GPOWERR Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Εχω το συστημα της υπογραφης που εχω κανει ο/c.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν η επιλογη που εχω ενεργοποημενη στο βιος που ριχνει την συχνοτητα του επεξεργαστη σε low load προκαλει καποια υστερηση στην ταχυτητα αφου αλλαζει στιγμιαια(1-2sec) ο πολλαπλασιαστης του επεξ απο 6χ σε 9χ(1.6μηζ σε 2.4μηζ) αναλογα με την εφαρμογη.Παντως δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα γιαυτο το εχω και ενεργο.Και κατι αλλο,τις τελευταιες 2 μερες παρολο που εχω χαμηλες θερμοκρασιες παντου(cpu/vga/tower>full load:54/65/36 αντιστοιχα),αναδυεται μια περιεργη μυρωδια(μικρη) απο το εσωτερικο του κουτιου που θυμιζει οταν μια καινουρια συσκευη λειτουργει τις πρωτες φορες(σαν βερνικι πλακετας που υπερθρμαινεται) παρολο που τον η/υ τον εχω απο περυσι τον οκτωβρη.Εχεται παρατηρησει κατι αναλογο?
GPOWERR Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Εχω το συστημα της υπογραφης που εχω κανει ο/c.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν η επιλογη που εχω ενεργοποημενη στο βιος που ριχνει την συχνοτητα του επεξεργαστη σε low load προκαλει καποια υστερηση στην ταχυτητα αφου αλλαζει στιγμιαια(1-2sec) ο πολλαπλασιαστης του επεξ απο 6χ σε 9χ(1.6μηζ σε 2.4μηζ) αναλογα με την εφαρμογη.Παντως δεν μου δημιουργει κανενα προβλημα γιαυτο το εχω και ενεργο.Και κατι αλλο,τις τελευταιες 2 μερες παρολο που εχω χαμηλες θερμοκρασιες παντου(cpu/vga/tower>full load:54/65/36 αντιστοιχα),αναδυεται μια περιεργη μυρωδια(μικρη) απο το εσωτερικο του κουτιου που θυμιζει οταν μια καινουρια συσκευη λειτουργει τις πρωτες φορες(σαν βερνικι πλακετας που υπερθρμαινεται) παρολο που τον η/υ τον εχω απο περυσι τον οκτωβρη.Εχεται παρατηρησει κατι αναλογο? Οσον αναφορα το δευτερο σκελος αυτη προερχεται απο το νεο 12αρι fan coolermaster που εβαλα εμπρος να εισαγει κρυο αερα!ζητημα να εχει δουλεψει 5 μερες!Για το πρωτο σκελος κανεις ειδημων???
21century Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Καλύτερα να το ρυθμίσεις απο το bios το οποιο μπορεις να αναβαθμίσεις και απο το ενσωματωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης θερμοκρασιών της μητρικής αν έχει..
liopyr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Καλύτερα να το ρυθμίσεις απο το bios το οποιο μπορεις να αναβαθμίσεις και απο το ενσωματωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης θερμοκρασιών της μητρικής αν έχει.. Eπισης το bios, ειναι μπλε. GPOWERR: Εννοεις το EIST, και ναι, κατα την γνωμη μου αξιζει να το εχεις ενεργοποιημενο, αν οχι τοσο για την καταναλωση, σιγουρα για τις θερμοκρασιες της cpu. Εγω δεν εχω παρατηρησει ποτε καθυστερηση/μειωση των επιδοσεων.
GPOWERR Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 το bios το εκανα update απο την πρωτη μερα που χρησιμοποιησα την μητρικη λογω λαθους ενδειξης θερμοκρασιων και τασεων.οσον αναφορα το ΕΙST εχω παρατηρησει σε ορισμενες εφαρμογες οτι τις ξεκιναει με 1,6μηζ και καπου στη μεση του φορτωματος παει 2,4.Αν ηταν απο την αρχη 2,4 δεν θα φορτωνε πιο γρηγορα?παντως στα παιχνιδια ξεκιναει αμεσως με 2,4μηζ οποτε δεν τιθεται θεμα.επειδη το δοκιμασα και απενεργοποιημενο το ΕΙST ειχα ανοδο περιπου 5 βαθμων κελσιου σε cpu(μονο ομως σε iddle η' 50% αφου full load ειναι το ιδιο με ενεργο ΕΙST),με σταθερη ταση 1,31v και στις 2 συχνοτητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.