Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ASUS ΑΤΙ 3850

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
άπο κάποιο review του τροφοδοτικού ή από το manual του λογικά...

Δυστυχώς manual δεν έχω, ούτε βρήκα κάποιο online...

Τη μεγάλη γραμμή την κρατάει αποκλειστικά για τον επεξεργαστή μάλλον. Τουλάχιστο στο Thermaltake που έχω έτσι γίνεται. Τη 16άρα για τον επεξεργαστή και τη 14άρα για όλα τα άλλα.

Με έναν AMD ΒΕ-2350 υπερχρονισμένο στα 3.2GHz, την Saphire 3850 υπερχρονισμένη στα 850/2000, 2 σκληρούς και 2 αντιγραφικά δεν παρουσίασε πρόβλημα.

Κακή αυτή η διανομή σε 3 γραμμές που έχεις. Δύο 18άρες θα ήταν ότι έπρεπε. :cry:

Πάντως βγάλε τον ένα σκληρό και την κάρτα ήχου, έτσι για δοκιμή μπάς και ξεκινήσει με τα κανα δυό Αμπέρ που θα εξοικονομηθούν και μετά δοκίμασε την 3850 και σε άλλο σύστημα.

Την κάρτα την πήγα χθες στο ΠΛΑΙΣΙΟ και μου την αντικατέστησαν ως ελαττωματική. Αλλά και η καινούρια πάλι τα ίδια κάνει. Ελαττωματική παρτίδα; Γιατί δε νομίζω να είναι τυχαίο που το πρόβλημα εμφανίστηκε και σε δεύτερο PC. Όσο για την τροφοδοσία σύμφωνα με πολλά reviews αρκεί ένα 450άρη τροφοδοτικό. Επίσης δοκίμασα όλους του δυνατούς συνδυασμούς. Έδωσα ρεύμα από το 6άπινο, από δύο molex από διαφορετικά rails, από 2 molex του ίδιου rail. Άρα δε μου μένει κάτι άλλο για να κάνω σχετικά με την τροφοδοσία.

Τέλος σχετικά με τους δίσκους δε μπορώ να βγάλω κανέναν. Ο ένας έχει τον GRUB με τα Kubuntu και ο άλλος τα Windows.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν πιστευω να φταιει η καρτουλα σου και ιδικα αφου σου την αντικατεστησαν....(μην νομιζεις πως την ελενξαν και βρηκαν προβλημα)απλος ειναι η τακτικη του πλαισιου τετοια!κατα 99% φταιει το setup soy!αν εχις καποιον spare δισκο αποσινδεσε τους δικουσ σου και κανε μια εγατασταση win απο την αρχη να δεις....αμα δουλεψουν ολα ρολοι κατι εχει παιχτει με τα win σου...και πας αναποφευκτα για φορματ....

Δημοσ.
δεν πιστευω να φταιει η καρτουλα σου και ιδικα αφου σου την αντικατεστησαν....(μην νομιζεις πως την ελενξαν και βρηκαν προβλημα)απλος ειναι η τακτικη του πλαισιου τετοια!κατα 99% φταιει το setup soy!αν εχις καποιον spare δισκο αποσινδεσε τους δικουσ σου και κανε μια εγατασταση win απο την αρχη να δεις....αμα δουλεψουν ολα ρολοι κατι εχει παιχτει με τα win σου...και πας αναποφευκτα για φορματ....

Είναι η τακτική να αντικαθιστούν τα πάντα χωρίς έλεγχο; Δύσκολο μου φαίνεται. Θα τους είχαν ρημάξει. Όταν πάλιωνε η κάρτα γραφικών θα πήγαινε ο καθένας και θα 'λεγε μου χάλασε.

