Unknowndot Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ναι, κάπως έτσι… Γιαυτό έκανα αυτό το topic, για να με βοηθήσετε να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου. Το να δώσεις δεύτερη φορά μπορείς να το αποφασίσεις μόνο εσύ- ξέρεις τις αντοχές σου , τους στόχους και τις δυνατότητες σου για κάτι το καλύτερο π.χ από δική μου εμπειρία θα σου έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο... το 2006 έβγαλα λίγα μόρια πάνω από 18 και αν και ακούγεται καλό δεν ήταν για τα Θέλω μου, διάλεξα μιά σχολή από τις πολύ καλές και.... και ξαναέδωσα. Έκανα μαθήματα πολύ λίγες ώρες και το αποτέλεσμα.... 2 μήνες πριν δεν άντεχα άλλο και σταματησα τα μαθήματα εντελώς .Τώρα το αποτέλεσμα ήταν να βγάλω (+- 10 μόρια) 19100 Αλλά πιστεύω ότι και η τύχη έπαιξε ρόλο σε αυτό. Ότι και να αποφασίσεις, όπως ξέρεις, δεν θα είναι εύκολο. Γνώμη μου αν αντέχεις ξαναδώσε (αλλά φρόντισε να λίωσεις στο δίαβασμα) αλλίως βρες μια δούλεια και ταυτοχρονά κανέ κάποιες επισκέψεις σε ιδ.σχολές για προγραμ.σπουδών και επιδίωξε να ρωτήσεις παιδία που πηγαίνουν ή έχουν τελιώσει κάποιες από αυτές. Το game development για Ελλάδα από χλωμό έως λευκό του νεκρού το βλέπω (κάποια στιγμή το σκεφτόμουν αλλά δεν ) Ο βαθμός πρόσβασης μιας σχολής δεν αποτελεί δείκτη για την "αξία" ή την δυσκολία αυτής αφού καθορίζεται από τις επιλογές των μαθητών στα μηχανογραφικά τους Κατά τη γνώμη μου ο βαθμός στις παν. δεν αποτελεί δείκτη ευφυίας αλλά το κατά πόσο μπόρεσε κάποιος να προσηλωθεί στον στόχο του
Typhoon Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Αυτό έλειπε ρε σεις, να ήξερε ο μέσος πολίτης τι είναι το PLC...είμαι σίγουρος ότι και οποιοσδήποτε δικηγόρος, φιλολογός or whatever μπορεί να μας αραδιάσει ένα κάρο ορολογίες που δεν ξέρουμε. Τώρα όσον αφορά το φίλο μας, το σημαντικό για μένα είναι να βρει τι θέλει να κάνει δεδομένου ότι αλλιώς ότι και να του πούμε δεν έχει νόημα. Υπάρχουν άλλοι κλάδοι που τα βγάζεις μια χαρά πέρα με πτυχίο ΙΕΚ και άλλοι που θέλεις και 2 MSc.
