Tolis_1989 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Γειά σας παιδιά! Είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να κανω φορμάτ και χρειάζομαι την βοήθειά σας. Ξεκινάω κανονικά τον υπολογιστή έχοντας μέσα τα Windows XP στο DVD πατάω το Enter για να κάνει boot from CD και ξεκινάει κανονικά η εγκατάσταση.Με το που πατάω ξανά Enter για να αρχίσει να βάζει το λειτουργικό μου βγάζει το εξής μνμ : 'Το πρόγραμμα Εγκατάστασης δεν εντόπισε εγκατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε οτι έχουν ενεργοποιηθεί οι μονάδες σκληρού δίσκου και οτι είναι κανονικά συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας και οτι τυχόν ρυθμίσεις παραμέτρων υλικού σχετικές με τον δίσκο είναι σωστές.Μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε διαγνωστικό προγραμμα ή πρόγραμμα εγκαταστασης το οποίο προέρχεται από τον κατασκευαστή. Η Εγκατάσταση δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί/ Για να τερματισετε την εγκατάσταση πατήστε F3.' Μου το βγάζει αυτό ενώ εχω υπάρχουν μέσα 2 σκληροί (ένας 30gb και ο αλλος 340gb) και δουλεύουν μια χαρά. Τι να κάνω; Please Help!!!
pisio Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Τι δίσκοι είναι?? SATA - PATA Από το Bios τους βλέπεις κανονικά τους δίσκους Ποιος δίσκος είναι Master και ποιος Slave
vorobei Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Εάν ο δίσκος είναι SATA, τότε υπάρχει πιθανότητα να μη είναι διαθέσιμα τα drivers του sata ελεγκτή της μητρικής σου. Θυμάμαι το είχα πάθει με μια ΜΒ της Gigabyte με S3 chipset. Θα πρέπει να αντιγράψεις τα driver στη δισκέτα και να πατήσεις F6б όταν φορτώνει αρχεία το πρόγραμμα εγκατάστασης των XP.
washcloud Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 ...καλά ο 340ρης...Αλλά κι ο 30άρης SATA ; ! ...χλωμό...
jamespr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 30 άρης sata δεν υπάρχει. Ο 340 μπορεί. Βγάλε τον 340 κάνε κανονικά format και μετά τον βάζεις πάλι. Αν η μητρική σου είναι παλιά και δεν έχει εγκατεστημένους drivers sata μόνο έτσι θα κάνεις δουλειά. Μην ξεχάσεις να βαλεις τον 30αρη master και τον 340αρη slave. Ελπίζω να κατάλαβες από τα jumber-ακια πίσω από κάθε σκληρό. Συνήθως έχουν οδηγίες στο αυτοκόλλητο.
washcloud Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 ...ναι, ένα θέμα επίσης είναι γιατί διάλο δεν βλέπει η εγκατάσταση τον 30άρη, γιατί όπως είπαμε 30άρης SATA δεν παίζει... Βρε μπας και είναι ΕΝΑΣ ο δίσκος, σε 2 partition ? ! (...τί ωραία που θα 'τανε, απλά θα ήταν θέμα SATA controller driver και τέλος...)
Tolis_1989 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Σε αυτην την περιπτωση τι κανουμε; Μηπως σου ειναι ευκολο να μου το εξηγησεις;
Manosdoc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Σε αυτην την περιπτωση τι κανουμε; Μηπως σου ειναι ευκολο να μου το εξηγησεις; nLite+SATA driver ή αποφάσισε να βάλεις κάποιο σύγχρονο λειτουργικό από το απολίθωμα των XP.
micos000 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά που είδατε να υπάρχει 340GB δίσκος; 320 ναι, 400 ναι αλλά όχι 340άρης. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το νούμερο σε δίσκο. Ρε συ Tolis, μήπως έχεις 2 200άρηδες σε raid; Αν ναι θα πρέπει να βάλεις την δισκέτα με τους raid drivers. Στο BIOS τι δίσκους σου εμφανίζει; (μάρκα, μοντέλο)
Tolis_1989 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Οπως; Vista; Οχι ευχαριστώ δεν θα πάρω! -----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 03 : 09 : 19----- Τελικά έκανα λάθος. Είναι ένας 400άρης SATA Seagate σε 2 partitiοn.
micos000 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Τώρα βγάζουμε άκρη. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με την αναγνώριση του δίσκου, εκτός κι αν η μητρική έχει κανέναν περίεργο controller και θέλει δισκέτα με drivers στην αρχή (F6). Ποια μητρική έχεις; Μπορείς να καταλάβεις;
Manosdoc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Οπως; Vista; Οχι ευχαριστώ δεν θα πάρω!-----Προστέθηκε 24/9/2008 στις 03 : 09 : 19----- Τελικά έκανα λάθος. Είναι ένας 400άρης SATA Seagate σε 2 partitiοn. Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα. Μπορείς να ταλαιπωρηθείς άφοβα. Το mojave project το έχεις ακουστά ;
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω την GIGABYTE GA-965P-DQ6. Παρόμοια είναι και η δική μου: GA-965P-DS4, με ίδιο chipset. Οι λύσεις είναι 3 και έχουν χιλιοαναφερθεί εδώ στο φόρουμ: Προαναφέρθηκε: Φτιάχνεις νέο δισκάκι εγκατάστασης XP με το nLite, προσθέτοντας τους text-mode drivers του ICH8R southbridge. Μπορείς να τους κατεβάσεις από το site της Intel ή να χρησιμοποιήσεις ένα driver pack για υποστήριξη πολλών διαφορετικών νέων controllers, όπως π.χ. το driver pack που χρησιμοποιεί το UBCD4Win project. Προαναφέρθηκε: Φτιάχνεις δισκέτα με τους drivers για να την εισάγεις κατά το Windows Setup μετά από F6. Αν έχεις floppy drive, usb sticks δεν παίζουν Από το BIOS, γυρίζεις τα SATA channels του ICH8R σε IDE emulation mode. Πρόσεξε, όχι τα κανάλια του JMicron controller (αυτά αναφέρονται ως "Onboard SATA" αν θυμάμαι καλά) Προτείνω την 1η...
washcloud Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 ...αν διαβάσεις προσεκτικά τα όσα προηγήθηκαν στο thread, η ύση του "προβλήματός" σου είναι (σχετικά...) απλή : Χρειάζεσαι SATA contgroller driver κατά την εγκατάσταση. Τον κατεβάζεις από την σχετική σελίδα της mobo σου (ΑΝ δεν έχεις cd με driver από τότε που την αγόρασες), και τον βάζεις σε μια δισκέτα, πατάς f6 στην αρχή της εγκατάστασης (στο ζητάει κάτω-κάτω), και αφού φορτωθούν τα πρωταρχικά αρχεία εγκατάστασης, θα αναγνωριστεί ο 400άρης και θα μπορέσεις να συνεχίσεις κανονικά. Αν δεν έχεις floppy drive, ή βάζεις ένα (5?) ή φτιάχνεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ cd εγκατάστασης με τη βοήθεια του προγράμματος nLite, προσθέτοντας τον απαιτούμενο driver.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.