Προς το περιεχόμενο

Κόλυμα στα γεράματα για ανεμιστήρι

euronmyous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες εγκατέστησα σε μαι φίλη ενα τροφοδοτικό και μαι ψύκτρα.Το ερώτημα είναι.Ο αέρα πρέπει να τροφοδοτείται προς το cpu ή προς τα έξω?

Η ψύκτρα κοιτάει προς το πλαινό παράθυρο του tower που έχειο κάτι γρίλιες.

η ψύκτρα είναι η εξής:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1075187

το περίργο είναι ότι πριν την τοποθέτηση το pc έκλεινε συχνά πυκνά.cpu temp bios 68 - 72 (cpu 775lga p4 στα 3)

μετα την τοποθέτηση της ψύκτρας έπεσε 50 βέβαια μέχρι να καθίσει καλά ηarctic silver 5 θέλει βδομάδα αλλά μου φένεται περίεργο το ότι απο 50 πάει 70 μετά 57 και ξανά 50 ( στο bios) .

Δημοσ.

Ρε την φίλη, που μου ήθελε και zipang!!!Πολύ μ'αρέσει αυτή η ψήκτρα!..

Λοιπόν, το ανεμιστηράκι έχει επάνω ένα βελάκι, που δείχνει προς τα που πάει ο αέρας. Εσύ θέλεις το βελάκι αυτό να δείχνει προς το πλαϊνό κάλυμμα του κουτιού, δηλαδή να βγάζει τον αέρα από την CPU προς το side panel.

Όσο για τις ενδείξεις του BIOS, δεν είναι και για πολλή εμπιστοσύνη. Κάνε ένα BIOS update και βάλε ένα άλλο πρόγραμμα. Εγώ χρησιμοποιώ το hardware monitor.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως είναι καλύτερο ο αέρας να "ωθείται" προς την ψύκτρα παρά να "ρουφιέται" από αυτή. Άρα προτείνω το ανεμηστήρι να τραβάει φρέσκο αέρα από τις γρίλιες και να το σπρώχνει στη ψύκτρα

Δημοσ.

αν μπει το ανεμιστηρακι οπως ειναι στην φωτο γιατι αναποδα δεν νομιζω καν να μπενει τοτε το fan ρουφαει απο εξω και ριχνει πανω στο block οπως σε ολα τα fan.ολα τα φαν ριχνουν αερα πανω στο block δεν τον ρουφανε απο αυτο εκτος αν με πιασαν εμενα τα γεραματα.

Δημοσ.
ολα τα φαν ριχνουν αερα πανω στο block δεν τον ρουφανε απο αυτο εκτος αν με πιασαν εμενα τα γεραματα.

Όχι, εμένα έπιασαν τα γεράματα... Εγώ τα έγραψα λάθος...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση παιδιά, αλλά θα δοκιμάσω και προσ τις δύο πλευρές να δω temps και θα κάνω post τα αποτελέσματα.

ΥΓ: Η Big Typhoon που είχα παλιά έβγαζε αέρα και δεν έβαζε προς την cpu.\

Ευχαριστώ πάντος συνομίλικοι παπούδες (χαχα)

Δημοσ.

μου φενεται παραξενο ψυκτρα να ρουφαει απο την cpu και οχι να ριχνει.πρωτη φορα το ακουω οσο θυμαμε.εκτος απο αυτες που ειναι πλαγια το φαν και το βαζεις να ριχνει αερα προς το πισω μερος του κουτιου που εκει ειναι το αλλο φαν και βγαζει εξω τον αερα.

Δημοσ.

Έψαξα τα σχέδια των δύο CPU coolers που έχω στα PC μου και είδα ότι και στα δύο οι ανεμιστήρες φυσάνε αέρα πάνω στην ψήκτρα.

