Προς το περιεχόμενο

SEAGATE 7200.11 500GB

nickzilas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
  ThReSh είπε:
σοβαρά τώρα περίμενες να είχαν ίδια θερμοκρασία ένας 640gb με έναν 120gb? :P

Η θερμοκρασια που αναπτυσει ενα ειναι καθαρα θεμα κατασκευαστικο. Μπορει να επηρεαζεται απο τις στροφες αλλα εαν η WD εβλεπε οτι υπηρχε προβλημα στους 45 ή 50 βαθμους να εισαι σιγουρος οτι θα την εριχνε εκει που ηθελε. Μπορει ο δισκος να μην ειχε 68 euro αλλα πολυ παραπανω. Απ την αλλη η θερμοκρασια ειναι παιζει εναν απο τους σημαντικοτερους ρολους στην διαρκεια ζωης ενος μηχανηματος.

Δημοσ.

και οι seagate και οι wd μια χαρά είναι..εγώ έχω τον 500άρη με τα 32mb cache και είναι απροβλημάτιστος εδώ και 8 μήνες..και τον έχω βάλει και σε 2 μηχανήματα φίλων και είναι μια χαρά...δε μπορείς να πεις ότι 2 τέτοιες εταιρίες με παράδοση στους δίσκους ότι δεν είναι καλές...εάν πέσει κάποιος σε ελαττωματικό κομμάτι είναι καθαρά θέμα τύχης ή ατυχίας εάν προτιμάτε....και προς όλους που παραπονούνται ότι έχασαν δεδομένα και κατηγορούν τις εταιρίες υπάρχει κάτι..που λέγεται back up...

Δημοσ.
  outlaw star είπε:
και προς όλους που παραπονούνται ότι έχασαν δεδομένα και κατηγορούν τις εταιρίες υπάρχει κάτι..που λέγεται back up...

Δεδομένα μεγέθους ενός 1 terra, πώς ακριβώς προτείνεις να τα κάνει κάποιος backup?

Να τα γράψει σε... DVD, ας πούμε?

Γιατί εγώ πλέον έχω έναν WD 640 Sata, έναν Seagate 500 Sata και έναν Freeagent 320 usb και ο ελεύθερος χώρος είναι κοντά στα 300 gb.

Με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιοπιστία ενός δίσκου, παρά η εγγύηση.

Τι να τον κάνω τον καινούργιο δίσκο, όταν θα έχω χάσει δουλειά δεκαετίας ?(όπως και μου είχε συμβεί με έναν WD My Book 250άρη)

Δημοσ.

Ο πιο πρακτικός τρόπος για backup πλέον είναι η αγορά ενός ακόμα σκληρού δίσκου (εξωτερικού κατά προτίμηση που θα συνδέεται μόνο όση ώρα χρειάζεται) αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό.

Πάντως είναι λίγο "εγκληματικό" να ρισκάρεις τη δουλειά μιας δεκαετίας (όπως λες) χωρίς να χεις αποθηκευμένα τα δεδομένα σου και κάπου άλλου.

Δημοσ.
  antonl είπε:
Ο πιο πρακτικός τρόπος για backup πλέον είναι η αγορά ενός ακόμα σκληρού δίσκου (εξωτερικού κατά προτίμηση που θα συνδέεται μόνο όση ώρα χρειάζεται) αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό.

Πάντως είναι λίγο "εγκληματικό" να ρισκάρεις τη δουλειά μιας δεκαετίας (όπως λες) χωρίς να χεις αποθηκευμένα τα δεδομένα σου και κάπου άλλου.

Τα περισσότερα τα είχα αποθηκευμένα σε έναν παλιό Celeron που είχε ξεμείνει στο πατρικό μου και την έσωσα έτσι τη δουλειά κάπως.

Το όλο σενάριο ήταν να περάσω όλα τα δεδομένα μου στον My book, να κάνω format τον εσωτερικό και να τα ξαναπεράσω, κρατώντας ταυτόχρονα backup στον my book.

Αφού λοιπόν είχε τελειώσει το format, χτύπησε και ο my book και πάπαλα.

Ψήνεσαι να πάρουμε κανένα λαχείο μαζί? :P

Δημοσ.

