outlaw star Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Σίγουρα δε θα διαφωνήσουν ότι έχουν οικονομική άνεση πάντως... χαχα λές ρε άνθρωπε?και εγώ που νόμιζα ότι ήταν σπορ των φτωχών για να έχουν κάτι να ξεχνούν τον πόνο τους...
Ailuros Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δεν κατακρίνουμε κανέναν , απλά δεν υπάρχει καμμία λογική εξήγηση εκτός απο αυτήν με τις κάρτες των 550 ευρώ που έχουν διαφορα 10% με μια των 200 ευρ ώ... είναι σαν να αγοράζεις ένα opel corsa me 30000 E ενώ δεν προσφέρει τίποτα σημαντικό για τα λευτά του ενώ ο άλλος έχει το ίδιο σχεδόν αμάξι με τα μισα λευτά. Γιατί να το πάρει με τις 30000, για 10 άλογα παραπάνω, όχι βέβαια... Kαι όμως η GT200 έχει σαν πρωταρχικό στόχο να "τρομοκρατήσει" την Intel και όχι την AMD όσο παράλογο κι αν σου ακουστεί. Δεν είμαι fanboy κανενός αλλά μου την δίνει απίστευτα η τιμολογιακή πολιτική της Nvdia, αν η 280 έκανε 300 ευρω μπορεί και να την έπαιρνα. Kαι μένα αν μου πουλήσει μέσα στην χρονιά η AMD μια 48χ0Χ2 με μόνο 300 ευρώπουλα θα την πάρω. Αν και καταλαβαίνω πολύ καλά ότι στοχεύεις στην σχέση τιμή/απόδοσης δεν γίνεται η NV να πουλήσει έναν τόσο ακριβό πυρήνα τόσο φθηνά. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Σε μελλοντικές εκδόσεις σε μικρότερα πρωτόκολλα παρασκευής ναι. Και μιας που λές για μετοχές , η καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις μετοχές της AMD είναι τωραΕγώ συμπάθησα την Ατι από τότε που άρχισε να ρίχνει στην αγορά σχετικά φτηνά προιόντα γιαυτό που προσφαίρει και μόλις βγάλανε κάτι πραγματικά καλό κράτησαν αυτήν την στάση τους(Ξέρετε ότι η 4870θα μπορούσε να κανει 100 ευρώ παραπάνω χαλαρά) Εκτός αν κάποιος είναι πραγματικά γνώστης των κανόνων παιχνιδιού της χρηματηστιριακής αγοράς τότε και μόνο θα συνιστούσα τέτοια ρίσκα. Τα χρηματιστήρια της ΗΠΑ ίσως να αντιμετωπίσουν ένα μίνι "κραχ" κάποια στιγμή και τότε θα κλαίνε ουκ ολίγοι τα λεφτά τους. Αλλά μια το θέτεις έτσι η μετοχή της AMD υποχώρησε σήμερα κατά -0.18% και της NVIDIA είχε άνοδο κατά +0.21% που και πάλι δεν λέει τίποτα ιδιαίτερο. Και όχι δεν θα μπορούσε να στοιχίζει 100 ευρώ παραπάνω η 4870, γιατί τότε θα χαρίζανε πάλι πόντους στην NV. Όπως είχε πει και ο αιλουρος για το GT200, "αντί να τo πετάξει από το παράθυρο ,τo έριξε στη αγορά μπας και βγάλει τα σπασμένα" Μπορούσαν να σταματήσουν και στο simulation stage πριν στείλουν οτιδήποτε στο foundry και να γλυτώσουν σοβαρά ποσά. Επειδή όμως καμία εταιρία δεν έχει μαγικό ραβδάκι να μπορεί να ξεπετάει έναν πυρήνα μέσα σε μερικές μέρες, αν δεν το έβγαζαν στα 65μ θα άφηναν τον ανταγωνισμό να αλωνίζει ανενόχλητος και θα πουλάγανε μόνο 9800GX2 (που και αυτές δεν αποφέρουν ιδιαίτερο κέρδος). Μπορεί η NV να μην πουλήσει όσες GT200 περίμενε όταν ξεκινήσανε τον σχεδιασμό του πριν χρόνια, αλλά μην νομίζετε από την άλλη ότι θα μείνουν και εντελώς στα αζήτητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους ήταν ότι το "γουρουνο-chip" δεν επέτρεψε με