Προς το περιεχόμενο

Ελλάς Τρελλάς

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ θα πρεπει να τους τα πληρωσουμε εμεις αυτα ???

αν δεν τους κανει ΑΠΛΑ αλλαζουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Η ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδιά για Αθήνα δεν μιλάτε ;

Εκεί τα ταξί δεν υποχρεούνται να βγάζουν απόδειξη η οποία αναφέρει χιλιόμετρα και κόστος κλπ κλπ ;

Άρα αν καλέσεις τροχαία τι παραπάνω χρειάζεται να αποδείξεις ; σε διαδρομή μονής η

απόδειξη γράφει κόστος διπλής .

Κάνω κάπου λάθος ;

εμενα μου ειχε τυχει το αλλο, βραδυ ~ 12,30 με ενα φιλο μου, 7 ταξι στη σειρα στην πιατσα, και δεν μας επαιρνε κανενας!

Φαντάρος στη ###### και όταν το καλοκαίρι το βράδυ ήταν να μπούμε μέσα στο στρατόπεδο

οι μάγκες ταξιτζήδες δεν μας έπαιρναν γιατί από το στρατόπεδο θα γύριζαν άδειοι ενώ

αν έπαιρναν τουρίστα θα έβαζαν κόσμο και στο γυρισμό.

Δικαιολογίες του στιλ "τελείωσε η βάρδια μου και θα πάω να παραδώσω " .

Οπότε έβγαζες το κινητό και του έλεγες "μισό λεπτό σε παρακαλώ να πάρω την τροχαία "

και ως δια μαγείας η βάρδια του έπαιρνε παράταση.

Βέβαια υπήρχαν φορές που έκαναν τους δύσκολους και πεταγόταν ένας και έλεγε "μπείτε

μέσα ρε παιδιά θα σας πάω εγώ ".

Δημοσ.
Εσυ καλα το σκεφτηκες,αλλα αν παρεις για παραδειγματα τα αντιστοιχα σωματα π.χ της πολεοδομιας και της εφοριας ,τοτε αστα να πανε ...

Επισης καλο θα ειναι να αρχισουμε απο αυτους που κλεβουν περισσοτερο ,γιατι δεν ειναι δυνατον ο ταριφας που εκλεψε καποιον 1-2-5 ευρω να του παρουν την αδεια ,ενω ενας πολιτικος ή αλλος δημοσιος λειτουργος που τα παιρνει να μην εχει καμια επιπτωση ...

Ας λειψουν οι μιζες και στο τελος απο μονοι μας θα αφηνουμε μπουρμπουαρ στους ταριφες που ενω απο περισυ ΜΟΝΟ το καυσιμο τους, εχει παει 40% επανω (χωρια ανταλλακτικα συνεργεια κ.λ.π) οι αυξησεις που τους δωθηκαν δεν φθανουν καλα καλα το 12% ...

Και δεν δικαιολογω το κλεψιμο ...απο ΚΑΜΙΑ μερια ομως ...

Συγγνώμη έχεις πλήρη συνήδειση του τί λές ; Πλέον πληρώνουμε για μια διαδρομή(το βράδυ) παγκράτι-κυψέλη 6,5-7 ?. Σκέψου ότι αυτό σε έναν νέο μεταφράζεται σε 2 εργατοώρες. Είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό συγκρίνοντας με τη χρήση αμαξιού που η βενζίνη 8α σου έφτανε να πας ως τη Χαλκίδα και τούμπαλιν.

Δημοσ.

Α μωρέ κάθεστε και ασχολείστε με τους βρωμιάρηδες.Μην μπαίνετε σε ταξί απλά.Ρε αχαχούχα ειδικές ζώνες για την μέση δεν υπάρχουν?ΓΙα να μπορείς να μπαίνεις και σε κανα λεωφορείο.

Δημοσ.

Φιλε axaxouxa το κρατος δε μπορει να εχει 300.000 ατομα να ελεγχουν ολα τα ταξι της αθηνας. Στον ελεγχο πρεπει να βοηθανε οι ιδιοι οι πολιτες. Εσενα σου ετυχε αυτο το τραγικο συμβαν αλλα δεν εκανες μυνηση. και τωρα λες γιατι δεν τιμωρουνται τετοια ατομα. Εμα ακομα και εσυ ο ιδιος που την πατησες δε φροντισες να τημωρηθει...

Δημοσ.

χαμενη υποθεση θα ηταν...

αν κ στην αποδειξη θα γραφει λογικα διπλη κουρσα κ ωρα οποτε μονο αυτο θα ταν τεκμηριο+κανα βιντεο αν τραβαγες...

