Mika Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Επειδη μενω διπλα στην περιοχη μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι πολλοι απο τους ανθρωπους που δουλευουν και καλα για πυρασφαλεια στο βουνο ξυνουν ολη μερα τα αρχιδια τους. μηδενικος ελεγχος σε ο,τι και οποιον ανεβαινει στο δασος.
planelover Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Κι εγώ που μένω κοντά στην Πεντέλη, τα ίδια ακριβώς γίνονται
R_Barrichello Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο, η αστυνομια ηταν εκει ολες αυτες τις μερες. Προχθες μου εκαναν εξακριβωση στοιχειων επειδη καθομουν στους προποδες λιγο πιο πανω απο τη ζωνη απαγορευσης. Αλλα πρεπει να καταλαβουν οτι οι εμπρηστες δε θα ανεβουν απο το δρομο σαν κυριοι...Τελοσπαντων απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο... Αν και αργησε να ερθει η πυροσβεστικη, ηταν αρκετα αποτελεσματικη. Επειδη εχω αμεση θεα απο το σπιτι μου την κορυφη, εκει που καβαλησε η φωτια, εβλεπα τις ριψεις και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο την ακριβεια τους! Και επισης θελω να πω οτι οι πιλοτοι των 2 ελικοπτερων (Erickson Skykrane) εδωσαν ρεστα με τους ελιγμους που εκαναν...Respect σε αυτους και φυσικα στους πιλοτους των Canadair! Τελος, καποιος να ενημερωσει τους συμπαθεστατους δημοσιογραφους, οτι ελικοπτερα Canadair...δεν υπαρχουν... Οσο για τα Beriev, ας μη σχολιασω καλυτερα...Μαλλον εχουμε επιτακτικοτερες αναγκες....Ποιος ξερει...
R_Barrichello Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ε καλα, οχι και χρονια...Ολο καπου εδω τριγυριζω
21century Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Μια απο τα ίδια και πάλι αυτό το καλοκαίρι. Εχω επισημάνει ότι με απλά βήματα μπορουν να διαφυλάξουν τους τελευταίους πνέυμονες πρασίνου. Αρχικά μεσω GPS και με παρακολούθηση απο δορυφόρο ακόμα και απο το περίφημο σύστημα των Ολυμπιακών του 2004 το γνωστό C4I για το οποίο έπεσαν χοντρές μίζες. Το δεύτερο είναι να περιπολούν μέρα νύχτα με όπλα δασοκομάντος, αστυνομία, κυνηγοί σε ομάδες μαζί με εθελοντές. Για όλα αυτά απαιτούνται τοπικά συντονισιτκά όργανα..
IOCTL Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 πού 'σαι ρε Παπαδόπουλε ; μεγάλη κουβέντα είπες! γιατί τότε δεν τόλμαγε κανείς να βάλει φωτιά!!!!
thanocaster Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ωραίες μέρες ε; Αχχχ... Περασμένα μεγαλεία... Σοβαρά τώρα. Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι την ευθύνη για την ανθρώπινη βλακεία φέρει η αστυνομία, η πολιτική ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο; Κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση είναι να ξηλωθούν όλα τα δάση και στη θέση τους να φτιαχτούν ιδιωτικά πάρκα και άλση με σεκιούριτι. Εδώ στις εκκλησίες βάλανε σεκιούτιτι που δεν έχουν ανάγκη επιβίωσης...
Mithrantir Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Επειδη μενω διπλα στην περιοχη μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι πολλοι απο τους ανθρωπους που δουλευουν και καλα για πυρασφαλεια στο βουνο ξυνουν ολη μερα τα αρχιδια τους. μηδενικος ελεγχος σε ο,τι και οποιον ανεβαινει στο δασος. Επειδή και εγώ τυγχάνει να μένω στη περιοχή, να σε ενημερώσω οτι το βράδυ που απαγορεύεται η διέλευση, όντως απαγορεύεται. Επίσης οι πυρασφάλεια δεν είναι πληρωτέα εργασία όπως λαθεμένα νομίζεις. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι κατά βάση εθελοντές και αμφιβάλω αν πήγαν να κάνουν κάτι τέτοιο αν δεν ήθελαν να το κάνουν. Επίσης να σου θυμίσω οτι η φωτιά μπήκε από την άλλη πλαγιά του βουνού (Γλυκά Νερά), και βέβαια καμία σχέση δεν έχει η είδηση οτι απείλησε το νεκροταφείο του Χολαργού. Δε ξέρω εν τέλει τι έγινε μιας και είμαι σίγουρος οτι το αν είναι εμπρησμός ή όχι μόνο η Πυροσβεστική μπορεί να το πει, και μόνο μετά το πέρας της πυρκαγιάς όπου και μπορεί να εξετάσει τα στοιχεία. Μην ξεχνάς οτι η φωτιά δεν είναι κάτι άσχετο με τον κύκλο ζωής ενός δάσους, και ανά περιόδους ένα δάσος από μόνο του φτάνει σε σημείο να προκαλεί την φωτιά για να ανανεωθεί (σαν σύστημα).
