Προς το περιεχόμενο

dual booting problem....

dmtrskrk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογο καπιοου προβληματος που ειχα ...στην αρχη ηθελα να κανω format τα windows vista ultimate που εχω τωρα....αλλα επιδη ειναι αυθεντικα φοβαμαι μηπως και παει κατι στραβα με τα activation keys...και επιδη ειμαι αρκετα αρχαριος....δεν το ρισκαρα....Μετα σκεφτηκα να κανω dual booting xp-vista....ετσι και εκανα (σχεδον... :-( ) ...Μετα απο πολλες ορες στο google....και youtube....αποφασισα να προχωρισω....

λιοπον για να μην σας τα πολυλογω....τωρα εχω στον (raptor) local disc c vista...και στον d ( wd caviar 320 gb ) xp....στην αρχη μπουταρε μονο xp....μετα εβαλα το dvd των vista και εκανα repair....και τωρα μπουταρει μονο vista....τι να κανω για να μου δινει στην αρχη την επιλογη αν θελω να μπω σε xp ή vista???? ....

*δεν ηθελα να κανω partitions....

*σας παρακαλω αν μπορειτε να μου τα εξηγητε απλα γιατι δεν ειμαι και expert....

*δεν ειμαι και πολυ σιγουρος αν το θεμα ειναι σε σωστη τοποθεσια ....(αναβαθμηση??)

• Moderators
Δημοσ.

Στο BIOS ποιο δισκο εχεις ορισει για boot?

1) Βαζεις XP στον Caviar

2) Βαζεις Vista στον Raptor

3) Oριζεις δισκο για boot τον Raptor

4) Μονα τους τα βιστα θα δημιουργησουν λιστα :-)

Παντα παμε απο το παλαιοτερο λειτουργικο στο νεοτερο κι οχι αναποδα.

Δημοσ.

και ποτε θα δημιουργισουν τη λιστα????

Τωρα τα εχω ακριβως οπως τα ειπες....και δεν μου δινει επιλογη....

vista -raptor, caviar-xp.... και λογικα για να bootαρει vista...ειναι ηδη ορισμενος ο δισκος raptor....

• Moderators
Δημοσ.

Τα εχεις βαλει με τη σειρα που ειπα?

Η λιστα δημιουργειται αμεσως μετα την εγκατασταση των Vista.

Δημοσ.

Δηλαδη αναγκαστηκα για να εχω dual boot θα πρεπει να κανω format τα vista και να βαλω xp και μετα ξανα install vista.... ???

Δημοσ.

κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής σου, θα πρέπει να αλλάζεις το boot sequence.

Αν είχες Asus, αυτό γίνεται και χωρίς να μπεις στο BIOS, με F8. Για τις Gigabyte δεν θυμάμαι αν πιάνει..

Όταν θες XP θα επιλέγεις να ξεκινάει (first boot device) ο 300άρης,

αν θες Vista θα επιλέγεις τον Raptor.

Αυτό που έχεις κάνει, από ότι φαντάζομαι δεν είναι Dual Boot,

γιατί έχεις κάνει τις εγκαταστάσεις σε διαφορετικούς δίσκους.

Όσον αφορά τα Vista, αν έχεις το Stickerάκι με τον κωδικό, δεν έχεις τπτ να φοβάσαι.

Σβήστα, ξαναπέρνα τα από πάνω, πειραματίσου, κάνε ότι θες..

Εκτός και αν δεν έχεις το product key τους, οπότε καλό θα ήταν να το δεις με κάποιο Key changer.

Επίσης διάβασε λιγάκι και για τo Norton Ghost από CD... μπορεί να σε βολέψει για να μην στήνεις ξανά και ξανά το σύστημά σου!!

Ε και εν τέλη, αν δεν καταφέρεις τίποτα από τα παραπάνω,

DO it the χοντροκομμένο way ,

εκγατέστησε τα λειτουργικά σου, και ανάλογα ποιο θες να bootάρει,

βγάζε κάθε φορά το Sata Καλωδιάκι από τη μητρική ώστε να βλέπει την εκάστοτε φορά το μηχάνημα ένα μόνο δίσκο, είτε αυτός είναι ο Raptor με τα VIsta, ή ο άλλος με τα XP.

Δημοσ.

Εχω το stikerάκι κολλημενο πανω στο κουτι μου και το dvd και ολα...δλδ υπαρχει περιπτοση να μην με αφηνει να βαλω το product key... ??? αν ναι τι θα πρεπει να κανω??? τηλεφωνα κτλ???

• Moderators
Δημοσ.
κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής σου, θα πρέπει να αλλάζεις το boot sequence.

Εγω δηλαδη που δεν το αλλαζω επειδη εκμεταλλευομαι τη δυνατοτητα των Vista να δημιουργουν λιστα με τα λειτουργικα (XP/2000/Vista) που εχω στον υπολογιστη ειμαι βλακας?

Ναι ρε συ dmtrskrk, παντου φορματ, πρωτα XP, μετα Vista στον δισκο που εχεις ορισει για boot απο το BIOS.

Προβλημα με το Product key δε παιζει.

Δημοσ.

Ναι ρε συ dmtrskrk, παντου φορματ, πρωτα XP, μετα Vista στον δισκο που εχεις ορισει για boot απο το BIOS.

Προβλημα με το Product key δε παιζει.

καλα αφου δεν παιζει κανενα προβλημα....θα το κανω αφου πρωτα μεταφερω ολα τα σημαντικα μου αρχεια στον seagate 500gb...νομιζω θα τα χωρεσει....να κανω και ενα backup...καλου-κακου....και μετα αν δεν χρειαστει το σβηνω....

thanks guys!!!!

Δημοσ.

δεν καταλαβενω πιο ειναι το προβλημα..?

εγο εχω 2 βοοτ σε 2 διαφορετικους σκληρους.

1 xp 1 vista home premium... ποτε δεν χρειαστικα να αλαξω boot sequence γιατι εξ αρχης μου τα βγαζει στη λιστα την ωρα του βοοτ!

στο 2ρο βοοτ εχω κανει φορματ και εχω περασει βιστα και εξπ 4-5 φορες χωρης να εχω ποτε το παραμικρο κολημα!

• Moderators
Δημοσ.

Αμα τα βαλεις με λαθος σειρα δε δημιουργειται η λιστα γιατι ο Loader των XP δε βλεπει τα VIsta διοτι οταν βγηκαν τα XP δεν υπηρχαν τα βιστα :-)

Δημοσ.

να σας πω αφου εχω ηδη εγκατεστημενα τα xp στον caviar ...αν κανω install vista στον raptor απο πανω....γινετε.... ???? για να μην χρειαστει να κανω ξανακανω και τα xp?

• Moderators
Δημοσ.

Εαν ειχες ομως απο πριν ηδη τα VIsta στον Raptor και απλα δε μπουταρει τοτε μαλλον δε θα γινει τπτ...

Δημοσ.

καλα...τελικα δεν τα γλιτωνω τα format....και ξανα install drivers και windows....Μαλλον θα μου φαει μια μερα ολοκληρη μεχρι να τελιωσω....

*μαζι με τα games,programs....

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγω σε τετοια φαση ειμαι ασε...

Αλλα λιγο πιο Anvanced.

Προσπαθω να κανω να δουλεψει Linux με XP και Vista (triple boot), σε Sata και IDE δισκους. Και ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...