δεχτηκες να μπεις σε 3πλη κουρσα ?

γκαντεμια που χει ο ταριφας να σε πετυχει 2 φορες...:P

Δημοσ.
Φιλε axaxouxa το κρατος δε μπορει να εχει 300.000 ατομα να ελεγχουν ολα τα ταξι της αθηνας. Στον ελεγχο πρεπει να βοηθανε οι ιδιοι οι πολιτες. Εσενα σου ετυχε αυτο το τραγικο συμβαν αλλα δεν εκανες μυνηση. και τωρα λες γιατι δεν τιμωρουνται τετοια ατομα. Εμα ακομα και εσυ ο ιδιος που την πατησες δε φροντισες να τημωρηθει...

Θα έτρωγε ξύλο από τους άλλους 2 που θα αργούσαν να πάνε σπίτι τους.

Δημοσ.

Αχαχουχας

δεν ειμαι σε θεση να ξερω αν ολα αυτα εγιναν οπως τα περιγραφεις(ουτε εχω λογο να μη τα πιστεψω),

καλως-κακως σε καθε περιπτωση τετοιας αντιδικιας μπορει να δωθουν

πολλες εκδοχες,

ΑΛΛΑ

θα προτιμουσα να διαβαζα στο ποστ που κανεις

οτι εκανες αμεσως καταγγελια μετα το συμβαν η να μην εβγαινες απο το ταξι και να επαιρνες το 100 απο το κντ σου να ερθει στο σημειο που βρισκεσαι.

Αδυνατο επισης να πιστεψω οτι ενας ταξιτζης με μαρτυρες γυρω του,

βγαζει βιαιως εναν πελατη απο το ταξι(και με τη συγκαταθεση τους?η την συνεργια τους με τη μη εμπλοκη τους?)

και αυτος δεν καλει την Αστυνομια,ουτε κανει καταγγελια παρα βγαινει

σε φορουμ και ποσταρει το γεγονος ΔΙΧΩΣ ΝΑΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Φιλε μου με ολο το συμπαθειο,θελω να πιστεψω αυτα που λες,

κατανοω την αγανακτιση σου

αλλα οτι δικιο εχεις το χανεις απο τη στιγμη που δεν αναφερθηκες σε καμια Αρχη.

Αν ΟΛΟΙ το καναν αυτο στα διαφορα επαγγελματα που επιτηδειοι

λερωνουν με τετοιες πραξεις θα ειμασταν σε καλυτερη μοιρα.

Μη μενεις στο συμβαν που σου ετυχε σημερα,δες το σφαιρικα το τι γινεται σε ολα τα επαγγελματα και θα καταλαβεις

οτι παντου γινονται αυτα και φταιει καθαρα η παιδεια μας και η ελλειψη σωστων προτυπων.

Κουραγιο και ευχομαι να το ξεπερασεις συντομα(..το σοκ δηλαδη οτι η απατεωνια και η διαφθορα ειναι καθημερινο φαινομενο :P ).

Επισης ελεγκτικοι μηχανισμοι και νομοι υπαρχουν.

Οι ελληνες δεν τους εφαρμοζουν.

Οπως και επισης το "κρατος" ειμαστε ΟΛΟΙ μας.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω και συμερίζομαι την αγανάκτησή σου. Αν και αποφεύγω τις μετακινήσεις με taxi έχω τύχει αρκετές φορές μπροστά σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Όχι επειδή κατ' ανάγκη οι ταξιτζήδες είναι "κακοί" αλλά επειδή, όπως αναφέρθηκε, είναι απ' τα επαγγέλματα που εύκολα καταλαβαίνεις ότι ο άλλος σε "κλέβει"/εκμεταλλεύεται.

Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε δεδομένη τη διπλή κούρσα χωρίς τη συγκατάθεσή μας -αν επιτρέπεται και κάνω λάθος, διορθώστε με-.

Κάποιοι έλεγχοι γίνονται αλλά χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Πριν μερικές μέρες πήγα από Μαρούσι -> Μεταξουργείο. Μπροστά από την πιάτσα στον Σταθμό Λαρίσης μας σταματά τροχονόμος. Ρωτάει από που με πήρε και κοιτάει πόσα γράφει το ταξίμετρο. Ήταν όλα οκ (προφανώς) και συνεχίσαμε τη διαδρομή. Κι αφού ξεκινήσαμε ο ταξιτζής αρχίζει να κατηγορεί τον τροχονόμο που του έκανε αυτόν τον έλεγχο αντί να του βρει διπλή κούρσα από τα άτομα που περίμεναν στην πιάτσα.

