poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ο poulinos προτείνει Legrand edit: φτου με πρόλαβε :PPPP ΟΚ! Ευχαριστώ poulinos. Πάντως πρέπει να είμαι τυχερός αφού τώρα είμαι με μπριζάκι ΟΤΕ και κλειδώνω στα 22 mbps. Πάω αυριο καρφί για καινούργιο Legrand! δεν σημαινει οτι δεν θα παιξεις στα 22 απλα στην τηλεφωνια μπορει να υπαρχουν προβληματα.εξαρτατε και ποσα τετοια πριζακια εχεις
S.M.Greek Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 ααα αυτα τα μπριζάκια λετε?Βασικα μέχρι προχτές που μπήκε το ιντερνετ σε αυτο το σπίτι (προχτες=καμια-δο βδομάδες)το σπίτι είχε κατι μπριζάκια παράξενα...ειχε δυο τρύπες...δεν ξέρω αν καταλάβατε για τι μιλάω...πάντως δεν ήταν σαν τις κλασικές τετραγωνισμένες πρίζες του οτε.Τελος πάντων τα ξήλωσα αυτά τα μπριζάκια και τώρα δεν έχω κάν μπριζάκια.Έχω κάνει μια super ηλεκτροκόληση και εχω μόνο καλώδιο.δηλαδή εκει που ήταν η μπρίζα του ΟΤΕ τώρα κρέμεται αλα ενα καλώδιο... Δεν ξέρω αυτα που λέτε για το κουτι της πολυκατοικίας είναι τελείως αδύνατα... κάτι άλλο????:/
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 αυτα ειναι τα διπολικα πριζακια που λες εσυ.παλια πριζακια ειναι αυτα.δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.απλα στο κεντρικο πριζακι προσεχε να μην ειναι συνδεδεμενο το αναπληρωματικο ζευγαρι που ερχεται απο το κατανεμητη.και γενικως ολα τα αναπληρωματικα να ειναι αποσυνδεμενα
S.M.Greek Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δεν υπάρχουν στο σπίτι πια τέτοια πριζάκια.Τα έβγαλα και τώρα κρέμεται απο τον τοίχο απλά ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει στο router
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 δοκιμη στο κεντρικο μονο με τα καλωδια που ερχονται απο κατανεμητη ενα ζευγαρι δηλαδη και δοκιμη κατανεμητη αμα ξερεις.αμα και εκει εισαι χαμηλα απλα μενεις εκει.η βλαβη σε οτε και να μπει θα κλεισει με αιτιολογια.σε δοκιμες στο δικτυο.ολα οκ.ευθυνη πελατη παροχου
ratmonkey Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Γειά σας, έχω conn-x 24mbps.Στο σπίτι έχω όλα τα απαραίτητα φιλτράκια (σωστότατα εγκατεστημένα)και οι τηλεφωνικές πρίζες είναι καινούργια Το line attenaution down είναι sta 20db, ωστόσο αντι να κλειδώνει το rotuer στα 20mbps (ή έστω στα 19 ή εστω και 18 να μη πω) κλειδώνει στα 14-15mbps.... Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά?Είναι πάρα πολύ παράξενο αυτό... σκέφτηκα να παρω το 121 αλλα τι να τους πω????αφου δεν υπάρχει θόρυβος στην γραμμή...(20db για εδω που μένω είναι τέλεια-φίλοι μου στις απέναντι πολυκατοικίες έχω και 21 και 22db) Καταλαβαίνω πως δέν θα σου φτιάξω και την μέρα με αυτοπου θα σου πώ, αλλα εγώ με τα ίδια ακριβώς νούμερα με τελλάς κλειδώνω στα 12,360κατι. Περίμενα πώς και πώς τα 24 και απο τα 12,000 πηγα 12,300!!! Εχεις (οπως κι εγω) κακή ποιότητα χαλκού. Ισως εάν έχεις τον χρόνο να τους πιέσεις να σου αλλάξουν ζεύγος (κανονικά δέν προβλέπεται), και αφού είσαι και πελάτης του ΟΤΕ καλό θα ήταν να το κάνεις. Αφού δέν είσαι σε εναλλακτικό όπως εγώ, μπορείς να ελπίζεις...
poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 δεν υπαρχει περιπτωση ο οτε να σου κανει αλλαγη χαλκου .αμα ηταν ο οτε να αλλαζε χαλκο ετσι απλα τοτε τα μισα ζευγαρια θα πανε για πεταμα.να λες και ευχαριστω που παιζεις τοσο και βεβεα απειρα ατομα παιζουν ακομα χειροτερα.
