Προς το περιεχόμενο

Έχω 20db ωστόσο κλειδών στα 15!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, έχω conn-x 24mbps.Στο σπίτι έχω όλα τα απαραίτητα φιλτράκια (σωστότατα εγκατεστημένα)και οι τηλεφωνικές πρίζες είναι καινούργια

Το line attenaution down είναι sta 20db, ωστόσο αντι να κλειδώνει το rotuer στα 20mbps (ή έστω στα 19 ή εστω και 18 να μη πω) κλειδώνει στα 14-15mbps....

Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά?Είναι πάρα πολύ παράξενο αυτό...

σκέφτηκα να παρω το 121 αλλα τι να τους πω????αφου δεν υπάρχει θόρυβος στην γραμμή...(20db για εδω που μένω είναι τέλεια-φίλοι μου στις απέναντι πολυκατοικίες έχω και 21 και 22db)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ιδανικό θα ήταν να κλειδώνεις στα ~20Mbps. Δε νομίζω πως το Line Attenuation είναι αρκετό για να συμπεράνεις με τι ταχύτητα θα συνδεθείς. Εν ολίγοις μου φαίνεται φυσιολογική η ταχύτητά σου.

Δημοσ.

Link Information

Uptime: 0 days, 1:06:02

Modulation: G.992.5 Annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.001 / 13.855

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 384,11 / 119,87

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 20,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 5,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 94 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 0

CRC Errors (Up/Down): 663 / 103

HEC Errors (Up/Down): 218.758 / 69

Αυτά γρ'αφει το router Και σύμφωνα με αυτάτα 13-14mbps είναι πάρα πολύ λίγα...

Δημοσ.
Link Information

Uptime: 0 days, 1:06:02

Modulation: G.992.5 Annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.001 / 13.855

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 384,11 / 119,87

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 20,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 5,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 94 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 0

CRC Errors (Up/Down): 663 / 103

HEC Errors (Up/Down): 218.758 / 69

Αυτά γρ'αφει το router Και σύμφωνα με αυτάτα 13-14mbps είναι πάρα πολύ λίγα...

Η γραμμή σου έχει θόρυβο (down sn margin 5).Με αυτό το νουμερο είσαι πολύ καλά.

Δημοσ.
Η γραμμή σου έχει θόρυβο (down sn margin 5).Με αυτό το νουμερο είσαι πολύ καλά.

έχει θόρυβο?

οκ τοτε να δηλώσω βλάβη στο 121 έτσι?

Δημοσ.
έχει θόρυβο?

οκ τοτε να δηλώσω βλάβη στο 121 έτσι?

Και τι νομιζεις θα σου κανουν? Ισως εχει προβλημα η καλωδιοση σου

• Super Moderators
Δημοσ.

πρώτα ελέγχεις την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, κατανεμητή και μετά ζητάς από OTE να checkάρουν την γραμμή μέχρι το dslam...

btw δοκίμασε να βάλεις ΜΟΝΟ το router στην γραμμή χωρίς splitter και χωρίς κανένα τηλέφωνο/fax/whatever να δεις στα πόσα συγχρονίζεις

ελπίζω να μην έχεις τα μπριζάκια του ΟΤΕ...

Δημοσ.
πρώτα ελέγχεις την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, κατανεμητή και μετά ζητάς από OTE να checkάρουν την γραμμή μέχρι το dslam...

btw δοκίμασε να βάλεις ΜΟΝΟ το router στην γραμμή χωρίς splitter και χωρίς κανένα τηλέφωνο/fax/whatever να δεις στα πόσα συγχρονίζεις

ελπίζω να μην έχεις τα μπριζάκια του ΟΤΕ...

ναι τα μπριζάκια του ΟΤΕ έχω.

Το έχω δοκιμάσει και μονο του το router με τα ίδια αποτελέσματα...

Δημοσ.

Έλα κλαψιάρη :lol:

τι να πούμε κι εμείς που με line attenaution 20db κλειδώνουμε στα 13200 .:shock:

Η πλάκα είναι ότι ξεκίνησε από 19000 και όλο πέφτει πέφτει .Δεν @@@ται βαρέθηκα να

ασχολούμαι.

Αν μπορούσες να βάλεις το ρούτερ απευθείας εκεί που έρχεται η γραμμή απ' έξω δηλαδή

στον κατανεμητή της πολυκατοικίας-σπιτιού (να παρακάμψεις δηλαδή την καλωδίωση του

σπιτιού) θα είχες μια ιδέα για το αν φταίει η καλωδίωση σου .