Πάντως τους drivers τους καθάρισα και με Driver Cleaner Pro και με Driver Sweeper, αφού πρώτα τους είχα απεγκαταστήσει, ώστε να μην μείνει κανένα υπόλειμμα. Αν κάτι έφταιγε με τα Windows πιθανότατα θα ήταν οι οδηγοί. Αλλά δε βλέπω να μπορώ να κάνω κάτι άλλο γι' αυτούς. Έκανα όλα τα προβλεπόμενα. Και συνήθως προβλήματα έχουν όποιοι αλλάζουν κατασκευαστή. Συνήθως δεν αναφέρονται προβλήματα όταν παραμένουν στον ίδιο. Τέλος όλες οι Radeon έχουν κοινούς οδηγούς, οπότε αφού τα Windows αναγνωρίζουν την χ700 δε δε βλέπω γιατί όχι και την EAH3850.

Σχετικά με το τροφοδοτικό σύμφωνα με 3 reviews που διάβασα μιλάνε όλα για 450άρη. Οπότε θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος. Τέλος δοκίμασα όλους τους δυνατούς συνδυασμούς rails όπως έγραψα παραπάνω οπότε αποκλείω και το ενδεχόμενο να τη σύνδεσα εγώ λάθος.

Δημοσ.

πιστεψε με ξερω αρκετους που το κανουν....και εμ παση περιπτωση...αν δεν την δοκιμασεις σε αλλο μηχανημα δεν μπορις να πεις τπτ με σιγουρια....για θεμα τροφοδςσιας εισαι καλημενος....

αν κανει το ιδιο και σε αλλο pc ξανα-αλλαξε την!!!

Δημοσ.
πιστεψε με ξερω αρκετους που το κανουν....και εμ παση περιπτωση...αν δεν την δοκιμασεις σε αλλο μηχανημα δεν μπορις να πεις τπτ με σιγουρια....για θεμα τροφοδςσιας εισαι καλημενος....

αν κανει το ιδιο και σε αλλο pc ξανα-αλλαξε την!!!

Ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ ξηγιέται εντάξει με τις αλλαγές το ξέρω. Αρκετές φορές και σε πιο ακριβά πράγματα που τους έχω πάει τ' αλλάζουν αμέσως. Αλλά πάντα ότι τους είχα πάει ήταν όντως χαλασμένο. Να μην τα ελέγχουν πάντως το ξαναλέω δύσκολο μου φαίνεται.

Αλλά ας πάμε στο πρόβλημα πάλι. Το ότι με αυτήν την κάρτα δεν εκκινούν ούτε τα Kubuntu (όπως έχω αναφέρει και στην 1η σελίδα) δεν είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά; Έστω ότι οι οδηγοί στα Windows έχουν φάει κόλλημα. Έτυχε να τα παίξουν ταυτόχρονα και στα Kubuntu;

Όσο για το τροφοδοτικό να κάνω και μία ερώτηση. Ποια είναι τη συμπτώματα όταν δεν επαρκεί η τροφοδοσία για την κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

επανεκινησεισ σε full load ths gpu px. παιχνιδια κτλ....καμια σχεση με αυτο που κανει σε εσενα...:)

δεν ξερω τι να πω..να εισαι τοσο "τυχερος" και να επεσες σε 2 χαλασμενες καρτες?

παρε κανενα λαχειο μπας και σου κατσει....:)

Δημοσ.
επανεκινησεισ σε full load ths gpu px. παιχνιδια κτλ....καμια σχεση με αυτο που κανει σε εσενα...:)

δεν ξερω τι να πω..να εισαι τοσο "τυχερος" και να επεσες σε 2 χαλασμενες καρτες?

παρε κανενα λαχειο μπας και σου κατσει....:)

Στην ίδια παραλαβή μπορεί να τύχει κάποια κομμάτια να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Πιστεύω λόγο και Kubuntu ότι κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα και τώρα που μου πες και τα συμπτώματα για την ελλειπή τροφοδοσία δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον κάποιο ενδεχόμενο για το τροφοδοτικό. Για να δούμε...

Δημοσ.

εκτος και ειναι φλασια της μητρικης σου και το κανει αυτο....ετσι να εξηγητε και το κολημα στο kubuntu....τι να πω...ψαχτο λιγο....