Praetorianos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 NemeSis όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω πρέπει μόνος σου να σκεφτείς αν έχεις τις δυνάμεις/ικανότητες/αντοχές να ξαναδώσεις. Αν ναι θα σου συνιστούσα άλλη μια προσπάθεια. Γνωστός μου ήθελε επιστήμες υπολογιστών, στην πρώτη χρονιά έβγαλε 14000 μόρια. Μπορούσε να μπει σε ΤΕΙ πληροφορικής που είναι αντίστοιχο έτσι για να τελειώνει και να μην έχει και τους δικούς του να τον πρήζουν, όμως ξαναέδωσε και μπήκε εκεί που γούσταρε.. Τώρα αν θες απλά να τελειώνεις με βοηθό το google και καθηγητές μπορείς να βρεις πολλές εναλλακτικές (δεν ξέρω καμία για να βοηθήσω). Έχε όμως υπόψιν σου ότι πρέπει να σκεφτείς και το μετά πριν κάνεις οτιδήποτε. ΥΓ Στον προγραμματισμό όντως, πόσο έγραψες? Κατά τη γνώμη μου ο βαθμός στις παν. δεν αποτελεί δείκτη ευφυίας αλλά το κατά πόσο μπόρεσε κάποιος να προσηλωθεί στον στόχο του +1000
Filos19 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ για τα σχόλια αλλά δύσκολα να ξαναδώσω, δε την παλεύω… ποτέ δε την πάλεψα! Έχεις να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο που να έχει σχέση με την πληροφορική? Ρε φίλε θα μας τρελάνεις???? Δεν την παλεύεις με αυτό που λέγεται διάβασμα και θέλεις να πας πληροφορική??? Ηρέμησε λίγο και δέστην αλλιώς. Αφου δεν γουστάρεις το διάβασμα και δεν την παλεύεις όπως λες, ασχολήσου με κάτι άλλο, γίνε τεχνίτης γίνε υδραυλικός ή ζωγράφος φωτογράφος, ποδοσφαιριστής, κουβαλητής. Αλλά πληροφορική?? Απλά έλεος, βρήκες την "πιο εύκολη" επιστήμη να διαλέξεις!!Και αμφιβάλω αν καταλαβαίνεις τι ενοούμε με τον όρο πληροφορική, δεν έχει καμία σχέση με το Call of Duty και το World of Warcraft που ίσως παίζεις, είναι τελειώς διαφορετικά, ποτε δεν θα ασχοληθείς με ήρωες παιχνιδιού και βρυκόλακες. Εσύ απλά θα υλοποιείς κάποιον κώδικα που σου έχουν αναθέσει οι "από πάνω". Αυτά αναφορικά με τον προγραμματισμό παιχνιδιών. Όλοι θέλουν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πληροφορικάριοι, οικονομιλόγοι. Για να γίνεις όμως πρέπει να την παλεύεις. Αν δεν την παλεύεις γιατί το πεδεύεις το πράγμα, σκέτη αποτυχία θα είναι οι σπουδές σου. Πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα, η επιτυχία στη ζωή σου δεν θα έρθει απλά και μόνο με το αν περάσεις σε μια σούπερ σχολή, ή γίνεις πληροφορικάριος ή οτιδήποτε. Θα επιτύχεις πολύ απλά αν "την παλεύεις" + "αν γουστάρεις να την παλέψεις" πολύ απλά αν μπορείς και αν θέλεις. Αν μια από τις δύο αυτές προυποθέσεις δεν ισχύσει σε σένα τότε παράτατο, πήγαινε σε κάποιο ΙΕΚ μάθε μια τέχνη και είσαι άρχοντας. Μη θεωρείς υποτιμητικές αυτές τις δουλειές. Έλεος με τα όνειρα του καθένα
Lomar Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Filos19 +1 εκφράστηκες όπως δε μου έβγαινε @NemeSis1990 αν αλγόριθμους στις πανελλήνιες έγραψες κάτω απο 15 και γενικά δε σου άρεσε το μάθημα, αυτό που μπορώ να σου πω με κάθετη, σίγουρη και απόλυτη βεβαιότητα είναι: ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΔΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. φυσικά άλλο πληροφορική και άλλο κατσαβιδάκιας, το διευκρινίζω για τις όποιες ανάλογες απαντήσεις.
GIANNISPATRA Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 συμφωνώ με τον filos19 πολύ σωστή άποψη . Τι στον πέο θα κάνεις αν δεν μπορείς να διαβάσεις .. χαμένος χρόνος σου θα είναι φίλε . Ασχολήσου αν έχεις όρεξη με κάτι που απαιτεί λίγο έως καθόλου διάβασμα και θα πετύχεις καλύτερα αν έχεις μεράκι και όρεξη .
-nick- Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Άφησε τζίβες και γίνε πλανόδιος roots reggae/ska μουσικός.