την τεράστια πολυπλοκότητά του να χτυπήσει μεγαλύτερο χρονισμό για τα ALUs. Στις G92 η σχέση TMU-ALU domain είναι στα 2.5x. Υπολόγισε να δεις πόσο μικρότερος είναι ο δείκτης στο GT200. Tόσο η GT200 όσο και η 4870 θα αντιμετωπίσουν προβλήματα διαθεσιμότητας. Η πρώτη λόγω πολυπλοκότητας πυρήνα, η δε δεύτερη λόγω έλλειψης GDDR5 σε μεγάλες ποσότητες. Προσοχή λοιπόν με τις προβλέψεις γιατί δεν είναι όλα σε αυτήν την αγορά τόσο απλά όσο 1+1=2. ΥΓ: για τον φιλαράκο που μου έστειλε το SMS. Το καλοκαίρι ο κόσμος πάει διακοπές. Ξέρω ότι δεν μπορείς να περιμένεις και ότι τελικά ότι και να πω πάλι θα την κάνεις την κουτσουκέλα σου, αλλά θα τα κλαις τα λεφτά σου το φθηνόπωρο....
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 άποψη σου...αρκετοί στο thelab και στο xtremesystems και σε πολλά άλλα forums θα διαφωνήσουν Ναι ολοι οι μεροκαματιαρηδες μαζευτηκαν εκει
iced Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Kαι όμως η GT200 έχει σαν πρωταρχικό στόχο να "τρομοκρατήσει" την Intel και όχι την AMD όσο παράλογο κι αν σου ακουστεί. Γιατι να την τρομοκρατησει??
godslayerxp Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ναι ολοι οι μεροκαματιαρηδες μαζευτηκαν εκει Έτσι είναι τα χόμπυ φίλε μου...θέλουν λεφτά. Και δεν σημαίνει ότι μαζεύτηκαν όλοι οι λεφτάδες στο thelab και στο XS. Όσοι χώνουν λεφτά στα αυτοκίνητά τους για να κάνουν μόνο θόρυβο (τις περισσότερες φορές) είναι λεφτάδες? Εγώ σκέφτομαι για παράδειγμα να δώσω την 3870x2 που την πήρα πριν 3 μήνες όταν βγει η 4870x2. Ορκίζομαι ότι δεν μου περισσεύουν, απλά βάζω μερικά στην άκρη για να "ψωνίζω" για την αρρώστια μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Ναι ολοι οι μεροκαματιαρηδες μαζευτηκαν εκει και? στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες συνδέσεις από τον πληθυσμό μας...αυτό σε πείραξε? οι Έλληνες τα σκάνε ακόμα και αν "πεινάνε"... δεν έχουμε να φάμε αλλά στο καφενείο πάμε...το τσιγαράκι το κάνουμε... άλλοι τα ρίχνουν σε αμάξια, άλλοι σε ρούχα, άλλοι σε διαφορετικά πράγματα... το overclocking σε πείραξε?
ikaruga24 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Έτσι είναι τα χόμπυ φίλε μου...θέλουν λεφτά. Και δεν σημαίνει ότι μαζεύτηκαν όλοι οι λεφτάδες στο thelab και στο XS. Όσοι χώνουν λεφτά στα αυτοκίνητά τους για να κάνουν μόνο θόρυβο (τις περισσότερες φορές) είναι λεφτάδες? Εγώ σκέφτομαι για παράδειγμα να δώσω την 3870x2 που την πήρα πριν 3 μήνες όταν βγει η 4870x2. Ορκίζομαι ότι δεν μου περισσεύουν, απλά βάζω μερικά στην άκρη για να "ψωνίζω" για την αρρώστια μου. Συμφωνω φιλε μου, χαριτολογοντας μιλησα βασικα. Αμ τι νομιζεις οτι κανω εγω? Βρακι να βαλει ο κωλος μου δεν εχω και οποτε τσιμπαω κανενα φραγκο παραπανω εκει παω και τα δινω (τρομαρα μου). Για το τριπλο SLI/ CF ομως μιλουσα παρα πολυ σοβαρα. Πραγματικα δεν υπαρχει λογος να φτιαξει κανεις κατι τετιο και ειναι χασιμο και απο θεμα χρονου και απο λεφτα και απο resources (1200+ Watt) και δεν σου προσφερει και τιποτα.