Ένα μπριζάκι να είναι μάπα μπορεί να κάνει τη ζημιά.

• Super Moderators
Δημοσ.
ναι τα μπριζάκια του ΟΤΕ έχω.

Το έχω δοκιμάσει και μονο του το router με τα ίδια αποτελέσματα...

όταν λέω μπριζάκια εννοώ τις μπρίζες στον τοίχο έτσι...αν έχεις αυτές του ΟΤΕ τις αλλάζεις...βάζουν θόρυβο στην γραμμή

Δημοσ.

θα στο πω πολυ απλα.αν μπορεις κανε τεστ κατανεμητη να δεις τι γινετε εκει.αν και εκει εισαι το ιδιο μην μπεις στον κοπο να δηλωσεις βλαβη.εχεις φαει πορτα κατευθειαν στα μουτρα.στο λεω γιατι εχω δει απειρες περιπτωσεις σαν την δικια σου.θα βαλουν τηλεφωνο πανω θα σε παρουν τηλ και αμα σε παρουν και θα σου πουν ναι με ακους .θα πεις ναι και θα σου πουν ολα οκ.δεν υπαρχει ουτε μια στις 100 να στο φτιαξουν.εδω αλλοι κλειδωνουν στα 2 mbit και δεν αλλαζει κατι.μπορει να εχεις και attenuation 5 και να κλειδωνεις στα 5 .για τον οτε δεν ειναι προβλημα.αμα εφτιαχνε ολα αυτα δεν θα υπηρχε κανενα ζευγαρι περισευουμενο και θα πρεπε να εχουν ξανασκαψει τα παντα.και οπως ειπε και ο φιλος επαιζε στα 19 κα ιτωρα 12.ουτε σε αυτην την περιπτωση θα του κανουν κατι.

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση/επισήμανση! Ο φίλος μας λέει οτι έχει μπριζάκι ΟΤΕ αλλά ταυτόχρονα έχει και Conn-X αλλά αν θυμάμαι καλα τα μπριζάκια του ΟΤΕ λογο του πυκνωτή που έχουνε δημιουργούν προβλήματα στους άλλους (ForthNet,HoL) σωστά; Ρωτάω επειδή μπαίνω σε λίγες μέρες σε νέο σπίτι και εχώ και εγώ Conn-X 24 mpbs το οποίο θα μεταφέρω εκεί και επειδή τώρα γίνονται τα τελευταία "μαστορέματα" στο σπίτι σκεφτόμουν να παρώ από OteShop μπριζάκι τηλεφώνου για καλύτερη συμβατότητα. Αν όχι σκέφτομαι να πάω σε Merlin Gerin ή σε Legrand.

Δημοσ.
Να κάνω μια ερώτηση/επισήμανση! Ο φίλος μας λέει οτι έχει μπριζάκι ΟΤΕ αλλά ταυτόχρονα έχει και Conn-X αλλά αν θυμάμαι καλα τα μπριζάκια του ΟΤΕ λογο του πυκνωτή που έχουνε δημιουργούν προβλήματα στους άλλους (ForthNet,HoL) σωστά; Ρωτάω επειδή μπαίνω σε λίγες μέρες σε νέο σπίτι και εχώ και εγώ Conn-X 24 mpbs το οποίο θα μεταφέρω εκεί και επειδή τώρα γίνονται τα τελευταία "μαστορέματα" στο σπίτι σκεφτόμουν να παρώ από OteShop μπριζάκι τηλεφώνου για καλύτερη συμβατότητα. Αν όχι σκέφτομαι να πάω σε Merlin Gerin ή σε Legrand.

τα πριζακια αυτα του οτε δεν ειναι καλυτερα ουτε για τον οτε.ειναι πιο πολυ για την τηλεφωνια του οτε και οχι για το adsl.γενικως σε καμια ετερεια δεν χριαζεται να τα βαζεις μια που δημιουργουν t-r kai rg βραχυκυκλωμα αμα θυμαμε σωστα.ο οτε τα εβαζε για διαφορους λογους.πηγαινε σε legrand που ειναι μια χαρουλα.και οχι αντικεραυνικα.

Δημοσ.

ΟΚ! Ευχαριστώ poulinos. Πάντως πρέπει να είμαι τυχερός αφού τώρα είμαι με μπριζάκι ΟΤΕ και κλειδώνω στα 22 mbps. Πάω αυριο καρφί για καινούργιο Legrand!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...