DrLo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει περάσει σε όλους η ιδεολογία ότι πρέπει να σπουδάσουν κάτι... Πήγαινε αν θες στρατό (κάνε την θητεία σου δλδ), και μετά μόλις γυρίσεις πάρε ένα δάνειο, πάρε τις επιδοτήσεις ως νέος επιχειρηματίας, και άνοιξε μια επιχείρηση... Υπάρχει ρίσκο βέβαια, αλλά αν πετύχεις, θα βγάλεις αρκετά χρήματα, περισσότερα πιστεύω αν περάσεις στο ΑΕΙ Χ, τμήμα μπουρδολογίας... Πάρα πολύ καλά λευτά επίσης θα βγάλεις αν γίνεις υδραυλικός, ή ηλεκτρολόγος όπως προαναφέρθηκε... Περιζήτητο επάγγελμα. Άλλη μια εναλακτική που έχεις είναι το ΕΠΟΠ. Αυτά μπόρεσα να σκευτώ... Υ.Γ. Δεν έχω κάνει βέβαια τίποτα από αυτά... φοιτητής είμαι, αλλα πραγματικά πιστεύω με όλα όσα έχω δει, οτι δεν χρειάζεται να σπουδάσεις για να πετύχεις στη ζωή σου, οι σπουδές είναι απλά ένας από τους πολλούς δρόμους. Όπως διάβασ πριν από λίγο σε ένα άλλο post ... "πριν ή μετά τους ρωζ ελέφαντες ?" Οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί δε φυτρώνουν, συνήθως από κάποια σχολή βγαίνουν. Όσο για τις επιιδοτήσεις ... το κάνεις να ακούγεται τόσο εύκολο. Το κράτος δεν έχει τι να τα κάνει τα λεφτά που περιμένει τον καθένα (που εδώ δεν έπιασε ούτε 10) να τελειώσει φαντάρος και να του κάνει την τιμή να δεχθεί την επιδότηση. Αλήθεια που ζεις ? @ Nemesis : Δεν είναι το 8500 που με κάνει να αμφιβάλω για την ικανότητά σου να παρακολουθήσεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΕΙ/ΤΕΙ. Είναι κυρίως ότι στο ΚΑΙ 5' είσαι διατεθιμένος έως ένα βαθμό να "αφήσεις" το μέλλον μέλλον σου σε μια "παρέα" ξένων, που δε σε έχουν δει ποτέ, δε σε ξέρουν και δεν το έχουν σε τίποτα να πετάξουν ότι τους έρθει στο κεφάλι. Κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να τα λύσουμε από το insomnia. Ούτε insomnia ούτε το google θα σε μπορούν να σε βοηθάνε σε όλα.
Ma3str0 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ρε φίλε θα μας τρελάνεις???? Δεν την παλεύεις με αυτό που λέγεται διάβασμα και θέλεις να πας πληροφορική??? Ηρέμησε λίγο και δέστην αλλιώς.Αφου δεν γουστάρεις το διάβασμα και δεν την παλεύεις όπως λες, ασχολήσου με κάτι άλλο, γίνε τεχνίτης γίνε υδραυλικός ή ζωγράφος φωτογράφος, ποδοσφαιριστής, κουβαλητής. Αλλά πληροφορική?? Απλά έλεος, βρήκες την "πιο εύκολη" επιστήμη να διαλέξεις!!Και αμφιβάλω αν καταλαβαίνεις τι ενοούμε με τον όρο πληροφορική, δεν έχει καμία σχέση με το Call of Duty και το World of Warcraft που ίσως παίζεις, είναι τελειώς διαφορετικά, ποτε δεν θα ασχοληθείς με ήρωες παιχνιδιού και βρυκόλακες. Εσύ απλά θα υλοποιείς κάποιον κώδικα που σου έχουν αναθέσει οι "από πάνω". Αυτά αναφορικά με τον προγραμματισμό παιχνιδιών. Όλοι θέλουν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πληροφορικάριοι, οικονομιλόγοι. Για να γίνεις όμως πρέπει να την παλεύεις. Αν δεν την παλεύεις γιατί το πεδεύεις το πράγμα, σκέτη αποτυχία θα είναι οι σπουδές σου. Πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα, η επιτυχία στη ζωή σου δεν θα έρθει απλά και μόνο με το αν περάσεις σε μια σούπερ σχολή, ή γίνεις πληροφορικάριος ή οτιδήποτε. Θα επιτύχεις πολύ απλά αν "την παλεύεις" + "αν γουστάρεις