Strategos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 οκ αποψη μου καλος ή κακος. edit: Δλδ ετσι οπως τα λετε οταν ειχα δωσει εγω ή ειχα πεσει σε δυσκολη χρονια ή ειτε ειμαι πολυ βλακας.
Unknowndot Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Τι λες?? Τι λες??Αυτά τα λέγανε πριν 20 χρόνια, μήπως ζεις σε άλλη εποχή? Πλέον το φροντιστήριο έχει γίνει κάτι σαν προυπόθεση και όχι κάτι που θα σε κάνει να επιτύχεις. Το 80% του βαθμού που θα γράψεις εξαρτάται από το φροντιστήριο? Μα τι λες.... Εγώ έγραψα 18 στις πανελλήνιες και υπήρχαν συμαθητές από το ίδιο τμήμα του φροντιστηρίου που γράψανε και 16 και 15. Έλεος με αυτά που λες, μην παραπληροφορείς τον κόσμο σε ακούν και άνθρωποι που τα έχουν περάσει. Αν δεν κάτσεις μόνος σου να διαβάσεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Φαντάσου κάτι υποθετικό για να καταλάβεις πως λειτουργεί το πράγμα Το φροντιστήριο σου παρέχει το "υλικό", πχ 1000 σελίδες για διάβασμα και 1000 ασκήσεις. Εσύ έχεις στη διάθεση σου ένα χρόνο για να καταφέρεις να μάθεις τις σελίδες και να λύσεις τις ασκήσεις. Αν εσύ δεν κάτσεις να διαβάσεις αυτή την ύλη ποιος θα σου την χώσει στον εγκέφαλο? Η κυρία Μαρία η γειτόνισσα που απλώνει τα ρούχα? Ο ρόλος του φροντιστηρίου και του σχολείου είναι βοηθητικός, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το "αν πηγαίνεις φροντιστήριο 2,3,4...άπειρα χρόνια πετυχαίνεις" Όλα εξαρτώνται από σένα και μην πας να ρίξεις την ευθύνη μιας αποτυχίας στους "βοηθούς" σου ΥΓ δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα... +1000 Το πιο εύκολο είναι να ρίχνεις τις εύθηνες στους άλλους . Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας ....
Praetorianos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 οκ αποψη μου καλος ή κακος.edit: Δλδ ετσι οπως τα λετε οταν ειχα δωσει εγω ή ειχα πεσει σε δυσκολη χρονια ή ειτε ειμαι πολυ βλακας. Δεν σου είπε κανείς ότι είσαι βλάκας αλλά όχι και το ότι το φροντιστήριο είναι το 80% του βαθμού, δηλαδή έλεος.. Αν δεν μπορείς να μάθεις μόνος σου και να κάτσεις να διαβάσεις 6(7) μαθήματα σε 1 ολόκληρο χρόνο τότε με τι @@ θα πας στο πανεπιστήμιο να δίνεις 6-10 μαθήματα ανά εξάμηνο ανώτερης δυσκολίας? Άσε που έτσι που γράφεις όποιος είναι ακόμα Α λυκείου θα σπεύσει να γραφτεί σε φροντιστήριο επειδή πιστεύει ότι είναι εγγύηση.. Βρε μπας και είσαι φροντιστηριάκιας?:-):lol:
Strategos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 εγω θα σου πω ενα πραγμα, προγραμματισμο τριτου λυκειου δεν την πολυ παλεβα και στο ΙΕΚ καθομουν και ενα δυσκολετερες ασκησης απο αυτες που ειχα για να δω αν θα δουλεψουν.δλδ τριτη λυκειου που ειχα και κινητρο δεν διαβαζα και μετα στο ΙΕΚ χωρις κινητρο μου ηρθε η επιφωτηση και τα καταλαβαινα ολα. Με την λογικη που το λες εσυ οποιος γραψει καλα στης πανελληνιες σημαινει οτι θα παει και καλα εκει που περασει; και στο θεμα φροντιστηριου-ιδιαιτερου δεν λεω οτι σου εγγυαται επιτυχια αλλα λεω οτι ειναι ενας παραγοντας ο οποιος σε βοηθαει να κατανοησεις την υλη ωστε να μπορεις να λυσεις τις ασκησεις.
