NOPSTRIM Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Τον πάω για format αλλά υπάρχει τρόπος να διαγράψω την σκατό διάταξη raid πριν το κάνω; Ώστε να μην έχω τέτοια προβλήματα;;;;
NOPSTRIM Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ok του έκανα format και όλα οκ! Το πρόβλημα είναι ότι στο Device Manager δεν μου αναγνωριζει τους RAID drivers. Δεν πειράζει όμως έτσι; Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι θέλω να ξανά προσπαθήσω να το Clockαρω... Θα postαρω τα στοιχεία από CPu-Z να βοηθήσετε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ωχ θεε μου... Το RAID αγαπητε μου με νεο φορματ φυσικα και χαλαει. Αλλα μαλλον τα εχεις κανει μπαχαλο εαν απο το BIOS τα εχεις βαλει σε RAID mode και τους δουλευεις σε IDE mode... Αλλα τι σου λεω τωρα...
NOPSTRIM Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Φίλε να σου πω, έτσι για να ξέρεις δεν είμαι εγώ αυτός που έκανε εγκατάσταση το PC και ενώ έχει 1 σκληρό είναι ρυθμισμένος σε RAID! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τέτοιο ύφος... Εσύ γεννήθηκες ξέροντας υπολογιστές;
danaos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Αυτοί που κλοκάρουνε δεν περιμένουνε οδηγίες από forum. Έχουνε διαβάσει αρκετά και προχωρούν βήμα βήμα. Έπειτα τα λες λιγάκι περίεργα. Τη μια λες ότι τα 'χεις παίξει γιατί χάλασες το pc του γραφείου, ότι τρέμουνε τα πόδια σου, ότι χ_ _ _ _ _ ς και τα λοιπά και απ' την άλλη λες ότι θες να το ξανακάνεις...
NOPSTRIM Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Λοιπόν δόξα το Θεό όλα πάνε καλά! θα τρέξω και κάνα 12ωρο το Prime95 για stable... Άκου φίλε μου. Σου έχει τύχει ποτέ, να θες να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι έχει 90% να μην πετύχει αλλά αυτό σε ταράζει και γουστάρεις; Ε αυτό έπαθα σήμερα. Το ξέρω ότι ακούγεται χαζό αλλά.... EDIT: Ποιος σου είπε ότι Clockαρω;;;
NOPSTRIM Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Έτρεξα το Prime95 αλλά μετά από ένα λεπτό έκανε restart. το .txt λέει... [Fri Jun 27 23:41:38 2008] FATAL ERROR: Resulting sum was 1.392631910838013e+024, expected: 1.392631910837999e+024 Hardware failure detected, consult stress.txt file. τι φταίει; πρέπει να ανεβάσω Vcore;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Αυτοί που κλοκάρουνε δεν περιμένουνε οδηγίες από forum. Αυτο ξαναπες το! Εγω που ψαχνομουν τοτε (Celeron III 1,7) που εδω στο ελλαντα δεν ηταν οργανωμενο το θεμα και οργωνα ξενα forums με τη pstn μπας και τσιμπησω καμια ελαχιστη πληροφορια απο καπου... Γιαυτο μου φαινεται παραξενο να μπαινει ο καθεις και λεει ''εχω τουτο και το αλλο πειτε μου τι να κανω''. Ε διαβασε και τιποτα, ανακαλυψε τιποτα μονος σου. Αυτη ειναι η χαρα! Αμα σου πω πανε το FSB 432 και τις ταδε ραμ σου με διαιρετη 1:1,2 στα 1138MHz στα 2,375 volt, εσυ θα το κανεις και τελος. Και μετα θα πεις ''ααα αυτο ηταν το oc?'' Αμ δε! Δεν ειναι αυτο το oc! Ψαξου λιγο! Διαβασε τπτ... εχει βουηξει ο τοπος πια... Εγω υπηρξε εποχη που εβαζα τις συντομευσεις σε μοναδα δισκετας και χαιρομουν οτι χωραγα ολα τα προγραμματα εκει μεσα.... Και δεν απεχει πολυ απο το σημερα. 5 χρονακια... Γιαυτο αυτο το υφος φιλε
