Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή από DTS 6.1 σε dolby 5.1 ή stereo, σε ενα DVD. Πως?

kurkosdr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες.

Εχω ενα DVD video, που εχει μονο DTS ηχο (δηλαδη καθολου dolby digital 5.1, ή stereo). Αυτος που μου το δωσε, για καποιον λογο, αποφασισε να πετάξει εξω και το stereo 2.1 και το dolby digital 5.1, αφηνοντας στην ουσια μονο το DTS, και ετσι, ότι και να πατησω τωρα στα μενου/audio settings, στην ουσια μπορώ να εχω μονο DTS.

Ετσι, ενω σε players που υποστηριζουν dts (πχ vlc, powerdvd) εχω ηχο, σε αλλους που βλεπουν μονο dolby και stereo (πχ windows media player, επιτραπεζια dvd players) δεν ακουγεται τιποτα.

Πως μπορώ να μετατρεψω τον ηχο DTS που υπάρχει μεσα στο DVD, σε Dolby digital 5.1 ή σε stereo (δεν με νοιαζει φυσικα που θα χασω το dts, να μου λειπει).

Οπως καταλαβαινετε, δεν μπορώ απλά να ανοιξω dvd shrink ή αναλογο προγραμμα και να κοψω το DTS stream, γιατι, απουσια dolby και stereo, τοτε ειναι που δεν θα εχω καθολου ηχο. Θελω να επεξεργαστω καταλληλα τα αρχεια του DVD, ωστε να μετατρεψω το dts stream σε dolby ή stereo stream.

Ευχαριστω,

kurkosdr

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια. Ειναι ομως αρχεια dvd (.vob) και το dts ειναι μεσα σε αυτα. Για να γινει με τον τροπο που λες, πρέπει να τα εξαγω τα .dts από τα .vob, Και μετα να τα ξαναεισαγω στο .vob. Πως το κανω αυτο?

Δημοσ.

Θεώρησα ότι ήδη έχεις εξαγάγει τo dts αρχείo. Ένα καλό εργαλείο είναι το DVD Audio Extractor, που αν δεν κάνω λάθος μπορεί να κάνει και ταυτόχρονη μετατροπή σε ac3. Δες το εδώ (δίνει trial έκδοση 30 ημερών).

Ξεχάστηκα: Για να ξαναφτιάξεις το dvd με τον νέο ήχο, πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα dvd authoring, όπως το πολύ καλό DVD-lab Pro.

Δημοσ.

Ναι, αλλα πως θα φτιαξω ξανα τα μενου και γενικα οπως ητανε το dvd πριν. Με το DVD lab θα πρέπει να φτιαξω δικα μου μενου, χωρια το commentary και αλλα τετοια που θα χασω

Δημοσ.

Αυτό δεν το ξέρω. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο εργαλείο που να σου δίνει τη δυνατότητα να διατηρείς τα μενού ενός υπάρχοντος dvd ή να το "κοπιάρεις" κατά τη δημιουργία ενός νέου. Ίσως να κάνει το DvdReMake γι' αυτή τη δουλειά, αλλά δεν ξέρω καθόλου πώς δουλεύει, μια και δεν έχω ασχοληθεί μαζί του.

Δημοσ.

Απ ότι ειδα, το DVD Remake περισστερο για αφαιρεση και συμπιεση ειναι.

Εγω δεν θελω να "συμπιεσω" το καημενο το DVD (αφαιρωντας περιεχομενο και συμπιεζοντας).

Επίσης, αν καταλαβα, η μεθοδος που προτεινεται ειναι να κανω demux τον ηχο από το βιντεο, μετα να το κανω dts --> ac3 με καποιο προγραμμα, και μετα ξανα remux στο video. Το προβλημα ειναι οτι ετσι θα χαθει το syncro κατα την μετατροπη.

Ενα προγραμμα DVDrip που να κανει αυτοματα το DTS σε Dolby (οχι απλώς αφαιρεση του DTS) θέλω μονο.