Praetorianos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 εγω θα σου πω ενα πραγμα, προγραμματισμο τριτου λυκειου δεν την πολυ παλεβα και στο ΙΕΚ καθομουν και ενα δυσκολετερες ασκησης απο αυτες που ειχα για να δω αν θα δουλεψουν.δλδ τριτη λυκειου που ειχα και κινητρο δεν διαβαζα και μετα στο ΙΕΚ χωρις κινητρο μου ηρθε η επιφωτηση και τα καταλαβαινα ολα. Με την λογικη που το λες εσυ οποιος γραψει καλα στης πανελληνιες σημαινει οτι θα παει και καλα εκει που περασει; Όχι φυσικά και δεν εγγυάται τίποτα αλλά είναι μια αρχή. Το ότι εσύ τα κατάφερες στην συνέχεια δείχνει ότι σε ενδιέφερε και αφού τα κατάφερες στα ΙΕΚ σημαίνει ότι θα τα κατάφερνες και στον προγραμματισμό λυκείου που είναι γελοιος. Το γιατί δεν ασχολήθηκες είναι δικό σου θέμα.. Αλλά κάποιος που δεν θέλει να ασχοληθεί με τα του λυκείου και περιμένει ότι στην μετέπειτα εξέλιξη θα του έρθει επιφοίτηση την πάτησε. Συ είπες ότι στα ΙΕΚ καθόσουν και έλυνες δυσκολότερες ασκήσεις για να δεις αν θα δουλέψουν, αυτό ονομάζεται κίνητρο από ενδιαφέρον, δεν δίνει κίνητρο μόνο ο μπαμπούλας των πανελλαδικών.
andreapaog328 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Όταν λές φροντηστήριο απο νωρίς? πόσο νωρίς δλδ? Εγώ ένα πράγμα θα πώ, αν δεν σου κόβει,δεν ασχολείσαι, και 150 ώρες την εδομάδα,στο καλύτερο φροντιστήριο, να κάνεις πάλι τίποτα δεν θα καταφέρεις. Υπάρχουν σήμερα μαθήματα τα οποία μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου... Εγώ άρχισα φροντιστήρια 2α Λυκείου και εκεί έκανα μόνο φυσική-μαθηματικά. Φέτος στην τρίτη ΔΕΝ έκανα σε μαθ γενικής και διοίκηση και έγραψα πολύ καλά! Ότι έκανα σε αυτά τα δύο μαθήματα το έκανα μόνος μου και με 1-2 καλά βοηθήματα.
FilipposMD Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Καλό θα ήταν να μη γενικεύουμε, γιατί κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της. Τώρα, για τον φίλο που ρώτησε. Αν έγραψες 8,5 στις πανελλήνιες, κάτι στραβό έχει συμβεί. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι χαζός, αλλά ο καθένας έχει την κλίση του. Αν δεν την πάλευες με το διάβασμα, δε γούσταρες, δεν είχες όρεξη, διάβαζες αλλά δεν απέδιδες, σκέψου ότι μπορεί να μην είναι αυτή η κλίση σου. Το να πας κάποια χρόνια σε μια σχολή, με τους γονείς σου να πληρώνουν και τελικά να μη γίνει τίποτα, είναι κρίμα. Δυστυχώς οι περισσότεροι βλέπουν τις σπουδές σαν ένα μέσο να επεκτείνουν την εφηβεία τους, να πιουν καφέδες και να ρίξουν γκόμενες. Αν δεν έχεις αποφασίσει τι πραγματικά θες, μπορείς να πας φαντάρος και να εκμεταλλευθείς το χρόνο για να ψάξεις τι λύσεις έχεις. Όσο για το κοινωνικό στάτους κτλ., ένα ξέρω εγώ. Αν είσαι καλός στη δουλειά σου, όλοι σε εκτιμούν και μια χαρά χρήματα βγάζεις.