να την παλέψεις" πολύ απλά αν μπορείς και αν θέλεις. Αν μια από τις δύο αυτές προυποθέσεις δεν ισχύσει σε σένα τότε παράτατο, πήγαινε σε κάποιο ΙΕΚ μάθε μια τέχνη και είσαι άρχοντας. Μη θεωρείς υποτιμητικές αυτές τις δουλειές. Έλεος με τα όνειρα του καθένα +1 Ως τελειόφητος ΑΕΙ πληροφορικής θα σε συμβούλευα και εγώ να δεν την παλεύεις με το διάβασμα να μην μπεις στον κόπο κάν για την πληροφορική. Θέλει πολύ διάβασμα καμμία σχέση με πανελλήνιες, ειδικά τον τελευταίο χρόνο πολλές φορές λόγο εργασιών και διαβάσματος είμουν μπροστά σε έναν υπολογιστή και 12-14 ώρες την μέρα, πίστεψε με δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Καμμία επιστήμη δεν είναι εύκολη να θέλεις να σχοληθείς επαγγελματικά πόσο μάλλον η πληροφορική, μπορεί να φαίνεται ελκυστική απο μακριά αλλά γρήγορα θα καταλάβεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Strategos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 εγω θα πω ενα πραγμα το θεμα πανελληνιες εξαρταται σχεδον μονο απο τους γονεις, αν εχεις ξεκινησει τα φροντιστηρια απο την ηλικια που πρεπει και κανεις της ωρες που πρεπει δλδ τουλαχιστον 28 ωρες την βδομαδα στις τελευταιες δυο ταξεις σιγουρα θα γραψεις καλα στης πανελληνιες. Αν δεν εχει κανει τα παραπανω στην καλυτερη θα γραψεις ενα 13 και θα περασεις σε ενα TEI τουρισμου μονο και μονο για να επιβαρυνεις την οικογενιας σου και να το παιζεις φοιτητης. Αν πας σε ιδιωτικο ιεκ και ποτε να μην πατησεις θα το παρεις το χαρτι, στο δημοσιο τουλαχιστον θα δωσεις καποιες εξετασεις που θα ειναι καπως επικυρωμενες. Εγω παντως στο ιεκ κατι εμαθα γενικα οτι μας διδαξαν το εμαθα, στο σχολιο εμαθα οτι 3 χρονια το λυκειο απλα κανεις κατι σαν συμπληρωματικες ασκησης του φροντιστηριου. Κατα τα αλλα βγαινουν οι φοιτητες και γκρινιαζουν για τα ιδιωτικα πανεπιστημια αλλα οι ιδιοι απο 8 χρονων μεχρι 18 δεν ξερουν καν το ποσο που εχουν δωσει οι γονεις τους για την υποτιθεμενη δωρεαν παιδια. Εγω οταν ειχα ξεκινηση το IEK το δημοσιο λεγανε οτι με πιστοποιηση τον ιεκ θα μπορεις να περασεις σε ΤΕΙ του κλαδου σου να κανεις 2 χρονια τα μαθηματα που δεν εκανες στο ιεκ και οπως το περιμενα το κανανε γαργαρα. Στα ιεκ θα δεις οτι 18/20 ατομα δεν εχουν ιδεα καν γιατι ειναι εκει τουρισμος και εκει, αλλα τουλαχιστον αν θες πραγματικα να μαθεις θα μαθεις και η καθηγητες θα σε βοηθησουν. Επειτα και σε τοπ ΑΕΙ να εχεις περασει αν δεν κατσεις να διαβασεις μετα δεν εχει νοημα ο σκοπος ειναι σε οτι πας-περασεις να το παλεψεις και εγω προσωπικα θεωρω βλακεια να βαζεις στο μηχανογραφικο 100 σχολες οι οποιες ειναι ασχετες μεταξυ τους και μετα περνας καπου που ουτε σου αρεσει αυτο που μαθενεις και ουτε πατας ποτε και ουτε ενδιαφερεσαι για αυτο ενω καποιος αλλος μπορει να ενδιαφερεται περισσοτερο. δες http://www.oeek.gr την περιοχη σου στο θεμα ιεκ. απο εκει και περα αν εχεις λευτα υπαρχουν και ιδιωτικα κολεγια που σιγουρα θα μαθεις κατι παραπανω κατσε τωρα το καλοκαιρι βαλτα κατω σκεψου και αποφασισε αλλα να ξερεις και το οτι δεν εγραψες καλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου, αλλα αν δεν εκατσες να διαβασεις ποτε τοτε ο filos19 εχει δικαιο.
