Dreamcatcher Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Αγόρασα εναν πίνακα ζωγραφικής απο Ebay (Hong Kong) και στο site Ελτα tracking parcel έχει από χθες σαν περιγραφή "Προς Τελωνείο" η ερώτηση μου είναι αν μπορεί να κρατήσουν τελωνείο ενα τέτοιο είδος. Είχα την εντύπωση πως μόνο ηλεκτρονικά μπορεί να σου κρατήσουν εκεί.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Αγόρασα εναν πίνακα ζωγραφικής απο Ebay (Hong Kong) και στο site Ελτα tracking parcel έχει από χθες σαν περιγραφή "Προς Τελωνείο" η ερώτηση μου είναι αν μπορεί να κρατήσουν τελωνείο ενα τέτοιο είδος.Είχα την εντύπωση πως μόνο ηλεκτρονικά μπορεί να σου κρατήσουν εκεί. Οτιδήποτε έχει χρηματική αξία υπόκειται σε φόρους ή τέλη εισαγωγής - κοινώς "περνάει από το τελωνείο". Από γραμματόσημο μέχρι αεροσκάφος.
opts Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Τα πάντα μπορούν να κρατήσουν Συνήθως έχει να κάνει με το μέγεθος Τα μικρά αρκετές φορές περνάνε (Α4-Α3) τα μεγάλα σταματάνε
Dreamcatcher Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 κ πως ακριβως θα υπολογισουν τον φορο για εναν πινακα ζωγραφικης. 85 ευρω εκανε μαζι με μεταφορικα τι ποσό λετε να πληρωσω extra? επισης θα με ειδοποιησει καποιος η πρεπει να ψαχτω μονος μου. ευχαριστω
TEErminator Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 κ πως ακριβως θα υπολογισουν τον φορο για εναν πινακα ζωγραφικης. 85 ευρω εκανε μαζι με μεταφορικα τι ποσό λετε να πληρωσω extra? επισης θα με ειδοποιησει καποιος η πρεπει να ψαχτω μονος μου. ευχαριστω Τουλάχιστον τα διπλά για μένα αν τελικά περάσει γιατί μπορεί και όχι...τίποτα δεν είναι σίγουρο 50-50 είναι. Έχω δει περιπτώσεις που παιρνάνε και τους παίρονουνε το κεφάλι και άλλες που τελικά με κάποιον τρόπο την σκαπουλάρουν η απλώς το δέμα τους δεν παιρνάει τελωνείο.
opts Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Κοιτάξτε υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί στο θέμα αυτό Ο εξής ένας Αν η γυναίκα του τελωνιακού του έκανε αυτά που ήθελε την προηγούμενη μέρα Αν όχι 50% φόρο αν ναι αντε να περάσει το παλουκάρι
kitsos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 στο τελωνείο σου κρατάνε το 19% της αξίας του δέματος (φόρος) + τα εξοδα του τελωνείου τα οποία είναι ανάλογα το βάρος - μέγεθος και την χώρα που ήρθε. Για ακόμη μια φορά λοιπόν θα παρακαλούσα τους διάφορους που δεν γνωρίζουν να μην λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Ο φόρος είναι διαφορετικός βέβαια ανάλογα το είδος που εμπορεύεσαι π.χ τα βιβλία έχουν μικρότερο. Επίσης το αν θα περάσει ή όχι δεν εχει να κάνει με το μέγεθος αλλά με την αξία , αν βέβαια αυτή αναγράφεται με επίσημα έγγραφα στο κουτί , αν δεν αναγράφεται τότε παίζεις λίγο τζοκερ γιατι απλά θα σου βάλουν κάποια που θεωρούν αυτοί λογική σε σχέση με το πόσο κοστίζει ένα παρόμοιο αντικείμενο εδώ και όχι όσο το πήρες. Οπότε μπορει να πληρώσεις και περισσότερα απο όσο έπρεπε κανονικά.
