Προς το περιεχόμενο

Microsoft Visual Studio 2008 Pro/Express(???)

Plutomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
:shifty:Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου πει αν το Microsoft Visual Studio 2008 Pro/Express είναι καλό.Τι περιέχει(έχει τα άλλα Visual Products όπως Visual C++,Visual Basic,Visual c#...) γιατί το setup του είναι αρκετά μαγάλο,ιδικά το pro edition.Αξίζει τον κόπο να το κατεβάσω από τη Microsoft ή να κατεβάσω καύτερα το Visual C++.Σκοπός μου είναι να μάθω προγραμματισμό(φτιάξιμο προγραμμάτων με κώδικες) σε μια εύκολη,γνωστή και σωστά προγραμματίσημη γλώσσα.Μου έχουνε πει πως η Pascal δεν είναι για προγραμματισμό σοβαρών προγραμμάτων και σκέφτηκα την C ίσως και τη C++.Είμαι άσχετος και καινούργειος στο προγραμματισμό,τι μου προτείνετε να κάνω,απο πού να αρχίσω.Tnx... :o:o:o:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς με παραθυρικές εφαρμογές, τότε C#, VB.NET.

Η express έκδοση είναι δωρεάν σε αντίθεση με την pro.

Δημοσ.

:confused:--OK.Αρα μου λες να διαλέξω ανάμεσα σε C# και C++ γιατί η vb.net δεν τη ξέρω καθόλου και δεν μου αρέσει.Τι διαφορά έχει η C# και η C++.Ποιά είναι καλύτερη???

:shifty:--Το Microsoft Visual Studio 2008 Pro ή Express είναι τελικά καλό???

;)--Γνωρίζω οτι πρέπει να πληρώσω για να πάρω το pro,μιλάω για το Express που μπορώ να το κατεβάσω από το site της Microsoft.:-):-)

Δημοσ.

η C# ειναι ψηλοτερου επιπέδου απο την C++ (με την προγραμματιστικη εννοια του ορου, αν δεν το καταλαβαινεις πες μου να το εξηγησω καλυτερα)

αν σκοπος σου ειναι να φτιαχνεις ευκολα και γρηγορα παραθυρικες εφαρμογες, καλυτερη επιλογη ειναι η C#

To VS2008 xpress ειναι περιορισμενων δυνατοτητων αλλα ειναι τσαμπε και αυτο ειναι το μονο πλεονεκτημα σε σχεση με το pro (α, και η απαιτηση χωρου στο σκληρο δισκο σου)

γενικα, το visual studio ειναι ενα πολυ καλο και ολοκληρωμενο εργαλειο. Ειναι απο τα λιγα προιοντα της M$ τα οποια θα πει καποιος πως δουλευουν "σωστα".

Σε συνδιασμο με το 3rd party plugin Visual Assist (www.wholetomato.com, δεν ειναι free ομως) ειναι για μενα οτι καλυτερο στο θεμα auto-completion / code editing. Χωρις αυτο αισθανομαι κουλος

Αυτα τα λιγα απο μενα....

Δημοσ.

Για αρχή ξεκίνα με το express και αν δεις ότι σε βολεύει, τότε πας και στο Pro.

Υπάρχει και το RAD Studio της Borland, αλλά εκεί παίζεις με C++ και δικές της βιβλιοθήκες (VCL αν δεν κάνω λάθος).

Δημοσ.

Εγώ πάντος έχω ξεκινήσει με C και όταν τη μάθω θα πάω στην C++. Η C μου φαίνεται αρκετά κατανοητή και λογική γλώσσα. Έχω πάρει και το βιβλίο του deitel: C how to program. Δεν το λέω για διαφήμιση αλλά πιστεύω πως είναι αρκετά καλό.

Σχετικά με προγραμματιστικό περιβάλλον, οι άλλοι χρήστες μου πρότειναν το Devcpp στο οποίο μπορείς να γράφεις και σε C και σε C++ και είναι δωρεάν. Το visual studio 2008 Pro το κατέβασα και είναι πολύ περίπλοκο. Άστο καλύτερα!

Δημοσ.

--Ωραία,αρχίζω με C και C++.Τί θα λέγατε για το VIsual C++.Μου φένεται αρκετά καλό και μπορώ να φτιάξω καλά παιχνίδια μέσω αυτού.Αργότερα θα περάσω στον σοβαρότερο προγραμματισμό της C#.