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω (η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά) τέτοιο πρόγραμμα δεν υπάρχει. Πρέπει να γίνει αποσύνθεση των συστατικών του dvd και επανασύνθεσή του με τον νέο ήχο. Κι αυτό γίνεται με πρόγραμμα dvd authoring (και ίσως εδώ να πρέπει να στραφείς σε επαγγελματικές λύσεις τύπου Scenarist, που θέλουν ωστόσο πολύ καλές γνώσεις επί του θέματος). Αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο, ας μας διαφωτίσει.

Αν πάντως δεν ήθελες τα αρχικά μενού με τη μορφή και δομή τους, θα είχες λύσει το πρόβλημά σου.

Αυτό που λες με τον αποσυγχρονισμό, πού το στηρίζεις; Έχω κάνει μια φορά αυτό που θες κι εσύ (dts -> ac3 και φτιάξιμο του dvd με το DVD-lab Pro) και όλα πήγαν μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό που ζητάς. Η διαδικασία πρέπει να πηγαίνει κάπως έτσι:

1. Demuxing των VOB εις τα εξ ων συνετέθησαν

2. Reencoding του elementary audio file σε AC3

3. Ξανα-muxing elementary streams (subs+AC3+M2V) σε νέα VOB και

4. «Πείραγμα» των αρχικών IFO+BUP με το προγραμματάκι IfoEdit, για να γίνει updating σχετικά με το νέου τύπου audio stream. Το δύσκολο κομμάτι της ιστορίας

Δυστυχώς, δεν έχω τα μέσα αυτήν τη στιγμή να κάνω δοκιμές εδώ που βρίσκομαι (ADSL, δισκάκια με DTS audio κ.ά.)

Η σίγουρη και εύκολη λύση πάντως είναι απλά να κάνεις reauthor ένα νέο δισκάκι, χρησιμοποιώντας τα elementary streams από τη διαδικασία 1 πιο πάνω. Φυσικά, δεν χρειάζεται απαραίτητα πανάκριβο software DVD Authoring, υπάρχουν και δωρεάν λύσεις. Θα δυσκολευτείς μόνο αν υπάρχουν πολύ περίπλοκα μενού που θέλεις να αναδημιουργήσεις...

Δημοσ.
Νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό που ζητάς. Η διαδικασία πρέπει να πηγαίνει κάπως έτσι:

1. Demuxing των VOB εις τα εξ ων συνετέθησαν

2. Reencoding του elementary audio file σε AC3

3. Ξανα-muxing elementary streams (subs+AC3+M2V) σε νέα VOB και

4. «Πείραγμα» των αρχικών IFO+BUP με το προγραμματάκι IfoEdit, για να γίνει updating σχετικά με το νέου τύπου audio stream. Το δύσκολο κομμάτι της ιστορίας

Δυστυχώς, δεν έχω τα μέσα αυτήν τη στιγμή να κάνω δοκιμές εδώ που βρίσκομαι (ADSL, δισκάκια με DTS audio κ.ά.)

Η σίγουρη και εύκολη λύση πάντως είναι απλά να κάνεις reauthor ένα νέο δισκάκι, χρησιμοποιώντας τα elementary streams από τη διαδικασία 1 πιο πάνω. Φυσικά, δεν χρειάζεται απαραίτητα πανάκριβο software DVD Authoring, υπάρχουν και δωρεάν λύσεις. Θα δυσκολευτείς μόνο αν υπάρχουν πολύ περίπλοκα μενού που θέλεις να αναδημιουργήσεις...

Έχε χάρη που δεν με ενδιαφέρει αυτό που ζητάει το παιδί, αλλιώς....:devil: Άκου εκεί "elementary audio file σε AC3" και Ξανα-muxing elementary streams" :-D

Δημοσ.

Νομίζω πως ο kurkosdr συγκεκριμένα θα κατάλαβε.

Για τους υπολοίπους, προτείνω να ρίξουν μία ματιά στο Wiki: [[Video playback σε περιβάλλον Windows]], παράγραφο 2-1: Μερικές βασικές έννοιες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...