Ma3str0 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 εγω θα πω ενα πραγμα το θεμα πανελληνιες εξαρταται σχεδον μονο απο τους γονεις, αν εχεις ξεκινησει τα φροντιστηρια απο την ηλικια που πρεπει και κανεις της ωρες που πρεπει δλδ τουλαχιστον 28 ωρες την βδομαδα στις τελευταιες δυο ταξεις σιγουρα θα γραψεις καλα στης πανελληνιες. Αν δεν εχει κανει τα παραπανω στην καλυτερη θα γραψεις ενα 13 και θα περασεις σε ενα TEI τουρισμου μονο και μονο για να επιβαρυνεις την οικογενιας σου και να το παιζεις φοιτητης.Αν πας σε ιδιωτικο ιεκ και ποτε να μην πατησεις θα το παρεις το χαρτι, στο δημοσιο τουλαχιστον θα δωσεις καποιες εξετασεις που θα ειναι καπως επικυρωμενες. Εγω παντως στο ιεκ κατι εμαθα γενικα οτι μας διδαξαν το εμαθα, στο σχολιο εμαθα οτι 3 χρονια το λυκειο απλα κανεις κατι σαν συμπληρωματικες ασκησης του φροντιστηριου. Κατα τα αλλα βγαινουν οι φοιτητες και γκρινιαζουν για τα ιδιωτικα πανεπιστημια αλλα οι ιδιοι απο 8 χρονων μεχρι 18 δεν ξερουν καν το ποσο που εχουν δωσει οι γονεις τους για την υποτιθεμενη δωρεαν παιδια. Εγω οταν ειχα ξεκινηση το IEK το δημοσιο λεγανε οτι με πιστοποιηση τον ιεκ θα μπορεις να περασεις σε ΤΕΙ του κλαδου σου να κανεις 2 χρονια τα μαθηματα που δεν εκανες στο ιεκ και οπως το περιμενα το κανανε γαργαρα. Στα ιεκ θα δεις οτι 18/20 ατομα δεν εχουν ιδεα καν γιατι ειναι εκει τουρισμος και εκει, αλλα τουλαχιστον αν θες πραγματικα να μαθεις θα μαθεις και η καθηγητες θα σε βοηθησουν. Επειτα και σε τοπ ΑΕΙ να εχεις περασει αν δεν κατσεις να διαβασεις μετα δεν εχει νοημα ο σκοπος ειναι σε οτι πας-περασεις να το παλεψεις και εγω προσωπικα θεωρω βλακεια να βαζεις στο μηχανογραφικο 100 σχολες οι οποιες ειναι ασχετες μεταξυ τους και μετα περνας καπου που ουτε σου αρεσει αυτο που μαθενεις και ουτε πατας ποτε και ουτε ενδιαφερεσαι για αυτο ενω καποιος αλλος μπορει να ενδιαφερεται περισσοτερο. δες http://www.oeek.gr την περιοχη σου στο θεμα ιεκ. απο εκει και περα αν εχεις λευτα υπαρχουν και ιδιωτικα κολεγια που σιγουρα θα μαθεις κατι παραπανω κατσε τωρα το καλοκαιρι βαλτα κατω σκεψου και αποφασισε αλλα να ξερεις και το οτι δεν εγραψες καλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου, αλλα αν δεν εκατσες να διαβασεις ποτε τοτε ο filos19 εχει δικαιο. Θα διαφωνήσω στο θέμα τον πανελλαδικών, πιστεύω πως για να πετύχει κάποιος στις πανελλήνιες θα πρέπει να έχει θέσει στόχους και να για έναν χρόνο να κάνει σοβαρή δουλειά αλλιώς κοροϊδεύει τον ευατό του και τους γονείς του. Όσο για τα φροντηστήρια ναι μεν βοηθούν, όμως δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας. Επίσης στην ηλικία τον 18 δεν μπορείς να περιμένεις από τους γονείς σου να σου πούνε να διαβάσεις, είναι καθαρά θέμα οριμότητας.
