Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ASUS ΑΤΙ 3850

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κοίταξε ότι καί να σού προτείνει κάποιος θα είναι με τα δικά του γούστα.Το θέμα είναι αν εσύ επιμένεις σε τσιπάκι ΑΤΙ ή σού είναι αδιάφορο καί δεν σε νοιάζει να πας σε nvidia.Έτσι κι αλλιώς αυτό πού παίρνεις σήμερα αύριο είναι ήδη παλιό με την ταχύτητα πού σήμερα τρέχουν τα πράγματα.Προσωπικά δεν έχω μπεί στο λούκι να κυνηγώ τη τεχνολογία με τη γλώσσα έξω καί φυσικά να καταξοδεύομαι.Σταθμίζω κάθε φορά τις ανάγκες μου καί βάζω πάντα χρονικά περιθώρια σχετικά μεγάλα.Εγώ θα ζητούσα από το πλαίσιο την αντίστοιχη κάρτα της Sapphire καί πιστεύω θα ήμουν οκ.Δεν πρόσεξα βέβαια την έχει?

Όχι δεν την έχει σε PCI-E. Σε ισοδύναμες ή καλύτερες κάρτες πάμε αναγκαστικά σε ακριβότερες και έχει μόνο σε αυτές τις τιμές chipset nVidia.

Αυτό που ζητάω δεν είναι να κυνηγήσω την τεχνολογία, αλλά να κάνω τη σωστή αντικατάσταση. Πάντα ATI προτιμούσα, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή δε με ενδιαφέρει το ζήτημα. Με ενδιαφέρει να αποφύγω περιπτώσεις όπως αυτή:

Asus 9600 GT

The Bad

- Loses out to ATI's HD3850 in a lot of our tests

http://www.overclock3d.net/reviews.php?/gpu_displays/asus_9600_gt_-_g94_unveiled/9

Και 50 ? ακριβότερη και όχι απαραίτητα καλύτερη.
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο μόνον η μάρκα του τροφοδοτικού, αλλά και τα πόσα χρόνια το έχεις. Μπορεί το τροφοδοτικό με τρία χρόνια στην πλάτη του, να μη στέλνει σωστές τάσεις. Για να το καταλάβεις η λύση είναι να βάλεις ένα τροφοδοτικό που ξέρεις ότι δουλεύει μια χαρά. Ότι και αν μετράς όσο και αν το μετράς, αν δε μπει επάνω ένα τροφοδοτικό δοκιμασμένο ότι είναι εντάξει, δε θα βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα. Και κάτι άσχετο αλλά δεν ξέρεις ποτέ με τους υπολογιστές. Δοκίμασε να κάνεις ένα reset στο bios. Σχετικά με την ασυμβατότητα, μπορείς να στείλεις ένα email στην ASUS και να σε ενημερώσουν :)

• Super Moderators
Δημοσ.
Και 50 ? ακριβότερη και όχι απαραίτητα καλύτερη.

η 9600GT είναι ισοδύναμη της 3870...

η 3850 είναι κατώτερη και από τις 2...

Δημοσ.
Δεν παίζει ρόλο μόνον η μάρκα του τροφοδοτικού, αλλά και τα πόσα χρόνια το έχεις. Μπορεί το τροφοδοτικό με τρία χρόνια στην πλάτη του, να μη στέλνει σωστές τάσεις. Για να το καταλάβεις η λύση είναι να βάλεις ένα τροφοδοτικό που ξέρεις ότι δουλεύει μια χαρά. Ότι και αν μετράς όσο και αν το μετράς, αν δε μπει επάνω ένα τροφοδοτικό δοκιμασμένο ότι είναι εντάξει, δε θα βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα. Και κάτι άσχετο αλλά δεν ξέρεις ποτέ με τους υπολογιστές. Δοκίμασε να κάνεις ένα reset στο bios. Σχετικά με την ασυμβατότητα, μπορείς να στείλεις ένα email στην ASUS και να σε ενημερώσουν :)