opts Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Οι τελωνιακοί αμφισβητούν το ποσό που γράφεται στο δέμα αν δεν τους γεμίζει το μάτι Ειδικά άν είναι μεγάλο και αναγράφεται ως δώρο ή demo Μπορείς να περάσεις διαμάντι 1 εκατ. δωρεάν και για 2 κοντραπλακέ να πληρώσεις τα κέρα... σου
Dreamcatcher Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Εχμ Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2008 6:49:40 μμ - Προς Τελωνείο Δευτέρα, 30 Ιούνιος 2008 3:22:00 μμ - ΑΝΑΔΙΑΒΙΒΑΣΗ Τρίτη, 1 Ιούλιος 2008 6:44:00 μμ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ Έχει κανείς σχετική εμπειρία να πει καμιά γνώμη γιατί μπορεί να συνέβη αυτό?? Κάλεσα και στην εξυπηρέτηση πελατών αλλα είπαν να καλέσω απο αύριο για τώρα δεν "έχουν σύστημα"
Tenshi Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μήπως (δέν γνωρίζω,υπόθεση κάνω) σάν πίνακας ζωγραφικής ανήκει σε ειδική κατηγορία, πχ.αγαθά πολυτελείας και θέλει κάποια εξτρά χαρτιά-βεβαιώσεις τα οποία δέν υπήρχαν; Απο προσωπική εμπειρία,πρόσφατα έκανα 2 αγορές απο Ιαπωνία μέσω πιστωτικής.Τα δέματα ήρθαν μέσα σε 5 μέρες με EMS international express mail και απ'οτι είδα μέσω του EMS tracking δέν έμειναν στο τελωνείο πάνω απο μερικές ώρες.Τα κουτιά δέν ήταν δά και μικρά (50Χ50Χ30 αν θυμάμαι καλά),είχαν βέβαια όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους. Ο kitsos αναφέρθηκε στο ΦΠΑ και κάποια τελωνιακά έξοδα.Δέν είχα επικοινωνία με κάποιον αρμόδιο ούτε μου ανέφερε κάτι ο courier που μου παρέδωσε τα δέματα.Θα κληθώ κάποια στιγμή να πληρώσω ένα Χ ποσό;
kyrnikos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δεν είμαι βέβαια σίγουρος (καθότι μη ειδικός στο θέμα ) αλλά μήπως έχουμε μια ειδική περίπτωση όπως αυτή περιγράφεται στο "εγχειρίδιο τελωνειακών θεμάτων " ; 173. Ποια είναι τα είδη που κατά την είσοδο–εισαγωγή/εξαγωγή υπόκεινται σε περιορισμούς - απαγορεύσεις και ποια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι σχετικές ΔΥΟ; ΦΟΡΕΑΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Πολιτισμού ΠΡΟΪΟΝΤΑ:Πολιτιστικά αγαθά(Εισαγωγή) ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (ΔΥΟ):Ν.3028/2002 " για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς" ΚΥΑ ΥΠΠΟ/ ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/17759/1-3-2004 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Δήλωση εισαγωγής μνημείων στο Υπ. Πολιτισμού ή στοΤελωνείο εισαγωγής. λες να χαρακτήρισαν τον πίνακα "μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς " ;;;;
Dreamcatcher Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 λες να χαρακτήρισαν τον πίνακα "μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς " ;;;; έλεος? ελπιζω να μαθω αυριο που θα παρω τηλ τι ακριβως εγινε
wizzy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Απορία: ποια είναι ακριβώς η σχέση του παρόντος θέματος με την ενότητα στην οποία δημοσιεύτηκε; ΟΕΟ; :-) Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Μπλα-Μπλα;
Dreamcatcher Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2008 Απορία: ποια είναι ακριβώς η σχέση του παρόντος θέματος με την ενότητα στην οποία δημοσιεύτηκε; ΟΕΟ; :-)Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Μπλα-Μπλα; Χμμ,είναι κάτι που αγοράστηκε από το ebay? και έχει να κάνει με θέματα τελωνείου/αγορά από site του εξωτερικού που ίσως ενδιαφέρει χρήστες του internet... λέω εγώ τώρα...
kyrnikos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Απορία: ποια είναι ακριβώς η σχέση του παρόντος θέματος με την ενότητα στην οποία δημοσιεύτηκε; ΟΕΟ; :-)Μήπως, λέω μήπως, θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Μπλα-Μπλα; Ότι σχέση έχουν και άλλα 187513489879 θέματα που αφορούν αγορές από ebay ,online shops,αγορά cd κλπ κλπ κλπ και αφορούν αγορές με χρήση internet .Κάποια μάλιστα είναι και σε μορφή υπομνήματος Εξάλλου,καθένας ας κάνει τη δουλειά που του ανέθεσαν (αν του ανέθεσαν) .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.