bgeorgalas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Καλησπέρες! μόλις έστησα έναν καινούργο υπολογιστή στην δουλειά αλλά μου λείπει ακόμα μια κάρτα για Video-capture....Με δεδομένα τα πάρακάτω: Μ/Β: Asus P5k Pro CPU: intel E6750 mem: 4GB hard disk: 2 x Sata 320gb Hitachi GPU: Asus Nvidia 8500GT 512mb ram Λειτουργικό: XP professional SP3 Η κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά από κασέτες VHS στο pc (συνεπώς δεν ενδιαφέρουν tv tuners κτλ.) κατά προτίμηση με είσοδο RCA (στην χειρότερη άντε και SVideo) έχετε κάτι να μου προτείνεται? Στο παρελθόν είχα δουλέψει μια Pinnacle PCTV rave αλλά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος γιατί έγγραφε μόνο σε χαμηλές αναλύσεις και σε περίεργα Format. Θέλω κάποια που να γράφει σε σχετικά υψηλές αναλύσεις χωρίς "κωλύματα" (γιάτι μερικές κασέτες που έχω για πέρασμα είναι 4ωρες) και σε όσο το δυνατόν πιο "φυσιολογικά" format γίνεται (βλέπε avi). είδα αυτή: http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Products/Consumer+Products/PCTV+Tuners/PCTV+Analog_Digital+PVR/PCTV+Dual+Hybrid+Pro+PCIe.htm που είναι pci express αλλά από την μια δεν μπορώ να βρω πουθενά Review και από την άλλη μετά την τελευταία Pinnacle ήθελα να τους μποϋκοτάρω λίγο.... Οι όποιες προτάσεις ευπρόσδεκτες! Ps. τα stickakia τι λένε? καταφέρνεις να γράψεις χωρίς να χάνεις Frame? PS2. μάλλον το πιο βασικό: max budget 150 ευρώ αλλιώς θα με τουφεκίσουν....
NIXZ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Λοιπόν έχουμε και λέμε μιας και χρειάζεσαι την κάρτα για Video-Capture θα σου πρότεινα μια Ati HD 3870 που είναι κoρυφαία σε αυτόν το τομέα (όπως και όλες οι Ati) αλλά αφού το σύστημα σου είναι Intel Based καλύτερα να πάρεις μια NVIDIA GAINWARD 9600GT 512MB Επειδή είναι πολύ ψηλά χρονισμένη με εξόδους DVI και HDMI.Αν πάλι φοβάσε μην σε καρυδώσουν δες εδώ κάτι ποιο οικονομικό... Tricky τίτλος νόμιζα πώς αφορούσε "κάρτα για Motion-Capture" όπου εκεί δεν χρειάζεσαι κάρτα αλλά κάρτες.
parsifal Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 @NIXZ: Αυτό το 0/3 πώς το κατάφερες; Ούτε μία από αυτές που πρότεινες δεν έχει Video-In! @bgeorgalas: Κακώς κοιτάς TV tuners για τη δουλειά που θες. Θα πάρεις μία dedicated capture card. Αν δε θες Pinnacle, κοίτα και Canopus. Νομίζω κοντά στο budget σου είναι το μικρό digitizer box της, το ADVC55.
bgeorgalas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 @NIXZ: Αυτό το 0/3 πώς το κατάφερες; Ούτε μία από αυτές που πρότεινες δεν έχει Video-In! Μπορεί να μην έχουν Video-in άλλά άμα αποφασίσω να φορτώσω κανένα παιχνιδάκι στην δουλειά σίγουρα ολοι θα ζηλεύουν....χεχεχε parsifal: ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ήθελα κάτι που να μπάινει "εντός" κουτιού γιατί νόμιζα ότι έτσι έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς γι-αυτό και έψαχνα κάτι σε pci ή pci-x άλλά μάλλον και να υπάρχουν ξεφεύγουν πολύ από το budget μου. Θα ψάξω κανένα Review για τα εξωτερικά που προτείνεις και θα τα ξαναπούμε!
bgeorgalas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Parsifal το κοίταξα για αυτά που μου πρότεινες: 1. Την Cannopus την βρίσκω εδω στα 220 ευρώ οπότε αυτομάτως είναι εκτός.... Είμαι ανάμεσα σε: http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/it/Products/Consumer+Products/Dazzle/Dazzle+Video+Archiving/Dazzle+Video+Creator+Platinum.htm που έρχεται στα 100 ευρώ και http://www.terratec.it/prodotti/video_editing/grabster_av400_mx.shtml που έρχεται στα 120 ευρώ... Τα reviews λένε καλά λόγια και για τις δύο αλλά δεν βρήκα κανένα συγκριτικό αναμεταξύ τους... Υπάρχει κανείς που να έχει δουλέψει καμμία από τις δυο ή να έχει κάτι υπόψη του? Πιο πολύ κλίνω προς την terratec....άλλες απόψεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.