Strategos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Όταν λές φροντηστήριο απο νωρίς? πόσο νωρίς δλδ?Εγώ ένα πράγμα θα πώ, αν δεν σου κόβει,δεν ασχολείσαι, και 150 ώρες την εδομάδα,στο καλύτερο φροντιστήριο, να κάνεις πάλι τίποτα δεν θα καταφέρεις. Υπάρχουν σήμερα μαθήματα τα οποία μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου... Εγώ άρχισα φροντιστήρια 2α Λυκείου και εκεί έκανα μόνο φυσική-μαθηματικά. Φέτος στην τρίτη ΔΕΝ έκανα σε μαθ γενικής και διοίκηση και έγραψα πολύ καλά! Ότι έκανα σε αυτά τα δύο μαθήματα το έκανα μόνος μου και με 1-2 καλά βοηθήματα. μαθηματα θεωρητικης κατευθυνσης εννοειτε οτι ειναι καθαρα προσωπικο διαβασμα, οπως και η διοικηση επιχειρησεων, και ολα τα μαθηματα γενικης ειναι γελια. Αλλα εμενα παντως τα μαθηματικα και η φυσικη κατευθυνσης πριν 2 χρονια που εδινα μου φανηκαν υπερβολικα δυσκολα θεματα τι να πω ισως παει και αναλογα την χρονια. τεσπα ειμαστε offtopic το περι του θεματος μετα τι; ενα ειναι σιγουρο οτι οτι και να κανεις αν δεν ασχοληθεις εσυ δεν θα ασχοληθει και αυτο, διαλεξε κανε αυτο που θες και αν εισαι καλος θα γινεις και καλος και θα βρεις καλη δουλεια. Αλλα κοιτα να δεις αν τελειωσεις ΙΕΚ θα περνεις βασικο μισθο 600ευρω αλλα αν τελειωσεις ΤΕΙ-ΑΕΙ θα πας για κανα 1100ρι υποθετικα παντα.
Alchemist` Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Όπως διάβασ πριν από λίγο σε ένα άλλο post ... "πριν ή μετά τους ρωζ ελέφαντες ?" Οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί δε φυτρώνουν, συνήθως από κάποια σχολή βγαίνουν. Δεν βγαίνουν από ΑΕΙ πάντως. Όσο για τις επιιδοτήσεις ... το κάνεις να ακούγεται τόσο εύκολο. Το κράτος δεν έχει τι να τα κάνει τα λεφτά που περιμένει τον καθένα (που εδώ δεν έπιασε ούτε 10) να τελειώσει φαντάρος και να του κάνει την τιμή να δεχθεί την επιδότηση. Αλήθεια που ζεις ? Δεν σου είπα ότι είναι εύκολο, δεν είναι όμως αδύνατο... Δεύτερον το κράτος δεν πετάει χρήματα, προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία και να μειώσει την ανεργία με αυτά τα μέτρα... Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα αξιοποίησαν, απλώς οι περισσότεροι δεν θέλουν καν να μπούν στον κόπο να τα ψάξουν (αφού θέλουν να βολευτούν στο δημόσιο)...Το να ανοίξεις μια επιχείρηση θέλει πολή δουλειά, και φυσικά έχει μεγάλο ρίσκο όπως προείπα, αλλα είναι μια εναλλακτική... Αυτο προσπάθησα να δώσω στον φίλο που έκανε το thread, εναλλακτικές λύσεις που ίσως δεν σκέφτηκε. Υ.Γ. Αυτό που ήθελα βασικά να πω, είναι πως είναι αδύνατο να μπούν όλοι στα πανεπηστήμια, και πως γ αυτούς που δεν μπαίνουν υπάρχουν κ άλλες ευκαιρίες εκεί έξω, δεν είναι το να ξαναδώσουν μέχρι να περάσουν κάπου μονόδρομος... Παραδείγματος χάρην, έχω γνωστό μου (νεαρό σε ηλικία) ο οποίος πήρε και δουλεύει ένα περίπτερο, σε πληροφορώ ότι βγάζει πάνω απο 2000 ευρώ το μήνα καθαρά, και ότι ο τζίρος φτάνει τα 1000-1200 ευρώ ανα μέρα, μπορείς να μου πεις πόσοι πτυχιούχοι παίρνουν τόσα λεφτά? Σίγουρα δεν βρίσκεις κάθε μέρα περίπτερα προς πώληση, αλλά είναι ένα παράδειγμα...