παραδειγμα ασυμβατοτητας gpu-mobo η 3870χ2 με την p5e3 deluxe wifi...εδειχνε post κανονηκα και μετα μαυριζαν ολα...ειχαμε σαλταρει μεχρι να βγει νεο βιος απο asus...επομενος μπορει να παιζει κατι τετοιο...

Δημοσ.
εκτος και ειναι φλασια της μητρικης σου και το κανει αυτο....ετσι να εξηγητε και το κολημα στο kubuntu....τι να πω...ψαχτο λιγο....

παραδειγμα ασυμβατοτητας gpu-mobo η 3870χ2 με την p5e3 deluxe wifi...εδειχνε post κανονηκα και μετα μαυριζαν ολα...ειχαμε σαλταρει μεχρι να βγει νεο βιος απο asus...επομενος μπορει να παιζει κατι τετοιο...

Έχω ήδη το τελευταίο BIOS. Αν υπήρχε πρόβλημα δε θα είχαν βγάλει νέο τόσο καιρό που κυκλοφορεί η 3850; H μητρική μου είναι η ASUS P5AD2-E Premium και με μία αναζήτηση στο Google δεν είδα κάποια αναφορά προβλήματος.

Το πολύ πολύ να πάω και αυτή την κάρτα πίσω να δω τι θα μου πουν.

Δημοσ.

Μα γιατι δεν την πας την καρτα σε ενος φιλου σου... ή εκει στο πλαισιο να τη δοκιμασετε σε ενα αλλο set up... Ο ποιο ευκολος τροπος ειναι....

Δημοσ.
Έχω ήδη το τελευταίο BIOS. Αν υπήρχε πρόβλημα δε θα είχαν βγάλει νέο τόσο καιρό που κυκλοφορεί η 3850; H μητρική μου είναι η ASUS P5AD2-E Premium και με μία αναζήτηση στο Google δεν είδα κάποια αναφορά προβλήματος.

Το πολύ πολύ να πάω και αυτή την κάρτα πίσω να δω τι θα μου πουν.

αν θες φερτην και απο εδω να την δοκιμασουμε σε περιπτωση που δουλεβει στην αγοραζω εγω η την ανταλλαζω

Δημοσ.
Μα γιατι δεν την πας την καρτα σε ενος φιλου σου... ή εκει στο πλαισιο να τη δοκιμασετε σε ενα αλλο set up... Ο ποιο ευκολος τροπος ειναι....

Μα όταν μου λένε ότι την έλεγξαν, χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο (δύσκολο να έτυχε να έχουν το ίδιο με το δικό μου) setup δεν το έκαναν λογικά;

αν θες φερτην και απο εδω να την δοκιμασουμε σε περιπτωση που δουλεβει στην αγοραζω εγω η την ανταλλαζω

Όταν λες από δω; Πού ακριβώς; Και με τι την ανταλλάσσεις;

Δημοσ.

Όταν λες από δω; Πού ακριβώς; Και με τι την ανταλλάσσεις;

απο το σπιτι μου αθηνα νεα φιλαδελφεια κοιτα για ανταλλαγη πλεον δεν γινετε γιατιπαω για πουλημα σε λιγο την μια καρτα gecube 3850 256mb λογο ασυμβατοτητας στο cf!:-) εκτος αν την πουλας μονο πλεον η θες καμια οθονουλα :lol::lol::lol:

Δημοσ.
απο το σπιτι μου αθηνα νεα φιλαδελφεια κοιτα για ανταλλαγη πλεον δεν γινετε γιατιπαω για πουλημα σε λιγο την μια καρτα gecube 3850 256mb λογο ασυμβατοτητας στο cf!:-) εκτος αν την πουλας μονο πλεον η θες καμια οθονουλα :lol::lol::lol:

Κάτσε να τσεκάρω και τη δεύτερη να δω τι γίνεται και αν χρειαστεί να πουλήσω θα σ' έχω υπόψιν μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...