--Georgemarioς:Μου εξηγείς λίγο τι εννοείς στη πρώτη γραμμή σου??

--Πρώτα θα κατεβάσω το Visual C++ και μετά το Visual C#.Πιστεύετε πως αυτά τα δύο προγράμματα είναι καλά,ή χάσιμο χρόνου???

**Μη νομίζεται πως είναι πορωμένος με τα προιόντα της Microsoft,ίσα-ίσα μερικές φορές τα περίπλοκα και ακριβά προγράμματά της με δυσκολεύουν και τελικά με ακενευρίζουν. Εκφραστήτε ελέυθερα για όποιο πρόγραμμα θέλετε,δεν είμαι κολυμένος με τη Microsoft.

**Anyway,TNX...

Δημοσ.
--Ωραία,αρχίζω με C και C++.

Ωραια κινηση!

Τί θα λέγατε για το VIsual C++.

Μια χαρα ειναι, προχωρα!

Μου φένεται αρκετά καλό και μπορώ να φτιάξω καλά παιχνίδια μέσω αυτού.

Τωρα αυτο ειναι λιγο ασαφες...ξεχνα το προς το παρον και ασχολησου να μαθεις την γλωσσα πρωτα.

Αργότερα θα περάσω στον σοβαρότερο προγραμματισμό της C#.

Τωρα στο σοβαροτερο...θα διαφωνησω! Οπως σου ειπε και καποιος αλλος ειναι πιο high-level (με την προγραμματιστικη εννοια του ορου), που δεν σημαινει πιο σοβαρο!

Διαβασε στο wikipedia τον διαχωρισμο μεταξυ low-level και high-level προγραμματισμο για να καταλαβεις! Ξεκινα απο αυτο πρωτα!

:-)

Δημοσ.

low level programming laguage

high level programming language

εν ολιγοις, οσο πιο υψηλου επιπεδου ειναι μια γλωσσα, τοσο πιο πολυ προσεγγιζει τη φυσικη ανθρωπινη γλωσσα

πλεονεκτηματα: ειναι πιο ευκολα κατανοητη απο το ανθρωπινο ματι και ενδεχομενως να βοηθα στο πιο γρηγορο development

μειονεκτηματα: ενδεχομενο performance penalty & περιορισμος δυνατοτήτων.

πιο χαμηλου επιπεδου γλωσσα προσεγγιζει περισσοτερο τη γλωσσα της μηχανης

μειονεκτηματα: προφανως ειναι πιο cryptic και θελει περισσοτερο κοπο και εμπειρια

πλεονεκτηματα: αν ξερεις τι κανεις, μπορεις να το κανεις....

ετσι πχ με assembly (που ειναι η καργα low-level γλωσσα) μπορεις να κανεις οτιδηποτε ειναι σε θεση να κανει το μηχανημα που προγραμματιζεις (αλλα μπορει να σου παρει μηνες να το φτιαξεις) ενω με μια high-level γλωσσα μπορεις να γραψεις πιο γρηγορα αλλα εχεις μονο τις δυνατοτητες που εχουν προβλεψει οι κατασκευαστες της γλωσσας να εχεις

αρα το επιπεδο δεν εχει να κανει με το ποια ειναι καλυτερη αλλα το ποια ειναι καταλληλοτερη αναλογα την περισταση

τωρα, για προγραμματισμο παιχνιδιων τι ειναι πιο καταλληλο?

εξαρταται τι θελεις απο ενα παιχνιδι, θεωρητικα με ποιοδηποτε εργαλειο μπορεις να φτιαξεις παιχνιδι

αν θες να φτιαξεις ενα απλο τετρις, και με ενα flash μπορεις να εχεις πολυ ωραια αποτελεσματα

αν θες να φτιαξεις ενα τετρις με σουπερ γραφικα, φωτισμους, διαλογους με τα τουβλακια, εκρηξεις και διαμελισμους και αιματα και κοκκαλα να τιναζονται και να κανουν γκελ στους τοιχους κτλ το πραγμα περιπλεκεται αλλα μαλλον προς C/C++ πηγαινεις με OpenGL/Direct3D για γραφικα και καμια Havoc για τα physics ισως και Radiant AI για την τεχνητη νοημοσυνη :P

Αυτο που θελω να καταλληξω ειναι: μαθε πρωτα τα βασικα ξεκινοντας με μια C η οποια κατα την γνωμη μου ενδεκνυται για ααρχαριους και μετα οταν ξερεις τι ΘΕΣ να κανεις, ψαχνεις να βρεις τα καταλληλα εργαλεια. Υπαρχει πληθωρα εργαλειων για να κανεις τα παντα. Αρκει να ξερεις τις βασικες εννοιες του προγραμματισμου.