Με την ευκαιρία να κάνω και μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει. Το taxi θεωρείται "μισθωμένο όχημα". Αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω από τον οδηγώ του να κινηθεί όπως θέλω εγώ (εντός των ορίων των νόμων φυσικά); Αφορμή για το ερώτημα είναι ένας τύπος που πήγαινε στην εθνική με 70km/h και μας περνούσαν ακόμα και τα 50αράκια παπιά.

Δε μπορώ να του πω "πάτα το λίγο"; Δε μπορώ να του πω "θα περάσουμε από την Ομόνοια όπου θα πάρουμε ένα άτομο ακόμα (χωρίς να πληρώσει το άλλο άτομο επιπλέον χρήματα)"; Δε μπορώ να πω "μην πηγαίνεις με 40 στην δεξιά λωρίδα της Κηφισίας μπας και τσιμπήσεις δεύτερη κούρσα"; Δεν έχω δικαίωμα να του πω "θέλω να κάνω 10 γύρους το τετράγωνο"; Οκ ακραίο παράδειγμα το τελευταίο, απλά θα θελα να ξέρω αν έχω το δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
Α μωρέ κάθεστε και ασχολείστε με τους βρωμιάρηδες.Μην μπαίνετε σε ταξί απλά.Ρε αχαχούχα ειδικές ζώνες για την μέση δεν υπάρχουν?ΓΙα να μπορείς να μπαίνεις και σε κανα λεωφορείο.

Και με τα ποδια τι γινεται ρε φιλε ?

που μετα δεν θα μπορω να παρω τα ποδια απο την ορθοστασια ?

ΛΑΧΕΙΟΠΩΛΗΣ ειμαι πρεπει να περπαταω κιολας....

Δημοσ.
Καταλαβαίνω και συμερίζομαι την αγανάκτησή σου. Αν και αποφεύγω τις μετακινήσεις με taxi έχω τύχει αρκετές φορές μπροστά σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Όχι επειδή κατ' ανάγκη οι ταξιτζήδες είναι "κακοί" αλλά επειδή, όπως αναφέρθηκε, είναι απ' τα επαγγέλματα που εύκολα καταλαβαίνεις ότι ο άλλος σε "κλέβει"/εκμεταλλεύεται.

Έχουμε καταντήσει να θεωρούμε δεδομένη τη διπλή κούρσα χωρίς τη συγκατάθεσή μας -αν επιτρέπεται και κάνω λάθος, διορθώστε με-.

Κάποιοι έλεγχοι γίνονται αλλά χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Πριν μερικές μέρες πήγα από Μαρούσι -> Μεταξουργείο. Μπροστά από την πιάτσα στον Σταθμό Λαρίσης μας σταματά τροχονόμος. Ρωτάει από που με πήρε και κοιτάει πόσα γράφει το ταξίμετρο. Ήταν όλα οκ (προφανώς) και συνεχίσαμε τη διαδρομή. Κι αφού ξεκινήσαμε ο ταξιτζής αρχίζει να κατηγορεί τον τροχονόμο που του έκανε αυτόν τον έλεγχο αντί να του βρει διπλή κούρσα από τα άτομα που περίμεναν στην πιάτσα.

Με την ευκαιρία να κάνω και μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει. Το taxi θεωρείται "μισθωμένο όχημα". Αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω από τον οδηγώ του να κινηθεί όπως θέλω εγώ (εντός των ορίων των νόμων φυσικά); Αφορμή για το ερώτημα είναι ένας τύπος που πήγαινε στην εθνική με 70km/h και μας περνούσαν ακόμα και τα 50αράκια παπιά.

Δε μπορώ να του πω "πάτα το λίγο"; Δε μπορώ να του πω "θα περάσουμε από την Ομόνοια όπου θα πάρουμε ένα άτομο ακόμα (χωρίς να πληρώσει το άλλο άτομο επιπλέον χρήματα)"; Δε μπορώ να πω "μην πηγαίνεις με 40 στην δεξιά λωρίδα της Κηφισίας μπας και τσιμπήσεις δεύτερη κούρσα"; Δεν έχω δικαίωμα να του πω "θέλω να κάνω 10 γύρους το τετράγωνο"; Οκ ακραίο παράδειγμα το τελευταίο, απλά θα θελα να ξέρω αν έχω το δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

ΝΑΙ καλα δοκιμασε να τους πεις κατι τετοιο και θα ακουσεις οτι δεν εχεις ακουσει ποτε σου

ΦΥΣΙΚΑ και εχεις καθε δικαιωμα να ζητησεις οτι θες αφου ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ

αλλα ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΕΔΩ ....

