Προς το περιεχόμενο

Καταγόμαστε όλοι από το Διάστημα

SL9S9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το διαβάσατε; Τι λέτε;

http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=911095&lngDtrID=252

---

Εγω δεν νομίζω να ισχύουν αυτά που λένε για δημιουργία της ζωης στη γη. Δεν ειναι δυνατόν. Δηλαδή στο νερό, από ενα μονοκύταρο οργανισμό να έγιναν πολυκύταροι, μετα ψάρια μετα ερπετα, μετα να βγηκανε στη γη και μετα να αρχισανε να πετανε.

Αυτο ότι ήρθε το "σχεδιο" απο καπου( ; ) πχ σε μόρια DNA και μετα με τις καταλληλες συνθήκες αναπτύχθηκε και εξελίχτηκε μου φαίνεται πιο σωστό. Οπως ενας σπορος σε μια γλαστρα. Και για να σας πείσω πιο πολύ θα αναφερω μερικα "χοντρα" παραδείγματα:

1) Σκεφτείτε το πρώτο ζώο που είδε, που ανέπτυξε μάτι. Αυτό δεν θα εγινε απο γενια σε γενια αλλά παρα πολλές γενιες πριν θα είχαν ενα οργανο που αναπτύσσεται αλλα ΔΕΝ δουλεύει. Αυτο προυποθετει ενα σχεδιο. Πως ενας οργανισμός που ΔΕΝ βλεπει αντιλαμβανεται οτι στο περιβαλλον υπάρχει ακτινοβολία από τον ήλιο η οποία αντανακλάται πάνω στα αντικείμενα. Πως ξέρει μόνος του οτι υπαρχουν τα παρακατω μήκη κύματος για κάθε χρώμα violet 380–450 nm, blue 450–495 nm , green 495–570 nm , yellow 570–590 nm orange 590–620 nm, red 620–750 nm

και να αποφασίσει να φτιαξει ενα οργανο ώστε να επεξεργαζεται τις αντίστοιχες συχνότητες από 400–790 terahertz. Η ανάγκη το προκάλεσε; Απο μονο του δεν γίνεται. Ειναι σαν να λες οτι δεν εχω κινητό και πρεπει να επεγεργαστώ ορισμένα GHz για να επικοινωνώ με το φίλο μου και μετα απο γενιες να βγαλω ενα οργανο που κανει τη δουλεια του κινητού (κεραία και κέντρο στον εγκέφαλο). Και μαλιστα αυτο ειναι πιο απλο απο το ματι που κανει και 3D επεξεργασία μετα στον εγκεφαλο. Αρα δεν ισχύει η εξελιξη ή καλύτερα ισχύει από ενα σημείο και μετά (συνεχίζεται...) :-D

Δημοσ.

Εγω δεν νομίζω να ισχύουν αυτά που λένε για δημιουργία της ζωης στη γη. Δεν ειναι δυνατόν. Δηλαδή στο νερό, από ενα μονοκύταρο οργανισμό να έγιναν πολυκύταροι, μετα ψάρια μετα ερπετα, μετα να βγηκανε στη γη και μετα να αρχισανε να πετανε.

Με ποια ιδιότητα νομίζεις ή δεν νομίζεις εσύ προσωπικά; Είσαι επιστήμονας ή είσαι χομπίστας και δεν χωράει ο νους σου την ιδέα της εξέλιξης;

Δημοσ.

είναι όλα τόσο τέλεια ως προς τους οργανισμούς ανθρώπινους ή μη που σίγουρα υπάρχει κάτι θεικό στην καταγωγή μας.

Δημοσ.

Αν μπλέξουμε και τη θρησκεία τώρα... το βγάλαμε το μεροκάματο

Όσον αφορά την καταγωγή μας απο το διάστημα, δεν μπορώ να καταλάβω πού το εντυπωσιακό. Όλο το σύμπαν έχει κοινά συστατικά. Όλοι απο το ίδιο υλικό είμαστε φτιαγμένοι.

Δημοσ.

Συμφωνώ ας μην μπλέξουμε τη θρησκεία...άλλωστε αν είναι να γίνε ισοβαρή συζήτηση δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε σε αυτήν την πιθανότητα να μας έφτιαξε ένα παντοδύναμο ον αγνώστων λοιπών στοιχείων...

Όπως και να έχει δεν αποκλείετε να ισχύει αυτό που λέει το άρθρο και συμφωνώ με τον Πανάγο ότι το θέμα είναι ουσιαστικά τεχνικό και δεν άπτεται κουβέντας από εμάς δεδομένου ότι (τουλάχιστον εγώ) δεν έχουμε τις γνώσεις για να προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό. Αν έχουμε βέβαια κάποιον που ασχολείτε με τον κλάδο στο forum θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις του!

Δημοσ.

http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=911095&lngDtrID=252

---

Πως ξέρει μόνος του οτι υπαρχουν τα παρακατω μήκη κύματος για κάθε χρώμα violet 380–450 nm, blue 450–495 nm , green 495–570 nm , yellow 570–590 nm orange 590–620 nm, red 620–750 nm

και να αποφασίσει να φτιαξει ενα οργανο ώστε να επεξεργαζεται τις αντίστοιχες συχνότητες από 400–790 terahertz.

Δεν το ξέρει. Δεν έχουν όλοι οι οργανισμοί τους ίδιους οπτικούς αισθητήρες. Πολύ λίγοι διαχωρίζουν μήκη κύματος (χρώματα). Μερικοί καταλαβαίνουν την διαφορά φάσης και την πόλωση του φωτός.

Αν σε ενδιαφέρει να ψάξεις για την εξέλιξη του ματιού, βρες πληροφορίες για το γονίδιο PAX6. Σε ενδιαφέρει πραγματικά όμως; Έχω την εντύπωση πως δεν πρόκειται να διαβάσεις κάτι αντίθετο με την άποψή σου, αλλιώς θα το είχες διαβάσει ήδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...