andreapaog328 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Πω , δείτε αυτο!!! τι έιναι αυτό ρε παλικάρι? sorry για το offtopic αλλά δεν κατάλαβα που κολλάει.
abbath Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει σε όλους η ιδεολογία ότι πρέπει να σπουδάσουν κάτι... Υ.Γ. Δεν έχω κάνει βέβαια τίποτα από αυτά... φοιτητής είμαι, αλλα πραγματικά πιστεύω με όλα όσα έχω δει, οτι δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να πετύχεις στη ζωή σου, οι σπουδές είναι απλά ένας από τους πολλούς δρόμους. Πάνω κάτω αυτά θα σου έλεγα..Επομένως το παραθέτω για να μην κουράζομαι...Το μόνο που δε θα σου πρότεινα είναι να πας ΕΠΟΠ..Μια ζωή φαντάρος!..Δε λέει... Και συμφωνώ με όσους σου είπαν ότι αν δεν την παλεύεις με το διάβασμα η Πληροφορική δεν πρέπει να είναι ούτε καν σαν τελευταία επιλογή...Για να το γενικεύσω θα σου πω να επιλέξεις ένα απ'τα πολλά ΙΕΚ με πιο εύκολο περιεχόμενο..(Λογιστική πχ..) που όμως να ξέρεις ότι κι εκεί θα χρειαστεί να ρίξεις ένα καλό διαβασματάκι για να πάρεις την πιστωποίηση..Αλλά μιλάμε για 2 μήνες σε 2 χρόνια...Αν δεν την παλεύεις ούτε για τόσο,πήγαινε στρατό να ξεμπερδεύεις και πιάσε μια δουλειά... Ξαναλέω,για να κλείσω,ότι δε χρειάζεται όλοι να σπουδάσουν αλλά ότι έχεις σε χαρτί καλό είναι...Πάρε και κανα ecdl για να υπάρχει..
Filos19 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Πω , δείτε αυτο!!! Πας καλά ρε φίλε? Αι παράτα μας...
NemeSis1990 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Μετά από διεξοδικό έλεγχο της ιστοσελίδας http://www.oeek.gr κατέληξα στην παρακάτω ειδικότητα: Διαιτολόγος Έχω να επιλέξω μεταξύ των παρακάτω ιδιωτικών ΙΕΚ: http://www.delta-iek.gr/seidikotites.php?id=267 http://www.iekxini.gr/nsite/diet.htm http://www.iek-kmi.gr/iek_akmi/view_list_in_category.php?category_id=125&document_id=294&page=1#text294 http://www.paster.gr/ygeia_6.htm Ακούω τυχόν εμπειρίες σας και αναρωτιέμαι αν μπορώ να συνεχίσω σε ΤΕΙ σύμφωνα με αυτό το topic: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=253841
DrLo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δεν βγαίνουν από ΑΕΙ πάντως. Αν εννοείς ηλεκτρολόγο αυτόν που θα έρθει να σου βάλει ένα πίνακα σπίτι σου, όχι συνήθως δεν βγαίνουν από ΑΕΙ (αν και όταν χτίζεται μια νέα οικοδομή όλα αυτά τα φορτώνεται ένας από ΑΕΙ/ΤΕΙ). Ακόμα όμως κι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων μια "σχολή", θες τεχνική σχολή, θες ΙΕΚ το έχουν για να πάρουν την άδεια. Ακόμα κι τα "μαστορόπαιδα" που μάθαν την δουλειά δίπλα σε κάποιον παλιο στη πράξη μια "σχολή" τη