pusher Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Με live Cd(PclinuxOs) θα δει αν εχει μεινει και κανενας "σπασμενος" driver μεσα... οποτε, παμε γι αλλα για καλλιτερα.... Αν και κανε μ τη χαρη και δες οντε μπαινει στα Windows(και σβηνει) ακουμπα το τροφοδοτικο σ να δεις αν εχει "αναψει"... Περιπου το ιδιο προβλημα αντιμετοπισε ενας φιλος χθες.... Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!! Με την 3850 ούτε από το live CD εκκινούν τα Kubuntu! Κολλάνε στο σημείο που φορτώνουν τα Kubuntu στην οθόνη με τη μπάρα. Τώρα μπερδεύτηκα για τα καλά. Περίμενα πως με το live CD θα λειτουργούσε (εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα των 8.04 με την 3850 που δεν το νομίζω) και δε ξέρω πλέον τι να υποθέσω. Αν δεν την έβλεπα να λειτουργεί σε άλλο PC θα ήμουν μετά από αυτό 100% σίγουρος ότι η κάρτα είναι ελαττωματική. Τι να υποθέσω μετά από αυτό; Ότι υπάρχει confliction με κάποιο άλλο hardware; Υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Και αν ναι με τι; Όσο για το τροφοδοτικό όχι δεν ήταν πιο ζεστό. Μια χαρά. Μάλλον πιο κρύο ήταν για την ακρίβεια. Για να καταλάβω, στo linux μπένεις στα window$ όμως όχι ή δέν μπένεις πουθενά?Δοκίμασες να τρέξεις απo το cd των xp την fixboot? (νομίζω πως έτσι χαλάει ο grub αλλα άμα είναι τον φτιάχνεις μετά). Πουθενά δεν μπαίνει! Ούτε από το live CD των 8.04!!! Πάντως η κάρτα είναι εντάξει. Την είδα να λειτουργεί σε άλλο PC. Δοκιμασε το εξης:κατεβασε τους τελευταιους οδηγους της καρτας απο asus site.εγατεστησε την καρτα και τους οδηγους αποτο cd της καρτας,επανεκκινησε,μπες σε safe mode και απεγατεστησε ΜΟΝΟ τον ΑΤΙ DRIVER απο προσθαφαιρεση προγρ.κανε επανεκκινηση και εγατεστησε το νεοτερο driver ΜΟΝΟ που κατεβασες αφηνοντας το CCC(και τον vpu recover) του cd της καρτας.Α ρε ΑΤΙΚανε και κανενα απομαγνητισμο στις μνημες και στους ακροδεκτες της καρτας με ενα κατσαβιδι ακουμπωντας ελαφρια πανω τους. Αν εγκαταστήσω την κάρτα δεν υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθούν οι οδηγοί. Ούτε σε safe mode μπαίνει, ούτε καν με το live CD των Kubuntu ξεκινάει το PC... Και εδώ να πω για 3η φορά σε αυτό το post ότι η κάρτα λειτουργεί. Αν δεν το έβλεπα ο ίδιος θα ήμουν πεπεισμένος ότι είναι χαλασμένη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 δεν σε θέλει η ΑΤΙ μου φαίνεται...
pusher Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 δεν σε θέλει η ΑΤΙ μου φαίνεται... Έλεγα αρχικά να πάρω nVidia, αλλά πήγα σε ATI για να γλιτώσω τυχόν επιπλοκές!!! Αλλά όντως δε με θέλει... Παρ' όλ' αυτά εγώ θέλω τουλάχιστον να ξέρω την αιτία. Οπότε όποιος μπορεί να σκεφτεί οποιαδήποτε ερμηνεία ας ποστάρει!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 το μόνο που έχει μείνει νομίζω είναι αυτό που λέει ο mkpk...ασυμβατότητα με την μητρική...
pusher Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 το μόνο που έχει μείνει νομίζω είναι αυτό που λέει ο mkpk...ασυμβατότητα με την μητρική... Σωστά. Άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά αυτή την περίπτωση. Πρώτον γιατί το τελευταίο BIOS το οποίο έχω εγώ που είναι μάλιστα και beta είναι από το 2006 (το τελευταίο stable είναι από το 2005) και η PCI-E 2.0 κυκλοφόρησε το 2007. Αλλά υπάρχουν και δύο πράγματα αντίθετα προς αυτήν την υπόθεση. 1. Σε κάποιο ξένο forum (έχω δώσει link σε κάποιο προηγούμενο μήνυμά μου) κάποιος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με DFI (βέβαια δε σημαίνει ότι η δική μου μητρική είναι εντάξει βάσει αυτού). 2. Δε βρήκα ούτε μία αναφορά για παρόμοιο πρόβλημα κάνοντας αναζήτηση μέσω Google με όρους το όνομα της κάρτας γραφικών και το όνομα της μητρικής μου. Και δε νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που φόρεσε την 3850 στην P5AD2-E Premium. Η 3850 δεν κυκλοφόρησε την τελευταία βδομάδα. Πόσο μάλλον η P5AD2-E Premium...
