kokotas kokos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Καλημέρα σε όλους Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει ποια είναι τα services που μπορώ να απενεργοποιήσω με ασφάλεια στο kubuntu ούτως ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα του laptop μου? Το Laptop μου είναι ένα Dell csx H500XT, PIII 500Mhz 368MB memory (δεν παίρνει περισσότερη). Ενδεικτικά αναφέρω ότι με την αντίστοιχη απενεργοποίηση κάποιων services στα XP Pro (γνήσια και με SP3) έτρεχε καλύτερα απ ότι με το KUBUNTU και το γεγονός αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Αν δηλ. είναι "βαρύτερο" λειτουργικό το τελευταίο βάσει αυτών που προανέφερα, ή χρειάζεται κάποιο "πείραγμα" από εμένα. Ως εντελώς αρχάριος στο kubuntu το μόνο που "τόλμησα" να απενεργοποιήσω είναι το bluetooth service αλλά με σχεδόν μηδενικό αποτέλεσμα. Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα, θα ήταν ευχής έργο για όλους όσους έχουν μηχανάκια αντίστοιχης δυνατότητας, να τα χρησιμοποιήσουν με το kubuntu γιατί πραγματικά έχει γίνει καλή δουλειά και δεν υπάρχουν conflicts με hardware κλπ. Σας ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biny Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Στα xp είχες εγκαταστήσει όλα τα αντίστοιχα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν μαζί με το kubuntu ή ήταν καθαρή εγκατάσταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokotas kokos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Στα xp είχες εγκαταστήσει όλα τα αντίστοιχα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν μαζί με το kubuntu ή ήταν καθαρή εγκατάσταση; Ήταν καθαρή εγκατάσταση XP με την προσθήκη office και των απαραίτητων codecs video - audio. Επίσης τα kubuntu εγκαταστάθηκαν μόνα τους (clean install) από το live cd τους και χρησιμοποίησα όλο το σκληρό δίσκο (40GB) στο ίδιο μηχανάκι. Δεν το χρησιμοποιώ ως κύριο μηχάνημα, απλά για βοηθητικό (browsing κλπ), δηλαδή θέλω να είναι τουλάχιστον όσο γρήγορο ήταν με τα xp. Να σημειώσω ότι με τα xp φόρτωνε σε 1'15'' εντελώς και με τα kubuntu σε 2'20''(!!) Επίσης στα τελευταία αργεί αρκετά να φορτώσει π.χ. τον text editor (20""). Αυτά και ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Αν τρέχεις εφαρμογές gnome,wine,java,flash, firefox φυσιολογικά τα βρίσκω... Αν θες το μηχάνημα σου να πετάει σε σχέση μετ τώρα: clean install με -kubuntu kde4.1 σε ένα μήνα, -browser konqueror (και opera να θές). -αποφυγή αν γίνετε του flash. -Όχι gtk και grnome εφαρμογές -Όχι java και wine εφαρμογές -Κλείσιμο του ασύρματου και ότι άλλο ψάχνει συνεχώς όταν δεν χρησιμοποιούνται. Τα 2'20' θα τα δεις να γίνονται 20'(λέμε τώρα! ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζετε να απενεργοποιήσεις κανένα service και δεν θα δεις και συμαντική διαφορά ταχύτητας. Το kubuntu ιδίως το hardy πάει μια χαρά. Εχω δει λεγόμενες ελαφριές διανομές που δεν τρέχουν πολλά service όπως το sidux να σέρνοται στην κυριολεξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δεν το χρησιμοποιώ ως κύριο μηχάνημα, απλά για βοηθητικό (browsing κλπ), δηλαδή θέλω να είναι τουλάχιστον όσο γρήγορο ήταν με τα xp. βάλε puppy 4.0 να το κάνεις πύραυλο ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokotas kokos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 βάλε puppy 4.0να το κάνεις πύραυλο ! . Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει τις λύσεις που μου προτείνατε σε παρόμοιο μηχανάκι, ας γράψει εντυπώσεις. Με ενδιαφέρει πάντως να έχω πρόσβαση στην ασύρματη σύνδεσή μου, όπως επίσης και στο τοπικό μου δίκτυο (οπότε δεν ξέρω με αυτές τις προϋποθέσεις αν "παίζουν" τα puppy linux ή τα Damn Small Linux τα οποία ήδη έχω δοκιμάσει και έφαγα μεγάλη ήττα). Καλό θα ήταν να ξέρουμε τι "σηκώνουν" παρόμοια μηχανάκια όπως το δικό μου. Εντύπωση πάντως μου κάνει ότι τα xp pro sp3 που προανέφερα έτρεχαν ποιο άνετα στο μηχανάκι αυτό. Τι να πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 στο σπίτι έχω ένα presario 2800 με 512 ram και ασύρματη κάρτα της linksys τρέχω puppy 4.0 απο livecd σώζω τα δεδομένα μου σε usb ή σε αρχείο στον σκληρό και το χρησιμοποιώ για αυτά που ζητάς έχω ένα Desktop AMD K6 128 ram και τρέχω puppy 2.17 και το χρησιμοποιώ για αυτά που ζητάς κάνε μιά δοκιμή είναι 88mb ίσως δείς φώς σε ένα HP notebook με celeron και 256 ram έτρεχα knoppel 0.4 δοκίμασε σε livecd δές και το austrumi http://en.wikipedia.org/wiki/Austrumi . δεν πρόσεξα ότι σε νίκησε το pc ! http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256521 ξαναπαλέψτε με τόσες νέες "λαβές", μάλλον θα νικήσεις μερικές λαβές ακόμα http://polishlinux.org/choose/linux-on-old-hardware/ στο forum έχει ξανασυζητηθεί το θέμα ψάξε λίγο (πχ στα post του hasodikis) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokotas kokos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Καλόόό΄ Θα δοκιμάσω το συντομότερο και το puppy! Μπορώ να το κάνω εγκατάσταση και στο σκληρό νομίζω έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 ναι αλλά δες πρώτα τα livecd για να σχηματίσεις γνώμη ο τολμών (και επιμένων) νικά ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokotas kokos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Ναί συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και σε ευχαριστώ πολύ. Θα κοιτάξω και τα ποστ που αναφέρεις Να είσαι καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jonas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ίσως να έριχνες μια ματία και στο Χ(ubuntu). Αντικειμενικα τα Χfce είναι πιο ελαφρύ ως desktop και παραμένεις στα Ubuntu. Όσον αφορά γενικά την απόδοση ίσως πάρει κάποιες ίδεες απο εδώ http://lifehacker.com/software/feature/slim-down-and-speed-up-linux-333798.php Αα. Το compiz θα γονατίσει το μηχάνημα οπότε αν δεν το έχεις κάνει ήδη απενεργοποιήσε το καλύτερα. Χρείαζεται να κατεβάσεις το utility του απο το add/remove programm. Advanced desktop effects settings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.