Προς το περιεχόμενο

Laptop εως 1300E για πολιτικό μηχανικό

EvangelosN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Ειμαι πολιτικος μηχανικος και ενδιαφερομαι για εναν ποιοτικο φορητο με 15αρα οθονη κατα προτιμηση υψηλης αναλυσης WSXGA+ (ανάλυση 1680 x 1050) και αξιοπρεπη επεξεργαστη (Τ8100 κλπ).

Εχω βρει το LENOVO C2D T8300 R61 2 569D666 στα 1100 περιπου, αλλα το μονο του κακο ειναι η on board Χ3100 VGA καρτα.Χρειαζομαι κατι καλυτερο απο καρτα γραφικων για χρηση AutoCAD (οχι 3D) και στατικά προγράμματα? Δεν παιζω παιχνιδια και δεν ενδιαφέρει να βλέπω ταινιες κλπ.

Δινω βαρος στην ποιοτητα κατασκευής και στον χαμηλο θορυβο γιατι απο το προηγουμενο μου laptop ειχα προβλημα και στα 2...(Αcer).

Kοιτουσα στα ίδια χρήματα και το HP-Compaq 8510w [GC112EA] με nVidia Quadro FX 570M 256MB GDDR3 και σκληρό στα 120GB/7200, αλλα διαβασα παράπονα απο χρήστες για συνεχη λειτουργία του ανεμιστήρα και ενοχλητικό θόρυβο.

Μηπως έχει κάποιος καποιον απο αυτους τους 2 φορητούς ή έχει να μου προτείνει κάτι καλύτερο?

Παρακαλώ την βοήθεια σας!

Δημοσ.

Για απλο autocad , δεν χρειαζεσαι καλυτερη καρτα γραφικων..

Και οι 2 φορητοι ειναι εξαιρετικοι!

Δημοσ.

Ευχαριστω Ha

Μαλλον και με την Χ3100 του Thinkpad ειμαι καλυμμενος....

Απο επεξεργαστη να κάνω καμια υποχωρηση σε Τ7100 ή παλιότερο?

Αξίζει ?

Δημοσ.

Ο Τ8300 ειναι ταχυτατος..

Και αφου βρισκεις τον φορητο με 1100 ευρω με αυτον τον επεξεργαστη και την κορυφαια αναλυση 1680x1050, τοτε πιστευω οτι ειναι μια χαρα...

Ποσα λεφτα θα γλυτωσεις αν πας σε χαμηλοτερο επεξεργαστη? Επισης θα αλλαξει κανενα αλλο spec απο το μηχανημα?

Δωσε λινκ των μοντελων που σκεφτεσαι!

Δημοσ.

Θα σου ελεγα να αποφυγεις το dell inspiron.

Δε φθανει την ποιοτητα κατασκευης των ibm thinkpad και των επαγγελματικων hp compaq σειρας p ή w.

Το LENOVO C2D T8300 R61 2 569D666 με 1100 ευρω φαινεται η καλυτερη λυση και απο πλευρας ποιοτητας ,ταχυτητας και αυτονομιας.

Επισης εχει και 3 χρονια εγγυηση, ενω το hp 6710b εχει ενα χρονο.(η επεκταση στα 3 χρονια κοστιζει 160 ευρω)

Δημοσ.

Basili

Μα γι'αυτο θέλω οθόνη WSXGA+

Εξαλλου οι 17άρες οθόνες καταργούν την εννοια του laptop...

Στην ανάγκη αγοράζω και μια 19άρα και την συνδέω αν δω οτι δεν τα καταφέρνω.

Και απο σχέδιο μην φανταστεις οτι θα κάνω καθημερινά...

Ha

Μάλλον στο Thinkpad θα καταλήξω και ας μην έχει και καλή κάρτα γραφικών,bt και άλλες ευκολίες.

Πιστέυω σε εναν φορητό εκεινο που μένει μετα απο 1 χρόνο ειναι η οθόνη του και η αξιοπιστία του.

