Προς το περιεχόμενο

Αγορά από ebay.

kosmgls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με μια αγορά που θέλω να κάνω από

Αμερική. Υπάρχει δυνατότητα να αγοράσω εγώ κάτι από Ελλάδα

και το δέμα να σταλεί σε κάποιον φίλο στην Αμερική;

Ρωτάω γιατί το πόσό της αγοράς είναι αρκετά μεγάλο και έτσι

θα γλιτώσω το τελώνιο.

Η αγορά θα γίνει με visa δικιά μου μέσω paypal.

Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το PC World Ιουνίου στη σελ.44 (δεν το λέω για διαφήμιση) έλλεγε ότι μπορούν να γίνουν αγορές με "αμερικανική υπηκοότητα". Εξηγούσε ότι υπάρχουν εταιρίες πχ( http://www.usa2me.com ) οι οποίες ενοικιάζουν για λογαριασμό μας μια θυρίδα στην Αμερική, τη διεύθυνση της οποίας μπορούμε να δηλώσουμε κατά τις on-line αγορές μας ώστε τα προιόντα να αποστέλονται σε αυτήν.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές.

Ελπίζω να βοήθησα.:-)

Δημοσ.

Αυτό που θέλεις γίνεται πάρα πολύ απλά.Δεν φαντάζεσαι πόσο....

Εκεί που δηλώνεις την διεύθυνσή σου στο ebay...το αλλάζεις και βάζεις την διεύθυνση κατοικίας του φίλου σου και το όνομα του φυσικά.Εκεί θα πάει :-)

Μάλιστα το ebay σου δίνει την επιλογή για 2 διαφορετικές διευθυνσεις απ τις οποίες επιλέγεις εσύ ποιά θες να χρησιμοποιηθεί για την εκάστοτε αγορά σου.

Στην τελική στέλνεις και ενα conferm e-mail στον πωλητή με την διεύθυνση του φίλου σου για να είσαι σίγουρος!

Δημοσ.

Όπως λέει ο φίλος παραπάνω.Έχω δηλώσει Γερμανία και Αμερική. Ο φίλος σου αφού το παραλάβει θα σου το στείλει Ελλάδα?

Το οτι θα σου το στείλει φίλος δεν είναι και σίγουρο οτι θα γλιτώσεις το τελωνείο

Δημοσ.

Γιατί δεν έκανες το ποστ στο σχετικό άρθρο στο υπόμνημα;

Όσο απλό κι αν είναι όπως λέει ο φίλος cosmos000, υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί πωλητές που δεν το δέχονται. Κι αυτό γιατί υπαρχουν φαινόμενα απάτης με υποκλοπή του πασσγουορντ στο paypal και αποστολής των προϊόντων στο σπίτι του κλέφτη (ή κάποιου τρίτου, άσχετου).

Ρωτα πρωτα τον πωλητη με μαιλ αν δεχεται να το κανει..

Κάτι άλλο, το paypal ίσως σου αρνηθει επιστροφή χρημάτων σε περιπτωση προβληματος. Οι περισσοτεροι πωλητες στελνουν μονο σε επιβεβαιωμενες στο paypal διευθυνσεις, γι αυτο ίσως το καλύτερο (αν εμπιστευεσαι το φίλο σου) είναι να προσθεσεις στο paypal τη διεύθυνση του και να την κάνεις confirmed.

Δημοσ.
Οι περισσοτεροι πωλητες στελνουν μονο σε επιβεβαιωμενες στο paypal διευθυνσεις, γι αυτο ίσως το καλύτερο (αν εμπιστευεσαι το φίλο σου) είναι να προσθεσεις στο paypal τη διεύθυνση του και να την κάνεις confirmed.

Αυτο που του προτεινεις ξερεις αν και πως γινεται? η απλα το προτεινεις χωρις να ξερεις αν γινεται? σε πληροφορω παντως οτι δε γινεται

Όσο απλό κι αν είναι όπως λέει ο φίλος cosmos000, υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλοί πωλητές που δεν το δέχονται.

o cosmos000 εχει απολυτο δικηο, αυτο που λεει γινεται και δε χρειαζεται να ρωτησεις κανεναν πωλητη αν το δεχεται η οχι. Aπο τη στιγμη που το εχεις δηλωσει στο ebay ως εναλλακτικη διευθυνση αποστολης των αγορων σου και το εχεις ορισει ως primary shipping address, ο πωλητης ειναι υποχρεωνενος να το στειλει εκει. Επισης το paypal στο πωλητη θα βγαλει ως διευθυνση αποστολης του αντικειμενου, αυτη που θελει και εχει ορισει ο αγοραστης ως πρωτη επιλογη, ασχετα αν εχει δηλωσει και αλλες διευθυνσεις, κατα συνεπεια δεν υπαρχει προβλημα επιστροφης η οχι χρηματων σε περιπτωση που κατι παει στραβα. Η μοναδικη περιπτωση που θα υπαρχει προβλημα ειναι αν ο πωλητης στελνει μονο σε confirmed address, αλλα σε τετοια περιπτωση δεν υπαρχει λυση ετσι κι αλλιως, διοτι οι Ελληνες χρηστες του paypal δεν μπορουν να εχουν confirmed address. Σε τετοιες περιπτωσεις δεν αγοραζεις, εκτος και ερθεις σ επαφη με το πωλητη και στο επιτρεψει. Xωρις παρεξηγηση, καλο ειναι να δινουμε συμβουλες μονο αν ειμαστε 100% σιγουροι οτι ισχυουν αυτα που λεμε

Δημοσ.
Μάλιστα το ebay σου δίνει την επιλογή για 2 διαφορετικές διευθυνσεις απ τις οποίες επιλέγεις εσύ ποιά θες να χρησιμοποιηθεί για την εκάστοτε αγορά σου.

Σου δινει και περισσοτερες απο 2 επιλογες. Προσωπικα εχω χρησιμοποιησει 6 εκ των οποιων οι 2 εκτος Ελλαδας σε φιλικα μου προσωπα, και τα πραγματα πηγαν χωρις κανενα προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...