Προς το περιεχόμενο

Wireless adapter - Ethernet

mariel02049

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισως ο τίτλος να μην είναι κατατοπιστικός...

Αλλά ψάχνω παντού και δεν μπορώ να βρω μια λύση.. ίσως το πρόβλημα να είναι κ δικό μου.. για να σας πω την ιστορία μου :

Συνδέομαι στον σταθερό υπολογιστή μου (xp) μέσω router ενσύρματου - ethernet. Θέλω να δώσω ασύρματο δίκτυο σε άλλο pc / στο κινητό μου (κυρίως). Δεν έχω ασύρματη κάρτα δικτύου στο pc. Μου έδωσε ένας γνωστός μου αυτό εδώ για να το κάνω.. αλλά φως στον ορίζοντα δεν βλέπω.. μήπως το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν είναι για τη δουλειά που θέλω.... ή δεν κάνω κάτι σωστά στις ρυθμίσεις εγώ;;

Μπορεί κάποιος να μου δώσει links ή με τις γνώσεις του να με βοηθήσει; Είναι κάπως επείγον το όλο θέμα...

Ευχαριστώ..!

p.s. σε mac έχοντας συνδεδεμένο ethernet και ενεργοποιημένο airport extreme δίνω wi-fi σε iphone μόνο.

Δημοσ.

η συσκευή που παρουσιάζεις είναι ουσιαστιά μια ασύρματη δικτύου...άρα κάνει για τη δουλειά.

Από κει και πέρα την έχεις εγκαταστήσει σωστά;

Οι drivers είναι ok?

Ξεκινάμε απ'αυτό...

Δημοσ.

έκανα install το cd εγκατάστασης που δινόταν με την ασύρματη κάρτα..

Από εκεί κ πέρα.. δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να δώσεις δίκτυο...

γι' αυτό και ρωτάω εδώ πέρα... έχεις κάτι στα υπόψιν σου;; Μπορείς να με βοηθήσεις;

Δημοσ.

Πήγαινε:

εναρξη>ρυθμίσεις>πινακας ελεγχου>συστημα>υλικο>διαχειριση συσκευων και δες αν το usb adapter φαίνεται εκεί και λειτουργεί κανονικά

Δημοσ.

έχω windows xp professional με sp2.

Θέλει ad hoc σύνδεση; έχω εξοικείωση με το θέμα των δικτύων, απλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο θέμα... και δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρέπει να ψάξω στο ιντερνετ για να το συνδέσω, ή ποιες ρυθμίσεις ακριβώς πρέπει να "πειράξω" για να του δώσω δυνατότητα σύνδεσης, κτλ ..

Δημοσ.

Έναρξη>ρυθμίσεις>συνδέσεις δικτυου>ασύρματη σύνδεση>και κάνε αναζήτηση για ασύρματα δίκτυα....βρίσκει κάποιο;;

Δημοσ.
ε τότε χωρίς ασύρματο ρουτερ πως ακριβώς προσπαθείς να συνδεθείς ασύρματα????

Λοιπόν για να ανακεφαλαιώσουμε...

εχω adsl ενσύρματο, έρχεται ethernet στο pc απευθείας από το router, δεν έχω ασύρματη κάρτα δικτύου, οπότε και μου έδωσαν μια linskys usb wireless card γιατί θέλω να συνδέσω τον εν λόγω υπολογιστή με :

1. mac

2. iphone

3. κινητό

4. άλλο pc με xp.

Ψάχνοντας για ακόμα μια μέρα, και αφού εγκατέστησα το sp3 προσπάθησα να κάνω κάποια σύνδεση... η αλήθεια είναι ότι από ένα σημείο και μετά .. μπορούσα να δω δίκτυο ασύρματο ενεργοποιημένο, αλλά από εκεί κ πέρα δεν μπορούσα να δώσω internet ούτε στο 1 ούτε στο 2.

Οπότε το παράτησα τελείως πάλι... γιατί από ένα σημείο και μετά έχασα τις ρυθμίσεις του δικτύου, κτλ .. οπότε έκανα και μια επαναφορά συστήματος και ήρθε στα ίσα του τώρα..

Με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά.. το θέμα .. και σε ελληνική "βιβλιογραφία" βοήθεια μηδέν.. όχι γιατί έχω πρόβλημα με τα αγγλικά αλλά γιατί έχω ελληνικά xp :X {no comments}.

anyway, αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις με αυτά .. θα σε ευγνωμονούσα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

οκ τώρα κατάλαβα...

Θα πρέπει να κάνεις μια γέφυρα δικτύου χρησιμοποιώντας την ασύρματη και την ενσύρματη σύνδεση του υπολογιστή σου.

(Τις επιλέγεις και τις δύο,δεξί κλικ> γέφυρα δικτύου)

δοκίμασε έτσι...

Δημοσ.

Τι άσχετα είναι όλα αυτά που γραφετε ρε παιδιά. Θα τον τελάνετε τον άνθρωπο.

Φίλε για να μη τα πολυλογούμε αυτό που θεσ μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους.

Ένας απλός και "σαφής" τρόπος είναι να "ρίξεις" το adsl router σου σε ένα ασύρματο router (πχ το παλιό, κλασσικό, αθάνατο WRT54). Ότι θες να συνδέεται στο ασύρματο δίκτυό σου θα πρέπει να έχει μια ασύρματη κάρτα (ή καλύτερα διεπαφή για να μη το περιορίζουμε στη μορφή της PCI κάρτας). Πχ το usb stickάκι που γραφεις θα ειναι η ασύρματη "κάρτα" του PC σου, το κινητό σου υποθέτω ότι έχει ενσωματωμένη δυνατότητα wifi. Σκέψου το access point σαν το ασύρματο αντίστοιχο του switch και κάθε wifi διεπαφή (είτε είναι PCI κάρτα είτε usb ή κάτι άλλο) σαν μια ethernet κάρτα.

Τώρα άμα θες να παιδευτείς με άλλους τρόπου δικτύοσης υποθέτω θα γίνεται κι αλλιώς. πχ αν το PC που είναι συνδεδεμένο στο router σου τρέχει linux μπορείς να χρησιμοποιείς μερικές PCI wifi κάρτες ως AP. Μπελάς είναι γιατί το PC αυτό θα πρέπει να είναι ανοικτό. Σε κάθε περίπτωση μόνο με αυτό το stickάκι δεν νομίζω να γίνεται αυτό που θες

ΥΓ1 : Μη δίνεις σημασία στα τυπογραφικά λάθη μου

ΥΓ2 : Το adsl router το υπέθεσα. Αν απλά θες ένα τοπικό δίκτυο φυσικά ισχύουν όλα τα παραπάνω χωρίς το adsl router.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...