alex89 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Συγνώμη αλλά γιατί δε δοκιμάζεις με μία κάρτα pci express 1 γιατί τέτοια είχες από όσο κατάλαβα; Είναι απλά τα πράγματα. Βάζεις μία κάρτα pci-e . Η εκτίμησή μου είναι, πως πρέπει να κάνεις το φορματ και να τη δουλέψεις την κάρτα που πήρες πρώτα σε win. Μετά βάλε τα linux. Δε γίνεται να βρεις αν φταίει το υλικό στον υπολογιστή αν δεν αποκλείσεις του λειτουργικό. Χωρίς φορμάτ με τπτ δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δε φταίνε τα win ή τα linux και μπορεί άδικα να πεδεύεσε φίλε μου
SaluSnikoS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Φιλε sory γι αυτο π θα σ πω....παλι αλλα τωρα στροφαρα κ θυμηθηκα....καποιες σειρες μητρικων τις asus απ'οτι θυμαμαι να μ χε πει ενας π δουλευει στο e-shop ειναι ασυμβατες με asus καρτες γραφικων, τοσο π καποιες φορες τις εκαιγαν.... Λες να χεις πεσει σ'αυτη τη περιπτωση? ΤΩΡΑ, το ποσο στεκει εσυ(κ σεις) ξερετε....
raven3x7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!! Τροφοδοικο αλλξες τελικα? Ποσταρε και αναλυτικα το hardware του υπολογιστησ ου αν θες.
pusher Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Συγνώμη αλλά γιατί δε δοκιμάζεις με μία κάρτα pci express 1 γιατί τέτοια είχες από όσο κατάλαβα; Είναι απλά τα πράγματα. Βάζεις μία κάρτα pci-e . Η εκτίμησή μου είναι, πως πρέπει να κάνεις το φορματ και να τη δουλέψεις την κάρτα που πήρες πρώτα σε win. Μετά βάλε τα linux. Δε γίνεται να βρεις αν φταίει το υλικό στον υπολογιστή αν δεν αποκλείσεις του λειτουργικό. Χωρίς φορμάτ με τπτ δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δε φταίνε τα win ή τα linux και μπορεί άδικα να πεδεύεσε φίλε μου Ξεκινώντας από live CD τα Kubuntu υπάρχει περίπτωση να φταίει το λειτουργικό; Όχι φυσικά. Από τη RAM τρέχει... Επίσης προσπάθησα να ξεκινήσω τα Windows από safe VGA mode και safe mode, όπου δε φορτώνονται οι οδηγοί της κάρτας γραφικών και γενικά κανένας οδηγός. Εκεί γιατί δεν ξεκινά; Όσο για της PCI-E κάρτες είναι προς τα πίσω συμβατές άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Κι έχω βάλει και σε άλλα PC φίλων μου PCI-E 2.0 σε PCI-E slot χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εκτός δηλαδή από τις προδιαγραφές που δίνει ο PCI-SIG για την προς τα πίσω συμβατότητα (http://www.pcisig.com/news_room/faqs/pcie2.0_faq/ - Q4 και Q5) το χω διαπιστώσει ιδίοις όμασι ότι δε ψεύδονται. Κι εγώ και χιλιάδες καταναλωτές. Δεν υπάρχει περίπτωση να 'ναι λοιπόν αυτό το πρόβλημα. Φιλε sory γι αυτο π θα σ πω....παλι αλλα τωρα στροφαρα κ θυμηθηκα....καποιες σειρες μητρικων τις asus απ'οτι θυμαμαι να μ χε πει ενας π δουλευει στο e-shop ειναι ασυμβατες με asus καρτες γραφικων, τοσο π καποιες φορες τις εκαιγαν.... Λες να χεις πεσει σ'αυτη τη περιπτωση? ΤΩΡΑ, το ποσο στεκει εσυ(κ σεις) ξερετε.... Ψάχνοντας στο Google δε μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό για το δικό μου συνδυασμό VGA και motherboard. Και αν υπάρχει ασυμβατότητα η οποία είναι γνωστή καλό θα ήταν να το αναφέρει στο site της η ASUS. Αν πάντως κάποιος βρει κάτι ας ποστάρει. Τροφοδοικο αλλξες τελικα? Ποσταρε και αναλυτικα το hardware του υπολογιστησ ου αν θες. Όχι τροφοδοτικό δεν άλλαξα. Δοκίμασα την κάρτα όμως σε μικρότερο και δούλεψε. Εκτός κι αν αυτό είναι ελαττωματικό. Αλλά κατά την εκκίνηση δεν τραβάει και τίποτα η VGA. Αν ήταν σε full load να έλεγα ότι φταίει, αλλά idle πολύ δύσκολο. Tο hardware είναι 2 SATA HDD, 1 DVD-RW, 1 DVD-R, 1 κάρτα ήχου X-Fi Fatality, 1 P4 και ένας 12 cm ανεμιστήρας κουτιού. Δοκίμασα να δώσω ρεύμα από κάθε rail, αλλά τίποτα. Πάντα το κόλλημα είναι κατά την εκκίνηση. (Κατάφερα να εκκινήσω και στα Kubuntu με λευκή οθόνη!)
pusher Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Τίποτα! Ούτε με εκκίνηση των Kubuntu σε safe graphics mode.
