Dark_Sage Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Γεια χαρά, έχω καταλήξει σε αυτούς τους 2: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1099337 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1099345 Το laptop προορίζεται κυρίως για δουλειά γραφείου & internet αλλά θα επιθυμούσα να μπορούσα να πάιξω κάποιο παιχνίδι... φυσικά δεν αναφέρομαι σε crysis κτλ αλλά να έχω τη δυνατότητα να χαρώ ένα παιχνίδι... Ο προβληματισμός μου είναι αν αξίξει τα 120 παραπάνω ευρώ το ακριβότερο laptop... σαφώς και κοιταώ τον λόγο απόδοση/τιμή αλλά αν πραγματικά αξίζουν τα 120 παραπάνω ευρώ κερδίζοντας επιδόσεις και χρόνο ζωής δεν έχω πρόβλημα να τα δώσω... ακούω σχόλια και προτασεις!
sfakattack Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Φίλε μου πιστεύω πως πραγματικά αξίζει να δώσειςτα 120 παραπάνω,γιατί έτσι παίρνεις έναν αρκετά καλύτερο επεξεργαστή και μια πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών. Για τις κάρτες κοίτα εδω: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html Ξέρω θα βγουν πολλοί και θα πουν μην πάρεις Acer άντι να σου απαντήσουν στο ερώτημά σου,αλλά πραγματικά (ιδιαίτερα το δεύτερο μηχάνημα) αποτελούν πάρα πολύ καλές λύσεις για τα λεφτά που ζητούν.
disqualified Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 το δευτερο, ο 9300 νομιζω εχει και 6MB cache αν δεν κανω λαθος
michalis2610 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ξέρω θα βγουν πολλοί και θα πουν μην πάρεις Acer Και εγώ θα είμαι ένας από αυτούς που θα προτίνουν να μην πάρεις Acer αλλά με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις κάτι αντίστοιχων δυνατοτήτων αλλά με 3ετή εγγύηση. Θα προτιμούσα να σκάσω 1000 ευρώ και να πάρω το MULTIRAMA-HQ FORCE FL-G 8300 από οποιοδήπιοτε Acer αυτής της σειράς (Gamestone). Από εκεί και πέρα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Πάντως όταν θέλεις φορητό για χρήση office-internet και κοιτάς και τη 9600 κάρτα για κανένα παιχνίδι κάτι γίνεται λάθος. Για office-internet θα ήταν καλύτερα να πάρεις ένα R61 (το γνωστό που έχει αναφερθεί πολλάκις) με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και μια ωραιότατη- ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ματ οθόνη για να μη βγάζεις τα ματάκια σου όταν θα γράφεις με τις ώρες και να αφήσεις τα φορητά-παιχνιδομηχανές για τα 16χρονα, μου το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι τι κάρτα γραφικών φοράει το laptop. Φιλικά όλα αυτά για να ακούγεται και καμιά άλλη άποψη.
EvangelosN Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Αν εισαι μαζοχιστης και σου αρεσει η ταλαιπωρία και το ρίσκο, αγορασε Acer και δεν θα χάσεις.
sfakattack Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Αν εισαι μαζοχιστης και σου αρεσει η ταλαιπωρία και το ρίσκο, αγορασε Acer και δεν θα χάσεις. Ταλαιπωρία και ρίσκο...μάλιστα... Το ότι η Sony στέλνει το φορητό σου στο εξωτερικό για επισκευή δεν είναι ταλαιπωρία μάλλον.Ούτε ότι η HP ας πούμε έχει άθλιο service.H acer φταίει για όλα.Όσο για τα multirama δε ξέρω τι γίνεται τώρα στο service αλλά μέχρι πρότινως ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο.Αυτό που θέλω να πω είναι πως, αν εξαιρέσεις την Dell, τότε το service όλων των υπολοίπων εταιριών είναι απαράδεκτο,συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της acer,για να μη ξεχνιόμαστε.Όποτε αυτό που λέω είναι γιατί να δώσει το παιδί παραπάνω λεφτά αφού ουσιαστικά δεν θα πάρει τίποτα παραπάνω από τις άλλες μάρκες.Και μη μου πει κάποιος για διαφορά ποιότητας,γιατί αν μη τι άλλο το 5920 είναι αξιοπρεπέστατο και με λίγα σχετικά παρουσιαζόμενα προβλήματα.Ας αφήσουμε τη καραμέλα αυτή πια.Δεν έχει νόημα.Εξάλλου ο φίλος μας ζήτησε να διαλέξουμε ανάμεσα στα 2 acer...