Αν είναι να σε βρει, ό,τι και να κάνεις δεν γλυτώνεις. Άσε τα backup, χαμένος χρόνος. Άναψε καμιά λαμπάδα καλύτερα :P

• Super Moderators
Δημοσ.
  nickzilas είπε:
Η θερμοκρασια που αναπτυσει ενα ειναι καθαρα θεμα κατασκευαστικο. Μπορει να επηρεαζεται απο τις στροφες αλλα εαν η WD εβλεπε οτι υπηρχε προβλημα στους 45 ή 50 βαθμους να εισαι σιγουρος οτι θα την εριχνε εκει που ηθελε. Μπορει ο δισκος να μην ειχε 68 euro αλλα πολυ παραπανω. Απ την αλλη η θερμοκρασια ειναι παιζει εναν απο τους σημαντικοτερους ρολους στην διαρκεια ζωης ενος μηχανηματος.

λογικά υποθέτω πως ο 640αρης θα έχει περισσότερα platters/headers από τον 120αρη και για αυτό αναπτύσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες

Δημοσ.
  Erwdios είπε:
Δεδομένα μεγέθους ενός 1 terra, πώς ακριβώς προτείνεις να τα κάνει κάποιος backup?

Να τα γράψει σε... DVD, ας πούμε?

Γιατί εγώ πλέον έχω έναν WD 640 Sata, έναν Seagate 500 Sata και έναν Freeagent 320 usb και ο ελεύθερος χώρος είναι κοντά στα 300 gb.

Με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιοπιστία ενός δίσκου, παρά η εγγύηση.

Τι να τον κάνω τον καινούργιο δίσκο, όταν θα έχω χάσει δουλειά δεκαετίας ?(όπως και μου είχε συμβεί με έναν WD My Book 250άρη)

δηλαδή θες να μου πεις ότι τα πραγματικά κρίσιμα αρχεία σου είναι ένα tera?:-)χλωμό σε κόβω..και στο κάτω κάτω εάν είναι όλα τόσο κρίσιμα ναι φίλε μου κάψτα σε dvd όλοι οι επαγγελματίες έτσι κάνουν μιας και ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευτείς απόλυτα ένα δίσκο είτε είναι wd είτε seagate είτε ότι άλλο θες;)

Δημοσ.

Ενω ενα dvd μπορεις να το εμπιστευτεις... Τι λετε ρε παιδια? Και τα dvd μετα απο καποια χρονακια τα παιζουν. Εχεις απλα ενα δισκο στο ραφι που μονο κραταει τα δεδομενα και τελος. Χωρις να λειτιυργει σινεχεια

Δημοσ.
  iced είπε:
Ενω ενα dvd μπορεις να το εμπιστευτεις... Τι λετε ρε παιδια? Και τα dvd μετα απο καποια χρονακια τα παιζουν. Εχεις απλα ενα δισκο στο ραφι που μονο κραταει τα δεδομενα και τελος. Χωρις να λειτιυργει σινεχεια

τι να πω εγώ έχω δισκάκια plextor 5ετίας και ακόμη μια χαρά παίζουν...το καλύτερο είναι τα πραγματικά χρήσιμα αρχεία να τα έχεις back up και σε δεύτερο δίσκο και σε dvds...διότι με τα διαολεμένα τα pc ποτέ δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει:-)

Δημοσ.
  outlaw star είπε:
δηλαδή θες να μου πεις ότι τα πραγματικά κρίσιμα αρχεία σου είναι ένα tera?:-)χλωμό σε κόβω..και στο κάτω κάτω εάν είναι όλα τόσο κρίσιμα ναι φίλε μου κάψτα σε dvd όλοι οι επαγγελματίες έτσι κάνουν μιας και ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευτείς απόλυτα ένα δίσκο είτε είναι wd είτε seagate είτε ότι άλλο θες;)

Η δουλειά μου έχει να κάνει με επεξεργασία video, οπότε καταλαβαίνεις ότι και το 1 terra είναι λίγο, σε σχέση με τη συγκεκριμένη ενασχόληση.

Επαγγελματίας δεν ήμουν όταν την είχα πάθει τη στραβή, αλλά είχα ένα αρκετά μεγάλο δείγμα δουλειάς, που είχε προέλθει από ερασιτεχνική ενασχόληση με τον συγκεκριμένο τομέα.

Συνεπώς δεν έχασα λεφτά, αλλά σίγουρα έχασα το χρώμα μου, μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί και πολλά χρόνια από τη ζωή μου. :P

Τώρα, όσον αφορά τα DVD, όπως τα λέει ο φίλος iced.

Για δες μετά από μία τετραετία πώς γίνονται τα δισκάκια.

Ίσως η πιο αξιόπιστη λύση για backup, να είναι τα zipάκια, τα οποία όμως πλέον έχουν αποσυρθεί, απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...