολη δεν θα παρεις εξειδικευμενη γνωση για καποιο τομεα αλλα γενικες γνωσεις σχετικα με την πληροφορικη (δικτυα, προγραμματισμο, βασεις κλπ) το τι θα κανεις μετα ειναι δικο σου θεμα... Αν παντως δεν επιλεξεις απο μονος σου να ασχοληθεις με καποιο τομεα δεν προκειται να γλυτωσεις το g700.

Να ξερεις οτι εφοσον επιλεξεις τον κλαδο της πληροφορικης θα πρεπει να διαβασεις δεν θα ειναι ευκολα ειτε ΤΕΙ ειτε ΑΕΙ. Θελει μαθηματικα, φυσικη, Fourier μαθηματα δυσκολα που θα αναρωτιεσαι αν αξιζουν τον κοπο! Απο εκει περα επειδη ρωτας για συγκεκριμενα τμηματα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να διαβασεις τα προγραμματα σπουδων αλλα και να ψαξεις μηπως εχουν καποιο Φορουμ για τη σχολη τους.

Δημοσ.

Στο ΤΕΙ Αθήνας αποκτάς κάποιες βάσεις και κάνεις λίγο απ'όλα οπότε σε βοηθάει στα πρώτα σου βήματα(πιο πολύ software oriented και δικτυακά , δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με υλικό). Επιπλέον αποκτάς κι ένα χαρτί ανώτερο του ΙΕΚ και περισσότερο σεβαστό που σου δίνει bonus στο μισθό σου (αν στο δώσει ο εργοδότης) και σου προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές π.χ καθηγητής.

Αν απο κει και πέρα θες να κανεις το βήμα παραπάνω και να ασχοληθείς επαγγελματικά ως π.χ. προγραμματιστής χρειάζεται πολύ προσωπική προσπάθεια όπως είπαν και οι προηγούμενοι.Γιατί π.χ όταν θα πας να κάνεις java στο ΤΕΙ , θα μάθεις λίγο applets , λίγο threads , λίγο GUI και θα γράψεις καμιά άσκηση με 100 γραμμές κώδικα.Ένα πραγματικό λειτουργικό πρόγραμμα απέχει πολύ απ αυτά.

Δημοσ.

Επίσης η σκληρή αλήθεια είναι ότι κάποιος,ότι χαρτι και να έχει (ΤΕΙ ΙΕΚ ΑΕΙ κτλ ) πάνω κάτω 700 ευρώ θα παίρνει με εξαίρεση κάποιες μεγάλες εταρείες που ο μισθός που δίνουν ξεπερνά τα 1,000 ευρώ.Το ιδανικό είναι να ξεκινήσεις δική σου δουλεία πράγμα φυσικά πολύ πολύ δύσκολο!

Δημοσ.

Γνωστος μου εχωντας παρατησει την σχολη του (καποιο τει δεν θυμαμαι) αλλα με εξαιρετικες γνωσεις σε προγραμματισμο καταφερε κ επιασε δουλεια σε μεγαλη εταιρια με καλα χρηματα .Αυτο λεει αρκετα

Δημοσ.
Επίσης η σκληρή αλήθεια είναι ότι κάποιος,ότι χαρτι και να έχει (ΤΕΙ ΙΕΚ ΑΕΙ κτλ ) πάνω κάτω 700 ευρώ θα παίρνει με εξαίρεση κάποιες μεγάλες εταρείες που ο μισθός που δίνουν ξεπερνά τα 1,000 ευρώ.Το ιδανικό είναι να ξεκινήσεις δική σου δουλεία πράγμα φυσικά πολύ πολύ δύσκολο!

Αυτά είναι βλακείες...εγώ μπορώ να σου πω εύκολα 5-6 άτομα, συμφοιτητές μου στο Η/Υ Συστημάτων, που τώρα παίρνουν πολύ πάνω από 1000 και μερικοί πλησιάζουν και τα 2000. Αυτοί βέβαια είναι αυτοί που γούσταραν και ασχολήθηκαν και έμαθαν 5 πράγματα. Αυτοί που απλώς τελείωσαν τη σχολή σούρουπο για να πάρουν ένα χαρτί, άντε καθηγητές σε κάνα σχολέιο να έχουν γίνει ή να παίζουν μεταξύ Γερμανού και Πλαισίου.