Με το "ότι και να μετράς όσο και να μετράς δε θα βρεις άκρη" δε συμφωνώ καθόλου. Αν σκάψω στο παρελθόν και βρω εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρονικής θα δεις ότι και σε πολύ σύνθετα κυκλώματα το ρεύμα είναι σαφώς μετρήσιμο-υπολογίσιμο. Επειδή όμως δεν έχω ασχοληθεί με τροφοδοτικά δε μπορώ να πω αν αυτό είναι εύκολο η δύσκολο. Και συμφωνώ απόλυτα με το ότι η αντικατάσταση του τροφοδοτικού για δοκιμή είναι η πιο εύκολη και σύντομη λύση.

Χρησιμοποιώντας μία μηχανή υπολογισμού των απαιτήσεων του συστήματος σε ρεύμα βρήκα ότι με τα πάντα σε full load και με 150 Watt λιγότερα το σύστημα καλύπτεται. Αν συνυπολογίσεις και ότι ποτέ δε θα δουλέψουν όλες οι συσκευές σε full load ταυτόχρονα χρειάζονται ακόμη λιγότερα Watt. Τα τροφοδοτικά χάνουν ισχύ με τον καιρό αλλά σίγουρα όχι με τέτοιο ρυθμό. Αν όντως έχει χάσει τόσο πρόκειται για βλάβη και όχι για φυσιολογική φθορά.

Τέλος email να στείλω στην ASUS αλλά αν η ίδια το γνωρίζει και δεν το έχει ανακοινώσει τι να πω; Μέχρι να βρω και άλλα παρόμοια περιστατικά αμφέβαλλα, αλλά όταν το πρόβλημα δεν είναι μοναδικό μάλλον είναι υπαρκτό.

η 9600GT είναι ισοδύναμη της 3870...

η 3850 είναι κατώτερη και από τις 2...

Μάλιστα. Στο tomshardware διάβασα αυτό που λες για τη σχέση της με την 3850. Στο άλλο review διάβασα το αντίθετο (link έχω δώσει πριν), αλλά μάλλον θα θεωρήσω το tomshardware πιο αξιόπιστο. Κάτι υλοποιήσεις της 9600GT από την ECS και την TwinTech αξίζουν ή όχι;

Βλέπω επίσης ότι προτείνουν ακόμη μικρότερο τροφοδοτικό για την 9600GT (http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=69719) δε ξέρω όμως αν αυτό συμβαίνει επειδή στην 3850 είχαν δώσει μεγαλύτερο νούμερο από το ελάχιστο δυνατό.

Δημοσ.
περίμενε αν αντέχεις 2 βδομάδες max...λογικά θα πέσουν οι τιμές...

Αντέχω. Αλλά για αλλαγή λέω να την πάω. Θα τους δώσω και τα links που βρήκα που μιλάνε για το πρόβλημα και ελπίζω να την αλλάξουν.

Σε φίλο μου πάντως που του χε καεί του δώσανε άλλη (γιατί δεν είχαν πλέον την 3870) γύρω στα 30 ? χωρίς να πληρώσει τίποτα. Αρχικά του δίναν μία στην ίδια τιμή, αλλά όταν ζήτησε την άλλη δέχθηκαν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση. Και του παν άσε τη διαφορά δεν πειράζει.

Τι θα γίνει σε 2 βδομάδες και θα πέσουν οι τιμές πάντως;

• Super Moderators
Δημοσ.

ε θα κυκλοφορήσει η 9800GTX+ και υποθέτω πως θα γίνουν και στην Ελλάδα οι μειώσεις τιμών της Nvidia που έχουν ήδη ισχύσει στο εξωτερικό...

άρα λογικά οι πιο φτηνές κάρτες θα πέσουν ακόμα πιο χαμηλά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...