SocialNetUsr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Φυσικά έκανα πάλι μια βλακεία και τώρα δεν έχω παράθυρα!!!! Θα σας πω όλο το σκηνικό για να καταλάβετε τι εξυπνάδα έκανα.... ένας δίσκος, 2 partitions (Win Server c:\ & Win XP Pro d:\). Τελικά αποφασίζω να βγάλω τα Server γιατί θα τα τρέχω απο VMWare, σαν καλός τεμπέλης πάω στο partition magic και του λέω κάνε φορματ το c:\ και φυσικά είχα ξεχάσει ότι το boot είναι στο c:\.... στο restart που ζητάει μου βγάζει "NTLDR is missing". Δοκιμάζω με τις γνωστές μεθόδους (αντιγραφή του ntdlr, NTDETECT.COM, fixmbr, bootcfg και ότι άλλο βρήκα στο net) αλλά τίποτα :-(. Το παίρνω απόφαση και κάνω φορμάτ το d:\, κατα την διαδικασία του φορμάτ το d:\ το βλέπει e:\, δεν με πειράζει λέω ας έχω τα Win στο e:\. Τελικά έγινε το φορμάτ έβαλα και τα προγραμματά μου και όλα καλά....(περίπου). εδώ να πώ ότι όταν πήγα να σβήσω τα Server (με το Partision Magic) δεν πέτυχε και τα αρχεία παρέμειναν στο c:\ . Οπότε έχουμε την εξής κατάσταση.... Win XP Pro στο e:\ και χαλασμένα Win Server στο c:\ ΚΑΙ ΛΕΩ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ να φορμάρω το c:\ γιατί είναι άχρηστο.... κάνω πάλι μπακάλικο τρόπο δεξί κλικ στο c:\ ->format. Έβγαλε στο τέλος ότι δεν ολοκληρώθηκε και δοκιμάζω τον απόλυτα μπακάλικο τρόπο σβήνω μόνος μου τους φακέλους. Στο επόμενο restart μου έβγαλε πάλι "NTLDR is missing". ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ BOOT ΤΩΝ WINDOWS? επίσης τι να κάνω τώρα, δοκίμασα πάλι να αντιγράψω το ntdlr, NTDETECT.COM, έφτιαξα και νεό boot.ini αλλά πάλι τίποτα.... Ξέρω ότι έγραψα μια μικρή και κουραστική ιστορία αλλά είναι μέσα από την ζωή
Predatorkill Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Εγω οταν προκειται να κανω εγκασταση XP αποσυνδεω ολους τους δισκους εκτος απο αυτον που θελω να κανω την εγκατασταση για να ειμαι σιγουρος οτι θα παει στο C:\ . Αφου τελειωσω το install, συνδεω τους υπολοιπους δισκους. Το boot ομως παραμενει στον C:\.
thanocaster Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Βάλε cd των windows πήγαινε στην recovery console (κονσόλα αποκατάστασης) και δώσε τις εντολές fixboot και fixmbr.
SocialNetUsr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Βάλε cd των windows πήγαινε στην recovery console (κονσόλα αποκατάστασης) και δώσε τις εντολές fixboot και fixmbr. δυστυχώς το έχω δοκιμάσει, αλλα τίποτα.... υ.γ. αυτή την στιγμή γράφω από live cd "OpenSuse 11", να δεις που στο τέλος θα το κάνω εγκατάσταση
100 010 00 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 ψαξε και κατεβασε ενα soft που λεγετε dti.exe.... και ακολουθα τις οδηγιες
gtroza Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 υ.γ. αυτή την στιγμή γράφω από live cd "OpenSuse 11", να δεις που στο τέλος θα το κάνω εγκατάσταση κάνε εγκατάσταση να δείς άσπρη μέρα
alkisg Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ BOOT ΤΩΝ WINDOWS? επίσης τι να κάνω τώρα, δοκίμασα πάλι να αντιγράψω το ntdlr, NTDETECT.COM, έφτιαξα και νεό boot.ini αλλά πάλι τίποτα.... Αποθηκεύεται στο partition που είναι active κατά την εγκατάσταση. Εφόσον δεν το πείραξες ποτέ, active partition είναι αυτό που λες C:, με τα Vista. Έχεις πολλές λύσεις, απλά γράψε αν το 2o partition σου είναι primary ή logical (extended), αν είναι NTFS ή FAT32, ποιο θες να είναι το τελικό αποτέλεσμα (π.χ. εγώ στη θέση σου θα έβαζα τα XP στο δεύτερο partition αλλά να λέγεται C:, όχι E: ), αν θες να ξαναφορμάρεις ή απλά να διορθώσεις τα XP. Συμφωνώ με τον gtroza πάντως!