user12 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Ρε παιδια δεν εχει σημασια τι θα βγαλεις αλλα τι θα κανεις
Strategos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Θα διαφωνήσω στο θέμα τον πανελλαδικών, πιστεύω πως για να πετύχει κάποιος στις πανελλήνιες θα πρέπει να έχει θέσει στόχους και να για έναν χρόνο να κάνει σοβαρή δουλειά αλλιώς κοροϊδεύει τον ευατό του και τους γονείς του. Όσο για τα φροντηστήρια ναι μεν βοηθούν, όμως δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας. Επίσης στην ηλικία τον 18 δεν μπορείς να περιμένεις από τους γονείς σου να σου πούνε να διαβάσεις, είναι καθαρά θέμα οριμότητας. παιζουν ρολο οχι στο να σου πουν να διαβασεις. Αλλα στο να σε εχουν ξεκινησει στα φροντιστηρια απο νωρις. και δυστηχως ετσι ειναι το 80% του βαθμου που θα γραψει εξαρταται απο εκει. Γιατι μονο ετσι δεν θα εχεις κενα και θα εχεις λυση ολες τις πιθανες ασκησεις που μπορει να πεσουν 100 φορες και θα την γραψεις σχεδον απεξω την ασκηση. σε αυτο που λες για στοχο το πιστευα και γω μεχρι καποτε. δλδ οταν απετυχα που ηξερα οτι θα αποτυχω δεν ηθελα να ξαναδωσω διοτι δεν ηξερα αν πραγματικα ηθελα να περασω. βασικα δεν ηξερα αν αξιζει να προσπαθησω και αλλο για να περασω και καπου που ισως και παλι να μην αξιζει. Μετα στο που πηγα στο ιεκ προσπαθησα να μαθω το 100% που το καταφερα. αλλα στο θεμα πανελληνιων οσο και να προσπαθεις αν δεν εχεις σωστες βασεις δεν κανεις τπτ. Μπορει να διαβαζεις και περισσοτερο απο καποιους που γραψανε καλυτερα απο σενα αλλα να κουραζεις το μυαλο σου για να καταλαβεις παρα να μαθεις και να εξασκηθεις. Επισης μεγαλο ρολο παιζει ειναι να εχεις εναν μεγαλυτερο αδελφο,αδελφη ωστε να ξερεις περιπου που βαδιζεις.
