Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες?!

JohnL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με overclocking, και θα ήθελα να μου πείτε περίπου σε τι θερμοκρασίες ασφαλές να δουλέυει ένας επεξεργαστής...

Συγκεκριμένα, ένα PC που έχω για server, ανοιχτό 24ωρο, λειτουργεί περίπου στους 60 βαθμούς, ενώ το laptop μου πιάνει 80άρια εύκολα...

Από που και πέρα θεωρούνται επικίνδυνες οι θερμοκρασίες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Εξαρταται απο τον εκαστοτε επεξεργαστη.

Σε full load παντα, ενας Core2 καλο θα ηταν να μη ξεπερνα με θερμοκρασια περιβαλλοντος 20 τους 60 βαθμους και με θερμοκρασια περιβαλλοντος 30 τους 65 βαθμους.

Ενω ενας Pentium4 Prescott καλο θα ηταν να μη ξεπερνα τους 75/80 βαθμους αντιστοιχα.

Επισης, οι Quad Core ειναι πιο θερμοι γενικα απο τους Dual. ;)

Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 32 βαθμών, ο server με Core 2 Duo κινείται στους 60 με ελάχιστη χρήση επεξεργαστή (idle), ενώ τώρα που τρέχω το Prime95 stress test, σε 5 λεπτά έχει φτάσει τους 80 βαθμούς :fear: με 50% χρήση του επεξεργαστή....

Έχω βάλει και μια τεράστια ψύκτρα της Zalman, αλλά δε βλέπω να γίνεται δουλειά...

Είναι φυσιολογικό αυτό?

• Super Moderators

με τι program βλέπεις τις θερμοκρασίες?

την ψύκτρα ποιος την τοποθέτησε? έχει μπει η θερμοαγώγιμη πάστα? έχει μπει η ψύκτρα ΚΑΛΑ?

Με το CoreTemp 0.99...

Ακριβώς επειδή δεν είχα εμπειρία στην τοποθέτηση, την άφησα στο Πλαίσιο να την εγκαταστήσει, και δεν ξέρω λεπτομέρειες...

κατεβασε το real temp θα σου δινει σωστες θερμοκρασιες

αν δεις στο κουτι του cpu λεει thermal specification αυτη την θερμοκρασια δεν πρεπει να ξεπερασεις...

Ίδιες με to Core Temp δείχνει.. Δυστυχώς δεν είναι εκεί το πρόβλημα..

Επίσης, δεν έχω το κουτί της CPU για να το δω αυτό.. Το μοντέλο είναι Ε4300 πάντως, αν ξέρει κάποιος..

Σχετικά με την ψύκτρα, θα έπρεπε να είναι σημαντικά πιο κάτω οι θερμοκρασίες? Να την ξεβιδώσω να δω τι παίζει? Ή μπορεί να τα κάνω χειρότερα?

• Super Moderators

το θέμα είναι να μπορείς να την ξαναβάλεις μετά...

αλλά να ξέρεις ότι αν την ξεβιδώσεις (και την βγάλεις) μετά θα πρέπει να καθαρίζεις την βάση της αλλά και το heatspread του cpu από την προηγούμενη πάστα πριν βάλεις την καινούρια...

• Super Moderators

κατά 99% ναι...

άνοιξε το case και ρίξε μια ματιά αν είναι σταθερή και έτσι...επίσης πιάσε αν μπορείς κοντά στην βάση της...αν είναι πράγματι η θερμοκρασία που λέει θα ζεματάει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...