βγάλαν απλά δεν ήταν το ΙΕΚ Ξυνή αλλά ο "μαστρο-θανάσης". Δεν σου είπα ότι είναι εύκολο, δεν είναι όμως αδύνατο... Δεύτερον το κράτος δεν πετάει χρήματα, προσπαθεί να ενισχύσει την οικονομία και να μειώσει την ανεργία με αυτά τα μέτρα... Δεν είναι λίγοι αυτοί που τα αξιοποίησαν, απλώς οι περισσότεροι δεν θέλουν καν να μπούν στον κόπο να τα ψάξουν (αφού θέλουν να βολευτούν στο δημόσιο)...Το να ανοίξεις μια επιχείρηση θέλει πολύ δουλειά, και φυσικά έχει μεγάλο ρίσκο όπως προείπα, αλλα είναι μια εναλλακτική... Αυτό προσπάθησα να δώσω στον φίλο που έκανε το thread, εναλλακτικές λύσεις που ίσως δεν σκέφτηκε. Ναι, να ανοίξεις μια δική σου δουλειά είναι πάντα μια εναλλακτική. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις έτσι εύκολα σε στυλ δε βαριέσαι πάρε μια επιδότηση. Έχεις κοιτάξει τι ζητάνε για να σε επιδοτήσουν ? Ως ελεύθερος επαγγελματίας αρκετά χρόνια μπορώ να σου πω ότι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ έμπειροι, απόφοιτοι μπορούν να καλύψουν τις "προδιαγραφές". Πόσο μάλλον ένας 19άρης που μόλις τελείωσε τον στρατό. Υ.Γ. Αυτό που ήθελα βασικά να πω, είναι πως είναι αδύνατο να μπουν όλοι στα πανεπιστήμια, και πως γ αυτούς που δεν μπαίνουν υπάρχουν κ άλλες ευκαιρίες εκεί έξω, δεν είναι το να ξαναδώσουν μέχρι να περάσουν κάπου μονόδρομος... Παραδείγματος χάριν, έχω γνωστό μου (νεαρό σε ηλικία) ο οποίος πήρε και δουλεύει ένα περίπτερο, σε πληροφορώ ότι βγάζει πάνω από 2000 ευρώ το μήνα καθαρά, και ότι ο τζίρος φτάνει τα 1000-1200 ευρώ ανά μέρα, μπορείς να μου πεις πόσοι πτυχιούχοι παίρνουν τόσα λεφτά? Σίγουρα δεν βρίσκεις κάθε μέρα περίπτερα προς πώληση, αλλά είναι ένα παράδειγμα... Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να τελειώσουν όλοι ΑΕΙ και γνωρίζω και εγώ αντίστοιχες περιπτώσεις παιδιών που μετά το λύκειο "δούλεψαν" τα μαγαζιά των γωνιών τους ή άνοιξαν δικά τους και τα πάνε μια χαρά (αν μιλάμε για οικονομική αποκατάσταση), αν και πιστεύω ότι μια σχολή προσφέρει κι άλλα στον άνθρωπο εκτός από επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί ίση αν όχι μεγαλύτερη αφοσίωση με αυτή ενός μαθητή που δίνει πανελλήνιες ή ενός φοιτητή και άτομα που δεν μπορούν "να βάλουν τον κώλο τους κάτω" συνήθως αποτυγχάνουν. Όχι απαραίτητα να είναι καλοί μαθητές αλλά να μπορούν να κάνουν πράγματα και να ξέρουν τι θέλουν. Χωρίς παρεξήγηση ένας που έγραψε 8,5 και ψάχνει στο insomnia "τι θα γίνει όταν μεγαλώσει" δε μου φαίνεται ότι ανήκει στη παραπάνω κατηγορία. Μακάρι να έχω λάθος εντύπωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.