Προς το περιεχόμενο

Ασύρματη δικτύωση 2 κτιρίων 300m

mikebat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Η προσπάθεια μου είναι να βάλω γρήγορο internet σε Γυμνάσιο απομακρυσμένου χωριού του Ν.Ιωαννίνων (Κεφαλόβρυσο).

ADSL δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να μπει τουλάχιστον μέχρι το 2010!

Η μόνη λύση είναι η σύνδεση ασύρματα με το δημαρχείο όπου υπάρχει δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Η απόσταση είναι 300 μέτρα περίπου και πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή από την σκεπή του δημαρχείου με το σχολείο.

Η ερώτηση μου ειναι προς κάποιο σχετικό που να έχει υλοποιήσει κάτι παρόμοιο.

Τι υλικά (κεραίες κλπ) θα προτείνατε;

Υπάρχουν πιθανα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους

Η προσπάθεια μου είναι να βάλω γρήγορο internet σε Γυμνάσιο απομακρυσμένου χωριού του Ν.Ιωαννίνων (Κεφαλόβρυσο).

ADSL δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να μπει τουλάχιστον μέχρι το 2010!

Η μόνη λύση είναι η σύνδεση ασύρματα με το δημαρχείο όπου υπάρχει δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Η απόσταση είναι 300 μέτρα περίπου και πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή από την σκεπή του δημαρχείου με το σχολείο.

Η ερώτηση μου ειναι προς κάποιο σχετικό που να έχει υλοποιήσει κάτι παρόμοιο.

Τι υλικά (κεραίες κλπ) θα προτείνατε;

Υπάρχουν πιθανα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται όλες εδω....http://info.awmn.net/images/stories/Tutorials/PlugMeIn/PlugMeIn2.pdf

Δημοσ.

εχει το σχολειο να διαθεσει κανα 1000ε για να βαλει ινετ?

μην ξεχνας οτι πρεπει να βαλεις κ στα 2 κτηρια κεραιες κ μηχανηματα

Δημοσ.

Το κόστος εξαρτάται από τα υλικά, αλλά πριν τα αγοράσεις να δεις αν υπάρχει σίγουρα οπτική επαφή, γιατί από αυτό εξαρτάται τι υλικά θα αγοράσεις.

Εάν υπάρχει οπτική επαφή, και εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή είναι "παρθένα" από ασύρματα δίκτυα, θα σου πρότεινα:

1) Δύο access point , ενδεικτικό link εδώ : http://www.priveshop.gr/product.php?code=403108.

2) Δύο κεραίες, ενδεικτικά εδώ: http://www.priveshop.gr/product.php?code=403510, ή εναλλακτικά (και ποιο φτηνά), δύο feeder για τους 2,4 με αντίστοιχα δορυφορικά πιάτα 60 cm.

3) καλώδια δικτύου, καλώδια ένωσης των access point με την κεραία ή το feeder.

4) Αν θες στο ασύρματο δίκτυο να μπαίνουν και άλλοι, (όλο το χωριό) καλά είναι στο Δημαρχείο να εγκαταστήσεις access point με omni.

5) Δεν έχω πρόθεση να διαφημίσω το συγκεκριμένο κατάστημα, απλά καλά είναι να αγοράσεις όλα από ένα σημείο, για να μην τρέχεις μετά εάν σου λείπει ένα καλώδιο.

6)Όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, στο http://www.awmn.net θα δεις αρκετά για το πως συνδέονται ασύρματα δίκτυα στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

7) Αν θες βοήθεια, επειδή τον Αύγουστο θα είμαι Γιάννενα, στείλε email.

Δημοσ.

Σου αξιζει ενα μπραβο που θα κανεις ολη αυτη τη προσπαθεια....Μακαρι να δουλεψουν ολα ρολοϊ!

Εαν δεν εχεις επαφη δημαρχειο-σχολειο, βαλε ενα κομβο παραπανω σε καποιο σημειο με την ευλογια του δημου Ιωαννινων και απο εκει στειλε στο γυμνασιο. Κοστιζει παραπανω, αλλα πιστευω οτι κοστιζει παραπανω ηθικα το να μπει ιντερνετ σε ενα σχολειο.

Δημοσ.

σορρυ αγαπητέ φίλε μάλλον δεν κατάλαβες...

internet θέλω να πάρω από το δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Τα Γιάννενα είναι καμιά 60αριά χιλιόμετρα μακριά!

Δημοσ.

Προσωπικά, για σχετικά σοβαρό δίκτυο, δε θα έβαζα τίποτα λιγότερο από 2 (έστω μικρά) mikrotik με minipci wifi card μέσα σε rootena. Κάτι τέτοιο λογικά πρέπει να κοστίζει γύρω στα 300-400E για 2 σημεία.

Δημοσ.
4) Αν θες στο ασύρματο δίκτυο να μπαίνουν και άλλοι, (όλο το χωριό) καλά είναι στο Δημαρχείο να εγκαταστήσεις access point με omni.

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα το ανάποδο, να κάνεις AP το σχολείο και το δημαρχείο client, να στείσεται και ένα σερβεράκο στο σχολείο στον οποίο αν υπάρξει ενδιαφέρον να μπορεί να συνδεθεί κάποιος μαθητής από το σπίτι του ... αν και υπάρχει κίνδυνος ο σερβεράκος να καταλήξει σέρβερ για Counter Strike !

Δημοσ.

Με το κολλητο μου κάναμε το εξής. Πρώτα επιβεβαιώσαμε την οπτική επαφή μεταξύ των σπιτιών μας χρησιμοποιώντας ένα flasher και κιάλια και περιμέναμε να σκοτεινιάσει λίγο. Όπως κατάλαβες αφού το έβλεπε προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα. Πήρα το laptop στα χέρια και μετρώντας το σήμα μέσω του Netstumbler του έλεγα πως να μετακινεί την κεραία του. Μετά έγινε το ανάποδο για τη δικιά του πλευρά και εδώ και 3 χρόνια που το έχουμε φτιάξει το δίκτυο παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα σου πρότεινα δύο yagi κεραίες την WAN-2118 18dBi από την Level One και για τα δύο access point το WRT-54 της Linksys ή το WAP-003 της Level One. Η απόσταση είναι γύρω στα 400 μέτρα. Εννοείται βέβαια πως θέλεις ιστό και να ανεβάσεις τις τροφοδοσίες στην ταράτσα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου κ σένα και όλους τους υπόλοιπους για τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...