Μέχρι τώρα πίστευα το αντίθετο, γιατί όταν έβαζα το χέρι μου κοντά στο fan ένοιωθα τον αέρα να έρχεται προς το χέρι μου. Αλλά από την άλλη είναι λιγότερο αποδοτικό αυτό, καλύτερα να φυσάς ψυχρό αέρα πάνω σε κάτι για να κρυώσει, παρά να προσπαθείς να απομακρύνεις από αυτό την θερμότητα ρουφώντας την.

Δημοσ.
Έψαξα τα σχέδια των δύο CPU coolers που έχω στα PC μου και είδα ότι και στα δύο οι ανεμιστήρες φυσάνε αέρα πάνω στην ψήκτρα.

Μέχρι τώρα πίστευα το αντίθετο, γιατί όταν έβαζα το χέρι μου κοντά στο fan ένοιωθα τον αέρα να έρχεται προς το χέρι μου. Αλλά από την άλλη είναι λιγότερο αποδοτικό αυτό, καλύτερα να φυσάς ψυχρό αέρα πάνω σε κάτι για να κρυώσει, παρά να προσπαθείς να απομακρύνεις από αυτό την θερμότητα ρουφώντας την.

κυριε κυριε λογο της περιστροφης ενα μικρο μερος του αερα παει προς την αντιθετη μερια....αν ηταν ετσι και ευγαζαν τοσο λιγο αερα....θα καιγοντουσαν ολα..:P:p:p:-D

Δημοσ.

O αερας φυσαει πανω στην ψυκτρα και μετα φευγει δεξια και αριστερα θεωρητικα περνωντας απο ολες τις πτυχες της ψυκτρας.

Δημοσ.

Λοιπόν άφησα την ψύκτρα ώς είχε και μέχρι στιγμής πάει καλά.

Πάντως δεν είναι περίργο το φαινόμενο να βγάζει αέρα απο την cpu

Δημοσ.

Λοιπόν άφησα την ψύκτρα ώς είχε και μέχρι στιγμής πάει καλά.

Πάντως δεν είναι περίργο το φαινόμενο να βγάζει αέρα απο την cpu στο πλαινό παράθυρο.Δηλαδή το καλοκαίρι τι κρύο αέρα να βάλει μέσα?Να τον βρεί πού?ΤΟ αντίθετο πέρνειο θερμό αέρα και τον πετάει μέσα +την θερμότητα που παράγει η cpu και 2 μπριζόλες για το τραπέζι 3 .

Anyway θα το αφήσω μία βδομάδα ακόμα και θα δοκιμάσω αν δεν ακουμπάνε η φτερωτές του ανεμιστήρα .

Δημοσ.

δεν ξερω αλλα παντος το ανεμιστηρακι πρεπει να σπρωχνει αερα προς τη cpu.τωρα αμα βαλεις το χερι σου πανω απο το φαν θα νιωσεις οτι φυσαει και το χερι σου επειδη ο αερας περναει μεσα απο τα fins αλλα στην πραξη ανα εβγαζες την ψυκτρα θα βλεπες οτι ο αερας βγενει απο κατω.

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους. Έκανα το μεγαλύτερο λάθος και αγόρασα λάπτοπ από το πλαίσιο, Turbo-X. Πέραν από τα προβλήματα υπερθέρμανσης που εμφανίστηκαν από τον πρώτο κιόλας καιρό, στη συνέχεια δεν άνοιγε και μου είπαν να αγοράσω μια βάση με ανεμιστηράκια. Το ημίμετρο αυτό άντεξε για μια βδομάδα. Πλέον δεν ανοίγει καθόλου.Οποιαδήποτε πρόταση για να λύσω το πρόβλημα αυτό είναι καλοδεχούμενη, γιατί άμα περιμένω από τους άσχετους του πλαισίου σώθηκα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

καλως ηρθες στο φορουμ.τους το πας πισω δεν υπαρχει αλλυ λυση ουτε θα γεμισεις το σπιτι φανακια για να να μην ζεστενεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...