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ - ΤΡΕΛΛΑΣ (ωραια η μετονομασια του ποστ)

Δημοσ.
Αχαχουχας

δεν ειμαι σε θεση να ξερω αν ολα αυτα εγιναν οπως τα περιγραφεις(ουτε εχω λογο να μη τα πιστεψω),

καλως-κακως σε καθε περιπτωση τετοιας αντιδικιας μπορει να δωθουν

πολλες εκδοχες,

ΑΛΛΑ

θα προτιμουσα να διαβαζα στο ποστ που κανεις

οτι εκανες αμεσως καταγγελια μετα το συμβαν η να μην εβγαινες απο το ταξι και να επαιρνες το 100 απο το κντ σου να ερθει στο σημειο που βρισκεσαι.

Αδυνατο επισης να πιστεψω οτι ενας ταξιτζης με μαρτυρες γυρω του,

βγαζει βιαιως εναν πελατη απο το ταξι(και με τη συγκαταθεση τους?η την συνεργια τους με τη μη εμπλοκη τους?)

και αυτος δεν καλει την Αστυνομια,ουτε κανει καταγγελια παρα βγαινει

σε φορουμ και ποσταρει το γεγονος ΔΙΧΩΣ ΝΑΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Φιλε μου με ολο το συμπαθειο,θελω να πιστεψω αυτα που λες,

κατανοω την αγανακτιση σου

αλλα οτι δικιο εχεις το χανεις απο τη στιγμη που δεν αναφερθηκες σε καμια Αρχη.

Αν ΟΛΟΙ το καναν αυτο στα διαφορα επαγγελματα που επιτηδειοι

λερωνουν με τετοιες πραξεις θα ειμασταν σε καλυτερη μοιρα.

Μη μενεις στο συμβαν που σου ετυχε σημερα,δες το σφαιρικα το τι γινεται σε ολα τα επαγγελματα και θα καταλαβεις

οτι παντου γινονται αυτα και φταιει καθαρα η παιδεια μας και η ελλειψη σωστων προτυπων.

Κουραγιο και ευχομαι να το ξεπερασεις συντομα(..το σοκ δηλαδη οτι η απατεωνια και η διαφθορα ειναι καθημερινο φαινομενο :P ).

Επισης ελεγκτικοι μηχανισμοι και νομοι υπαρχουν.

Οι ελληνες δεν τους εφαρμοζουν.

Οπως και επισης το "κρατος" ειμαστε ΟΛΟΙ μας.

ΤΙ ια μπορουσα να κανω ?

1ον Ειμασταν σε φαναρι με ουρα απο πισω που κορναρε

2ον Στο οχημα υπηρχαν ΔΥΟ ΖΩΑ που το μονο που ηθελαν ηταν να πανε σπιτια τους

κι ας τους ΕΚΛΕΒΕ μου το τονισαν κιολας (ο μπροστινος μπορει να ηταν και γιος του)

3ον Το κινητο μου ειχε αποφορτιστει πληρως

4ον ΦΟΒΗΘΗΚΑ απο τα ΖΩΑ

5ον Δεν ειχε ταινια στο μηχανημα και ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΟΥΡΣΕΣ ....

6ον Με εβγαλε ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

7ον Αντε πες και πηγα στην αστυνομια ΧΩΡΙΣ στοιχεια τι να πω ?

ενας ταριφας κλεβει κοσμο ?

θα μου πουν ο μοναδικος ειναι ?

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΡΙΦΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ?

ΤΟ ΣΟΚ της απατεωνιας το εχω ξεπερασει προ πολλου αλλα το

ΣΟΚ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ?

Περισσοτερο αυτος ηταν ο λογος του συγκεκριμενου ποστ

Δημοσ.

Μπορεί να σας φανεί λίγο ακραία αλλά εμενα η αποψη μου ειναι οτι μολις δεις ταριφα να σου παιζει πουστια οφειλεις να τον πλακώνεις όπως ο Begbie στη σκηνη με τον καβγα στην παμπ απ το Trainspotting...γρυλίζεις "YEAHHH!" και μετά τον αρχίζεις στα πλασέ. Κάνεις και την πρωινή σου γυμναστική, σπανε τα άλατα, ξεπιάνεσαι, φεύγουν τα προβλήματα στη μέση φιλε αχαχουχα είσαι άλλος άνθρωπος μετά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...