NOPSTRIM Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Λοιπόν φίλτατε. Άκου να δεις πως πιστεύω πως έχουν τα πράγματα... Πιστεύω πως αρχικός σκοπός του Forum αυτού όπως και κάθε Forum, είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας. Εγώ για παράδειγμα μου είχε βγει η πίστη να μάθω πως να λειτουργώ το ThunderBird ναι να ελέγχω με αυτό τα mail μου... Όταν τα κατάφερα τελικά, επειδή παρατήρησα ότι και άλλοι είχαν πρόβλημα, έκατσα και έφτιαξα έναν οδηγό για να βοηθήσω και να γλιτώσω από ψάξιμο τους υπόλοιπους! Το ίδιο έχουν κάνει και ο Phovos και ο Vatos-Locos με τους οδηγούς τους πχ. Όπως είπες και εσύ παραπάνω, Εγω που ψαχνομουν τοτε (Celeron III 1,7) που εδω στο ελλαντα δεν ηταν οργανωμενο το θεμα τότε στο ελλάντα όντως δεν ήταν,αλλά τώρα είναι και καλό θα είναι να μην το ξεχνάμε αυτό! Γιατί να σου πω κάτι; Στο κάτω κάτω άλλο να έχω απορία με το ThunderBird πχ που είναι και Software οπότε τι μπορώ να πειράξω; και άλλο να αφορά Hardware γιατί εγώ που δεν ξέρω από O/C μπορεί να κάψω τον επεξεργαστή μου αν κάνω πατάτα,ενώ εσύ που ξέρεις μπορείς να με βοηθήσεις να αποφύγω κάτι τέτοιο!!! Οπότε σταματήστε να μας λέτε πόσο καλοί είστε και ότι καταφέρατε τα πάντα μόνοι σας, γιατί αν το ξεχνάτε είστε στο Forum για να βοηθήσετε και να βοηθηθείτε! Οπότε αν έχετε την καλοσύνη πείτε μου τι να κάνω στο ερώτημα που έθεσα στο προηγούμενο post
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Διαφωνω. Οταν καποιος μου απευθυνεται προσωπικα και μου λεει ''σταματηστε να λετε ποσο καλοι ειστε'', απαιτω να συνοδευεται απο σωρεια λινκς που να αποδεικνυει κατι τετοιο. Εαν μια φορα π.χ. εχω νευριασει, κι εγω ανθρωπος ειμαι, τι να κανουμε. Αλλα το να λες ''σταματηστε να λετε ποσο καλοι ειστε'' σημαινει οτι δε κανουμε αλλη δουλεια απο το να αυτο-γλυφομαστε. Ψαξε και θα δεις οτι εδω μεσα δεν κανω ποστ για πλακα, θα δεις παρα πολλα ευχαριστω απο πολλους, ενω ζητημα να δεις 1 ή 2 θεματα που να τα εχω παρει... Αλλα οταν βλεπω διπλα και τριδιπλα ποστ με ''απαιτηση'' για απαντηση, ειδικα οσο αφορα το overclocking, ε εκνευριζομαι, διοτι πολυ απλα το ΚΑΘΕ part του υπολογιστη συμπεριφερεται αλλιως. Ποσο μαλλον ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ συνδυασμος parts που εχεις την τιμη να βρισκονται στο pc σου. Το μονο που μπορεις να βρεις -ψαχνοντας, κι οχι σαν λιωστο φαγητο στο πιατο- ειναι οδηγοι με γενικες οδηγιες. Απο κει και περα καλεισαι να πειραματιστεις αμα θες κατι παραπανω. Εαν φοβασαι μη καψεις τιποτα, υπαρχουν δυο κανονες: 1) Μη δωσεις παραπανω ρευμα σε τιποτα 2)Μη κανεις καν overclocking. Εαν εχεις ορεξη και απαιτεις το κατι παραπανω απο τον υπολογιστη σου, ψαξε, παντου, και παρε το ρισκο.
NOPSTRIM Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Οκ ίσως είμαι και εγώ λάθος σε κάποιες από τις απόψεις μου! Το παραδέχομαι... Όμως και εγώ αρχάριος είμαι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα... Αυτό που θέλω να ρωτήσω χωρίς απαιτήσεις η κάτι τέτοιο είναι γιατί μου κολλάει το prime95 ακόμα και αν ανεβάσω Vcore; να σου πω ότι έκανα και memtest όμως δεν ξέρω αν το έκανα σωστά, απλά έκανα τα test 1,2,3,4,5 για 7-10 passes το καθένα και δεν βρήκε τίποτα! οπότε λογικά δεν με κρατάει η μνήμη!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Κολλημα prime (small fft test) σε συνδυασμο με νορμαλ περασμα απο memtest σημαινει: επεξεργαστης κλαταρει. Αφου δεν ακουει και σε overvoltage, απλα κατεβαζεις συχνοτητα...
LuNaTiC Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Εγω λεω να παραγγειλεις απο την δουλεια λιγο ln2... χρεωσε το στα εξοδα..αμα σου πουνε τι το θες πες οτι χαλασε το A/C και θα βαλεις λιγο σε ενα κουβα να βουτηξεις τα ποδαρακια σου.... Περα απο την πλακα αν θες να δοκιμασεις κατι καλως....απλα καντο στο δικο σου το pc να μην εχεις και ανγχος
NOPSTRIM Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ παίδες! GeorgeMan Τελικά ανέβασα λίγο το Vcore και το Prime95 έφτασε μέχρι και Test 3 αλλά ανέβασα και άλλο συχνότητα και τα έπαιξε πάλι! Τεσπα κατάλαβα πως δουλεύει η φάση οπότε θα βρω άκρη! Αν δω ότι μετά από κατέβασμα συχνοτήτων πάλι τα ίδια, ξανά postαρω... ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.