Αυτα και καλη σου συνεχεια

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία η γλώσσα που θα γράψεις την εφαρμογή.

VB.NET, VC#.NET, VC++.NET είναι ίδιες. Η σύνταξη αλλάζει.

Αυτό που έχει σημασία στο .ΝΕΤ framework είναι τα αντικείμενα και ο προγραμματισμός τους που προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες του, που και στις 3 γλώσσες είναι τα ίδια.

Αν ξέρεις πως το framework δουλεύει δεν σε απασχολεί ακόμα και να γράψεις σε COBOL.NET.

Αν θες να ξεκινήσεις από το μηδέν ξεκίνα με VC#.NET 2008.

Αν ξέρεις Basic πιάσε VB.NET.

Δημοσ.

Ωραία,αρχίζω σιγά-σιγά να καταλαβαίνω τι γίνεται με τις γλώσσες.Το μόνο που με μπέρδευε από αυτά που μου είπατε είναι το γεγονός:Να αρχίσω με low level programming laguage ή με high level programming language.Μάλλον με high γιατί από οτι διάβασα είναι πολυ πιο δύσκολη για αρχή η low.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,SEE YOU...

Δημοσ.
ενα τετρις με σουπερ γραφικα, φωτισμους, διαλογους με τα τουβλακια, εκρηξεις και διαμελισμους και αιματα και κοκκαλα να τιναζονται και να κανουν γκελ στους τοιχους κτλ

Θα ήθελα να το δω αυτό...

Ωραία,αρχίζω σιγά-σιγά να καταλαβαίνω τι γίνεται με τις γλώσσες.Το μόνο που με μπέρδευε από αυτά που μου είπατε είναι το γεγονός:Να αρχίσω με low level programming laguage ή με high level programming language.Μάλλον με high γιατί από οτι διάβασα είναι πολυ πιο δύσκολη για αρχή η low.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,SEE YOU...

Τα βασικά στις πιο πολλές γλώσσες πάνω κάτω ίδια είναι, οπότε και με C να ξεκινήσεις δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στην αρχή. Μέχρι τουλάχτιστον να φτάσεις στους pointers, αλλά εκεί και προηγούμενη εμπειρία να έχεις δεν θα σου φανούν πιο εύκολοι. Εγώ θα σου την πρότεινα επειδή έχω μια κάποια αντιπάθεια για τις high level γλώσσες (άμα δεν μπορείς να προκαλέσεις access violation στο ίδιο σου το πρόγραμμα, τότε τι μπορείς να κάνεις;).

Δημοσ.

Αν θες την γνωμη μου ξεκινα με C και C++ και αν εχεις ορεξη δες και Assembly x86. Ειναι ενδιαμεσα low και high και θα σου δωσει τη δυνατοτητα να ερθεις λιγο πιο κοντα με το υλικο (hardware) που προγραμματιζεις, απο το να το χειριζεσαι εντελως σαν black-box, πραγμα που θα συμβει αν πας κατευθειαν σε μια πολυ high level γλωσσα.

:-)

Δημοσ.

Παιδες,συγγνώμη για την ενόχληση ξανά. Διάβασα αυτά που έχετε γράψει και τελικά αποφάσισα να αρχίσω με τη γλώσσα C(C++) Low Level(ο χρήστης Aesmade με έπεισε με τα λόγια του.)Μήπως ξέρετε κανένα καλό πρόγραμμα που να μπορεί να σου διδάξει και προφανώς να σου μάθει "C,(C++) Low Level" γλώσσα???Εννοώ κανένα οδηγό σε .pdf στα Ελληνικά ή και στα Αγγλικά και ένα καλό πρόγραμμα αν γίνεται.Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

Και το MSDN (δλδ το help με λίγα λόγια) να χρησιμοποιήσεις που δίνει μαζί η microsoft θα είσαι εντάξει, στην αρχή τουλάχιστον για να μάθεις τα βασικά σχετικά με τον προγραμματισμό. Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: η παλιά η Visual Basic (εποχής Visual Studio 98) έχει μετατραπεί σε VB.NET πλέον; Αν ναι έχει καμια διαφορά η σύνταξη της καινούριας με την παλία ή απλά έχουν διευρύνει τις δυνατότητες της;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...