pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Χθες τοποθέτησα τη νέα 3850 που αγόρασα. Αφού απεγκατέστησα τους οδηγούς και χρησιμοποίησα κανά 2 εργαλεία καθαρισμού των drivers έσβησα τον υπολογιστή για να εγκαταστήσω την κάρτα. Αφού την τοποθέτησα, όταν έθεσα σε λειτουργία το PC εκίνησε κανονικά, φόρτωσαν τα Windows αλλά μόλις τέλειωσε το φόρτωμα (οθόνη με τη μπάρα) το PC πάγωσε εμφανίζοντας μαύρη οθόνη και το δείκτη του ποντικιού (χωρίς βέβαια ο δείκτης να μπορεί να κινηθεί). Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο συμβαίνει κάθε φορά που άνοιγα τον υπολογιστή. Αναγκάστηκα να εγκαταστήσω την παλιά μου κάρτα πάλι. Το τροφοδοτικό που έχω είναι 3 ετών, 500 Watt. Καμία ιδέα για το τι φταίει;
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Παιδιά είναι πρόβλημα της κάρτας ή θέμα τροφοδοσίας; Το ότι η θύρα είναι PCI-E και η κάρτα PCI-E 2.0 απ' όσο ξέρω δεν παίζει κανένα ρόλο...
SaluSnikoS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δες αν μπαινει σε ασφαλη λειτουργια.... αν μπαινει τοτε κανεις οδηγος εχει μεινει και δεν ανοιγει αλλιως... κ γω το χα παθει....
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δες αν μπαινει σε ασφαλη λειτουργια.... αν μπαινει τοτε κανεις οδηγος εχει μεινει και δεν ανοιγει αλλιως... κ γω το χα παθει.... Ούτε σε ασφαλή, ούτε σε Kubuntu μπαίνει.
SaluSnikoS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μαγκα, καρτα τοτε... Ποσα Αμπερ βγαζει το τροφοδοτικο σ??? Τι εχεις συνδεσει πανω?
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μαγκα, καρτα τοτε... Ποσα Αμπερ βγαζει το τροφοδοτικο σ??? Τι εχεις συνδεσει πανω? 2 σκληρούς SATA, 1 DVD-R, 1 DVD-RW, 1 οδηγό δισκέτας, 1 X-Fi Fatality. Αυτά. Δε νομίζω να ξέχασα τίποτα. Στην ετικέτα του τροφοδοτικού βλέπω διάφορες τιμές A. Για τα 12V 3 διαφορετικές. Ποια πρέπει να δώσω; (500άρη είναι πάντως).
SaluSnikoS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Για το 12v rail π εχεις συνδεσει την καρτα γραφικων σου! Α, και κατι αλλο, επειδη ειπες για Pci-E, ποιο chip εχει η μητρικη σ?
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Για το 12v rail π εχεις συνδεσει την καρτα γραφικων σου! Α, και κατι αλλο, επειδη ειπες για Pci-E, ποιο chip εχει η μητρικη σ? i925xe είναι το chipset. Στην ετικέτα βλεπω: +12V1 - 11A +12V2 - 21A +12V3 - 12A Την κάρτα την είχα συνδέσει σε κάποιο molex με τον αντάπτορα που έχει από molex σε εξάπινο. Μετά τη σύνδεσα με το μοναδικό εξάπινο που που έχει το τροφοδοτικό. Πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Ο ανεμιστήρας της κάρτας δουλεύει. Και η μητρική την ανγνωρίζει. Αν το βγάλω από την τροφοδόσία τότε μου δίνει ηχητικό σήμα η μητρική. Πάντως μέχρι να εκκινήσουν τα Windows ή τα Kubuntu η ειόνα στην οθόνη είναι μια χαρά. Μόλις εκκινήσουν πάευει κάθε δραστηριότητα στο δίσκο και πέφτει μαυρίλα στην οθόνη. Νομίζω πάντως ότι και 450άρη τροφοδοτικό τη σηκώνει...
SaluSnikoS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Για κανε ενα Bios update... Το μονο π μπορω να σκεφτω... και αν θες συνδεσε την καρτα σ ΜΟΝΗ της στο 12v2 με τα 21 Αμπερ... Αν δε γινει τπτ, βρες ενα φιλο σ και κανε μια δοκιμη...
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Για κανε ενα Bios update... Το μονο π μπορω να σκεφτω... και αν θες συνδεσε την καρτα σ ΜΟΝΗ της στο 12v2 με τα 21 Αμπερ... Αν δε γινει τπτ, βρες ενα φιλο σ και κανε μια δοκιμη... BIOS έχω εδώ και καιρό το τελευταίο. Πώς μπορώ να αναγνωρίσω το 12V2; Μόνο μια ετικέτα υπάρχει στο πλάι του τροφοδοτικού. Το τροφοδοτικό είναι της CHIEFTEC (http://www.chieftec.com/APS135.html).
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δύο ερωτήσεις: 1. Πώς μπορώ να βρω ποια γραμμή δίνει τα 21 Α; 2. Αν συνδέσω την κάρτα μέσω του καλωδίου που έχει από 6-pins σε molex, μπορώ να το συνδέσω ταυτόχρονα με 2 γραμμές του τροφοδοτικού (από 6-pins πάει σε 2 molex). Κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό;
pusher Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δεν ξερω... σορυ... Κανένα πρόβλημα! Σ' ευχαριστώ για τη βοήθειά σου η οποία είναι ήδη υπεραρκετή! Να συνδέσω και τα 2 molex ταυτόχρονα το δοκίμασα γιατί δεν το θεώρησα επικίνδυνο και επιπλέον επιδή και τα 2 molex είναι αρσενικά θεώρησα ότι είναι γι' αυτό το σκοπό. Δυστυχώς δεν είχε κανένα αποτέλεσμα η προσπάθεια. Το πως ανγνωρίζω ποια 12V γραμμή έχει ποια ένταση ρεύματος θα ήθελα να το μάθω. Παρακαλώ όποιος ξέρει ας το διευκτινήσει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 ποιο τροφοδοτικό έχεις συγκεκριμένα? πες όλα τα χαρακτηριστικά που είναι στο αυτοκολλητάκι του αν δεν ξέρεις ποιο τροφοδοτικό είναι... κυρίως combined 12V και πόσα watt βγάζει σε αυτή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.