Προς το περιεχόμενο

svchost.exe και system idle process

sweetemily

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια. Οπως θα δειτε και στην εικονα, στο συστημα μου τρεχει το svchost.exe 13 φορες. Ειναι φυσιολογικο αυτο?

Επισης, μου δειχνει οτι το System Idle Process χρησιμοποιει 96% της CPU.

Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα ή ολα ειναι οκ?

Το λειτουργικο μου ειναι τα Vista Home Premium Greek

CPU: Intel Q6600

GPU: 8600GT 512mb

RAM: 2GB

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.

56274735ac9.th.jpg

Δημοσ.

Για το svchost.exe κατι περιεργο φαινετε...και εμενα το εχει πολες φορες,αλλα οχι και 13:p Απ'οτι ξερω,ειναι προγραμα που χρησιμοποιείται για το ιντερνετ,και αμα κλεισεις καπιο απο αυτα,σταματαει η συνδεση.

Οσο για το System Idle Proccess ειναι φυσιολογικο να χρησιμοποιεί μεγαλο μερος του επεξεργαστη...

Δημοσ.

Δες αν όλα τα svchost.exe είναι ακριβώς από το ίδιο αρχέιο στον δίσκο και. π.χ C:\\Windows\svchost.exe

Επειδή έχω σκουρίασει με τα windows ας θυμίσει κάποιος πως κάνεις τον task manager να δείχνει και τα paths με την μία.

Αν είναι όλα απο το ίδιο κατα πολύ μεγάλη πιθανότητα δεν είναι καποιος ιος. Αν δεν έχεις παρατηρήσει πιο μειώμενη απόδοση ή γενικά δεν φαίνεται να επηρεάζει το σύστημα σου καθυστερώντας το παραπάνω απ'οτι συνήθως,τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Όσο για το idle process.Δεν χρείαζεται να σε ανησυχεί καθόλου γιατί το πόσο CPU χρησιμοποιεί είναι εικονικό

Αν πάλι συνεχίζεις να νιώθεις άβολα με το πόσα svchost.exe τρέχουν από πίσω και έχεις καποιες γνώσεις Windows(ή θες να μάθεις ή έχεις κάποιον που ξέρει πρόχειρο) τότε μπορείς να δείς ποία services ακριβώς τρέχουν και να κλείσεις κάποια που είναι αχρείαστα (πίνακας ελέγχου->διαχείρηση συστήματος->υπηρεσίες).

Ελπίζω να βοηθήσουν :)

Δημοσ.

Το screenshot ειναι κάτι σαν τις "μαγικές εικόνες" ένα πράγμα, που αμα τις παρατηρήσεις για πολλή ώρα εμφανίζεται κάτι?? :-) Εγώ μετά από πολλήήήήήήήή ώρα κατάφερα να εντοπίσω ένα taskbar απο Vista και ένα παραθυράκι του task manager!!! :-)

Σοβαρά όμως τώρα..Το system idle process δε θα πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου..Έτσι πρέπει να είναι.Σου δείχνει, αν θες να το πεις κι έτσι, πόση CPU έχεις στη διάθεσή σου..

Για το svchost.exe τώρα, λογικά δεν πρέπει να είναι πρόβλημα, αλλά κοίταξε λίγο αυτό που είπε και ο Jonas.Κατα 99,999999% όμως δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα!

*edit : Μετά από ακόμα περισσότερη ώρα εντόπισα και το sidebar των Vista καθώς και το Objectdock και μερικά εικονίδια!!! :confused: :confused:

Δημοσ.

Process Explorer για να δεις τι τρέχει κάτω από τα svchost ...

το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει πρόβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...