Επεξεργαστές και καρτες γραφικών αλλάζουν κάθε 3 μήνες...

Δημοσ.

Φίλε μου σαν συνάδελφος και γω θα σου πω ότι με τα συνήθη στατικά προγράμματα και 2D autocad ουδέποτε θα σου χρειαστεί καλύτερη κάρτα γραφικών. Σ΄ενδιαφέρει η αξιοπιστία πρώτα απόλα, ο επεξαργαστής γιατί αυτός δουλεύει κυρίως, και ενδεχομένως η φορητότητα.

Με αυτά τα δεδομένα το lenovo είναι μια χαρά.

Επίσης δες το HP compaq 8510, με ΑΤΙ κάρτα

Ενδεικτική έκδοση:

(αν και λίγο ακριβό...)

http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=6847

ή

http://www.camber.gr/productrec.asp?PUC=6007 (με λίγο παλαιότερο αλλά πολύ δυνατό επεξεργαστή)

Η quadro 570 και ο δίσκος 7200 ζεσταίνουν το μηχανάκι και προκαλούν τα προβλήματα που ανέφερες.

Για τη χρήση που θες η quadro 570 είναι υπερβολική...

Τα παραπάνω που σου πρότεινα δεν θα έχουν το πρόβλημα της ζέστης και είναι ιδιαίτερα ποιοτικά

Για καλύτερη αυτονομία και ακόμα λιγότερη ζέστη παίρνεις το lenovo με την intel κάρτα.

Δημοσ.

Συνάδελφε σε ευχαριστώ

Πραγματικά και ο HP COMPAQ 8510P (T7700/2048/160/15.4) φαίνεται αρκετά αξιολογος σε αυτά τα λεφτά. Ελπίζω να μην έχει τα προβλήματα του 8510w με τον θόρυβο,αλλα πάλι βλέπω κατι παρομοιο...

http://eddietse.blogspot.com/2008/03/hp-8510p-fan-noise.html

http://forums12.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?admit=109447627+1214407963948+28353475&threadId=1168521

http://forums12.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1168521&admit=109447627+1214408294584+28353475

Εχει άραγε κανεις το 8510?

Δημοσ.

Ναι αν το έχει κάποιος ας μας πει.. Δεν διάβασα κάτι ανησυχητικό στα reviews (notebookreview.com), μόνο για το δίσκο Hitachi έλεγε ότι είναι αρκετά θορυβώδης. (είχα Hitachi στο παλιό μου λαπτοπ, δεν είχα πρόβλημα ωστόσο, αλλά γενικά είμαι ανεκτική με το θόρυβο...).

Αν πραγματικά σενοχλεί ο θόρυβος προτίμησε το lenovo, λόγω κάρτας αλλά και επεξεργαστή( ο 8300 εχω την εντύπωση ότι θα είναι πιο κρύος σε σχέση με τον 7700, νεώτερη αρχιτεκτονική και μικρότερη καταναλωση, ας με διορθωσει κάποιος αν κάνω λάθος) θα ζεσταίνεται λιγότερο, επομένως και τα ανεμιστηράκια του θα δουλεύουν λιγότερο...

Σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής κανένα από τα 2 δεν θα σε απογοητεύσει.

PS: η ποιότητα κατασκευής είναι μεγάλη δουλειά...

Ο celeron m 1.6 στο acer και ο P4, όχι mobile, στα 2.8 στο sony είχαν περίπου την ίδια θερμοκρασία ....

Δημοσ.

Προσωπικα πιστευω πως ο 8510p με undervolting και χρηση του nhc για ρυθμιση των ανεμιστηρων θα ειναι τελειως αθορυβος!

Το μονο που θα ακουγεται(οπως σε ολους τους φορητους) θα ειναι ο σκληρος του.

Αλλα τοσο ποσο θα ακουγεται ειναι λαχειο!

