damian1977 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Καλημερα σε ολους σας παιδια.... Ειμαι ο Αγγελος ,ειμαι 33 χρονων πολιτικος μηχανικος και ομολογω οτι οι γνωσεις μου γυρω απο τους υπολογιστες εξαντλονται γυρω απο συγκεκριμενα θεματα. Πριν 4 μηνες αγορασα ενα καινουργιο συστημα...το παρακατω¨ cpu:duo 8400 md:asus platinum καρτα γραφικων:8800gts τροφοδοτικο:etasis gaming 650watt 2 giga ram 600 giga σκληρο και φυσικα ολα τα περιφερειακα και τους οδηγους Η αγορα εγεινε απο το πλαισιο στη πατρα και μου στοιχησε 1200ευρω χωρις οθονη. το προβλημα αρχισε σχεδον αμεσως με που το πηρα.Αρχιζοντας να διαμορφωνο το νεο μου pc (αγορασα και το λειτουργικο μαζι....xp home edition) μετα απο 5 λεπτα το pc εσβησε μονο του...προσοχη οχι κολλημα η μπλε οθονη ή κατι τετοιο...απλα εσβησε ακαριαια και μπηκε σε stand by mode. Οταν το ξαναξεκινησα μου εβγαλε σε μηνυμα οτι ειχα cpu overheated.Καταλαβα οτι κατι ειχε παιξει με τη ψυκτρα.Το πηγα πισω στο μαγαζι....και το πηρα το ιδιο απογευμα....ο τεχνικος του καταστηματος μου ειπε οτι ειχε κουνηθει η ψυκτρα κατα τη μεταφορα απο αθηνα. Πραγματι οταν το δοκιμασα το σπιτι (σε απλες εφαρμογες ομως) πχ κατοψεις στο autocad δεν ειχε καποιο προβλημα. Το προβλημα ξαναπαρουσιαστικε οταν φωρτοσα ενα παιχνιδι που ειχα καιρο και δεν ειχα τη χαρα με το παλιο συστημα να παιξω στο full.(crysis) Αφου τα εβαλα ολα στο τερμα...ξεκινησα να παιζω...μετα απο 15min παλι το ιδιο. Το ξαναπηγα στο μαγαζι τους ειπα την ιστορια και μου ειπαν οτι θα το ξαναδουν.Σημερα με πηραν παλι τηλ οτι το ειχαν φτιαξει και οτι το προβλημα ηταν παλι το ιδιο (ειχε ξεκουμπωση η ψυκτρα). Πως μπορει βρε παιδια να συμβαινει παλι αυτο?Επειδη το ειχα ψαξει καλα το θεμα οταν αγοραζα to pc,ξερω οτι η συγκεκριμενη ψυκτρα ειναι πολυ καλη.Μηπως συμβαινει κατι αλλο? Παει καπου αλλου(τροφοδοτικο?) το μυαλο σας?Τι πρεπει να τους πω? Παρακαλω βοηθηστε. Ευχαριστω και συγγνωμη για το τεραστιο post
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Aρχικα βαλε το προγραμμα Everest (free trial 30 ημερων) και πηγαινε στη καρτελα με τις θερμοκρασιες και δωσε μας ενα screenshot. Επειτα βαλε το προγραμμα PRIME95 (freeware) και κανε small fft test και εχει παραλληλα το Everest και πες μας σε τι θερμοκρασια φτανει το επεξεργαστης μετα απο 20 λεπτα τεστινγκ. PS: Χαιρομαι που βοηθαω πολιτικο μηχανικο
papakatse Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι όντως ελλατωματική η ψύκτρα, και να μην κουμπώνει καλά. Να έχουν χαλάσει τα ποδαράκια της - στηρίγματα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως είναι όντως θηρίο, και δεν είναι και για πολλές μετακινήσεις! Έχω βάλει την ίδια στο server μου, η οποία μάλιστα παίζει passive. Όπως και ναχει, είναι απαράδεκτο ολοκαίνουργιο σύστημα να κάνει τέτοια προβλήματα, ειδικά μετά από 2 τεχνικούς ελέγχους!!! Δηλαδή τι? Θα κάνεις το Service του Πλαισίου δεύτερο σπίτι? Να ρωτήσω σε ποιό Υποκατάστημα το πήγες? Ξαναπήγαινέ το και τρίχτους τα δόντια. Ειλικρινά επειδή αρκετοί είναι ζώα, δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Φωνή, κακό μπροστά σε πελάτες, και απειλές. Φαντάζομαι δικηγόρο έχει το γραφείο που δουλεύεις? Ίσως πρέπει να τους πάρει κάνα τηλεφωνάκι..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 χαλαρά θέμα ψυκτρας όπως είπε και ο papakatse... οι Scythe από ότι θυμάμαι χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα με τις μαμίσιες της Intel... καθόλου απίθανο να βγάλουν πρόβλημα στα ποδαράκια...παίζει να σου έβαλαν και μεταχειρισμένη/προβληματική...
damian1977 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Καταρχας καλημερα σε ολους παιδια και ευχαριστω πολυ αυτους που βρηκαν λιγο χρονο να ασχοληθουν με το προβλημα μου. Απιστευτο και ομως ελληνικο.Πηγα χθες το απογευμα στο πλαισιο να παραλαβω το 'επισκευασμενο' υπολογιστη μου και προσπαθησα να παρω μια πειστικη απαντηση για το πως 'ξεκουμπωνει' η ψυκτρα μου.Δεν μου ειπαν κατι συγκεκριμενο απλα κατι απαντησεις του τυπου 'συμβαινουν αλλα σπανια'...'χαλαρα τα ποδαρακια'...και τετοιες σαχλες. Τελος παντων...αφου με διαβεβαιωσαν οτι το ειχαν τσεκαρει οτι λειτουργουσε σωστα....το πηγα σπιτι για να το δουλεψω.Καλα μαντεψατε...μετα απο 3 min παλι ακριβως το ιδιο. Γυρισαν τα ματια μου αναποδα και ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να φτιαχθει εαν δεν ασχοληθω εγω....ανοιγω το pc και ελεγχω την ψυκτρα....ακομα και ενας ασχετος σε τετοια θεματα θα μπορουσε να δει οτι τα 3 απο τα 4 στηριγματα της ψυκτρας ηταν ταλαιπωρημενα(μεταχειρισμενη ψυκτρα?) και το ενα δεν μπορουσε να τη στηριξει επαρκως. Μου περασε απο το μυαλο να παρω τηλ το δικηγορο μου...αλλα κρατηθηκα...πηγα στο πλαισιο....και απαιτησα επιτακτικα να αντικατασταθει η ελλατωματικη(?) ψυκτρα και οτι εαν δεν γινει αυτο θα καθαριζαμε δικαστικα. Οφειλω να ομολογησω οτι οι τεχνικοι εκει μεσα με καταλαβαν...και αμεσως ξηλωσαν την παλια και με ρωτησαν εαν ημουν διατεθημενος να πληρωσο 17euro για να μου περασουν μια πολυ καλη....αλλης αρχιτεκτονικης οπως μου ειπαν. Δεχτικα απροθυμα γιατι ειθελα επιτελους να ξεμπερδεψω και τελικα μου εβαλαν μια Zalman 9700led. Συμπερασμα....4 μερες χωρις pc....απιστευτη ταλαιπωρια....17 ευρω παραπανω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.