SaluSnikoS Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ε τοτε φιλε και εφοσον: Παιζει σε αλλονου συστημα και δεν παιζει στο δικο σ με αλλο λειτουργικο υπαρχει προβλημα συμβατοτητας με τη μητρικη σ.... ΑΛΛΑ! κανε κ τον κοπο και παρε του φιλου σ το τροφοδοτικο(για να μην αγοραζεις αλλο αδικα) και προσπαθησε μια τελευταια φορα...
pusher Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ε τοτε φιλε και εφοσον: Παιζει σε αλλονου συστημα και δεν παιζει στο δικο σ με αλλο λειτουργικο υπαρχει προβλημα συμβατοτητας με τη μητρικη σ.... ΑΛΛΑ! κανε κ τον κοπο και παρε του φιλου σ το τροφοδοτικο(για να μην αγοραζεις αλλο αδικα) και προσπαθησε μια τελευταια φορα... Ναι κάτι θα κάνω και για το τροφοδοτικό και θα τσεκάρω αν μου δίνουν πίστωση σε περίπτωση που δε γίνεται τίποτα...
raven3x7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Όχι τροφοδοτικό δεν άλλαξα. Δοκίμασα την κάρτα όμως σε μικρότερο και δούλεψε. Εκτός κι αν αυτό είναι ελαττωματικό. Αλλά κατά την εκκίνηση δεν τραβάει και τίποτα η VGA. Αν ήταν σε full load να έλεγα ότι φταίει, αλλά idle πολύ δύσκολο. Tο hardware είναι 2 SATA HDD, 1 DVD-RW, 1 DVD-R, 1 κάρτα ήχου X-Fi Fatality, 1 P4 και ένας 12 cm ανεμιστήρας κουτιού. Δοκίμασα να δώσω ρεύμα από κάθε rail, αλλά τίποτα. Πάντα το κόλλημα είναι κατά την εκκίνηση. (Κατάφερα να εκκινήσω και στα Kubuntu με λευκή οθόνη!) Ρε συ μην κολλάς στα ονομαστικά watt. Αν είναι no-name είναι ψεύτικα 100%. Πιστεύω οτι φταίει το τροφοδοτικό σου προσωπικά.
alex89 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μπορεί να είναι και το τροφοδοτικό γιατί είναι τριετίας αν θυμάμαι καλά το δικό σου. Μια εύκολη λύση είναι η εξής. Αποσύνδεσε τους σκληρούς που έχεις και δανείσουν έναν σκληρό από ένα φίλο και σύνδεσε στο σύστημα το σκληρό αυτόν και δες αν περνάνε τα win. Επίσης η live έδκοση δουλεύει σε κρασαρισμένο λειτουργικό και για αυτό τις χρησιμοποιούμαι για αν κρασάρουν τα win να μπεις με τη live έκδοση (όχι με όλες αλλά με κάποιες) για να μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία που έχεις στα win.
pusher Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ρε συ μην κολλάς στα ονομαστικά watt. Αν είναι no-name είναι ψεύτικα 100%. Πιστεύω οτι φταίει το τροφοδοτικό σου προσωπικά. Chieftec είναι το τροφοδοτικό. Για να δίνει μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση πρέπει ήδη να δουλεύει οριακά. Αν μετρήσω τις τάσεις στους ακροδέκτες αρκεί για να συμπεράνω ότι είναι εντάξει το τροφοδοτικό; Μπορεί να είναι και το τροφοδοτικό γιατί είναι τριετίας αν θυμάμαι καλά το δικό σου. Μια εύκολη λύση είναι η εξής. Αποσύνδεσε τους σκληρούς που έχεις και δανείσουν έναν σκληρό από ένα φίλο και σύνδεσε στο σύστημα το σκληρό αυτόν και δες αν περνάνε τα win. Επίσης η live έδκοση δουλεύει σε κρασαρισμένο λειτουργικό και για αυτό τις χρησιμοποιούμαι για αν κρασάρουν τα win να μπεις με τη live έκδοση (όχι με όλες αλλά με κάποιες) για να μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία που έχεις στα win. Η live εκδόσεις των λειτουργικών προφανώς και δουλεύουν με προβληματικό το εγκατεστημένο ή τα εγκατεστημένα λειτουργικά, αφού τρέχει αυτόνομα. Επομένως αφού δεν ξεκινάει με το live CD ούτε σε safe graphics mode δε φταίνε τα Windows. Εξ' άλλου τους ίδιους native drivers χρειάζονται και η EAH3850 και η x700. Οπότε αν ήταν θέμα drivers δε θα δούλευε καμία από τις 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.