Βασικα το λεω απο εμπειρια που ειχα σε εναν 8510p ενος φιλου.

Παντως αφου δε σε νοιαζουν καθολου τα παιχνιδια και ενδιαφερεσαι μονο για στατικα προγραμματα και ο ibm σου ερχεται γαντι!

Δημοσ.
Προσωπικα πιστευω πως ο 8510p με undervolting και χρηση του nhc για ρυθμιση των ανεμιστηρων θα ειναι τελειως αθορυβος!

Το μονο που θα ακουγεται(οπως σε ολους τους φορητους) θα ειναι ο σκληρος του.

Αλλα τοσο ποσο θα ακουγεται ειναι λαχειο!

Βασικα το λεω απο εμπειρια που ειχα σε εναν 8510p ενος φιλου.

Παντως αφου δε σε νοιαζουν καθολου τα παιχνιδια και ενδιαφερεσαι μονο για στατικα προγραμματα και ο ibm σου ερχεται γαντι!

Ευχαριστώ Ha. Κοιτάω τώρα μερικά reviews και θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες...

Εξαλλου ο IBM εχει και ΧP Pro κατι που δεν θα με δυσκολέψει με τα προγράμματα που έχω ήδη, ούτε θα πρεπει να ψάχνω drivers κλπ αν ήθελα να κάνω downgrade απο Vista.

Iσως και με XP να τρεχει καλύτερα με την Χ3100...

Δημοσ.

Για τα επαγγελματικα hp compaq διατιθονται στο site της εταιριας ολοι οι drivers για xp. Ακομα και για xp 64 bit.Ετσι μπορεις να βαλεις μονος σου τα xp.

Αλλα υπαρχει ακομα πιο ευκολος τροπος:

Φυσικα επειδη εχουν τα vista business (και οχι τα πετσοκομμενα home premium) , δικαιουσαι δωρεαν τα xp pro.

Τα ζητας απο την hp και σου στελνει τα recovery disks για xp δωρεαν.

Oποτε και τα 2 μπορεις να τα παρεις με xp pro.

Πολυ σημαντικο αυτο,ειναι επειδη αυτα τα λαπτοπ απευθυνονται σε επαγγελματιες.

Δημοσ.
Ναι αν το έχει κάποιος ας μας πει.. Δεν διάβασα κάτι ανησυχητικό στα reviews (notebookreview.com), μόνο για το δίσκο Hitachi έλεγε ότι είναι αρκετά θορυβώδης. (είχα Hitachi στο παλιό μου λαπτοπ, δεν είχα πρόβλημα ωστόσο, αλλά γενικά είμαι ανεκτική με το θόρυβο...).

Αν πραγματικά σενοχλεί ο θόρυβος προτίμησε το lenovo, λόγω κάρτας αλλά και επεξεργαστή( ο 8300 εχω την εντύπωση ότι θα είναι πιο κρύος σε σχέση με τον 7700, νεώτερη αρχιτεκτονική και μικρότερη καταναλωση, ας με διορθωσει κάποιος αν κάνω λάθος) θα ζεσταίνεται λιγότερο, επομένως και τα ανεμιστηράκια του θα δουλεύουν λιγότερο...

Σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής κανένα από τα 2 δεν θα σε απογοητεύσει.

PS: η ποιότητα κατασκευής είναι μεγάλη δουλειά...

Ο celeron m 1.6 στο acer και ο P4, όχι mobile, στα 2.8 στο sony είχαν περίπου την ίδια θερμοκρασία ....

Το κακό ειναι οτι για τον 8510 και τους αλλους Compaq ακουω σχόλια και καλά και κακά, ενω για τον IBM δεν εχει ακουστει τιποτα κακό απ'οσο έχω δει μέχρι τώρα.

Κρίμα πάντως να μην υπηρχε η δυνατότητα configuration οπώς στο εξωτερικό (σε HD,VGA και αναλυση οθόνης...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...