EvangelosN Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ταλαιπωρία και ρίσκο...μάλιστα...Το ότι η Sony στέλνει το φορητό σου στο εξωτερικό για επισκευή δεν είναι ταλαιπωρία μάλλον.Ούτε ότι η HP ας πούμε έχει άθλιο service.H acer φταίει για όλα.Όσο για τα multirama δε ξέρω τι γίνεται τώρα στο service αλλά μέχρι πρότινως ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο.Αυτό που θέλω να πω είναι πως, αν εξαιρέσεις την Dell, τότε το service την όλων των υπολοίπων εταιριών είναι απαράδεκτο,συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της acer,για να μη ξεχνιόμαστε.Όποτε αυτό που λέω είναι γιατί να δώσει το παιδί παραπάνω λεφτά αφού ουσιαστικά δεν θα πάρει τίποτα παραπάνω από τις άλλες μάρκες.Και μη μου πει κάποιος για διαφορά ποιότητας,γιατί αν μη τι άλλο το 5920 είναι αξιοπρεπέστατο και με λίγα σχετικά παρουσιαζόμενα προβλήματα.Ας αφήσουμε τη καραμέλα αυτή πια.Δεν έχει νόημα.Εξάλλου ο φίλος μας ζήτησε να διαλέξουμε ανάμεσα στα 2 acer... Μιλάω απο προσωπική εμπειρια αγοράς, χρησης και προσφατα αχρησιας ενος Acer Travelmate που ειχα αγοράσει πριν 2,5 χρονια και αντεξε 1,5 χρόνο χρησης. Πιστευα τοτε οτι αγοράζοντας ενα μηχανημα "value for money" και κερδιζοντας 20% απο την τιμή λαπτοπ καποιου αλλου κατασκευαστη, δεν θα ειχα κανενα προβλημα. Επεσα εξω φυσικα, καταληγοντας με ενα θορυβωδες, με χαμηλη ποιοτητα λαπτοπ το οποιο μαλιστα μου ειχε στοιχησει 970 ευρω, το οποιο τον φετος Φεβρουαριο παρεδωσε πνευμα (καμμενη μητρικη και πιθανον και αλλα υποσυστηματα,χωρις να υπαρχει νεα, αλλα μονο επισκευασιμη με κοστος 380 ευρώ και εγγυηση μονο 3 μηνες....). Και σε ρωτάω λοιπον. Πιστευεις οτι αξιζει να τσιγκουνευτεις 200 ευρώ για να παρεις ενα λαπτοπ Toshiba,Lenovo,Lg κλπ το οποιο αν μη τι αλλο ξερεις οτι οι πιθανοτητες να σου μεινει αχρηστο μετα απο 1-2 χρονια ειναι λιγοτερες ή ακομα οτι δεν θα σου βγάλει την πιστη ουτε με την ποιοτητα κατασκευης του (θορυβος, τριξιματα) ουτε με ενα service κατα γενικη ομολογια απαραδεκτο. Αυτο εννοω ρίσκο sfakattack και γι'αυτο το λογο συνιστω στον φιλο που θέλει να διαλεξει αναμεσα στα 2 Acer, να ριξει μια ματια και σε καμια αλλη εταιρια. Γιατι εκεινο που μετραει περα απο την χαμηλη τιμη, ειναι να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.Τουλαχιστον για μένα που δεν θέλω να τυρρανιεμαι καθε 3 και λίγο. Αυτο εννοω μαζοχισμο και ταλαιπωρία.
