Προς το περιεχόμενο

Remote PC access μέσω Windows

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά, θέλω να αφήσω ανοιχτό τον υπολογιστή μου εδώ που είμαι ώστε όταν θα πάω διακοπές να μπορώ να συνδεθώ με το λάπτοπ μου μέσω internet με αυτό εδώ τον υπολογιστή... Η αλήθεια ειναι πως ποτε δεν το εχς επιχειρήσει για αυτό ρωτάω εδώ για λεπτομέρεις και τι να προσέξω...

Η δουλειά θα γίνει απο το:

accessories -> communications -> Remote Desktop Connection?

Πρέπει κάτι να προσέξω?

Δημοσ.

το Remote Desktop Connection χρησιμοποιει την port 3389,

αυτη πρεπει να την κάνεις port forward στο ρουτερ σου (οπως κανουμε για τα torrents, κλπ),

αν εχεις usb modem, μαλλον δεν χρειάζεται αυτό.

το "εδώ που είμαι", ελπίζω να εννοείς "σπίτι", γιατι αν ειναι γραφείο ίσως δεν σ'αφήνουν να πειράξεις το ρουτερ.

επισης αν έχεις εγκατεστημένο ή ενεργό ενα software firewall, πρεπει να επιτρεψεις την είσοδο απο την 3389.

επειδη οσο λείπεις, μπορει να αλλαξει η IP που σου δινει ο isp, πρεπει να αποκτησεις ενα domain name για δυναμικές IP,

δωρεάν δίνουν εδώ http://www.dyndns.com

και να εγκαταστησεις το αντίστοιχο πρόγραμμα που ενημερώνει την dyndns.com όποτε αλλάζεις ip

οποτε απο το λαπτοπ θα ζητάς συνδεση με το name, αντι με την ip.

πρεπει να έχεις σωστά και δύσκολα password για όλους τους windows users (και τον administrator), αλλιώς μπαινει στο pc όποιος θέλει.

οταν λέμε για διακοπές, δηλ. απουσιά >3 μερες, και καλοκαίρι και Ελλάδα/ΔΕΗ, πρεπει να σκεφτεις και το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.

μπορείς να ρυθμίσεις το pc , απο το bios, όποτε κλεινει ξαφνικά απο διακοπή, να κάνει αυτοματα boot οταν επιστρεψει το ρεύμα.

Επίσης, πρεπει το ολο setup να το δοκιμασεις στην πράξη πριν φύγεις, γιατι όσο πιο μακρυά πάς, τόσο πιθανότερο ειναι κάτι να πάει στραβά (Μέρφυ on remote computing).

κλασική περίπτωση: 2 μερες μετά την αναχώρηση, μπαινει στο σπίτι η μαμά/πεθερά να ποτίσει, κανει και μια βολτα στα δωμάτια να "σκουπίσει" (και καλά), και κλείνει το pc :cry: .. "το ειχατε ξεχάσει ανοιχτό και έκαιγε ρεύμα" :shock:

και επειδη δεν ξέρει να κάνει και start/shutdown... το τραβαει απο την πρίζα ! B) :mad:

μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις και τα bios των humanoids που ενδέχεται να μπουν στο σπίτι :devil: :X

Δημοσ.

επισης καλο ειναι οταν φευγουμε διακοπες να μην αφηνουμε ανοιχτες ηλεκτρικες συσκευες στο σπιτι...(για καλο και για κακο). Αν εχεις αρχεια χρησιμα για τη δουλεια σου βαλτα στο laptop

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...