godslayerxp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Συμφωνω φιλε μου, χαριτολογοντας μιλησα βασικα. Αμ τι νομιζεις οτι κανω εγω? Βρακι να βαλει ο κωλος μου δεν εχω και οποτε τσιμπαω κανενα φραγκο παραπανω εκει παω και τα δινω (τρομαρα μου). Για το τριπλο SLI/ CF ομως μιλουσα παρα πολυ σοβαρα. Πραγματικα δεν υπαρχει λογος να φτιαξει κανεις κατι τετιο και ειναι χασιμο και απο θεμα χρονου και απο λεφτα και απο resources (1200+ Watt) και δεν σου προσφερει και τιποτα. Συμφωνώ, και γω πιστεύω ότι τριπλά sli/cf είναι υπερβολή και "χρειάζονται" μόνο για ρεκόρ και νούμερα των φανατικών overclockers (το οποίο είναι το χόμπυ στην βαριά μορφή του). Πάντως για να είμαστε και πιο σχετικοί με το θέμα μας...η gtx280 είναι "λίγη" για το κόστος της. Αυτή τη στιγμή η πραγματικά μεγάλη υπερβολή του τριπλού CF με 4850 το οποίο κοστίζει 450? είναι πιο οικονομικό από μία gtx280 η οποία κοστίζει 500+ ?. Το διπλό CF 4850 εγώ δεν το θεωρώ υπερβολή με τις τιμές της ATi, αφού με 300? έχεις καλύτερες επιδόσεις από μία gtx280 και με παραπάνω από 200? να σου μένουν στην τσέπη.
Ailuros Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Το διπλό CF 4850 εγώ δεν το θεωρώ υπερβολή με τις τιμές της ATi, αφού με 300? έχεις καλύτερες επιδόσεις από μία gtx280 και με παραπάνω από 200? να σου μένουν στην τσέπη. Και όμως αν υπολογίσω τις φορές που το AFR εξακολουθεί να μην βοηθάει και έναν πιο ευρύ συσχετισμό τιμής/απόδοσης/κατανάλωσης ενέργειας θα προτιμούσα προσωπικά μια 4870 από δύο 4850@CF.
mihalakis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Η αλήθεια ειναι οτι λεφτα δεν έχουμε και οτι βαζουμε στην άκρη το πετάμε είτε ειναι εξατμισεις, ειτε λαμπακια για να κανουμε χριστουγεννιατικο δεντρο το αυτοκινητο,ειτε καρτες γραφικων που αλλαζουμε καθε 3 μηνες οχι επειδη δεν μας καλυπτει η προηγουμενη, απλα για να λεμε οτι εχουμε την καινουρια, και να καυχιομαστε στην υπογραφη μας και να μπαινουμε στο ματι του αλλου. Και καλα αυτοι που τα εχουν (συνηθως τους τα δινουν αλλοι, βλεπε γονεις και 15χρονα με υπερυπολογιστες για να παιζουν crysis), οι αλλοι που δεν τα εχουν, τα σκανε με προσχημα την αρρωστεια τους...Τωρα τα πετανε σε καρτες γραφικων των 500+ ευρω, αργοτερα οταν μεγαλωσουμε σε κατι αλλο, μετα ερχονται τα δανεια,υστερα οι πιστωτικες να καλυψουμε τα τρεχοντα εξοδα αφου δε μας μενει μεριδιο απο τις δοσεις στην τραπεζα,κωτσοβολο, bmw κ.α και υστερα κλαιμε τη μοιρα μας.... Και οπως λεει και ο thresh, το τσιγαρακι μας, το καφεδακι μας, τα σουπερ κινητα μας, το νταμπλ πλεη, το τριπλ sli τον κουαντ core μας you name it. Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Ο φιλος παραπανω λεει οτι δεν εχει σωβρακο (στα πηραν τα σωβρακα ε αλλα την καρτα θα την παρει... Ο παραπανω εχει 3870χ2 και θελει να την αλλαξει...Δικα σας ειναι τα λεφτα βεβαια και δικαιωμα σας να τα διαχειριζεστε οπως θεωρειτε σκοπιμο, αλλα εμενα μου καθεται στραβα και το βρισκω λαθος και το λεω. Δεν εχω καμια εμπαθεια με κανεναν σας ουτε τα γραφω με σκοπο να επιτεθω προσωπικα σε καποιον η να δημιουργησω παρεξηγησεις, για να εξηγουμαστε, νταξ;
godslayerxp Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Η αλήθεια ειναι οτι λεφτα δεν έχουμε και οτι βαζουμε στην άκρη το πετάμε είτε ειναι εξατμισεις, ειτε λαμπακια για να κανουμε χριστουγεννιατικο δεντρο το αυτοκινητο,ειτε καρτες γραφικων που αλλαζουμε καθε 3 μηνες οχι επειδη δεν μας καλυπτει η προηγουμενη, απλα για να λεμε οτι εχουμε την καινουρια, και να καυχιομαστε στην υπογραφη μας και να μπαινουμε στο ματι του αλλου. Και καλα αυτοι που τα εχουν (συνηθως τους τα δινουν αλλοι, βλεπε γονεις και 15χρονα με υπερυπολογιστες για να παιζουν crysis), οι αλλοι που δεν τα εχουν, τα σκανε με προσχημα την αρρωστεια τους...Τωρα τα πετανε σε καρτες γραφικων των 500+ ευρω, αργοτερα οταν μεγαλωσουμε σε κατι αλλο, μετα ερχονται τα δανεια,υστερα οι πιστωτικες να καλυψουμε τα τρεχοντα εξοδα αφου δε μας μενει μεριδιο απο τις δοσεις στην τραπεζα,κωτσοβολο, bmw κ.α και υστερα κλαιμε τη μοιρα μας.... Και οπως λεει και ο thresh, το τσιγαρακι μας, το καφεδακι μας, τα σουπερ κινητα μας, το νταμπλ πλεη, το τριπλ sli τον κουαντ core μας you name it. Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Ο φιλος παραπανω λεει οτι δεν εχει σωβρακο (στα πηραν τα σωβρακα ε αλλα την καρτα θα την παρει... Ο παραπανω εχει 3870χ2 και θελει να την αλλαξει...Δικα σας ειναι τα λεφτα βεβαια και δικαιωμα σας να τα διαχειριζεστε οπως θεωρειτε σκοπιμο, αλλα εμενα μου καθεται στραβα και το βρισκω λαθος και το λεω. Δεν εχω καμια εμπαθεια με κανεναν σας ουτε τα γραφω με σκοπο να επιτεθω προσωπικα σε καποιον η να δημιουργησω παρεξηγησεις, για να εξηγουμαστε, νταξ; Δεν έχεις άδικο να σου φαίνεται στραβό, αλλά εγώ όπως είπα ξοδεύω από αυτά που βάζω στην άκρη (όταν μου μένουν για να βάλω στην άκρη). Δεν ρυθμίζω τις ανάγκες μου ανάλογα με το τι θέλω να αγοράσω για το pc. Άμα και όταν έχω τότε θα ξοδέψω. Και την 3870χ2 από αγγελία την πήρα για να μου στοιχίσει λιγότερο
SaluSnikoS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Τελικα απο οσα διαβασα GTX280 VS GTX260= ΟΙ ελληνες δεν εχουνε λεφτα αλλα ολο αγοραζουν πραματα...:lol:
ikaruga24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Η αλήθεια ειναι οτι λεφτα δεν έχουμε και οτι βαζουμε στην άκρη το πετάμε είτε ειναι εξατμισεις, ειτε λαμπακια για να κανουμε χριστουγεννιατικο δεντρο το αυτοκινητο,ειτε καρτες γραφικων που αλλαζουμε καθε 3 μηνες οχι επειδη δεν μας καλυπτει η προηγουμενη, απλα για να λεμε οτι εχουμε την καινουρια, και να καυχιομαστε στην υπογραφη μας και να μπαινουμε στο ματι του αλλου. Και καλα αυτοι που τα εχουν (συνηθως τους τα δινουν αλλοι, βλεπε γονεις και 15χρονα με υπερυπολογιστες για να παιζουν crysis), οι αλλοι που δεν τα εχουν, τα σκανε με προσχημα την αρρωστεια τους...Τωρα τα πετανε σε καρτες γραφικων των 500+ ευρω, αργοτερα οταν μεγαλωσουμε σε κατι αλλο, μετα ερχονται τα δανεια,υστερα οι πιστωτικες να καλυψουμε τα τρεχοντα εξοδα αφου δε μας μενει μεριδιο απο τις δοσεις στην τραπεζα,κωτσοβολο, bmw κ.α και υστερα κλαιμε τη μοιρα μας.... Και οπως λεει και ο thresh, το τσιγαρακι μας, το καφεδακι μας, τα σουπερ κινητα μας, το νταμπλ πλεη, το τριπλ sli τον κουαντ core μας you name it. Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Ο φιλος παραπανω λεει οτι δεν εχει σωβρακο (στα πηραν τα σωβρακα ε αλλα την καρτα θα την παρει... Ο παραπανω εχει 3870χ2 και θελει να την αλλαξει...Δικα σας ειναι τα λεφτα βεβαια και δικαιωμα σας να τα διαχειριζεστε οπως θεωρειτε σκοπιμο, αλλα εμενα μου καθεται στραβα και το βρισκω λαθος και το λεω. Δεν εχω καμια εμπαθεια με κανεναν σας ουτε τα γραφω με σκοπο να επιτεθω προσωπικα σε καποιον η να δημιουργησω παρεξηγησεις, για να εξηγουμαστε, νταξ; Ολα ειναι θεμα προταιρεοτητας (το σκοτωσα εε?). Επι 1 μηνα τωρα δεν εβγαινα εξω το Σαββατο για να κρατησω τα λεφτα (και τα κρατησα) για αυτην την καρτα. Δεν κανω "σχεδια" για το τι θελω να παρω η οχι γιατι ποτε δεν μπορεις να σχεδιασεις με τα τις @#$%βενζινες, ασφαλειες και αλλα χαζα γι αυτο και "κοβω" απο εκει που τα δινω σιγουρα ουτως η αλλως. Τι να κανουμε, αλλιως δεν γινετε. Και μην το παιρνεις τις μετροιτης το "βρακι δεν εχει να βαλει ο κωλος μου", μιλαω γιατι και εγω ειμαι απο τους πολλους εκει εξω των 700....Απλως κοβω απο αλλου για να ριξω αλλου. Πιστευω πως ολοι αυτο κανουν.
tmjuju Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Αρκεί να μη ρίξετε λεφτά στην 260 ρε παίδες γιατί θα είναι κρίμα – τουλάχιστον όπως έχουν σήμερα τα πράγματα.
Arxidamos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2008 Ούτε να το φανταζόμουν ότι το θέμα θα έφτανε 9 σελίδες! Επειδή το απόγευμα θα κάνω το μεγάλο βήμα, για την αγορά της 280, θέλω μια μικρή επιβαβαίωση ότι το τροφοδοτικό θα με σηκώσει... Thresh, ξαναπέστο μια φορά, θέλω να το ακούω :lol:. Επαναλαμβάνω το psu είναι το Zalman 600w me 42A combined στην 12V...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.