Mika Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Επειδή και εγώ τυγχάνει να μένω στη περιοχή, να σε ενημερώσω οτι το βράδυ που απαγορεύεται η διέλευση, όντως απαγορεύεται. Επίσης οι πυρασφάλεια δεν είναι πληρωτέα εργασία όπως λαθεμένα νομίζεις. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι κατά βάση εθελοντές και αμφιβάλω αν πήγαν να κάνουν κάτι τέτοιο αν δεν ήθελαν να το κάνουν. μηπως απαντας λιγο ακυρα? ειπα εγω οτι αφηνουν την διελευση το βραδυ? ειπα εγω οτι πληρωνονται? εγω ειπα οτι πολλοι δεν κανουν την δουλεια τους. εθελοντικη ή οχι αν βαριεσαι να την κανεις μην ασχολεισαι. υ.γ. ο πατερας μου περασε προχτες με τα ποδια μπροστα απο τους φυλακες του Υμητου με 1 μπιτονι απο αυτα της βενζινης. απο οσους αραζανε εκει και φυλουσαν δεν βρεθηκε ΕΝΑΣ να πει που πας ρε μεγαλε με το μπιτονι μεσημεριατικα.... για την ιστορια το μπιτονι ειχε μεσα νερο για αλεπουδες
Harkon Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 για την ιστορια το μπιτονι ειχε μεσα νερο για αλεπουδες πρέπει να ρωτήσω... WTF? !? !?
IOCTL Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μην ξεχνάς οτι η φωτιά δεν είναι κάτι άσχετο με τον κύκλο ζωής ενός δάσους, και ανά περιόδους ένα δάσος από μόνο του φτάνει σε σημείο να προκαλεί την φωτιά για να ανανεωθεί (σαν σύστημα). Έχεις δίκιο! Υπέκλεψα συνομιλίες απο την χθεσινή πυρκαγια στο δάσος στον Υμμητό. Βελανιδιά: Ρε μαλακισμένο πεύκο γιατί ξύνεσε όλη την ώρα? Πεύκο : Χρειάζομαι ανανέωση. Εχεις κανένα zippo? Βελανιδίά : Οχι αλλά έχω σπίρτα ή γκαζάκια αν προτιμάς. Πεύκο : Φέρτα τα γκαζάκια για γίνει σωστή δουλειά και σωστή ανανέωση! για να μην σου πώ οτι τα δάση καίγοντε για συμπαράσταση στους Κούρδους. Είδα τις προάλλες ενα δέντρο να λούζετε με βενζινη... !!!
planelover Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Έχεις δίκιο! Υπέκλεψα συνομιλίες απο την χθεσινή πυρκαγια στο δάσος στον Υμμητό. Βελανιδιά: Ρε μαλακισμένο πεύκο γιατί ξύνεσε όλη την ώρα? Πεύκο : Χρειάζομαι ανανέωση. Εχεις κανένα zippo? Βελανιδίά : Οχι αλλά έχω σπίρτα ή γκαζάκια αν προτιμάς. Πεύκο : Φέρτα τα γκαζάκια για γίνει σωστή δουλειά και σωστή ανανέωση! για να μην σου πώ οτι τα δάση καίγοντε για συμπαράσταση στους Κούρδους. Είδα τις προάλλες ενα δέντρο να λούζετε με βενζινη... !!! χαχαχαχαχαχαχα ωραίος!
Krokodilos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Σωστός! Οι πολιτικοί που κράζετε δεν είναι δικτάτορες να βγούν με το έτσι θέλω... Ο "λαός" τους ψήφισε και βγήκαν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ... Και αυτο σημαινει τι? Σημαινει οτι ειναι πλεον στο απυροβλητο? Οτι δεν πρεπει να τους κρινουμε? Get real! Δε ξέρω εν τέλει τι έγινε μιας και είμαι σίγουρος οτι το αν είναι εμπρησμός ή όχι μόνο η Πυροσβεστική μπορεί να το πει, και μόνο μετά το πέρας της πυρκαγιάς όπου και μπορεί να εξετάσει τα στοιχεία. Εμπρησμος ειναι στο λεω εγω. Οχι δεν την εβαλα εγω προφανως, αλλα πρεπει να ειμαι πολυ αδαης και μ.... για να πιστεψω οτι καθε χρονο μολις λιγο να φυσηξει ο ανεμος και εχει ζεστη, αναβει με φυσικα αιτια φωτια. Η φυση εχει προνοησει(ουσιαστικα προκειται απλα για στατιστικα) ωστε στατιστικα η αναζωογονηση του δασους με την μεθοδο της πυρκαγιας να μην γινεται καθε χρονο. Μην ξεχνάς οτι η φωτιά δεν είναι κάτι άσχετο με τον κύκλο ζωής ενός δάσους, και ανά περιόδους ένα δάσος από μόνο του φτάνει σε σημείο να προκαλεί την φωτιά για να ανανεωθεί (σαν σύστημα). Ανα περιοδους ξερεις ποσο? Μηπως ξερεις οτι δεν ειναι καθε χρονο? Ουτε καν καθε 2. Ουτε καν καθε 3. 20-40 χρονια ειναι. Σαν να θελεις να απαλυνεις την κατασταση μου μοιαζει ολο αυτο. Να τα ριξεις στην φυση. Οχι στους ανθρωπους.... Και ακομα και αν τα ριξεις στους ανθρωπους πας να περασεις το καλο κανει η φωτια, αφου ανανεωνει το δασος. Οχι βεβαια! Εδω μιλαμε δεν θα μεινει δασος για δασος αν συνεχισουμε ετσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.