Δημοσ.
Αυτά είναι βλακείες...εγώ μπορώ να σου πω εύκολα 5-6 άτομα, συμφοιτητές μου στο Η/Υ Συστημάτων, που τώρα παίρνουν πολύ πάνω από 1000 και μερικοί πλησιάζουν και τα 2000. Αυτοί βέβαια είναι αυτοί που γούσταραν και ασχολήθηκαν και έμαθαν 5 πράγματα. Αυτοί που απλώς τελείωσαν τη σχολή σούρουπο για να πάρουν ένα χαρτί, άντε καθηγητές σε κάνα σχολέιο να έχουν γίνει ή να παίζουν μεταξύ Γερμανού και Πλαισίου.

Ε οκ...δε σημαίνει ότι είναι και βλακείες όμως!!!Αν δε πας σε μεγάλη εταρεία δυσκολα θα παρεις πανω απο 800 και το τόνησα αυτό.Οι συμφοιτητες σου σε τι τύπου ετερειες δουλευουν?Διοτι κι εγω ξέρω ατομα που δουλευουν στην Coca Cola πχ και περνουν 1700.Η πλειοψηφια ομως δουλευει σε ετερειες που το προσωπικο δε ξεπερνα τα 20-30 άτομα,κι εκει το G700 βασιλεύει!!!

Δημοσ.

Οπως και ο Typhoon ετσι και εγω εχω τελειωσει το H/Y Συστηματων. Επισης ξερω πολυ κοσμο που εχει τελειωσει το ΤΕΙ Πληροφορικης Αθηνας. Οι διαφορες στην ουσια δεν ειναι τοσες πολλες. Το Η/Υ Συστ. ειναι λιγο πιο hardware oriented χωρις αυτο να σε εμποδιζει με πιο software αντικειμενα.

Καταρχιν αν μπεις σε καποια σχολη και ανταποκρινεσαι στα καθηκοντα σου με σκονακια, χαβαλε και παρακαλετο στους καθηγητες θα την βγαλεις ευκολα. Οταν ομως βγεις στην αγορα εργασιας και δεν εχεις ιδεα καν πως λειτουργουν μερικα βασικα πραματα (γιατι αυτο θα συμβει) τοτε θα φτιαχνεις pc στο πλαισιο με 700 ευρω και θα λες και ευχαριστω.

Η σχολη δεν σου μαθαινει κατι σε βαθος και αυτος ειναι ο σκοπος της. Να μαθεις λιγο απο ολα και ενα αντικειμενο να σου αρεσει λιγο παραπανω και να το ψαξεις περισσοτερο. Στην ουσια την πορτα σου δειχνει. Εαν εισαι ικανος να την περασεις θα το κανεις μονος σου. Στην δουλεια πανω θα μαθεις το αντικειμενο. Αν εσυ εχεις ψαχθει περισσοτερο τοτε θα το μαθεις πιο γρηγορα.

Τα λεφτα τωρα... Εαν απο την σχολη δεν εχεις μαθει τπτ τοτε μην περιμενεις να βγεις με αξιωσεις στην αγορα εργασιας για να βρεις δουλεια που να σου πληρωνει και επιδομα. Sorry κιολας αλλα μην περιμενεις να παρεις επιδομα για κατι το οποιο δεν το κερδισες με κοπο.

Λεφτα μπορεις να ξεκινησεις με 700 euro σε μια θεση με αξιοπρεπες αντικειμενο και σε μικρο διαστημα να βγαλεις πολλα περισσοτερα επειδη εχεις ορεξη να μαθεις και επειδη εχεις βασεις σου κοβει και προκοβεις... Τα παραδειγματα του Typhoon δεν ειναι τυχαια. Ισχυουν και φανταζομαι οτι εννοουμε τα ιδια :P

Μακρια λοιπον απο σκονακια και λοιπων τυπων μαλαγανιες γιατι θα την πατησεις...

Δημοσ.

My point exactly...και υπόψιν ότι δεν μιλάω για πολύ κόσμο...από τους 120 περίπου που αρχίσαμε το εξάμηνο αντέ 10 άτομα να πέφτουν σε αυτή την κατηγορία. Κάποιοι άλλοι δεν το έχουν τελειώσει ακόμα (και αισίως έχουμε φτάσει τα 27 πια), κάποιοι κάνουν MSc και τέτοια σε Αγγλίες, και αρκετοί -κυρίως αυτοί που πήραν το πτυχίο νύχτα- είναι στη G700.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...