Filos19 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 παιζουν ρολο οχι στο να σου πουν να διαβασεις. Αλλα στο να σε εχουν ξεκινησει στα φροντιστηρια απο νωρις. και δυστηχως ετσι ειναι το 80% του βαθμου που θα γραψει εξαρταται απο εκει. Γιατι μονο ετσι δεν θα εχεις κενα και θα εχεις λυση ολες τις πιθανες ασκησεις που μπορει να πεσουν 100 φορες και θα την γραψεις σχεδον απεξω την ασκηση. Ακούς αυτά που λες? Αυτά τα λέγανε πριν 20 χρόνια, μήπως ζεις σε άλλη εποχή? Πλέον το φροντιστήριο έχει γίνει κάτι σαν προυπόθεση και όχι κάτι που θα σε κάνει να επιτύχεις. "Το 80% του βαθμού που θα γράψεις εξαρτάται από το φροντιστήριο"?? Μα τι λες.... Εγώ έγραψα 18 στις πανελλήνιες και υπήρχαν συμαθητές από το ίδιο τμήμα του φροντιστηρίου που γράψανε και 16 και 15. Έλεος με αυτές τις κουταμάρες, μην παραπληροφορείς τον κόσμο σε ακούν και άνθρωποι που τα έχουν περάσει. Αν δεν κάτσεις μόνος σου να διαβάσεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Φαντάσου κάτι υποθετικό για να καταλάβεις πως λειτουργεί το πράγμα Το φροντιστήριο σου παρέχει το "υλικό", πχ 1000 σελίδες για διάβασμα και 1000 ασκήσεις. Εσύ έχεις στη διάθεση σου ένα χρόνο για να καταφέρεις να μάθεις τις σελίδες και να λύσεις τις ασκήσεις. Αν εσύ δεν κάτσεις να διαβάσεις αυτή την ύλη ποιος θα σου την χώσει στον εγκέφαλο? Η κυρία Μαρία η γειτόνισσα που απλώνει τα ρούχα? Ο ρόλος του φροντιστηρίου και του σχολείου είναι βοηθητικός, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το "αν πηγαίνεις φροντιστήριο 2,3,4...100 χρόνια πετυχαίνεις" Όλα εξαρτώνται από σένα και μην πας να ρίξεις την ευθύνη μιας αποτυχίας στους "βοηθούς" σου ΥΓ δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό το θέμα...
Praetorianos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 παιζουν ρολο οχι στο να σου πουν να διαβασεις. Αλλα στο να σε εχουν ξεκινησει στα φροντιστηρια απο νωρις. και δυστηχως ετσι ειναι το 80% του βαθμου που θα γραψει εξαρταται απο εκει. Διαφωνώ κάθετα. Ξέρω πάρα πολλούς που ξεκίνησαν φροντιστήριο τελευταία χρονιά και έγραψαν σχεδόν άριστα πολύ απλά γιατί το έβαλαν πείσμα τελευταία στιγμή να περάσουν κάπου καλά και όχι όπου κάτσει. Αλλά αν περιμένεις από φροντιστήρια/σχολείο να σου φυτέψουν τις ασκήσεις στο κεφάλι παράτα τα από τώρα γιατί στο ΑΕΙ/ΤΕΙ θα πρέπει εσύ να κάτσεις να διαβάσεις, δεν θα έχεις κανένα ιδιαιτεράκια. Γιατι μονο ετσι δεν θα εχεις κενα και θα εχεις λυση ολες τις πιθανες ασκησεις που μπορει να πεσουν 100 φορες και θα την γραψεις σχεδον απεξω την ασκηση. Επίσης διαφωνώ. Είτε το πιστεύεις είτε όχι Φυσική Κατ. είχα λύσει 3 ασκήσεις σε όλη την χρονιά. Ο λόγος ήταν ότι δεν καταλάβαινα και στηριζόμουν για να γράψω κυρίως στα Μαθηματικά που διάβαζα 3 ώρες την μέρα και είχα λύσει ό,τι άσκηση μπορείς να βρεις απο διεθνή/ελληνική βιβλιογραφία (είχα ψώνιο καθηγητή). Ε στο τέλος επειδή πήρα τον πούλο μαθηματικά (γ@μημ3νοι μιγαδικοί) αναγκάστηκα να διαβάσω έστω τα βασικά Φυσική μπας και περάσω την βάση. Τελικά έγραψα 18 γιατί πρώτον ήταν εύκολα θέματα και δεύτερον η φυσική είναι 10 τύποι και μεθοδολογία. Είτε 1 άσκηση λύσεις, είτε 1000 αν μάθεις το κόλπο το ίδιο είναι ΥΓ Με πρόλαβε ο Filos19.. Και τα λέει και ωραία ρε γμτ, εγώ δεν μπορώ να τα διατυπώσω τόσο ωμά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.