sintalkas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Κοιτάξτε παιδιά όντως τα acer δεν έχουν και το καλύτερο όνομα στην πιάτσα και μέχρι πρότινως ήταν και πολύ ελαττωματικά-ζημιάρικα αλλά πιστέυω πως από τη νεα σειρά aspire 5000 series έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα ,και τα λάπτοπ είναι πολύ ωραία και πολύ ύσηχα και πολύ καλά εξαρτήματα και αν ψάξετε πολύ λίγοι έχουν πρόβλημα με αυτή τη σειρά ,επόμενως μην συνεχίζουμε να μάσαμε την τσίχλα <<Οτι η acer είναι η πιο χάλια εταιρεία με το χειρότερο σέρβις >>.Τώρα αν έγω ήμουν στην θέση του παιδιού αυτού θα αγόραζα τον 2ο υπολογιστή που πρότεινε μιας και έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να βρεις πάρα μόνο σε πολύ πιο ακριβά μηχανήματα αλλά και όλα τα hardware parts που έχει είναι από επώνυμους κατασκευαστές.Όμως για τον φόβο των Ιουδαίων επείδη acer είναι αυτή και η ΑΛΜΑΝ έχει το σέρβις θα αγόραζα και μια επέκταση εγγύησης από 1 σε 3 χρόνια που κάνει 100 ευρώ και έτσι αν χάλαγε ξαφνικά θα ήταν υποχρεωμένοι να το επισκευάσουν θέλουν ,δεν θέλουν. Με αυτό τον τρόπο θα έδινα 1100 ευρώ και θα έπαιρνα υπολόγιστη πολύ καλό και θα ήμουν κάλυμενος και για 3 χρόνια.Αν το σκεφτείτε λίγο περισσότερο θα δειτε ότι αυτό που προτείνω είναι η καλύτερη , η πιο φτηνή και σίγουρη λύση για την αγορά αυτού του φορητόυ .
haHa Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ε ναι αυτη η σειρα της acer , ειναι ποιοτικη.. Ειναι 15.4" , αλλα εχουν βαρος 3 kg(απο τα πιο βαρια 15.4"), ειναι απο τα πιο χοντρα φορητα που κυκλοφορουν( μα 4.3 εκατοστα!!! Ειναι δυνατον??), ενω ειναι και κατα μεσο ορο 1 εκατοστο μεγαλυτερα σε μηκος και πλατος απο τα περισσοτερα αλλα 15.4".. Δηλαδη παιρνετε φορητο με 15" οθονη αλλα διαστασεις 16".. Τα καταφεραν παλι στην acer! Πρωτοτυπια! Χωρια την μετριοτατη οθονη που εχουν.. Αυτη η σειρα παραμενει απο τα χειροτερα φορητα απο αποψης ποιοτητας..
Dark_Sage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις προτάσεις σας! εκει που θα σταθώ είναι πως ότι μάρκα και να πάρεις φορητό το να παρουσιαστεί πρόβλημα ειναι ισοπιθανο... τώρα αν η ACER είχε / έχει ζημιάρικα λάπτοπ είναι παράγοντας πολλών παραμέτρων... @haHa : και άλλους φορητούς που είδα 15.4 είναι γύρω στα 3 κιλά... HP όλοι ειναι 3 κιλά...
kotetsi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις προτάσεις σας! εκει που θα σταθώ είναι πως ότι μάρκα και να πάρεις φορητό το να παρουσιαστεί πρόβλημα ειναι ισοπιθανο... τώρα αν η ACER είχε / έχει ζημιάρικα λάπτοπ είναι παράγοντας πολλών παραμέτρων... @haHa : και άλλους φορητούς που είδα 15.4 είναι γύρω στα 3 κιλά... HP όλοι ειναι 3 κιλά... Άλλο το «γύρω στα 3 κιλά» και άλλο το «3 κιλά». Παράδειγμα: τα 15άρια Toshiba A200-A210 ζυγίζουν 2.7 κιλά. Tα 17άρια Compaq ζυγίζουν 3.4 κιλά. Τα 14άρια VAIΟ έχουν βάρος 2.5 κιλά. Και τα τρία που ανέφερα έχουν βάρος «γύρω στα 3 κιλά» οι διαφορές όμως είναι μεγάλες, χωρίς μάλιστα να συνυπολογίζω τις κατηγορίες που ανήκουν.
Kostas_xolargos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 τον πρωτο παρε φιλε,εχει 4γκ μνημη,εγω ειχα παρει εναν αισερ τον γεναρη 950 εβρα και ειχε μονο 2γκ μνημη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.