Mithrantir Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 μηπως απαντας λιγο ακυρα?ειπα εγω οτι αφηνουν την διελευση το βραδυ? ειπα εγω οτι πληρωνονται? εγω ειπα οτι πολλοι δεν κανουν την δουλεια τους. εθελοντικη ή οχι αν βαριεσαι να την κανεις μην ασχολεισαι. υ.γ. ο πατερας μου περασε προχτες με τα ποδια μπροστα απο τους φυλακες του Υμητου με 1 μπιτονι απο αυτα της βενζινης. απο οσους αραζανε εκει και φυλουσαν δεν βρεθηκε ΕΝΑΣ να πει που πας ρε μεγαλε με το μπιτονι μεσημεριατικα.... για την ιστορια το μπιτονι ειχε μεσα νερο για αλεπουδες Η πυρασφάλεια όπως σου είπα είναι εθελοντές, και αυτοί όπως και οι πυροσβέστες δεν έχουν κανένα δικαίωμα (εκτός και αν είναι αστυνομικοί) να κάνουν έλεγχο σε κανέναν. Οι άνθρωποι είναι εκεί για έγκαιρη προειδοποίηση του μηχανισμού πυρόσβεσης και όχι για αποτροπή επίδοξων εμπρηστών. Στη καλύτερη αυτό που μπορούν να κάνουν είναι αναγνώριση αυτού που έβαλε τη φωτιά και όχι να κάνουν έλεγχο στον καθένα. Άρα μάλλον δε ξέρεις καν τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί και τι δικαιώματα έχουν αν επιμένεις να υποστηρίζεις αυτά που λες. Δεν είναι τυχαίο οτι το βράδυ που απαγορεύεται η διέλευση τόσο από την είσοδο της Καισαριανής όσο και του Χολαργού/Παπάγου, είναι περιπολικά εκεί και όχι οι εθελοντές της πυρασφάλειας.
Mithrantir Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Εμπρησμος ειναι στο λεω εγω. Οχι δεν την εβαλα εγω προφανως, αλλα πρεπει να ειμαι πολυ αδαης και μ.... για να πιστεψω οτι καθε χρονο μολις λιγο να φυσηξει ο ανεμος και εχει ζεστη, αναβει με φυσικα αιτια φωτια. Η φυση εχει προνοησει(ουσιαστικα προκειται απλα για στατιστικα) ωστε στατιστικα η αναζωογονηση του δασους με την μεθοδο της πυρκαγιας να μην γινεται καθε χρονο. Ανα περιοδους ξερεις ποσο? Μηπως ξερεις οτι δεν ειναι καθε χρονο? Ουτε καν καθε 2. Ουτε καν καθε 3. 20-40 χρονια ειναι. Σαν να θελεις να απαλυνεις την κατασταση μου μοιαζει ολο αυτο. Να τα ριξεις στην φυση. Οχι στους ανθρωπους.... Και ακομα και αν τα ριξεις στους ανθρωπους πας να περασεις το καλο κανει η φωτια, αφου ανανεωνει το δασος. Οχι βεβαια! Εδω μιλαμε δεν θα μεινει δασος για δασος αν συνεχισουμε ετσι. Βέβαια στο κομμάτι αυτό του Υμηττού έπιασε φωτιά και πέρσι, έτσι δεν είναι? Εγώ δεν είπα οτι η περίοδος είναι ένας ή δύο χρόνια. Ίσα ίσα που και το 20-40 χρόνια μου φαίνεται μικρό σχετικά. Εμπρησμός είναι σίγουρα. Αλλά αν είναι εκρηκτικός μηχανισμός ή κάποιο σκουπίδι (γυαλί ή κάτι άλλο) έχει μεγάλη διαφορά. Το ένα δείχνει πρόθεση το άλλο αδιαφορία. Όλοι πετάχτηκαν και έλεγαν οτι άκουσαν εκρήξεις ακριβώς πριν πιάσει η φωτιά. Άλλοι έλεγαν μέσα στο δάσος, άλλοι έλεγαν στη ΔΕΗ μέσα. Προσωπικά πιστεύω οτι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) απλά είπαν κάτι για να πουν και όχι οτι όντως άκουσαν κάτι. Όσον αφορά τα συμπεράσματα σου για το τι προσπαθώ να κάνω είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Γιατί για τις φωτιές είμαστε όλοι υπεύθυνοι, όπως είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την διατήρηση της Φύσης. Το να τα ρίχνουμε σε κάποιον ανώνυμο και αόριστα ορισμένο εμπρηστή, δείχνει τουλάχιστον στρουθοκαμηλισμό και άρνηση να δεχτούμε το κομμάτι των ευθυνών που έχουμε ως κοινωνία και ως άτομα μεμονωμένα.
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Χμ, η φωτιά στον Υμηττό δεν έσβησε; Γιατί περνάνε πατημένα πυροσβεστικά στη Μεσογείων και τα καναντέρ διώχνουν τα σπουργίτια από το μπαλκόνι μου;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 για τα μάτια του κόσμου...
R_Barrichello Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Πολυ κινητικοτητα...Ελικοπτερα της αστυνομιας, της πυροσβεστικης, ενα καναντερ, μεχρι και ενα Super Puma του στρατου ειδα, που μαλλον απλως περναγε απο εδω...Τι διαολο, εχει καμια αναζωπυρωση?
planelover Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Και από εδώ είδα ένα cl215. Το κάνουν για να δείξουν οτι προστατεύουν τα δάση μας ....χαχαχαχα
telegamesvg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Οταν το ιδιο το κρατος ειναι ο εμπρηστης , τι περιμενετε ? ή μηπως δεν το εχετε καταλαβει ολοι αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.