geovard Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 ο συνδιασμος της καρτας με το mobo σου δεν κανει! Πως είσαι τόσος σίγουρος.Καί η μητρική καί η κάρτα γραφικών τού pusher είναι από την Asus.Προφανώς επέλεξε έτσι το συνδυασμό ώστε να μην έχει προβλήματα συμβατότητας. Είναι λίγάκι κουφό να πουλάει η Asus προϊόντα της πού νά παρουσιάζουν ασυμβατότητες μεταξύ τους! Έπειτα δεν είναι πρωτάρης ώστε να μην έχει ενημερώσει με το τελευταίο bios τη μητρική του.
raven3x7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Σίγουρα αρκεί η τάση; P=VI. Watts θέλω. Καλό θα ήταν αν ήξερα και την αντίσταση του κυκλώματος, αλλά πολλά ζητάω. Με το Chieftec μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Και το overclocking μου το έκανα. http://en.wikipedia.org/wiki/Westmere_(CPU)#The_successor Το 2009. Οι Pentium 4 βγάλανε κάμποσο καιρό. Τώρα άμα αγοράσεις μένεις αμέσως πίσω... Αν μετρησεις το 12V σε ωρα λητουργιας και αποκλεινει απο τα 12V αισθητα σημαινει οτι δεν αντεχει το φορτο.
pusher Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Αν μετρησεις το 12V σε ωρα λητουργιας και αποκλεινει απο τα 12V αισθητα σημαινει οτι δεν αντεχει το φορτο. Ακριβώς. Αν είναι κάτω από 12 σημαίνει ότι το τροφοδοτικό δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Αν είναι 12 όμως δε μπορεί κανείς μετρώντας μόνο την τάση να μιλήσει με σιγουριά. Ίσως φτάνει, ίσως και όχι. Αν το τροφοδοτικό είναι εντάξει το ρεύμα θα φτάνει αλλιώς όχι. Σε περίπτωση δηλαδή που μετρήσει κανείς 12 V δεν παίρνει απάντηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 γιατί δεν παίρνεις προσωρινά το τροφοδοτικό του φίλου σου που ξέρεις ότι παίζει η κάρτα για να το testάρεις στο δικό σου σύστημα?
pusher Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 γιατί δεν παίρνεις προσωρινά το τροφοδοτικό του φίλου σου που ξέρεις ότι παίζει η κάρτα για να το testάρεις στο δικό σου σύστημα? Ευκαιρία να μάθουμε και τίποτα! Χρήσιμο θα φανεί και στο μέλλον...
geovard Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ακριβώς. Αν είναι κάτω από 12 σημαίνει ότι το τροφοδοτικό δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Αν είναι 12 όμως δε μπορεί κανείς μετρώντας μόνο την τάση να μιλήσει με σιγουριά. Ίσως φτάνει, ίσως και όχι. Αν το τροφοδοτικό είναι εντάξει το ρεύμα θα φτάνει αλλιώς όχι. Σε περίπτωση δηλαδή που μετρήσει κανείς 12 V δεν παίρνει απάντηση. Η τάση των 12V παίζει κοντά στο 12.Όσο πιό ποιοτικό είναι το τροφοδοτικό τόσο οι αποκλίσεις από το δωδεκάρι είναι ασήμαντες.Άνοιξε το Everest αν το έχεις καί πάτα τούς σένσορες να μας πείς τι τιμές σού δίνει γιά τις τάσεις. Αν δείς να έχει κατεβεί κάτω από 11.7V σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστο καί συνεπώς πρέπει να το αλλάξεις. Παρατηρώντας στο δικό μου τις ενδείξεις γιά κανένα τρίλεπτο η δωδεκάρα έπαιζε μεταξύ 11.92 καί 12.04.
pusher Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Η τάση των 12V παίζει κοντά στο 12.Όσο πιό ποιοτικό είναι το τροφοδοτικό τόσο οι αποκλίσεις από το δωδεκάρι είναι ασήμαντες.Άνοιξε το Everest αν το έχεις καί πάτα τούς σένσορες να μας πείς τι τιμές σού δίνει γιά τις τάσεις.Αν δείς να έχει κατεβεί κάτω από 11.7V σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστο καί συνεπώς πρέπει να το αλλάξεις. Παρατηρώντας στο δικό μου τις ενδείξεις γιά κανένα τρίλεπτο η δωδεκάρα έπαιζε μεταξύ 11.92 καί 12.04. Υπολογίζοντας τις απαιτήσεις του συστήματός μου στη σελίδα http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp βλέπω ότι σε full load 389 Watts είναι αρκετά. Άρα όσο μακριά και να 'ναι το Chieftec από τα 500 τόσο χαμηλά δε θα είναι. Βάσει του Everest η τάση παίζει γύρω στα 12,0 με 12,1. Βάσει του ASUS PC Probe είναι στα 12,355. Βέβαια αυτές οι μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες όσο ένα πολύμετρο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 δεν είναι μόνο τα συνολικά watt αλλά και πόσα Amperes βγάζει στην 12V το τροφοδοτικό για την κάρτα γραφικών... πάντως το 500w νομίζω ότι τα καλύπτει για την 3850... αλλά όπως είπα δοκίμασε και με το τροφοδοτικό του φίλου σου στο σύστημα σου για καλό και για κακό
geovard Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Οπότε οι απαιτήσεις σε φορτία από το σύστημά σου καλύπτονται από το τροφοδοτικό σου καί περισσεύουν Καί η μεγάλη τάση είναι καλή.Ας σκεφτούμε τότε κάτι άλλο αλλά τι ρε συ?