ratmonkey Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 δεν υπαρχει περιπτωση ο οτε να σου κανει αλλαγη χαλκου .αμα ηταν ο οτε να αλλαζε χαλκο ετσι απλα τοτε τα μισα ζευγαρια θα πανε για πεταμα.να λες και ευχαριστω που παιζεις τοσο και βεβεα απειρα ατομα παιζουν ακομα χειροτερα. Ναι, το γνωρίζω. Λοιπόν έχω μία παρανοϊκή ιδέα: Το σταθερο μου είναι λίγο-πολύ άχρηστο. Μία αλλαγή αριθμού δέν θα μου κόστιζε καθόλου. Η μοναδική μου PSTN έχει πάει στην Tellas. Ξέρω οτι ο γείτονάς μου έχει το ίδιο attenuation με εμένα αλλα κλάσεις ανώτερο snr και έχει 17αρια εγγυημένα και χωρίς καθόλου αποσυνδέσεις. Ρωτώ τώρα: Αφού δέν με χαλάει να αλλάξω τηλεφωνικό αριθμό, τώρα που φτάνει το 12μηνο της τελλάς, γιατί να μήν βάλω 2η pstn μέσω ΟΤΕ και εάν μου "κάτσει" καλή ποιότητα χαλκού να κόψω εντελώς την Tellas στην παλιά γραμμή, και αμέσως να μετατρέψω την νέα γραμμή σε [tellas, forthnet, κλπ,κλπ]; Πέραν της αλλαγής αριθμού και του κόστους νέας σύνδεσης ΟΤΕ, τί έχω να χάσω; (ρωτάω επειδή απ'ότι ξέρω δέν μπορώ να βάλω κατευθείαν εναλλακτικό, οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάω πρώτα στον ΟΤΕ) Δεν έθεσα θέμα για φιλοσοφικές αναζητήσεις, συμφωνώ οτι ίσως να μήν αξίζει τόση φασαρία για να πάω απο τα 12 στα 16-18 (σαμπως υπάρχει στην Ελλάδα provider που να μπορεί να δώσει 2megabytes/sec download!). Αλλα εάν αύριο βγεί μία νέα γενιά adsl που να δίνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες up & down, εγώ γιατί να μείνω με την μούφα γραμμή κι'ας έχω καλό attenuation? Υ.Γ. εννοείται οτι έχω εξαντλήσει όλες τις δοκιμές και είμαι 100% σίγουρος οτι απο την δική μου πλευρά όλα είναι ενταξει... Το πρόβλημα σίγουρα βρίσκεται άνάμεσα στην μάντρα του σπιτιού και το τοπικό τηλ. κεντρο.
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2008 α.λιγες εταιρειες ενεργοποιουν ανενεργο βρογχο.β.δεν εχεις να χασεις τιποτα περα απο λεφτα και χρονο και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το νεο ζευγαρι οτι ειναι καλο.επισης για μενα δεν αξιζει να το κανεις ολο αυτο για 5 -6 μεγκαβιτ εκτος αν κατεβαζεις ολη μερα.το θεωρω καπως αχρηστο.ολοι κατεβαζουμε και τι καταλαβαμε.γεματοι σκληροι δισκοι με αχρηστα πραγματα.οι providers δινουν 2 megabytes/second ο server που κατεβαζεις αμα δινει σε σενα 2 megabyte τοτε παγκοσμια τι bandwidth πρεπει να εχει?100 terra?οταν θα βγει κατι αλλο που εχουμε παρα πολλα χρονια μπροστα μας τοτε βλεπεις τι 8α κανεις.για πολλα χρονια θα παιζουμε με adsl στιν ελλαδα.ειναι αυτο που λενε αμα η γιαγια μου ειχε ροδες 8α ηταν πατινι.αμα η ελλαδα....
ratmonkey Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Σχετικά με το β είμαι απόλυτα σύμφωνος, απλα με εχουν προβληματίσει οι πρόσφατες αποσυνδέσεις, και εάν σε 2-3 μηνες που θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στα 24 υπάρχουν ακόμα, η λύση της τελλας "ποναει χερι - κοψει χέρι" δέν μου πολυαρέσει, οποτε θα αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή που λέω, αντι για να με παει στα 8. Εντελώς πληροφοριακά και για μελλοντική αναφορά, πές μου σε παρακαλώ ποιοί πάροχοι ενεργοποιουν νέο βρόγχο (εαν θέλεις έστω και μεσω ΠΜ). ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 ανενεργο βρογχο δεν ξερω ποιοι ενεργοποιουν.νομιζω on telecoms ,hol, και νομιζω θα το κανει και η forthnet συντομα.και δεν ειναι λυση της τελλας ποναει χερι κοψει χερι ειναι λυση οτι ο οτε δεν δεχεται να κανει αλλαγες.
S2Katana Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Πωπω, δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά, αλλα θα δοκιμάσω να βγάλω και εγώ όλες τις πρίζες.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2008 δεν βγαζεις απλα τα πριζακια αλλα αποσυνδεεις απο την κεντρικη πριζα το καλωδιο που πηγαινει στις υπολοιπες πριζες και ετσι δεν πειραζεις τιποτα στις υπολοιπες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.