oldnew Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δοκιμασα αρκετα προγραμματα σε q6600, (flaskmpeg, xmpeg, dvdx) σε divx 6,8 αλλα για να ειμαι ηλικρηνης η ταχυτητα συμπιεσης δεν με ενθουσιασε. Καπου στα 60 fps βλεπω , και οι 4 πυρινες να δουλευουν σε ποσοστο 30-40% .Φαινεται δηλαδη οτι εχει πολλα περιθωρια ακομα ο επεξεργαστης. Υπαρχει καποιο προγραμμα ή καποια ειδικη ρυθμηση για ποιο γρηγορη συμπιεση σε 4πυρινο? Thanks,
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Τα 3 προγράμματα που αναφέρεις είναι απολιθώματα του παρελθόντος. Τα χρησιμοποιούσα κι εγώ κάποτε (εκεί κοντά στα 2000κάτι), αλλά δε θυμάμαι τί ρουτίνες αποκωδικοποίησης/έξτρα φιλτραρίσματος χρησιμοποιούν. Γιατί αυτό είναι και το σημαντικότερο, εφόσον τα έχεις ρυθμίσει να χρησιμοποιούν σύγχρονο codec (DivX 6.8): Πολύ πιθανόν να σπαταλούνται πολλοί επεξεργαστικοί κύκλοι σε μη βελτιστοποιημένο κώδικα decoding, οπότε δε μπορεί να τροφοδοτηθεί και ο DivX με ικανό ρυθμό frames για εκ νέου κωδικοποίηση. Δοκίμασε με ένα πιο σύγχρονο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί «κάτω από το καπώ» DGIndex + Avisynth (AutoGK/MeGUI/StaxRip/RipBot264 κ.ά.) και πες μας αποτελέσματα...
oldnew Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Καλα οτι τα παραπανω ειναι πολυ παλαια το ξερω. Για πες κανενα καινουριο, αυτο ρωταω. Και αν ειναι δυνατον κατι ευκολο σαν αυτα που αναφερω.Αρκει να ειναι γρηγορο.Παντως και τον divx converter που ερχεται μαζι με το divx, που χρησημοποιησα, απο ταχυτητες δεν με ενθουσιασε καθολου. Το ιδιο αργο με τα παλαια προγραμματα που ανεφερα, για να μη πω ποιο αργο ακομα..
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Για πες κανενα καινουριο, αυτο ρωταω... Στα πεταχτά το διάβασες το post μου, μου φαίνεται: Δοκίμασε με ένα πιο σύγχρονο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί «κάτω από το καπώ» DGIndex + Avisynth (AutoGK/MeGUI/StaxRip/RipBot264 κ.ά.) και πες μας αποτελέσματα... Για το MeGUI συγκεκριμένα, υπάρχει σχετικό άρθρο στο Insomnia Wiki...
ppetr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Για τον Q9300 συμπιέζοντας με VirtualDub μέσω AutoGK, παίζει 55-70% χρήση επεξεργαστή. Περισσεύει να δω και ένα 1080p
parsifal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ενδιαφέρον. Λογικά, ο XviD θα «γεμίζει» σχεδόν τους 2 από τους 4 πυρήνες και το υπόλοιπο πάνω από το 50% θα αντιστοιχεί περίπου στο decoding + filtering stage του Avisynth σε 3ο πυρήνα. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν τρέχει παράλληλα και κάποια άλλη απαιτητική εφαρμογή. Για δοκίμασε και με το MeGUI, μία σε XviD και μία σε x264. Έχεις συγκρίσιμα αποτελέσματα ή καλύτερο utilization... ;
ppetr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Βασικά, το virtualDub βλέπω να καταναλώνει τόσα, δε βλέπω Avisynth στις εφαρμογές, αλλά μάλλον τρέχει στο background του VD. Και όντως οι τρείς πυρήνες δείχνουν δραστήριοι σε σχέση με τον τέταρτο. Δεν έχω κάνει ποτέ MeGUI, θα δοκιμάσω και θα σου πω.
parsifal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Από τον Task Manager, όντως θα βλέπεις μόνο τη διεργασία VirtualDub.exe. Αυτά που ανέφερα θα τρέχουν ως threads που δημιουργεί το VirtualDub - γι' αυτό και βλέπεις μόνο τη διεργασία αυτή - το καθένα σε ξεχωριστό πυρήνα αν μπορεί ο scheduler των Windows να κάνει τέτοια ανάθεση (που μπορεί σε 4πύρηνη CPU). Με το perfmon utility, μπορείς να δεις τί γίνεται και σε επίπεδο threads...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.