pusher Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 δεν είναι μόνο τα συνολικά watt αλλά και πόσα Amperes βγάζει στην 12V το τροφοδοτικό για την κάρτα γραφικών... πάντως το 500w νομίζω ότι τα καλύπτει για την 3850... αλλά όπως είπα δοκίμασε και με το τροφοδοτικό του φίλου σου στο σύστημα σου για καλό και για κακό Όπως έγραψα παραπάνω για το σύστημά μου με την 3850 φορεμένη πάνω αρκούν 389 Watts. Οπότε οι απαιτήσεις σε φορτία από το σύστημά σου καλύπτονται από το τροφοδοτικό σου καί περισσεύουν Καί η μεγάλη τάση είναι καλή.Ας σκεφτούμε τότε κάτι άλλο αλλά τι ρε συ? Ασυμβατότητα. Είναι 3 χρονών η μητρική. Τελευταίο BIOS έχει βγει το 2006 και είναι BETA. Τελευταίο stable το 2005. Τώρα ποιος φταίει για την ασυμβατότητα δε μπορώ να το πω εγώ. Μόνο την υλοποίηση της ASUS έχω δοκιμάσει. Ίσως φταίει η ASUS, ίσως η ATI. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στα ηλεκτρονικά συστήματα. Κρίμα πάντως να μπαίνουμε σε τέτοια φασαρία.
raven3x7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ασυμβατότητα. Είναι 3 χρονών η μητρική. Τελευταίο BIOS έχει βγει το 2006 και είναι BETA. Τελευταίο stable το 2005. Τώρα ποιος φταίει για την ασυμβατότητα δε μπορώ να το πω εγώ. Μόνο την υλοποίηση της ASUS έχω δοκιμάσει. Ίσως φταίει η ASUS, ίσως η ATI. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στα ηλεκτρονικά συστήματα. Κρίμα πάντως να μπαίνουμε σε τέτοια φασαρία. Διαφωνώ. Αν δεν επιβεβαιώσεις οτι δεν εχει το τροφοδοτικό εμπειρικά δεν μπορείς να μιλας με σιγουριά. Με ενα γρηγρο search στο οογλε den brika tpt gia asymbatothta
SaluSnikoS Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Εγω σας ειπα οτι ΟΤΑΝ θα βαλει ΑΛΛΟ τροφοδοτικο στο συστημα πανω θα δουμε... μεχρι τωρα παντως φαινεται για ασυμβατοτητα... Και παλι σας υπενθιμιζω οτι μερικες μητρικες της ΑSUS μεχρι κ καιγανε καρτες τις ιδιας εταιριας... αν πιστεψουμε τον γνωστο μ απο το e-shop...(αν ενδιαφερεστε ψαξτε google)... τι να πω...
pusher Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Εγω σας ειπα οτι ΟΤΑΝ θα βαλει ΑΛΛΟ τροφοδοτικο στο συστημα πανω θα δουμε... μεχρι τωρα παντως φαινεται για ασυμβατοτητα... Και παλι σας υπενθιμιζω οτι μερικες μητρικες της ΑSUS μεχρι κ καιγανε καρτες τις ιδιας εταιριας... αν πιστεψουμε τον γνωστο μ απο το e-shop...(αν ενδιαφερεστε ψαξτε google)... τι να πω... http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=9&model=EAH3850+Series&id=20080620092500078&page=1&SLanguage=en-us Αλλά δεν υπάρχει απάντηση...
pusher Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=9&model=EAH3850+Series&id=20080620092500078&page=1&SLanguage=en-us Αλλά δεν υπάρχει απάντηση... Εκτός από το παραπάνω link βρήκα 2 ακόμη χωρίς να δίνει κανένα απάντηση γιατί προφανώς δεν υπάρχει. Αν μου την αντικαταστήσουν με άλλη από τις κάρτες που διαθέτει το ΠΛΑΙΣΙΟ --> http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=20&category=69977735 ποια λέτε να επιλέξω;
geovard Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2008 Κοίταξε ότι καί να σού προτείνει κάποιος θα είναι με τα δικά του γούστα.Το θέμα είναι αν εσύ επιμένεις σε τσιπάκι ΑΤΙ ή σού είναι αδιάφορο καί δεν σε νοιάζει να πας σε nvidia.Έτσι κι αλλιώς αυτό πού παίρνεις σήμερα αύριο είναι ήδη παλιό με την ταχύτητα πού σήμερα τρέχουν τα πράγματα.Προσωπικά δεν έχω μπεί στο λούκι να κυνηγώ τη τεχνολογία με τη γλώσσα έξω καί φυσικά να καταξοδεύομαι.Σταθμίζω κάθε φορά τις ανάγκες μου καί βάζω πάντα χρονικά περιθώρια σχετικά μεγάλα.Παίρνω συνήθως high end υλοποιήσεις καί αντέχουν αρκετά στο χρόνο.Εγώ θα ζητούσα από το πλαίσιο την αντίστοιχη κάρτα της Sapphire καί πιστεύω θα ήμουν οκ.Δεν πρόσεξα βέβαια την έχει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.