SocialNetUsr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Τελικά από την κονσόλα του Admin δοκίμασα αρκετές εντολές και κάποια στιγμή με την bootcfg είδε ότι ο δίσκος έχει Win!!! Βέβαια δεν μπουταραν ποτέ και συνέχισε να βγάζει μήνυμα "NTLDR is missing" αλλά κατάφερα να κάνω repair και τελικά άνοιξαν.... και φυσικά δεν παίζουν σωστά, τρώνε απίστευτα κολλήματα, σέρνονται και κάθε φορά που προσπαθώ να βάλω SP2 ή SP3 χτυπάει error και κατά την εγκατάσταση και όταν κάνει rollbacκ!!!! Τέλος σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας αλλά θα τον φορμάρω!!! @gtroza εχθές πάλευα στο OpenSuse να βρω την ασύρματη κάρτα και δεν τα κατάφερα αλλά αν την έβρισκα σίγουρα θα πατούσα το install !!
gtroza Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 πάτα install και βάλε καλώδιο ! μέχρι να λυθεί το θέμα ασύρματο .
SocialNetUsr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 πάτα install και βάλε καλώδιο ! μέχρι να λυθεί το θέμα ασύρματο . περίπου αυτό έκανα, δούλευα με καλώδιο . Θα ανοίξω άλλο θέμα με τα προβλήματα που αντιμετώπισα στο section Linux!!
Bspus Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Θα μπορουσες απο την αρχη να ειχες κανει κατι πολυ απλο, αφου αποφασισες οτι θα εκανες φορματ και το d: Βαζεις το cd των windows Σβηνεις ΟΛΑ τα παρτισιονς Φτιαχνεις 1 η 2 καινουρια, οσα θες Κανεις install στο επιθυμητο παρτισιον.
gtroza Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 περίπου αυτό έκανα, δούλευα με καλώδιο . Θα ανοίξω άλλο θέμα με τα προβλήματα που αντιμετώπισα στο section Linux!! καλώς να έρθεις ! Θα μπορουσες απο την αρχη να ειχες κανει κατι πολυ απλο, αφου αποφασισες οτι θα εκανες φορματ και το d:Βαζεις το cd των windows Σβηνεις ΟΛΑ τα παρτισιονς Φτιαχνεις 1 η 2 καινουρια, οσα θες Κανεις install στο επιθυμητο παρτισιον. μάθημα απο Bspus μελετάμε ιστορία, το κεφάλαιο, Γόρδιος δεσμός ! γειά σου Δάσκαλε .
geovard Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Της σήμερον ημέρα δόξα τω Θεώ με μικρό κόστος έχει κανείς άφθονο αποθηκευτικό χώρο.Δεν θα σού κόστιζε τίποτα σε κάποιες στιγμές πού κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή καί σκέφτεσαι ότι δεν έχεις να κάνεις κάτι εκείνη την ώρα θα μπορούσες να κρατάς ωραιότατα αντίγραφα ασφαλείας.Δεν θα παιδευόσουν τώρα να δείς τι φταίει.Αν καί μού φαίνεται περίεργο να μην επιδιορθωθεί με τις εντολές fixboot, fixmbr πράγμα πού σημαίνει ότι μάλλον δεν λείπει μόνο το αρχείο πού σού λέει. Κυκλοφορούν κάμποσα καλά προγράμματα γιά backups αλλά αυτό πού πραγματικά "φυσάει" είναι το Acronis True Image. Προσωπική εκτίμηση. Έχω να κάνω νέα εγκατάσταση κάπου τρία χρόνια.Καί αυτό το οφείλω στο παραπάνω πρόγραμμα. Το καλό με το πρόγραμμα είναι ότι μπορείς απλά με ένα διπλό κλικ ανά πάσα στιγμή να ανοίξεις το αντίγραφο το οποίο το βλέπει σαν δίσκο (αφού είναι μιά συμπιεσμένη εικόνα τού δίσκου) καί να αντιγράψεις ότι θέλεις από κεί μέσα.Πιθανόν να το κάνουν αυτό καί άλλα προγράμματα αλλά η μόνη εμπειρία μου είναι ακόμη το norton chost μιά πολύ παλιά του έκδοση πού αν θυμάμαι καλά δεν το έκανε αυτό.
nickzilas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Λιγο πολυ ολοι εχουμε δει το μηνυμα αυτο. Εγω το διορθωσα χωρις format. Και για σενα ομως ειναι απλη η λυση. ΣΒΗΣΤΑ ΟΛΑ!!! ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ PARTIONS!!! ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ XP!!! Τοσο απλα.
SocialNetUsr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Πάντως μέσα στις βλακείες μου έκανα και μια καλή κίνηση, έχω κάνει ghost !!!! Βέβαια δεν είναι πλήρως ενημερωμένο αλλά είναι σε καλό σημείο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.