JASONJAM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Γειά σας, Έχω δυο υπολογιστές συνδεδεμένους στο ιντερνετ με LAN και δεν ξέρω αν γίνεται να μεταφέρω αρχεία από τον ένα στον άλλο. Παρακαλώ απαντήστε μου. Ευχαριστώ.
papakatse Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Γίνεται. Ο Εύκολος Τρόπος: Στην εξερεύνηση των Win, πας στο φάκελο που θες να μεταφέρεις, κάνεις δεξί κλικ, ιδιότητες, κοινή χρήση, και κάνεις κλικ εκεί που λέει να μοιράζεσαι αυτό το φάκελο στο δίκτυο. Μην ανησυχείς.. δεν εννοεί το Ιντερνετ, αλλά το τοπικό σου δίκτυο, LAN. Μετά πας στις συνδέσεις δικτύου, κάνεις δεξί κλικ, υποστήριξη, και βλέπεις ποιά IP, έχει ο υπολογιστής στον οποίο ενεργοποίησες την κοινή χρήση. Μετά πας στον άλλο υπολογιστή, πας εκτέλεση.. και γράφεις \\192.168.χ.χ και πατάς enter όπου 192.168.χ.χ η IP του υπολογιστή τον οποίο θες να δεις και να αντιγράψεις τα αρχεία. Αν όλα πήγαν καλά, θα σου ανοίξει ένα παραθυράκι, εξερεύνηση των Win, όπου θα βλέπεις τους φακέλους του άλλου PC δικτυακά. Έπειτα δουλεύεις κανονικά.. Αν στο τοπικό σου δίκτυο υπάρχουν άτομα που σκαμπάζουν, και δεν θες να δουν τα αρχεία σου, whatever.. πρέπει να φτιάξεις leases και permissions, αλλά εκεί μπλέκει λίγο το πράγμα. Επίσης αυτό δεν ξέρω αν υποστηρίζεται από τα XP Home. Αφού τελειώσεις τη μεταφορά σου, πας, και ξεκλικάρεις την κοινή χρήση, για να είσαι ΟΚ. By the way, για να δουλέψει αυτό, πρέπει να στο επιτρέψουν τα Firewalls. Για να μην μπλέψεις με permissions και users, αν θες extra ασφάλεια για τη μεταφορά, δοκίμασε να zippάρεις ή να κάνεις κάποιο encryption στα data σου. Ή πολύ απλά, αν η τοπολογία που έχεις είναι Modem-Router-Switch, κατά τη μεταφορά φρόντισε να είναι πάνω στο switch μόνο οι 2 υπολογιστές, και το καλώδιο LINE της DSL βγαλμένο. (Άσε που προστατέυεσαι από το τοπικό NAT, αλλά λέμε τώρα..)
JASONJAM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 δυστυχώς δεν μπορώ να δω το IP Μήπως υπάρχει κανένα πρόγραμμα για να το δω?
disqualified Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 πηγαινε στο my network places και θα δεις τα pc σου
disqualified Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 επειδη δεν εχω μπροστα μου xp αυτη τη στιγμη ψαξε καπου θα λεει στο my network places κατι για το workgroup σου. Εχω την εντυπωση οτι ειναι μεσα στο windows network κατι τετοιο τελος παντων ψαξου λιγο και θα το δεις. Κανε πρωτα κοινοχρηστους φακελους αλλιως θα δεις μονο τον default κοινοχρηστο
papakatse Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 πηγαινε στο my network places και θα δεις τα pc σου Αυτό δεν παίζει πάντα, καθώς τα XP είναι λίγο βλαμμένα... Γι'αυτό πρότεινα τα παραπάνω. Όταν θα έχει δει τους φακέλους του με run και καρφωτή ip, τότε θα τους δείχνει και στο network places.
JASONJAM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να δω το IP... Πώς μπορώ να το δώ? Σημείωση: Στον υπολογιστή που θέλω να πάρω τα δεδομένα έχω XP ενώ σε αυτόν που θέλω να βάλω τα δεδομένα έχω Vista.
disqualified Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 και δε μας το λες τοση ωρα? Πηγαινε απο τα vista στο δικτυο και δες αν φαινεται ο υπολογιστης με τα XP την ip σου τη βλεπεις μεσω του ipconfig /all σε cmd
JASONJAM Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 α εντάξει το κατάφερα ευχαριστώ σε όλους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.